اولین چیزی که بیننده این سریال از همان اولین قسمت ها احساس کرد، شباهت بی حد این سریال به سریالی است که مدتی قبل از تلویزیون پخش شد و این یعنی توهین آشکار به شعور مخاطب. چون مخاطب دقیقا احساس می کند با کپی” سریال تنهایی لیلا” روبروست که مدتی قبل از شبکه سه سیما پخش شده است. جالب این است که نویسنده آن مجموعه هم جناب حامد عنقا بوده است و جالب تر این که نویسنده محترم حتی نام قهرمان های اصلی دو سریال را هم مشابه هم انتخاب کرده است. ظاهرا ایشان به نام “لیلا” مخصوصا خیلی علاقمندند!
لعیا زنگنه و مهدی سلطانی در سریال پدر
برای اثبات کپی بودن سریال “پدر” در یک نگاه شباهت آن را با سریال “تنهایی لیلا” در این جدول ببینید:
سریال تنهایی لیلا | سریال پدر |
نقش اول: لیلا دختری در خانواده مرفه و غیر مذهبی | نقش اول: لیلا دختری در خانواده مرفه و غیر مذهبی |
نقش دوم : محمد پسری مذهبی و سر به زیر و البته فقیر | نقش دوم : حامد پسری مذهبی و سر به زیر و البته ثروتمند |
موضوع فیلم: لیلا با تمام اختلافات در عقیده و مذهب عاشقمحمد می شود (خواستگاری دختری غیر مذهبی از پسری مذهبی) | موضوع فیلم: لیلا با تمام اختلافات در عقیده و مذهب عاشق حامد می شود (خواستگاری دختری غیر مذهبی از پسری مذهبی) |
لحظه ی حساس فیلم: محمد، پسری مذهبی برای آنکه با دیدن لیلا لحظه ای به گناه نیفتد انگشتان دستش را می سوزاند | لحظه ی حساس فیلم: حامد، پسری مذهبی برای آنکه در داملیلا نیفتد خود را از پنجره بیرون می اندازد |
یکی از لحظه ها ی شیرین فیلم: وصال لیلا و محمد | یکی از لحظه ها ی شیرین فیلم: وصال لیلا و حامد |
یکی از لحظه ها ی شیرین فیلم: بارداری لیلا | یکی از لحظه ها ی شیرین فیلم: بارداری لیلا |
لحظه ی غم انگیز فیلم: فوت محمد قبل از به دنیا آمدن فرزند | لحظه ی غم انگیز فیلم: فوت حامد قبل از به دنیا آمدن فرزند |
نکته جالب: به دنیا آمدن فرزندی پسر که نام پدرش، محمد را برای او انتخاب می کنند | نکته جالب: به دنیا آمدن فرزندی پسر که نام پدرش،حامد را برای او انتخاب می کنند |
یکی از ناجیان لیلا: زنی در همسایگی به نام شریفه | یکی از ناجیان لیلا: مادر همسر به نام شریفه |
یعنی آقای حامد عنقا حتی زحمت عوض کردن اسم ها را هم به خود نداده است! بنظر ایشان کافی است یک فیلمنامه را برداریم و فقط بعضی صحنه ها را عوض کنیم تا بشود یک سریال جدید! بیننده هم که نه حافظه ای دارد و نه هوشی و نه … .
سینا مهراد در سریال پدر
با این حساب از همین الان می شود موضوع فیلمنامه سوم ایشان را پیش بینی کرد:
دختری به نام لیلا از خانواده ای مرفه و غیر مذهبی عاشق پسری مذهبی با وضع مالی متوسط (این همان تغییر مهم است نسبت به دو فیلم قبلی!) می شود که احیانا اسمش هم احمد است و برای اینکه پسر را شیفته خود کند، با لطایف الحیل به او نزدیک می شود و پسر هم برای آنکه به گناه نیفتد خود را از ماشین بیرون می اندازد (این هم یک تغییر مهم دیگر!)و خلاصه این دو با هم ازدواج می کنند و لیلا باردار می شود و همسرش قبل از به دنیا آمدن فرزند ، فوت می کند؛ فرزندش هم حتما پسر است تا اسمش شود احمد!
لیلاها هم که در همه سریال ها معمولا در زندگی اولیه خود راحت و بی دردسر و خوش زندگی می کرده اند و بمحض وصال به معشوق متدین شان کوهی از بدبختی و مصیبت بر سرشان آوار می شود، تا آنها باشند که دیگر سمت آدمهای با دین و ایمان نروند و خودشان را با دست خودشان به ورطه همه قسم بدبختی نیاندازند!
کلا دخترانی از این دست در این سریال ها همه کاری می کنند بی این که خیلی منطق و عقلانیتی بر مجموعه امور زندگی شان حاکم باشد! آن یکی قهرمان ها مثل پسرهای قصه همه همین طورند، معلوم نیست با کدام اصول و اساسی دست به انتخاب و اقدام و …. می زنند! مهم هم نیست که معلوم نباشد !
ریحانه-پارسا در سریال پدر
دست آقای حامد عنقا درد نکند با این همه عرقی که می ریزند برای نوشتن فیلمنامه های متنوع تا حدی که مخاطب را ذوق مرگ می کند از این همه خلاقیت و بکر بودن و غیرقابل پیش بینی بودن داستان فیلم !
البته بیشتر از نویسنده باید از عوامل محترم صدا وسیما و مدیران سخت کوش و حواس جمع رسانه ملی تشکر کرد که اینقدر به فکر مخاطبند و با این همه برنامه و فیلم و سریال متنوع و جالب که برای تابستان مردم درنظر گرفته اند، حسابی غافلگیرشان می کنند و مایه انبساط خاطر همگان می گردند!
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
اما همون اوایل که یکی از آشنایان برام داستانشو تعریف کرد ، قبل ازدواج لیلا و حامد، عجیب یاد سریال تنهایی لیلا افتادم و اونموقع نمیدونستم که نویسندشون هم یکیه !!!
چرا فقط شباهت هارو میبینید؟؟؟؟
مهمترین تقاوت سریال رو چرا نمیگید؟؟؟؟
چرا سریال به این خوبی رو تخریب میکنید؟؟؟؟
تفاوت های زیادی هست که من براتون میگم ...
1 .نام سریال قبل تنهایی لیلا نام این سریال پدر
2 .مضخرف تر و ضد قهرمان تر از سریال قبل
3 .مشهور کردن خود سریال با حاشیه های مضخرف
به جای مشهور کردن سریال با ساخت کیفی خوب
4 .تغییر بازیگران حال با بازیگران سریال قبل
5 . کلیشه ای تر از سریال قبل
میبینید بخوام بگم تا صبح باید بگم ، متاسفم برا نویسنده
که فقط شباهت ها رو میبینه و نقد میکنه و به نظرم هیچ نقدی
بر این سریال وارد نیست!!!!!
واقعا آقای عنقا یه ذره به خودش زحمت نداد بابت نوشتن فیلمنامه اون مقایسه هم خیلی جالب بود واقعا این میزان از شباهت خخخخ