به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
شهرام حقیقت دوست، عاشق و متعهد
یک بازیگر تماماً حرفهای که جز کارش به هیچ دیگر فکر نمیکند. باور کردن کردنش سخت است که اکنون 23 سال از عمر بازیگری شهرام حقیقت دوست میگذرد. کمتر دیده شده اما زیاد کار میکند. بدون اضافهکاری و حاشیه. تئاتر دوستان پایتخت شاید او را زیاد روی صحنههای تئاتر دیده باشند. اما سریال دوستان هیچوقت شهرام حقیقت دوست را در نقش پسر شرور «خط قرمز» فراموش نمیکنند. در سینما هم با فیلمهایی نظیر «موش»، «تردست»، «زرد» و ... بروی پرده آمده است.
آغاز فعالیت هنری
شهرام حقیقت دوست متولد 27 اسفند 1351 در رشت است. اصلاً 45 ساله به نظر نمیرسد. او در مصاحبهای که با مهران مدیری در برنامه دورهمی داشت، شاد زیستن و پرهیز از حواشی را مسبب اصلی جوان ماندنش میداند. شهرام حقیقت دوست دانشآموخته کارشناسی رشته تئاتر در دانشگاه آزاد اسلامی است. شهرام ابتدا برای رشته موسیقی قبول شده بود که نتوانست مصاحبه ورودی آن را با موفقیت پشت سر بگذراند. به هر ترتیب تقدیر او را به سمت نمایش و بازیگری سوق داد. او دورههای بازیگری استاد سمندریان را گذرانده و اصول اولیه درام را آنجا آموخته است. شهاب حسینی یکی از همکلاسیهای شهرام حقیقت دوست در دورههای استاد سمندریان بود. دو جوان جویای نام که بعدها تبدیل به قهرمانان «شوق پرواز» شدند.
بازیگری شهرام حقیقت دوست در سال 1373 با نمایش «پسر کارون» به کارگردانی امیر دژاکام شروع شد. 74 با سریال «مهر خوبان» سید یوسف مهدوی به تلویزیون آمد. دو سال بعد هم نقش کوتاهی در «درخت گلابی» ساخته داریوش مهرجویی ایفا کرد و برای اولین روی پردههای سینما دیده شد. البته خودش از نمایش «چیزی شبیه زندگی» زندهیاد حسین پناهی در سال 1376 بهعنوان آغاز بازیگریاش بهطورجدی یاد میکند. شهرام حقیقت دوست تجربیات و خاطرات شیرینی از دوره همکاریاش با حسن پناهی دارد و بسیاری از آموزههایش را مدیون ایشان میداند.
شهرام حقیقت دوست در تئاتر
همانطور که گفته شد، فعالیت حقیقت دوست در تئاتر با «پسر کارون» شروع و در سال 76 با «چیزی شبیه زندگی» جدیت یافت. از آن سال بعد شهرام حقیقت دوست تقریباً هرسال در یک یا دو تئاتر حضور داشته است. همین میل شدید به صحنههای نمایش باعث شده در این سالها کمتر در سینما و تلویزیون دیده شود. اما هر بار آمده باقدرت و مؤثر بوده است. شهرام حقیقت دوست پای ثابت نمایشهای حسین کیانی، کارگردان و نمایشنامهنویس مشهور کشور است. او تقریباً در 10-12 نمایش با حسین کیانی و همسرش رؤیا میرعلمی همکاری کرده است. «حمیدرضا آذرنگ»، «کوروش نریمانی»، «زهرا صبری» و ... از دیگر کارگردانانی هستند که شهرام حقیقت دوست برای آنها به ایفای نقش پرداخته. شاید اگر چندی از بازیهای حقیقت دوست را بر روی صحنه ببینید، او را چیزی کاملاً متفاوت با سینما و تلویزیون بیابید. او بارها در نقشهای تیپی کال و کمدی در نمایشهای مختلف دیدهشده است. درصورتیکه سریال دوستان بیش از همه او را با کاراکترهای شرور و اخمو به یاد میآورند. البته بهجز معدود تجربههای کمدی که در سالهای اخیر در سینما و تلویزیون داشته و استعداد خود در طنز را هم به رخ کشیده است. نمایش «کلنل» به کارگردانی خیرالله تقیانی پور یکی از جنجالیترین نمایشهای سال 96 بود که شهرام حقیقت دوست هم یکی از بازیگران آن بود.
خط قرمز
شهرام حقیقت دوست بعد از «مهر خوبان» در سال 74، سه سالی در تلویزیون دیده نشد. سه سال بعد با بازی در سه سریال پشت سرهم در سه سال متوالی، همگی هم به کارگردانی قاسم جعفری، غیبتش در تلویزیون را جبران کرد. ابتدا سال 78 بهعنوان بازیگر مهمان در مجموعه «همسفر» حضور پیدا کرد. سال 79 برای عدهای از بازیگران جوان، شروعی بسیار جنجالی و ناب بود. بازیگرانی که با بازی در سریال «خط قرمز» قاسم جعفری یک از محبوبترین سریالهای تلویزیونی ایرانی را خلق کردند. شهرام حقیقت دوست، پویا امینی، شهرام عبدلی و ... اکنون شاید مشهورترین آن جمع جوان و بااستعداد باشند. شهرام حقیقت دوست در نقش یک پسر رستورانی و جسور در مدت خیلی کوتاهی تبدیل به یک چهره شناختهشده و محبوب شد. البته محبوب که چه عرض کنم. به هر ترتیب میتوان «خط قرمز» را بهنوعی اولین نقطه عطف دوران هنری شهرام حقیقت دوست دانست. در مورد جمله قبلی هم در ادامه توضیح خواهیم داد. «شب آفتابی» آخرین همکاری شهرام حقیقت دوست با قاسم جعفری بود که تولید آن مربوط به سال 1380 میباشد. درخشش حقیقت دوست در «خط قرمز» باعث شد اصغر فرهادی برای یکی از اپیزودهای سریالش «داستان یک شهر» از او دعوت به عمل بیاورد. بعد از آنهم در سریالهای «ثارالله» و «طلسم شدگان» با شهریار بحرانی و داریوش فرهنگ کارکرد. سپس سال 1383 و باز غیبتی چندساله در تلویزیون. غیبتی که حدود 6 سال به طول انجامید.
شهرام حقیقت دوست در سینما
دوره 6 سال غیبت پسر جسور رشتی، تقریباً پررنگترین دوره حضور او در سینما بود. حقیقت دوست میانسالهای 83 تا 89 در 10 فیلم سینمایی ایفای نقش کرد. البته قبل از آنهم تجربه بازی در 2-3 فیلم سینمایی بین سالهای 76 تا 81 را پیداکرده بود. حضور تأثیرگذار او در فیلم سینمای «جنایت» در کنار فریبز عرب نیا و بهرام رادان، یکی از ماندگارترین تصاویرش در سینما بود. «جنایت» اقتباسی بود از رمان جنایت و مکافات که در سال 1382 به کارگردانی محمدعلی سجادی ساخته شد. فیلمی که جایزه بهترین بازیگر نقش اول جشن خانه سینما را برای شهرام حقیقت دوست به ارمغان آورد. حقیقت دوست بار دیگر در «تردست» با محمدعلی سجادی همکاری کرد. نقش کمدی او در فیلم «تردست» یکی از متفاوتترین نقشهایش در سینما و تلویزیون بود. «چند میگیری گریه کنی»، «سنگ، کاغذ، قیچی»، «موش»، «کلاشینکف» شاید از دیگر فعالیتهای سینمایی مهم شهرام حقیقت دوست باشد. شهرام حقیقت دوست در مدت 20 ساله حضورش در سینما با کارگردانانی مثل سعید سهیلی (3 بار)، شاهد احمدلو، آرش معیریان، پوران درخشنده و ... همکاری داشته است. حقیقت دوست در سالهای 95-96 با سه فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»، «لابی» و «زرد» به سینما آمد.
بازگشت غرورآمیز به تلویزیون
و اما شهرام حقیقت دوست در آن مدت 6 ساله آنچنان هم از تلویزیون به دور نبود. حقیقت دوست یکی از در آن سالها مشغول ایفای نقش در پروژه باشکوه و پرهزینه «مختارنامه» بود. پروژهای که 6 سال به طول انجامید. همان 6 سال که حقیقت دوست در هیچ سریال تلویزیونی دیده نشد. سریال «مختارنامه» به کارگردانی داود میرباقری، سرانجام در سال 1389 در تلویزیون پخش و تبدیل به یکی از پربینندهترین سریالهای صداوسیما شد. شهرام حقیقت دوست در آن مجموعه تاریخی نقش ابن حر یکی از دشمان مختار را بازی میکرد. حقیقت دوست این بار با قدرتمند از قبل آمده بود. بعد از «مختارنامه» بازهم در یک سریال حماسی و محبوب حضور پیدا کرد. مجموعه «شوق پرواز» سرگذشت شهید غیور عباس بابایی بود که توسط یدالله صمدی به تصویر کشیده شد. شهرام حقیقت دوست عنوان میکند که نقش در آن سریال یک شخصیت خیالی بود که تنها در جهت کمک به درماتیزه کردن به روایت اضافه شد. سال بعد هم در سریال «خداحافظ بچه» منوچهر هادی ایفای نقش کرد. «خداحافظ بچه» سریال کمدی-ملودرام تقریباً محبوبی بود که حقیقت دوست و مهراوه شریفینیا نقشهای اصلی آن را بازی میکردند. بعدازآن هم باز یک کاراکتر کمدی در مجموعه «جاده قدیم». «جاده قدیم» آخرین حضور شهرام حقیقت دوست در تلویزیون بود که مربوط به سال 1393 میباشد. بعدازآن، او بازیگری را در سریالهای شبکه نمایش خانگی دنبال کرد. شهرام حقیقت دوست تاکنون در مجموعههای «شاهگوش»، «عشق تعطیل نیست» و «ماه تی تی» که همگی محصول شبکه نمایش خانگی میباشند ایفای نقش کرده است.
محبوب که چه عرض کنم:
شهرام حقیقت دوست بعد سریال «خط قرمز» شهرت و محبوبیت بالایی در میان هنردوستان پیدا کرد. اما کاراکتر پلیدش در آن فیلم عواقبی را برای زندگی خصوصی او به همراه داشت. اجازه دهید ماجراهای بعدازآن سریال را از زبان خود او نقل کنیم. شهرام حقیقت دوست میگوید: «بعدازاین سریال اتفاقات بسیار خوبی رخ داد. اما اتفاقات بد بعدازآن بیشتر بود و من خیلی اذیت شدم. در آن زمان مردم آدرس و شماره تلفن منزل من را پیداکرده بودند و مدام من را آزار میدادند. تا جایی که مادرم که چند روز از شهرستان به دیدن من آمده بود، از ترس خیلی زود برگشت و من حتی مجبور شدم خانهام را عوض کنم.» او همچنین اضافه کرد: «من پیش از آن ماجرا شهرت را دوست داشتم اما با اتفاقاتی که بعد از سریال خط قرمز برایم رخ داد، از شهرت و دیده شدن فاصله گرفتم و سعی میکنم کمتر مصاحبه کنم، کمتر مهمانی بروم و کمتر حاشیهساز بشوم.
جزییاتی از علایق و زندگی خصوصی پسر شرور
شهرام حقیقت دوست مجرد است. البته حضور او در کنار خاطره اسدی در چند جشنواره، باعث انتشار شایعاتی مبنی بر ازدواج این دو در اذهان عمومی شد. اما درنهایت این خبر هم بعد از مدتی به فراموش سپرده شد.
هرچه مجریان در مصاحبات مختلف خواستند کمی از علایق دیگر شهرام حقیقت دوست بشنوند، چیزی بهجز هنر، تئاتر و بازیگری دستشان را نگفت. حقیقت دوست در اوقات فراغتش هم یا فیلم میبیند، یا کتاب میخواند و یا به تماشای تئاتر میرود. حتی وقتی در مورد رفیق فابریکش از او سؤال کردهاند با این جواب مواج شدند: تئاتر رفیق فابریکم است.
البته او استثناءان عکاسی و سفر را هم دوست دارد. شهرام حقیقت دوست از هر فرصتی برای سفر کردن و آشنا شدن با افراد و مکانهای مختلف استفاده میکند. گاهی هم به شکل دلی در سفرها و پشتصحنه فیلمها عکاسی میکند.
شهرام حقیقت طبق بعضی روایات یک پرسپولیسی دو آتیشه است.
واقعاخیلیمحشرنولیحیفکهصداوسیماخیلیبهشاهمیتندادنوقدرهمچین
بازیگرماهریروندونستنولیامیدوارم
کهیکروزایناتفاقبیفته