- منظوم
- هنرمندان
فیلمبرداران سینما و تلویزیون ایران
اشکان اشکانی متولد 1358 در تهران است. وی از سال ٧٨ به عنوان فیلمبردار فیلمهای کوتاه مستند و داستانی فعالیت خود را آغاز کردهاست و فیلمبردار کارهایی نظیر؛ «روزهای بی تقویم»، «خواب سرد»، «یک شب مهمانی» و بیش از پنجاه فیلم دیگر را برعهده داشتهاست. او همچنین فعالیت سینمایی خود را از سال 1391 با فیلم "خسته نباشید!" آغاز کردهاست.
امیرشهاب رضویان، کارگردان و نویسندهی سینما، سال 1344در شهر همدان متولد شد. وی فارغالتحصیل کارشناسی کارگردانی سینما و کارشناسی ارشد پویانمایی از دانشکدهی "سینما و تئاتر" دانشگاه "هنر" است. امیرشهاب رضویان، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای «مینای شهر خاموش»، پروانهی زرین بهترین فیلمنامه، بهترین تصویربرداری، جایزه ویژه هیئت داوران و جایزه شورای شهر همدان از بیست چهارمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان همدان (1389) و تندیس سیمین چهلمین دوره جشنواره فیلم رشد (1389) برای فیلم «تابستان عزیز»، پروانهی زرین بهترین جلوههای بصری و برنده جایزه ویژه صندوق کمک به کودکان سازمان ملل متحد یونیسف یونیسف از بیست و هفتمین دوره جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان مهرماه ۱۳۹۲ برای فیلم «سفر زمان»، را در کارنامه دارد.
اندیشه فولادوند، شاعر، موسیقیدان و بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر در سال ۱۳۶۲ در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی کارشناسی فلسفه است. او برای نخستین بار با بازی در فیلم «مریم مقدس» پا به عرصه سینما و تلویزیون گذاشت. اندیشه فولادوند، برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «سنگ اول» اثر (ابراهیم فروزش) جایزهی «نخل زرین» بهترین بازیگر نقش اصلی زن از سومین جشنوارهی فیلم «جام جم»، را در کارنامه دارد.
علیحسین بیاتزرندیمطلق معروف به بابک بیات، آهنگساز، نوازنده، تنظیمکننده و بازیگر تلویزیون و سینما، سال ۱۳۲۵ در تهران متولد شد. بیات موسیقی فیلم را با فیلم «غریبه» که با همراهی واروژان ساخته شد، شروع کرد. بابک بیات، نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین فجر را برای فیلم «عروس» سال (۱۳۶۹)، مجدد نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین برای فیلم «عروس» سال (۱۳۷۵)، جایزهی اول موسیقی فیلم برای فیلم «ساحره» در خانهی سینما و بهترین آهنگسازی را برای صد سالگی سینما در جشن گزارش فیلم، را در کارنامه دارد. بابک بیات، در تاریخ ۵ آذر (۱۳۸۵) به علت نارسایی کبدی دیده از جهان فروبست.
بهرام بدخشانی، مدیر فیلمبرداری، بازیگر سینما و تلویزیون، سال 1337 در شهر تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل مدرسه عالی تلویزیون و سینما است. او در آثاری نظیر فیلمهای سینمایی؛ «من ترانه پانزده سال دارم»، «نگار» و «راه آبی ابریشم» فعالیت داشته است.
بهروز افخمی، کارگردان، تهیهکننده، مجری، فیلمنامهنویس و بازیگر تلویزیون وسینما، سال ۱۳۳۵ در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی تدوین از مدرسهی "عالی تلویزیون و سینما" است. افخمی سینمای حرفهای را برای بارنخست با فیلم «زیر باران» به عنوان مدیرفیلمبرداری تجربه کرد. بهروز افخمی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از سی و دومین دورهی جشنوارهی فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه از سی و دومین دورهی جشنوارهی فیلم فجر، جایزهی هیئت داوران بهترین کارگردانی از بیست و دومین دورهی جشنوارهی فیلم فجر، تندیس زرین بهترین فیلمنامه از دومین دورهی جشن خانهی سینما و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی از نهمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر، را در کارنامه دارد.
پریوش نظریه، فیلمساز، عکاس و بازیگر تلویزیون و سینما، سال 1348 در گچساران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی تئاتر از "دانشگاه هنر" است. پریوش نظریه، جایزهی بهترین بازیگر زن در بخش جنبی نگاه ملی در بیست و ششمین جشنوارهی فیلم فجر برای بازی در فیلم «حقیقت گمشده»، را در کارنامهدارد.
پیمان شادمانفر، مدیر فیلم برداری، بازیگر سینما و تلویزیون، سال 1356 در شهر تهران متولد شد. وی فارغ التحصیل رشته بهداشت محیط است و فعالیت سینمایی خود را از سال 1378 با فیلم «نسل سوخته» آغاز کرد.
تورج اصلانی، مدیر فیلمبرداری، نویسنده و تهیهکننده سینما سال 1352 در کرمانشاه متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی گرافیک و رشتهی کارگردانی سینما از دانشگاه "سوره تهران" است. او فعالیت عکاسی را از سن ۱۰ سالگی در کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان شهرستان سنقر، همچنین شروع فیلمبرداری را از سن ۱۴ سالگی با دوربین ۸ میلیمتری، فعالیت فیلمسازی را از سال ۱۳۶۹ در انجمن سینمای جوان کرمانشاه و فعالیت سینمایی خود را در سال 1379 با فیلم "خواب سفید" آغاز کرد.
حسن اسدی، جانشین مدیر تولید، دستیار تولید، مدیر فیلمبرداری، دستیار نورپرداز و بازیگر تلویزیون و سینما سال ۱۳۴۱ در شهر تربت حیدریه متولد شد. حسن اسدی سال (1371) در کنکور سراسری شرکت کرد و به علت عدم پذیرش دانشجو در گرایشهای سینما در آن سال، در رشتهی موسیقی که اولویت دیگر مورد علاقهاش بود در دانشکدهی "موسیقی دانشگاه هنر" پذیرفته و در سال (1376) فارغالتحصیل شد.
حسن سلطانی تودشکی، بازیگر و مدیر فیلمبرداری سال 1329 در تهران متولد شد. وی کار خود را در سینما با فیلم «غریبه و مه» به کارگردانی بهرام بیضایی در سال ۱۳۵۴ آغاز کرد.
حسین جعفریان، فیلمبردار تلویزیون و سینما، سال 1323 در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی فیلمبرداری از "مدرسهی عالی تلویزیون و سیما" و سینما و تلویزیون از دانشکدهی "هنرهای دراماتیک" است. حسین جعفریان، تندیس از چهارمین جشن خانهی سینما (جشن صدسالگی)، سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری از جشنوارهی فیلم فجر و دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری از جشنوارهی فیلم فجر، را در کارنامه دارد.
حسین رفیعی، مجری تلویزیون و بازیگر تلویزیون و سینما، سال 1348 در اراک متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی نقاشی از "دانشگاه آزاد" است. رفیعی فعالیتهای هنری خود را در عرصهی بازیگری با برنامهی «39» از سال 1372 آغاز کردهاست.
حمیدخضوعیابیانه، مدیر فیلمبردار، سال 1342 در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی مترجمی زبان انگلیسی از دانشگاه "علامه طباطبایی" است. خضوعی نخستین کار سینمایی خود را با فیلمبرداری فیلم بلند «کودک و سرباز» رضا میرکریمی تجربه کرد. حمیدخضوعیابیانه، تندیس بهترین فیلمبرداری از هشتمین جشنوارهی فیلم کازان روسیه برای فیلم «یه حبه قند» (١٣٩٢)، جایزهی بهترین فیلمبرداری از بیست و نهمین جشنوارهی بینالمللی فیلم قاهره برای فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک» (2005)، جایزهی ویژهی هیأت داوران بهترین فیلمبرداری از سی و سومین دورهی جشنوارهی فیلم رشد برای «اینجا چراغی روشن است» (۱۳۸۲)، و دیپلم افتخار بهترین فیلمبرداری از نوزدهمین دورهی جشنوارهی فیلم فجر برای فیلم «زیر نور ماه» (۱۳۷۹)، و بسیاری جوایز دیگر را در کارنامه دارد.
راجر الکساندر دیکنز، متولد ۲۴ می ۱۹۴۹، فیلمبرداری انگلیسی است که بیشتر به خاطر کارش در فیلمهای برادران کوئن و سام مندز معروف شده است. او از اعضای انجمن سینماگران انگلیسی و آمریکایی بوده و در سال ۲۰۱۱ از انجمن فیلمبرداران آمریکا جایزه یک عمر دستاورد را دریافت کرد. دیکنز ۱۰ بار نامزداسکاربرای بهترین فیلمبرداری شده ولی حتی یک جایزه اسکار هم دریافت ننموده است. وی در تورگوی دوون انگلستان متولد شد.