به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
پرچم سفید همیشه بالاست
محسن چاووشی خواننده، آهنگساز، تنظیمکننده و ترانهسرای محبوب موسیقی پاپ است. مخاطبین& او را به تن صدای منحصربهفردش میشناسند. صدایی که بعد از او توسط خیلیها تقلید شد. اما هیچکدام موفقیت چاوشی را کسب نکردند. محسن چاوشی یکی از عجیبوغریبترین ستارهها نهتنها در حرفه خودش بلکه در میان کل شخصیتهای پرطرفدار ایرانی است. او تاکنون در محافل عمومی دیده نشده(بهجز یک مورد جزئی استثنا)، هیچ کنسرتی هم اجرا نکرده و بااینحال از شهرت و محبوبیت فراوانی برخوردار است. حتی یک مصاحبه تصویری از وی در هیچ منبعی پیدا نمیشود. محسن چاوشی سالهاست که این راه را پیشگرفته و خود را تنها از طریق آثارش میشناساند. البته در تمام این سالها شایعات و انتقاداتی نیز با سیاستهای وی همراه بوده است.
گذر از سختی
محسن چاوشی 18 مرداد 1358 در یک خانواده پرجمعیت کردتبار متولد شد. پدر کارمند شرکت نفت بود و خانواده به خاطر یک مأموریت کاری به خرمشهر مهاجرت کرد. همانجا بود که محسن متولد شد. او فرزند پنجم خانواده است و دو خواهر و سه برادر دارد. بعد از اشغال خرمشهر خانواده او به شهرهای کرمانشاه، مشهد و نهایتاً تهران مهاجرت کردند. محسن بخش اعظم کودکی و نوجوانیاش را در شهر مشهد گذراند. سالهایی که البته بهسختی گذشت. او از همان کودک علاقهای به درس و مدرسه نداشت و همان کلاس پنجم دوتا تجدیدی آورد. در دوره راهنمایی هم که نورعلی نور بود. هر طور شده دیپلمش را در رشته حسابداری گرفت و ترک تحصیل کرد. بعد از رها کردن درس، به خاطر شرایط سخت خانواده بهدوراز چشم آنها شروع به کار کرد. از فروش ادویه و سوغاتیهای مشهد گرفته تا کار کردن در کلاه دوزی و فروش سیگار و ... . بعد از مدتی هم به خدمت سربازی رفت و عصر جدیدی را در زندگی آغاز کرد. دوران سربازی برخلاف تصور دستاوردهای بزرگی برای محسن چاوشی در شروع فعالیت حرفهایاش داشت.
چاوشی، نه چاووشی
محسن چاوشی انتشار عکسی از صفحه اول شناسنامهاش منتشر کرد که نام خانوادگی آن در آن چاوشی حسینی نوشته شده بود. او برای تأکید به املای صحیح نام خانوادگیاش که همیشه بهاشتباه چاووشی نوشته میشود، نوشت: «آقاجان چاوشی با یک و لطفاً»
آغاز فعالیت
علاقه شدید محسن چاوشی به موسیقی از دوران راهنمایی شکل گرفت. او ابتدا موزیکباز حرفهای بود. رفتهرفته دست به ساز هم شد. با سازهای آماتور و یک کیبورد غیرحرفهای برای خودش میزد و میخواند. در خدمت سربازی هم جز یگان تشریفات موزیک دژبان شد و ساکسیفون آلتو مینواخت. همانجا بود که آشناییاش با چند تا از جوانان فعال در حوزه موسیقی شکل گرفت و پایش به استودیوهای خانگی باز شد. در آنجا به پیشنهاد یکی از دوستان آهنگ «کفترچاهی» را خواند. بعد از مدتی هم چند تا از اشعار مریم حیدرزاده و حمید مصدق را اجرا کرده و آلبومی (نفرین) تهیه کردند. آلبومی که نتوانست مجوز رسمی پخش از وزارت ارشاد بگیرد. اما بهصورت اتفاقی منتشر شد و به روی صفحات وب رفت (در سال 1383). بهاینترتیب بود که صدای منحصربهفرد محسن چاوشی برای اولین بهصورت فراگیر شنیده شد. «نفرین» یکی از مشهورترین قطعات آن آلبوم که طرفداران زیادی پیدا کرد.
در مسیر شهرت
چاوشی سال بعد دومین آلبوم خود «خودکشی ممنوع» را هم بهصورت اینترنتی روانه بازار کرد. در سالهای بعد هم به همین ترتیب. هرسال یک آلبوم که بهصورت اینترنتی منتشر میشد و شهرت بسیاری را برای این خواننده جوان به ارمغان آورده بود. قطعاتی مثل «نشکن دلمو» (همخوانی با محسن یگانه)، «متأسفم»، «عروس قصه» و ... از قطعاتی بود که سکوی پرتاب وی بهحساب میآمد و نام محسن چاوشی را بیشازپیش بر سر زبانها انداخت.
سنتوری
اما در سال 1386 اتفاقی افتاد که شهرت مضاعفی برای محسن چاوشی بههمراه داشت و صدایش را به یکی از صداهای ماندگار تبدیل کرد. داریوش مهرجویی برای فیلم جدیدش «سنتوری» از صدا و قطعات چاوشی استفاده کرد. فیلم روایت زندگی خوانندهای به نام علی سنتوری (با بازی بهرام رادان) بود که بارها قطعاتی را در طول فیلم به اجرا درمیآورد. قطعات از کیفیت بالایی برخوردار بود و فیلم هم با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و این تأثیرگذاری قطعات را دوچندان کرد. محسن چاوشی درباره ضبط صدایش برای آهنگهای فیلم سنتوری میگوید: «چارهای جز این نداشتم که در خانه و در یکی از اتاقهایمان کار ضبط را انجام بدهم. به کمک مادرم یک پتو را با میخ به جلوی پنجره زدیم و دیوارها را هم با پتو پوشانیدم تا صدا نپیچد. مادرم از اتاق بیرون رفت و با یک پتو از بیرون، در اتاق را پوشاند. خودم هم از اینطرف در یک پتو آویزان کردم تا بتوانم درنهایت فضایی را در اختیار داشته باشم که در آن بشود وکال گرفت. بعد از همه این ماجراها پتو را کشیدم روی سرم و در همان شرایط خواندم و همه وکال را ضبط کردم. از زیر پتو که بیرون آمدم، «علی سنتوری» به دنیا آمده بود. همان نسخه هم نهایی و پخش شد.» او برای آن فیلم جایزه بهترین موسیقی متن را از جشنوارههای کرافیلم (پاکستان) و حافظ دریافت کرد.
حاشیه سنتوری
چندی پیش خبر دعوای محسن چاوشی با داریوش مهرجویی منتشر شد. در همان روزها بیانیه محمدرضا شریفینیا علیه چاوشی نیز بازتاب رسانهای پیدا کرد. مهرجویی ادعا کرد که محسن چاوشی برای همکاری مجدد با او (برای سنتوری 2) درخواست دستمزد 500 میلیون تومانی کرده است. محمدرضا شریفینیا که گویا یکی از عوامل آن فیلم بود هم اظهارات جالبی داشت: «امکان ندارد فیلم بدون چاوشی کلید بخورد. صحبتهایی که از او و مهرجویی شنیدید بیشتر شبیه تبلیغات بود. بههرحال برای معروفیت فیلم کمی حاشیه لازم است. محسن چاوشی و مهرجویی خیلی هم رفیق هستند و روابط خوبی دارند.» این اتفاقات حواشی زیادی را برای خوانند محبوب بههمراه داشت. او هم پس چندی سکوت سرانجام کاسه صبرش لبریز شد و درصدد پاسخگویی درآمد. چاوشی علاوه بر تکذیب حضورش در سنتوری 2 گفت: «من را نامرد خطاب کردن، بی چشم و رو وبی معرفت و بعد از مدتی گفتن یکی را میاریم که روشو کم کنه...!!! این دوستان دیگر از حدش گذشتهاند. نمیدانم چه سودی برایشان دارد که دائماً از طریق اسم من وارد حاشیه میشوند... هیچ صحبتی را با شریفینیا و مهرجویی نداشتم و ندارم. اما نمیدانم چرا با واردکردن اسم من قصد سوءاستفاده دارند. برای چندمین بار متوالی میگویم من با فیلم سنتوری 2 هیچ همکاری نخواهم کرد...» لازم به ذکر است که شایعه جدایی او از سریال «شهرزاد» هم مدتی او را در معرض هجمههای رسانهای قرار داد.
یه شاخه نیلوفر هدیه مجوز رسمی
اما سنتوری پایان رشد این موزیسین جوان نبود. محسن سرانجام در سال 1387 موفق به اخذ مجوز رسمی از وزارت ارشاد شد. او در همان سال اولین آلبوم رسمیاش را تحت عنوان «یه شاخه نیلوفر» منتشر کرد. این آلبوم عصر جدیدی در زندگی هنری محسن چاوشی به شمار میآمد. از استقبال بسیار بالای هم برخوردار شد. محسن چاوشی پس از آن تقریباً هرسال یک آلبوم پاپ منتشر کرده است. «پاروی بی قایق»، «من خود آن سیزدهم»(آلبوم برگزیده سال در جشنواره سالانه موسیقی ما) و «پرچم سفید» از مشهورترین آنها است. او همچنین در سال 1390 همکاریاش را با تلویزیون آغاز کرد و تیتراژ «لباس نو» را خواند. این همکاری در سالهای بعد نیز ادامه پیدا کرد. صدای او در تیتراژ مجموعه پرطرفدار «شهرزاد» هم سورپرایز حسن فتحی بود. قطعات محسن چاووشی رنگوبوی خاصی به آن مجموعه میداد و ترانههایش بر سر زبانها افتاد. همکاری چاوشی و فتحی (کارگردان شهرزاد) تا سری سوم مجموعه ادامه پیداکرده است.
ازدواج
محسن چاووشی در سال 1388 با اسپاکو یوسفی ازدواج کرد و در حال حاضر صاحبی فرزند پسری به نام زانکو میباشد. مدتی شایعه شده بود همسر او اصالتی ایرانی ندارد. احتمالاً بهواسطه نامش اسپاکو. اما او با انتشار پستی در اینستاگرام اعلام کرد که اصالتی بختیاری دارد و یک ایرانی اصیل به شمار میآید.
عشق
اظهارات محسن چاوشی در مورد عشق هم شنیدنی است. او میگوید: «خیلیها میگویند فلانی زخمخورده از عشق بوده و یا حتماً کسی بلای عاطفی سرش آورده که اینطور غمگین و پرسوز میخواند. این اصلاً صحت ندارد. معشوقهای وجود نداشت و من اگر میخواندم اتفاقاً درباره فقدان این معشوقه بود.» البته احتمالاً این فقدان مربوط به قبل از آشنایی با همسرش میشود.
صدای جنجالبرانگیز آقای خاص
صدای خاص او بهگونهای بم و پر از خش است که برخی معتقدند، صدای واقعیاش نیست و دستکاری میشود. عدم برگزاری اجرای زنده و کنسرت هم احتمال صحت این ادعاها را تقویت میکرد. از زمان پخش نخستین آلبوم وی تا به امروز شایعات زیادی مبنی بر اجرای کنسرت توسط محسن چاوشی شنیدهشده است. در این میان همواره عدهای هم دست به سوءاستفاده میزدند. او حتی بعد از انتشار اولین آلبوم رسمی اعلام کرد که در حال جمعکردن بند برای اجرای کنسرت است. اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است. شاید هیچ خواننده مطرحی پیدا نشود که با گذشت 10 سال از مطرحشدن نام و فعالیتش، کنسرت برگزار نکرده باشد. همینها باعث شده تا عدهای بگویند او توانایی اجرای زنده را ندارد. محسن چاوشی در مصاحبهای علت این مسئله را عدم امکانات استاندارد صدابرداری در سالنهای کشور قلمداد کرد. حتی گاها در برنامههای زنده تلویزیونی و ماهواره هم شاهد کنایه یا اظهاراتی در مورد صداسازیاش بودهایم. ازجمله اظهارات شهرام آذر در یک شوی ماهوارهای و متلکهای احسان علیخانی و آرش ظلیپور در «سه ستاره». محسن چاوشی در پاسخ به اظهارات این مجریان تنها به یک بیت شعر بسنده کرد و نوشت: «از مردم بزدل دلم خونه از کوفه دلگیر دلگیرم». البته او پس از این ماجراها تصاویری از اجرای تمرینی برخی از قطعاتش را منتشر کرد. در سال 1395 برای اولین بار قسمتی از قطعه «متأسفم» توسط محسن چاوشی بهصورت زنده اجرا و در صفحه اینستاگرامش به اشتراک گذاشته شد. این شاید پایانی بود بر تمام شایعات.
(عدم) حضور در محافل عمومی
چاوشی نهتنها کنسرتی برگزار نکرده بلکه همانطور که میدانید تاکنون در هیچ برنامه، جشنواره و محفلی در میان مردم و هنرمندان دیده نشده است. بهجز یکبار آنهم در سال 1392 که بهعنوان مهمان در کنسرت مهدی یراحی حضور پیدا کرد. اگرچه گفته میشود محسن چاووشی پیش از آنهم چند بار به شکلی پنهانی به کنسرتهای خوانندگان مختلف رفته است.
#آقای_خاص
امسال از مردم خواست به جای هدیه دادن بهش
پول واریز کنن تا مبلغ دیه یک اعدامی جور بشه
این مبلغ جور شد
و هدیه تولد امسالش شد دادن زندگی به یک هموطن
اینه هنرمند مردمی و دلسوز
برعکس بقیه که ته کار خیرشون گذاشتن پست و توییت های عوام فریبانه و شعاری هست
خواننده ی درجه یک.
حافظان عرفانیم
حامیان زن هستیم
بندگان تن هستیم
پاس،پاس میداریم
عشق رختخوابی را!!!!!!!!!
فقط این تیکه ی اهنگ بزرگ و نادانیمِ محسن چاوشی صد می ارزه به اهنگ های زرد خیلی از این شبه خواننده ها!فقط این تیکش ها
بقیه اهنگاش که صد می ارزه به کل فعالیت اون ها
آلبوم ابراهیم درسته 8 ترک داشت اما از نظر من 8 آلبوم بود !
به نظرم مثل همیشه بیشترین تاثیرگذاری در ابتدا برای ترانه های حسین صفا برای آلبوم بوده!
ولی این صدای محسن که بهترشون میکنه😊
صدا و سیما آهنگاشو پخش میکنه
بعد وزارت ارشاد مجوز برای آلبومش نمیده
آهنگ هایی که فکر میکنن بدردشون میخوره رو پخش میکنن اما آهنگ های که باید شنیده بشن رو گم میکنن!
مثلا صد سال سیاه دیگه امکان پخش اهنگ خوزستان ایا وجود داره ؟؟؟
به جان خودم اگر چاوشی راضی باشه بابت پخش آهنگ هاش در سازمان کثیف صدا و سیما !