به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سینمایی روز واقعه بهکارگردانی شهرام اسدی در 26 سال پیش یعنی سال 1373 در گونه تاریخی و مذهبی تولید شده است. روز واقعه توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 6.5 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم روز واقعه را اثری باکیفیت و باارزش ارزیابی میکنند. مرتضی شایسته تهیهکننده روز واقعه این فیلم را، بهعنوان محصول بنیاد سینمایی فارابی و کشور ایران تهیه کرده است.
بازیگران فیلم روز واقعه چه کسانی هستند؟ در روز واقعه بازیگرانی چون علیرضا شجاعنوری در نقش عبدالله، لادن مستوفی در نقش راحله، جمشید مشایخی در نقش پیر، مهدی فتحی در نقش شتربان و مرد میانه سال، سعید نیکپور در نقش عمرو، محمدعلی کشاورز در نقش مرد نصرانی و حسین پناهی در نقش مرد معبد به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم روز واقعه حدود 34 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان روز واقعه را یک اثر بزرگ، پربازیگر و با تعداد شخصیتهای داستانی بسیار عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم روز واقعه باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا شهرام اسدی بهعنوان کارگردان و بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری روز واقعه توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم روز واقعه میتوان به ژاله علو در نقش ام سلمان و زن در نجیر، حمیده خیرآبادی در نقش ام حکیم، عنایت بخشی در نقش خائف، منصور والامقام در نقش اسود آهنگر، سیامک اطلسی در نقش جبیر، شهراد وثوقی در نقش طاهر، حسن میرباقری در نقش فتاح و سروش خلیلی اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم روز واقعه چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه روز واقعه توسط بهرام بیضایی نوشته شده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان روز واقعه منتشر شده است، میخوانیم: ««عبدالله» جوانی نصرانی که تازه اسلام آورده است، در جریان عروسی خود با «راحله»، دختر «زید»، ندائی میشنود که او را به یاری فرا میخواند. «عبدالله» به دنبال این ندا بیایان به بیایان و واحه به واحه تا کربلا میتازد و سرانجام به کربلا میرسد که عصر روز عاشورا است زمانی که «حقیقت» را در زنجیر... پاره پاره بر خاک... «حقیقت» را بر سر نیزه میبیند.»
فیلم روز واقعه از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط فیلم روز واقعه عبارت است از: فیلم مسافر ری، فیلم مریم مقدس، فیلم افسانه های جاویدان - بیژن و منیژه، فیلم مرگ سیاوش و فیلم افسانه های جاویدان - حکایت های مثنوی معنوی.
فیلم روز واقعه در میان لیست 100 فیلم برتر تاریخ ایران در سامانه منظوم مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون، رتبه 39 را با امتیاز و رأی مردم کسب کرده است.
فیلم روز واقعه توانسته در مجموع برای 8 مورد نامزد کسب جایزه و برای 2 بار برنده جایزه شود. در 13، شهرام اسدی نامزد جایزه بهترین کارگردانی، علیرضا شجاعنوری نامزد جایزه نقش اول مرد، بهرام بیضایی نامزد جایزه بهترین فیلمنامه، محمدرضا دلپاک نامزد جایزه بهترین صداگذاری و میکس، امیرحسین قاسمی نامزد جایزه بهترین صداگذاری و میکس، مازیار پرتو نامزد جایزه بهترین فیلمبرداری، اصغر رفیعیجم نامزد جایزه بهترین فیلمبرداری، مهدی رجاییان نامزد جایزه بهترین تدوین، مجید میرفخرایی برنده جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس و عبدالله اسکندری برنده جایزه بهترین چهرهپردازی برای فیلم روز واقعه شدهاند.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم روز واقعه نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم روز واقعه به طور متوسط فعالیت 21ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم فیلم روز واقعه بهترین اثر شهراد وثوقی، محمدتقی شریفی نوری، هاشم ارکان، محمود مشروطه، مصطفی رستمی و محمد اشرفی یکتا و یکی از 4 اثر شاخص حسن میرباقری و مرتضی شاهکرم در حرفه بازیگری محسوب میشود.
براساس امتیاز مردم فیلم روز واقعه بهترین اثر شهرام اسدی در حرفه کارگردانی محسوب میشود.
فیلم روز واقعه براساس امتیاز مردم به آثار بهترین اثر بهرام بیضایی در حرفه نویسندگی محسوب میشود.
4 تن از بازیگران روز واقعه، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در روز واقعه 4 فیلم اولی بودهاند: لادن مستوفی، حسن میرباقری، زهرا مستوفی و مرتضی شاهکرم.
همچنین شهرام اسدی کارگردان روز واقعه اولین همکاری خود با بازیگرانی چون علیرضا شجاعنوری، جمشید مشایخی، سعید نیکپور، ژاله علو، حمیده خیرآبادی، عنایت بخشی، منصور والامقام، شهراد وثوقی، سروش خلیلی، عنایتالله شفیعی، فخرالدین صدیقشریف، محمدتقی شریفی نوری، حمید عبدالملکی، پرویز شاهینخو، هاشم ارکان، محمود مشروطه، کامران فیوضات، عبدالله اسفندیاری، زهره صفوی، عزتالله انتظامی، عبدالرضا فیاضی، مصطفی رستمی و محمد اشرفی یکتا را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران روز واقعه نیز 446 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 34 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 446 همکاری برای اولینمرتبه در روز واقعه رخ داده است. مانند: علیرضا شجاعنوری و لادن مستوفی، جمشید مشایخی و حسین پناهی، مهدی فتحی و سعید نیکپور، محمدعلی کشاورز و شهراد وثوقی، ژاله علو و عنایت بخشی.
آیا میدانید کدام هنرمندان فیلم روز واقعه فوتکردهاند؟ از میان عوامل و بازیگران فیلم روز واقعه، 7 نفر به دیار باقی سفر کردهاند و دیگر در میان ما نیستند: شادروان سروش خلیلی، عزتالله انتظامی، فریده صابری، حسین پناهی، حمیده خیرآبادی، عباس امیری و مهدی فتحی.
مخاطبان بعد از تماشای فیلم روز واقعه به ارزیابی اثر در منظوم پرداختهاند و نتایج مهمی درباره شاخصهای هنری، فنی و محتوایی اثر بدست آمده است. براساس نظرسنجی و دیدگاه مردم:
فیلم روز واقعه قطعا ارزش تماشا دارد چراکه 93% مخاطبان معقدند فیلم روز واقعه ارزش یک بار دیدن را دارد.
فیلم روز واقعه قطعا خوشساخت هست زیرا 82% مخاطبان عقیده دارند فیلم روز واقعه از لحاظ فنی باکیفیت ساخته شده است.
فیلم روز واقعه قطعا عملکرد بازیگریِ خوبی دارد چراکه 92% مخاطبان عقیده دارند تیم بازیگری فیلم روز واقعه نقشها را خوب بازی کردند.
فیلم روز واقعه تا حد بسیاری خلاقانه هست زیرا 95% مخاطبان عقیده دارند داستان و ساختار فیلم روز واقعه غیرتکراری و جدید است.
فیلم روز واقعه تا حد بسیاری محتوای مناسبی دارد زیرا 95% مخاطبان عقیده دارند حرف و پیام فیلم روز واقعه مفید و ارزشمند هست.
فیلم روز واقعه تا حد بسیاری تفکربرانگیز هست چراکه 76% نظردهندگان بعد پایان فیلم روز واقعه به آن فکر میکردند.
فیلم روز واقعه تا حد بسیاری مناسب خانواده هست چراکه 86% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم روز واقعه با فرهنگ خانوادهشان سازگار است.
فیلم روز واقعه نسبتا مناسب کودکان هست چراکه 50% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم روز واقعه مناسب کودکان است.
میدانید علت موفقیت و درخشش تصویربرداری روز واقعه در میان کارشناسان و جشنوارهها چیست؟ بهدلیل آنکه فیلمبرداری فیلم روز واقعه را مازیار پرتو و اصغر رفیعیجم برعهده داشته است. مهدی رجاییان تدوین فیلم روز واقعه را بسیار درخشان انجام داده، بهطوری که بهزعم کارشناسان، تدوین بخش مهمی از روز واقعه را تشکیل میدهد. مجید میرفخرایی طراحی صحنه فیلم روز واقعه را با موفقیت و کسب افتخارات گوناگون انجام نموده و مجید میرفخرایی طراحی لباس فیلم روز واقعه را با موفقیت و کسب افتخارات مختلف انجام داده است. باورپذیری و منحصربهفرد بودن طراحی چهرههای بازیگران روز واقعه نظر بسیاری را بهخود جلب میکند و این هنر عبدالله اسکندری در مقام چهرهپرداز یا طراح گریم فیلم روز واقعه است. موسیقی متن فیلم روز واقعه اثر مجید انتظامی است. جلوههای ویژه میدانی فیلم روز واقعه نیز توسط مهدی بهمن پور انجام شده است.
از دیگر عوامل اثر میتوان به سیدفرید سجادیحسینی دستیار اول کارگردان فیلم روز واقعه، حسین قناعت منشی صحنه فیلم روز واقعه و اشاره کرد. در مجموع بیش از 83 نفر در تولید فیلم روز واقعه نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 6 لیست از فیلم روز واقعه یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم روز واقعه 25 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از روز واقعه پرداختهاند. در دادهکاوی و تحلیل ابر کلیدواژهها بررسیهای مردم برای فیلم روز واقعه، بیشترین واژههای تکرار شده عبارت است از: قوی، بهترین، نوری، شجاع، واقعه، دیالوگ و فیلمی. تاکنون پژوهشگران 1 برچسب در فیلم روز واقعه از نظر ساختاری و محتوایی شناسایی نمودهاند که عبارت است از: کربلا.
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم روز واقعه در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم روز واقعه 5 عدد، در بخش ویدئو و تیزر فیلم روز واقعه 6 عدد، در بخش دیالوگ برتر فیلم روز واقعه 3 عدد، گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای حواشی فیلم روز واقعه، سوتی فیلم روز واقعه و نقد فیلم روز واقعه هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
موسیقی اش هم بسیار درخشان و تکرارناشدنی با هنرنمایی استاد انتظامی
از نظر من فیلم تاریخی مذهبی یک طرف موسیقی که باید داشته باشه یک طرف
لادن مستوفی بازی کرده که شوهرش( شهرام اسدی) هم کارگردان فیلم بوده
خانم زهرا مستوفی همان لادن مستوفی هستن که اسم اصلی ایشون زهرا هست ولی اسم هنری ایشان لادن هست
فیلمی که مهم ترین نقطه ی قوت اش، فیلم نامه ی متفاوت با دیالوگ های قوی و پیام تاثیرگذار هست
پرداخت داستان واقعا خلاقانه است، جوانی نصرانی که نجوایی در گوش اش زمزمه میشه و به سمت کاروان عشق حرکت میکنه
بهرام بیضایی واقعا سرمایه ی ارزشمندی برای سینمای ایران هست و اگه خودش هم کارگردان روز واقعه بود، قطعا نتیجه بهتر از این میشد
ضعف اصلی به نظرم انتخاب نقش اصلی بود، علیرضا شجاع نوری حس لازم رو منتقل نمیکرد و کلا بازیگر خوبی نیست به نظر من
مشکل دیگه هم مربوط به نورپردازی سکانس تاریک شب بود که خیلی بد انجام شده بود
روز واقعه برای زمان خودش قطعا فیلم ایده آلی به حساب میاد و برای الان که سالها از ساخت اش گذشته به نظرم امتیاز 6 کافی باشه
بد نیست اگه بررسی رو با بیش ترین دیالوگ فیلم که دوست داشتم، تموم کنم
عبدالله: من به خود نیامدم که به خود بازگردم
چقدر فیلم های دهه های قبل دیالوگ های فاخری داشتن. قلم بهرام بیضایی چقدر قوی بود (حیف از الانش :/)
بهرام بیضایی یک سرمایه است
به دهه ی نود نگاه نکن که محسن کیایی هم فیلمنامه مینویسه :))
کدوم محمدرسول الله ؟؟ مصطفی عقاد یا مجید مجیدی؟
ولی 5 هم خیلی کمه ها!!! محتواش 7تا داشتا!!
محتوا نهایت یک یا دو ستاره بستگی به نظر هر شخص داره ولی غیر !
فرم به نظرم خیلی مهمه ! چون اگه نباشه علنی میشه همین کارای چرند و چرپت و پرتی که ساخته میشه برای ارائه محتوا !
فرم باید در اختیار محتوا باشه ولی فرم خودش فاکتورهای زیادی داره که محتوا نمیتونه ستارش از فرم بیشتر باشه.