- منظوم
- هنرمندان
آهنگسازان سینما و تلویزیون ایران
آرش بادپا در آثاری همچون «قهرمانان کوچک»، «دیوار شیشهای»، «ترانه»، «شام عروسی»، «زندگی خصوصی آقا و خانم م ی م»، «پل چوبی»، «گل و بلبل»، «همه چیز برای فروش» به عنوان «آهنگساز»، «موسیقی متن»، «دستیار صداگذار»، «دستیار موسیقی متن»، «میکس و مسترینگ موسیقی تیتراژ پایانی»، «مسترینگ(موسیقی)»، «نوازنده»...
آریا عظیمینژاد، آهنگساز سینما، سال 1352 در شهر تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی موسیقی است. عظیمینژاد فعالیت سینمایی خود را از سال (1381) با فیلم «عروس خوشقدم» آغاز کرد. آریا عظیمینژاد، مقام دوم در رشتهی موسیقی فولکلور بینالمللی با تکنوازی سه تار در جشنوارهی موسیقی بریتانیا (2004)، را در کارنامه دارد.
امیریل ارجمند، بازیگر سینما سال 1353 در تهران متولد شد. وی دارای مدرک لیسانس مکانیک از دانشگاه "ژنو" و لیسانس تئاتر است. اولین فعالیت تصویری وی در فیلم «مسافر ری» بود که در کنار پدرش داریوش ارجمند به بازیگری پرداخت.
علیحسین بیاتزرندیمطلق معروف به بابک بیات، آهنگساز، نوازنده، تنظیمکننده و بازیگر تلویزیون و سینما، سال ۱۳۲۵ در تهران متولد شد. بیات موسیقی فیلم را با فیلم «غریبه» که با همراهی واروژان ساخته شد، شروع کرد. بابک بیات، نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین فجر را برای فیلم «عروس» سال (۱۳۶۹)، مجدد نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین برای فیلم «عروس» سال (۱۳۷۵)، جایزهی اول موسیقی فیلم برای فیلم «ساحره» در خانهی سینما و بهترین آهنگسازی را برای صد سالگی سینما در جشن گزارش فیلم، را در کارنامه دارد. بابک بیات، در تاریخ ۵ آذر (۱۳۸۵) به علت نارسایی کبدی دیده از جهان فروبست.
بهروز صفاریان، آهنگساز سینما و تلویزیون، در سال 1356 متولد شد. وی پس از دوران راهنمایی به هنرستان برق رفت اما پس از چند ماه به آرزویش رسید و سر از هنرستان موسیقی درآورد. بهروز صفاریان پس از فارغالتحصیلی از هنرستان موسیقی، همکاری خود را با صدا و سیما با ساخت قطعهی «آی آدمای مهربون» به خوانندگی قاسم افشار آغاز کرد.
بهزاد عبدی، آهنگساز، سال 1352 در شهر تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل کارشناسی رشتهی مهندسی متالورژی از دانشگاه "صنعتی شریف" و کارشناسی ارشد رشتهی موسیقی از آکادمی هنر "خارکوف" اوکراین است. بهزاد عبدی، جایزهی بهترین موسیقی مسابقهی ورزش و آواز برای قطعهی «پهلوان» از آکادمی ملی المپیک (1387)، سیمرغ بلورین جشنوارهی فیلم فجر برای موسیقی فیلم «آل» (1388)، تندیس سرو طلایی بهترین موسیقی پویانمایی برای «افسانهی ماردوش» در جشنوارهی تلویزیونی جام جم (1390) و سیمرغ بلورین جشنوارهی فجر برای فیلم «مزار شریف» (۱۳۹۳)، را در کارنامه دارد.
پیمان یزدانیان، آهنگساز و نوازندهی پیانو ، سال 1347 در شهر تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی مهندسی صنایع از دانشگاه "صنعتی شریف" است. یزدانیان فعالیت سینمایی خود را از سال (1375) با فیلم «لاک پشت» آغاز کرد.
حامد تهرانی علوی آهنگساز و بازیگر است. حامد تهرانی دارای فوق دیپلم موسیقی از دانشگاه سوره است. حامد تهرانی بازی را از سال 1372 با برنامه ی کودکی به کارگردانی علی عمرانی شروع کرد و از سال 78 کار موسیقی را شروع کرد ، ساز تخصصی او پرکاشن است.
حامد ثابت، آهنگ ساز سینما و تلویزیون، در آثاری نظیر فیلمهای سینمایی؛ «اینجا بدون من»، «یکی میخواد باهات حرف بزنه» و «ملبورن» فعالیت داشته است.
حسین علیزاده، ردیفدان، آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سهتار، سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل دانشکدهی "هنرهای زیبای دانشگاه تهران" و دانشگاه آزاد "برلین" است. حسین علیزاده، چهاربار جایزهی بهترین موسیقی فیلم را از جشنوارهی فیلم فجر برای فیلمهای «گبه»، «زشت و زیبا»، «آواز گنجشکها» و «ملکه»، جایزهی بهترین موسیقی متن برای فیلم «آسمان زرد کم عمق» در جشن انجمن منتقدان سینمای ایران در سال (1392)، را در کارنامه دارد.
رضا مرتضوی، آهنگساز و بازیگر سال 1360 در تهران متولد شد. وی دارای لیسانس مدیریت صنعتی و فوقلیسانس آهنگسازی است. رضا مرتضوی، جایزهی آهنگساز برگزیدهی بخش آهنگسازی بیست و چهارمین جشنوارهی بینالمللی موسیقی فجر، را در کارنامه دارد.
رها حاجی زینل 5 خرداد ماه 1366 در تهران به دنیا آمد. بازیگری را از زمان تحصیل خود در دانشگاه سینما، تئاتر آغاز کرد. خشکسالی و دروغ، مربع، آشویتس زنان، هجوم، مسافران، الیورتوئیست، قضاوت، تیراندازی در تئاتر، هملت، باز کردن بسته، کرونوس و آخرین نبرد از جمله آثار تئاتری هستند که وی در آنها به ایفای نقش پرداخته است. فیلم سینمایی بی خداحافظی از علیرضا امینی نخستین حضور حرفه ای وی در عرصه سینما بود. خفه گی، شاباش، نهنگ آبی، مقطوع و مثل یک کابوس از جمله آثار حاجی زینل در عرصه سینما و تلویزیون هستند.
ساز تخصصی اش فلوت بود،اما وقتی وارد کار سینما شد به رغم اینکه نامش به عنوان سازنده یا انتخاب کننده موسیقی متن ثبت میشد، رشته تخصصی اش را دنبال نکرد.