به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
جواد عزتی 20 دی 1360 در محله هاشمی، یکی از محله های جنوب شهر تهران متولد شد. جواد عزتی بازیگری است که در سالهای اخیر با بروز استعداد بازیگریاش در فیلمها و سریالهای کمدی، مورد توجه ویژه مردم ایران قرار گرفته است و از محبوبترین بازیگران حال حاضر سینما و تلویزیون ایران است. البته بازیگری کمدی تنها وجه زندگی هنری او نیست، عزتی بارها به خاطر بازی در نقشهای جدی اش مورد توجه منتقدین و صاحبنظران سینما قرار گرفته است اما به دلیل اقبال بیشتر مردم به فیلمها و سریالهای کمدی، به عنوان یک بازیگر کمدی معروف و محبوب شده است. به هر حال میتوان گفت که وجه دیگر بازیگری او مانند قسمت دوم نامش مغفول مانده است، او محمدجواد عزتی است.
جواد عزتی کودکی خود را در محله هاشمی میگذراند و در همان محله به مدرسه میرود، محله ای که هنوز هم خانه پدریاش همانجاست و به گفته خودش تنها در هنگام بمباران هوایی تهران بود که پدرش راضی میشود برای دو هفته محلهشان را ترک کند.
عزتی از همان کودکی تحت تاثیر برادران بزرگترش به فیلمهای کمدی علاقه شدیدی پیدا میکند. جواد عزتی مرتبا با برادرانش به سینما میرفت، اولین فیلمی که جواد عزتی در سینما میبیند، فیلم کودک «گلنار» ساخته «کامبوزیا پرتوی» است که در هنگام اکرانش جواد عزتی هفت ساله بوده است، فیلمی که جواد عزتی هفت بار آن را در سینما دیده است و هربار برادرانش را مجبور میکرده که او را به سینما ببرند. به مرور فیلمهای کودک دیگری نظیر «گربه آوازه خوان» -فیلم دیگری از کامبوزیا پرتوی- او را به سینما علاقهمند میکند.
بر خلاف برادران جواد عزتی، پدرش روی خوشی به سینما نشان نمیداد و مخالف فعالیت هنری فرزندانش بود. به این ترتیب جواد عزتی مجبور میشد دور از چشم پدرش فیلمهای ویدیوییای که جمعآوری میکرد را ببیند، که همین مخفیانه فیلم دیدن او علاقه اش به سینما را بیشتر میکند. جواد عزتی با دیدن همین نوارهای ویدیویی بیشتر با سینما آشنا میشود و به خصوص به سینمای کمدی کلاسیک علاقه پیدا میکند، علاقهای که در او نهادینه میشود. جواد عزتی طرفدار پر و پا قرص کمدینهایی مثل چارلی چاپلین، باستر کیتون، جری لوییس و ... است که ریشه در همان دوران کودکی و نوجوانی او دارد.
جواد عزتی فعالیت هنری خود را به شکل آماتور و با گروههای سرود و تئاتر مدرسه آغاز میکند و به گفته خودش اولین بار وقتی در مقطع راهنمایی تحصیل میکرده، موفق میشود به عنوان بازیگر یک جمع را بخنداند، با بازی در آیتمی که در آن بعد از آنکه چند ورزشکار موفق به بلند کردن یک وزنه سنگین در مسابقه وزنه برداری نمیشوند، جواد عزتی که نقش یک کارگر نحیف را بازی میکرده، میآید و وزنه را به راحتی بلند میکند تا زیر آن را جارو بزند.
تجربه های کوچک و آماتور جواد عزتی به همین شکل ادمه پیدا میکند تا اینکه او به همراه دوستانش در پانزده سالگی یک گروه حرفهای تئاتر خیابانی را تشکیل میدهند. او در این نوع کار هنری به سرعت پیشرفت میکند و جوایز زیادی کسب میکند که اتفاقا اغلب آنها برای بازیهای او در نقشهای جدی بودهاند. عزتی با شروع کار در این گروه تحصیل را رها میکند، اما بعد از مدتی به مدرسه برمیگردد و برای تحصیل در رشته تئاتر به هنرستان میرود. عزتی بعد از گرفتن مدرک دیپلم وارد دانشگاه سوره میشود و در رشته تئاتر ادامه تحصیل میدهد. او در این سالها با همسرش «مه لقا باقری» آشنا میشود که از بازیگران و کارگردانان مطرح این سالهای تئاتر است که جایزه بهترین بازیگر زن تئاتر، از جشنواره تئاتر فجر را به عنوان بازیگر در کارنامه خود دارد و در نمایش پایان نامهاش یعنی «ساحره سوزان» در سال 82 از جواد عزتی به عنوان بازیگر استفاده میکند. این نمایش جایزه سوم کارگردانی را در جشنواره دانشجویی تئاتر فجر برای مه لقا باقری به همراه داشت.
قصه اولین کار جواد عزتی در تلویزیون قصه جالبی است. جواد عزتی بازیگر نمایش تئاتر کودکی بوده که «سعید آقاخانی» دخترش را برای دیدن آن نمایش به سالن اجرا میآورد. سعید آقاخانی که به دنبال بازیگری برای ایفای نقش در سریالی از «اصغر فرهادی» بوده است، بازی جواد عزتی را میپسندد، اما شب بعد که برای ارائه پیشنهاد به عزتی به همان سالن میرود متوجه میشود که جواد عزتی دیگر در آن نمایش بازی نخواهد کرد. تا اینکه پس از یک سال سعید آقاخانی او را میبیند و به او پیشنهاد کار در یک سریال را میدهد و به این شکل اولین تجربه جواد عزتی در تلویزیون، با بازی در سریال «قصههای شبانه» به کارگردانی سعید آقاخانی و در سال 1382 رقم میخورد و همکاریاش با فرهادی هیچگاه اتفاق نمیافتد، هرچند بعد از سریال اولش، در یک قسمت از سریال «من یک مستاجرم» بازی میکند که کارگردانی آن را همسر اصغر فرهادی، یعنی «پریسا بختآور» بر عهده داشته است. بعد از بازی در این سریال، جواد عزتی در سریال «بی مقدمه» ساخته حسین کیایی بازی میکند که بازی اش در آن سریال مورد توجه بسیاری از جمله «مهران مدیری» قرار میگیرد و منجر به اولین همکاری آن ها در سال 85 و در سریال «باغ مظفر» میشود. جواد عزتی درباره کارهای مهران مدیری میگوید: « مدیری یک استثناست، جنس کمدی او به شدت فانتزی است و آنقدر این جنس را میشناسد که فکر نمیکنم مردم این مقدار از فانتزی را از کارگردان کمدی دیگری قبول کنند.» اما باغ مظفر با وجود بازی قابل قبول جواد عزتی، مورد استقبال قرار نگرفت. عزتی در همین سال در سریال «قرارگاه مسکونی» به کارگردانی جواد رضویانبازی میکند، سریالی که دو سال توقیف شد و نوروز سال 87 به نمایش درآمد و به گفته جواد عزتی، همین توقیف شدنش بود که باعث شد بیشتر دیده شود. بازی در سریالها در کارنامه او با سه سریال در سال 86 ادامه پیدا میکند و بازی او در نقش پدربزرگ، در سریال نوروزی «مرد هزارچهره» به کارگردانی مهران مدیری بسیار مورد توجه قرار میگیرد و ایده و تیپ جدیدی را به او معرفی میکند، هرچند خود او معتقد است که از بچگی و در اغلب نمایش هایی که در مدرسه اجرا میکردهاند، به او نقش پیرمرد میدادند و با پنبه برایش ریش میگذاشتند.
جواد عزتی با بازی در سریالهای مختلف در این سالها روز به روز با تجربه تر شد: «بازی در سریالهای طولانی مدت باعث شد که خودم را در مقابل دوربین پیدا کنم.» تا اینکه اولین بازی سینمایی خود را در سال 87 و در کنار «همایون اسعدیان» و با بازی در فیلم تحسین شده «طلا و مس» تجربه میکند. در طلا و مس جواد عزتی در نقش یک روحانی و به عنوان نقش مکمل در کنار بهروز شعیبی خوش درخشید، نقش جدیای که وجه دیگر استعداد بازیگری او را به رخ کشید. پس از این فیلم باز هم جواد عزتی بازی در نقش های جدی را در دو تله فیلم تجربه میکند تا اینکه با فیلم «آفریقا» ساخته هومن سیدی باز هم خود را در یک فیلم جدی سینمایی نشان میدهد. آفریقا فیلمی است که هومن سیدی را به عنوان کارگردان معرفی میکند.
جواد عزتی در سال 89 دست به تجربه ای جدید میزند و با بازی در مجموعه نمایش خانگی «قهوه تلخ» ساخته مهران مدیری، بیش از پیش محبوب و مشهور میشود. او بازی در نقش «بابا اتی» را دوست داشتنی ترین تجربه خود میداند و به نظر میرسد در این مورد با مردم هم نظر باشد.
سالهای ابتدایی دهه 90 سالهای پر کار دوران حرفه ای جواد عزتی است و او در این برهه بازی در مدیومهای مختلف تلویزیون، سینما، تلهفیلم و تئاتر را تجربه میکند که بین بازیهای متفاوت او در این سالها، بازی در فیلم « فرشتهها با هم میآیند» بیش از بقیه کارهای او مورد توجه منتقدان قرار گرفت که در این فیلم هم او در نقش یک روحانی ظاهر میشود. جواد عزتی دیده شدنش در نقشهای روحانی را به این دلیل میداند: «این نقشها نگاه تیپیکال به روحانیون ندارند و آنها را انسانهایی نزدیک به مردم عادی ترسیم میکنند.» او البته رکورددار بازی در نقش روحانی است و حتی در فیلم «اکسیدان» در نقش یک کشیش ظاهر میشود.
سریال بعدی ای که به دلیل بازی خوب جواد عزتی مورد اقبال مردم قرار میگیرد سریال «دردسرهای عظیم» است که در دو سری طی سالهای 93 و 94 از شبکه سه سیما پخش شد. جواد عزتی برای بازی در این سریال، کاندیدای بهترین بازیگر مرد کمدی میشود. از این سال توجه جشنوارهها به جواد عزتی بیشتر میشود.
جواد عزتی در سال 95 یکی از بهترین و متفاوتترین نقشهای خود را در فیلم سینمایی تحسین شده «ماجرای نیمروز» بازی میکند. بازی او در نقش یک مامور اطلاعاتی دهه 60 ایران در این فیلم، تحسین منتقدین و جشنوارهها را نسبت به او برانگیخت، بازی در این فیلم جایزه بهترین بازیگر مرد سال را در جشن حافظ برای او به دنبال داشت و همچنین به نامزدی او به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل جشنواره سی و پنجم فجر منجر شد.
جواد عزتی در جشنوارههای بینالمللی هم توفیق داشته است، در سال 94 بازی در فیلم «زاپاس» جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره «رنگین کمان چین» را برای او به دنبال داشت و همینطور برای بازی در فیلم «پارادایس» ، جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره چلسی آمریکا را گرفت.
جواد عزتی در مجموع تجربه کار در بیش از 30 فیلم سینمایی و تلهفیلم، 5 تئاتر حرفهای و حدود 25 سریال را دارد و از مطرحترین و محبوبترین بازیگران سینمای ایران است وهمچنین از معدود بازیگران کمدیای است که سبک شخصی دارند.
هم ایشون هم خانم حبیبی
پرچم بچه های هاشمی بالاس
دم عیدی چقدر بد شد :(
مصداق بارز بازیگری که پله پله خودش رو اثبات کرد.