به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
بازیگر خاص، پسر خاص، حامد بهداد
حامد بهداد همواره از محبوبترین و پرسروصداترین بازیگرهای سینمای ایران بوده است. بازیهای درخشانش در «آدمکش»، «دلخون» و «روز سوم» تا مدتها به یاد میماند. بهداد همچنین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره اخیر جشنواره منتقدین و نویسندگان سینمای ایران است. بازی این ستاره مشهدی خیلیها را یاد بهروز وثوقی میاندازد. هرچند که خودش گفته عاشق مارلون براندو است و در بازیگری از او الگو میگیرد. بهداد همیشه فرم و استایل خاص خود را حفظ کرده و بازیاش روی برخی از جوانترها هم تأثیر گذاشته است. بچه پایینشهر بوده و در فیلمها هم معمولاً نقش بچههای پایین را بازی میکند.
دوران کودکی
حامد بهداد 26 آبان 1352 در تهران متولد شد. فرزند اول خانواده است و یک برادر کوچکتر از خودش دارد. اصالت مشهدی دارد و در کودکی به همراه خانواده راهی نیشابور میشود. زمانی که حامد دوره دبیرستان را پشت سر میگذاشت، به خاطر مشکلاتی که در شغل پدر به وجود میآید، نیشابور را هم ترک کرده و راهی مشهد میشوند. حامد بهداد در مشهد هم ماندگار نمیشود و مدتی بعد برای ادامه تحصیل به تهران بازمیگردد. بهداد در 9 سالگی با دیدن نمایش «گوران» علاقهمند به تئاتر میشود و از همان زمان بازیگری را شروع میکند.. بیشتر از هرکسی به مارلون براندو عشق میورزد. بارها هم این را اعلام کرده و به عقیده بعضی بدش نمیآید گاهی ادای او را در فیلمها دربیاورد.
رفاقت با رامبد جوان
حامد بهداد بهواسطه رامبد جوان وارد دنیای سینما میشود. دوستی او با رامبد جوان به دوران دانشجوییاش برمیگردد. زمانی که حامد بهداد در شرکت تبلیغاتی زیتون، دستیار رامبد جوان بوده است. دوستی عمیق آن دو همانجا شکل میگیرد. بهداد میگوید: «رامبد مرا به خانه خود برد. عکس من روی آینه اتاق او بود. من حتی آنجا جای خوابیدن هم داشتم. غذا برای خوردن هم داشتم. من آن زمان دانشجوی بازیگری بودم و رامبد در حق من برادری کرد.» در سال 79 رامبد جوان، حامد بهداد را برای نقشی که به خودش پیشنهاد شده بود، به همایون اسعدیان معرفی میکند. اینگونه بود که حامد بهداد با فیلم سینمایی «آخر بازی» همایون اسعدیان وارد سینما شد.
شروع پسر خاص در سینما
برای «آخرین بازی»، بهداد کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر هم شد. بعد از آن به پروژه ناتمام ناصر تقوایی اضافه شد و سپس تجربه خوبی در فیلم موفق حمید نعمتالله یعنی «بوتیک» به دست آورد. حامد بهداد خیلی زود سبک بازیگری خاص خود را جا انداخت و تبدیل به یکی از آرتیستهای صاحب سبک سینمای ایران شد. بازی در نقش جوانهای عاصی بسیار موردعلاقه او بوده و هست. هنوز هم برخی هرگاه یک بازی بیرونی و پرتنش از یک بازیگر جوان میبینند، میگویند: «میخواهد شبیه حامد بهداد بازی کند.» هرچند خطر به تکرار افتادن از سالها پیش برای بهداد پیشبینی میشد که حالا تا چه حد این اتفاق افتاده، جای بحث دارد. او در فیلمهایی نظیر «جرم» و «روز سوم» بازی درخشانی داشت و برای این فیلمها جایزه هم گرفت. «کسی از گربههای ایرانی خبر ندارد» به کارگردانی بهمن قبادی، تنها فیلمی بود که حامد توانست با آن راهی جشنواره کن شود. او برای این فیلم جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را در جشنواره ابوظبی ازآن خود کرد. حامد بهداد بخشی از جایزه نقدی خود را به اولین جشنواره فیلم کوتاه ایران در کانادا تقدیم کرد. در ادامه او تجربه همکاری با کارگردانان مطرحی ازجمله «سامان مقدم»، «عبدالرضا کاهانی»، «محمدحسین لطیفی»، «تهمینه میلانی»، «مسعود کیمیایی»، «مازیار میری»، «داریوش مهرجویی» و ... را داشته است. حامد بهداد یکبار هم برای بازی در یکی از فیلمهای کارگردان شهیر یونانی، تیوآنجلوپلوس، پیشنهاد داشته که به دلایلی آن را نپذیرفته است. بهداد در سال 87 مدتی هم به کانادا رفت و قصد ادامه تحصیل در آنجا داشت. ولی پیشنهاد بازی برای فیلم «آدمکش» او را به مرزهای ایران بازگرداند.
حامد بهداد در قاب تلویزیون
حامد بهداد به معنی واقعی کلمه یک سینمایی است. اما نه آن دسته از بازیگرهای سینمایی که به کلی دور از تلویزیون بودهاند. بهداد گهگاه در سریالهای تلویزیونی هم دیده شده است. او در سریالهایی از جمله «یکمشت پر عقاب»، «آخرین دعوت»، «سقوط آزاد»، «آسمان من» و «کیمیایی» ایفای نقش کرده است. «دندون طلا» به کارگردانی داوود میرباقری، آخرین سریالی است که بهداد در ان نقشآفرینی کرده است. مجموعه «دندون طلا» از شبکه نمایش خانگی پخش شد و حامد بهداد بهعنوان یک خواننده قهوهخانهای در آن حضور داشت. حامد بهداد علاوه بر سینما در چندین تئاتر، فیلم کوتاه و مستند هم حضور داشته است. نمایشی تحت عنوان «عشق من حامد بهداد» در سال 1395 به کارگردانی زهیر یاری در تئاتر شهر تهران به اجرا درآمد. همچنین حامد بهداد تجربه داوری در بخش بیرون از تئاتر سومین جشنواره سراسری تئاتر یکنفره را نیز در سال 1392 دارد.
فعالیتهای دیگر
حامد بهداد از کودکی علاقهمند به موسیقی بود و گهگاه هم ترانههایی خوانده؛ اما بعد از ورود به سینما خوانندگی را بهصورت تقریباً جدی دنبال میکند. بهداد در تیتراژ فیلمهایی ازجمله «غریبه»، «آخرین گناه» و «مثل یک کابوس» بهعنوان خواننده اصلی یا همخوان حضور داشته است. اجرای ترانههای سریال «دندون طلا» نیز همانطور که اشاره کردیم بر عهده او بود. در سال 93 نیز با گروه دارکوب همکاری کرد و در آلبوم ساعت 25 چند ترانه به همراهی رضا یزدانی خواند. تک آهنگهایی مثل تاریک تاریکم، سرو چمان و ... نیز با صدای او منتشر شده است.
عکاسی نیز یکی دیگر از علایق حامد بهداد است. بهداد در سال 87 نمایشگاه عکسی شامل 35 قطعه عکس با موضوع «کادر و اتفاق در سینما» در گالری شیرین به نمایش گذاشت.
آقای خاص سینمای ایرانی در عرصه دوبله و تهیهکنندگی هم فعالیت داشته است. او در چند فیلم مستند بهعنوان دوبلور حاضر شد. یکزمانی هم تصمیم داشت گروهی از دوبلورها را با هزینه خودش کنار هم جمع کند و فیلمهای کلاسیک مهم تاریخ سینما را از نو دوبله کند. مدت زیادی همروی این پروژه وقت گذاشت منتهی سرانجام آن هنوز مشخص نیست. حامد بهداد همچنین تهیهکنندگی فیلم کوتاه «ایران 66» به کارگردانی علی بهراد برعهده داشت.
در حین اینکه آدم جدیای به نظر میآید، شوخی کردن نقش مهمی در زندگیاش دارد. حامد بهداد اظهارنظر جالبی در این مورد دارد: «آدم جدی هستم اما در فضاهای خاصی. درست در دل همان لحظه که جدی هستم، خیلی راحت شوخی میکنم. چون اگر شوخی نکنم و راحت نباشم، سقوط میکنم. برای اینکه سقوط نکنم، دستوپا میزنم و اینها کمک میکنند که علائم حیاتم از بین نرود. من از اینکه ضربان قلبم پایین بیاید میترسم. از این تنهایی و از آرامش بیشازحد میترسم. جدیت من در چیزهای دیگری است و شاید بیشترش تظاهر باشد.»
شخصیت تأثیرگذار
سید محسن شهرناز دار بهنوعی تأثیرگذارترین فرد بر شخصیت حامد بهداد است. بهداد تمام اطلاعات شفاهیاش را با او چک میکند. هرازگاهی هم برای دیدن شهرناز دار به خراسان میرود. سید محسن شهرناز دار روزنامهنگار است و درزمینهٔ موسیقی و معماری هم کتابهایی به چاپ رسانده است.
حواشی
اتفاقات اخیری که برای فیلم سینمایی «خانه دختر» افتاد، واکنش تند حامد بهداد را به همراه داشت. او در مورد ممنوعیت اکران این فیلم چنین گفت: «آنهایی که عمیقاً هنرمند هستند حرفشان را میزنند و برخی سرمایهدارهای باهوش هم با آنها همراه میشوند. وقتی فیلمی برای اصلاح جامعه ساخته میشود، چطور میخواهید جلویش را بگیرید؟ مجبورید نمایش بدهید چون مسئله داخلی میشود و باید زودتر جامعه را در جریان بگذارید که این اتفاق زشت و سیاه از حرکت بازایستد.»
بهداد در مصاحبه اخیرش با فریدون جیرانی در برنامه 35 گلایهای از مسعود کیمیایی داشت که خبرساز شد: «همین استاد که احترامش واجب است و دم از رفاقت و مردانگی میزند، وقتی پدرم درگذشت حتی تلفن بابت تسلیت نزدند. درحالی که استاد مهرجویی از کرج برای تسلیت گفتن به خانه من آمدند و من اصلاً باورم نمیشد که استاد مهرجویی در خانه ما هستند.»
حامد بهداد اظهارات جنجالی در جشن پرسروصدای امسال منتقدین و نویسندگان سینما داشت. او پس از دفاع از جمشید مشایخی و گله از روند پرونده پزشکی عباس کیارستمی، جایزهاش را به شهید محسن حججی تقدیم کرد. حامد بهداد که برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول این جشنواره برای فیلم «سد معبر» شد، گفت: «نمیتوانم بیتفاوت از تصویر زیبای برادر زیبا و رعنایم محسن حججی بگذرم. از آن چشمهای زیبا و آرامش. این لحظه معتبر را تقدیم میکنم به روح پرفتوح محسن حججی.»
جوایز
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش ویدیویی و سینما و نگاه نو برای بازی در فیلم «دلخون» از بیست و هفتمین جشنواره فجر 1387
بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره ابوظبی برای فیلم «کسی از گربههای ایرانی خبر نداره»-1388
برنده تندیس بهترین بازیگر مرد جشنواره حافظ برای فیلم «روز سوم» 1388
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم «جرم» بیست و نهمین جشنواره فجر 1389
برنده چهره سال بازیگری جشن یکسالگی مجله رونا-1389
برنده جایزه بهترین بازیگر مرد در نخستی دوره جشن ستارگان مجله اتفاق نو برای فیلم «جرم»-1390
برنده تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران برای فیلم «سد معبر»-1396
اقای بهداد از نظر من هفتمین بازیگر برتر مرد در حال حاضر هستند
بهترین و کامل ترین بازیشون در فیلم ارایش غلیظ بوده (که شبیه نارنجی پوش و سعادت اباد بوده)
و در پله اخر و جان دار هم بازی های زیبایی رو داشتند
ولی آقای بهداد فقط نقش یه آدم عصبی رو بازی میکنه
بازیگر های سینما از روز سوم گرفته تا سد معبر
ولی اصلا 45 سال بهشون نمیاد:\