به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
آقای احساس
مازیار فلاحی شاید چندی از بهیادماندنیترین قطعات موسیقی پاپ ایران در چند سال اخیر را بر جای گذاشته باشد. ترانههای همچون «دروغه»، «قلب یخی»، «لیلا» و ... با هر بار شنیده شدن تداعیکننده خاطرات و احساسات زیادی برای طرفداران موسیقی پاپ خواهد بود. فلاحی به خاطر تن صدای خاص و فضای غمگین ترانههایش به آقای احساس مشهور است. بهخصوص که او با الهام گیری از عناصر داستانی، فضایی تصویرگونه و دراماتیک به ترانههایش میبخشد. احتمالاً فعالیت او در حوزههای کارگردانی و داستاننویسی بیتأثیر در ایجاد چنین فضاسازیهایی نبوده است. به همین خاطر هم است که همکاریهایش با آثار سینمایی و تلویزیونی با استقبال خوبی همراه میشود. فلاحی ترانهسرایی، آهنگسازی و تنظیم اکثر قطعات خود را نیز بر عهده دارد. شخصیت واقعی او نیز مانند ترانههایش آرام، احساسی و لطیف است.
خانواده
مازیار فلاحی 26 مهرماه 1353 در تهران متولد شد. پدر اصالتاً طالقانی و مادرش کرجی است. او دو برادر به نام خشایار و بردیا دارد. برادر بزرگتر خشایار مدیر برنامههای او و همچنین دارای مدرک لیسانس در رشتههای متالوژی و معماری میباشد. بردار کوچکتر مازیار، بردیا هم مهندس مکانیک است و در ملبورن استرالیا زندگی میکند. هیراد، هیربد و مهدیار سه برادرزاده مازیار فلاحی هستند. مازیار در سن هفدهسالگی پدر عزیزش را در یک سانحه رانندگی از دست داد. او دو تا از ترانههایش به نامهای «پدر» و «دروغه» را به یاد پدر مرحومش خواند و آنها را به روحی وی تقدیم کرد.
آغاز فعالیت هنری
مازیار فلاحی بهطور حرفهای نوازندگی گیتار را از سال ۱۳۶۸ آغاز کرد. در سال ۱۳۷۱ در رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه شد و همزمان در مرکز آموزشهای هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره کارگردانی سینما را در سال ۱۳۷۴ به پایان رساند. فیلم کوتاه «مطرود» اولین تجربه کارگردانی او است. پس از آن در سال ۱۳۷۶ مجموعه داستانهای کوتاهش را با نام «کلاغ – پاییزکودکی» منتشر کرد.
کلاغ
«کلاغ- پاییز کودکی» همکاری مشترک مازیار فلاحی با بهزاد نوری در عرصه داستاننویسی بود. بخش اول این کتاب با نام «کلاغ» شامل داستانهای کوتاه مازیار و بخش دومش با عنوان «پاییز کودکی» نوشته بهزاد نوری سپهر است. داستانهای مازیار فلاحی در این کتاب ریشه قصههای ترانههای او شد.
در راه ستاره شدن
او پس از آن تقریباً راهش را از دیگر هنرها جدا کرد و موسیقی را جدیتر از همیشه دنبال کرد. در سال ۱۳۸۰ به عضویت گروه کر دانشگاه تربیت مدرس به رهبری الیپس مسیحی درآمد. تئوری موسیقی، سلفژ، ارکستراسیون و موسیقی مکتوب را نزد حمیدرضا دیبازر به مدت ۶ سال فراگرفت. در همین حال به عضویت گروه کر بهمن به رهبری مهدی قاسمی درآمد. دروس آواز جمعی و فنهای آواز را نزد ناربه چولاکیان و شقایق الهیاری گذراند و گیتار کلاسیک را نزد فرزانه رجایی و آیلین ارجمند و نوازندگی پیانو را نزد علیرضا حشمتی افشار ادامه داد. در اسفندماه ۱۳۸۶ به دعوت قاسم جعفری آهنگها و ترانههای فیلم «مجنون لیلی» را نوشت که اولین تجربه جدی خوانندگی و همچنین آغاز فعالیت رسمی وی در عرصه سینما بود.
قلب یخی و شهرت
همکاری مازیار فلاحی سینما و تلویزیون در سال آتی نیز بهصورت گسترده ادامه پیدا کرد. او ساخت موسیقی متن، ترانه و خوانندگی آثاری همچون «دو راه حل برای یک مسئله» (به سفارش یونیسف)، «مدرسهای برای دیگران»، «نبش قلب»، «ققنوس» (تلویزیون)، تیتراژ سریال «لحظه دیدار» (شبکه جام جم)، فیلمهای «به دنبال خوشبختی»، «دلواپسی»، «بیستاره»، «سرسپرده»، تیتراژ فیلمهای سینمایی «دختران» و «پروانگی» را بر عهده داشت. شاخصترین آنها نیز ترانههای مجموعه پرطرفدار «قلب یخی» بود. «قلب یخی» اولین مجموعه شبکه نمایش خانگی بود که در سال 1389 منتشر شد و طرفداران زیادی پیدا کرد. صدای منحصربهفرد و زیبای مازیار فلاحی که تا آن موقع شهرت چندانی نداشت، برای اولین بار در آن سریال بهصورت گسترده شنیده شد و حال و هوای خاصی به صحنههای احساسی فیلم میداد. در واقع ترانههای همان سریال بهخصوص ترانه «دروغه (همه میگن که تو رفتی)» بود که شهرت و محبوبیت فروانی را برای وی رقم زد.
بازیگری
مازیار فلاحی در فصل سوم «قلب یخی» برای اولین بار ایفای نقش کرد و مزه بازیگری در زیر دهن آن ماند. فلاحی در تازهترین تجربه سینمایی خود در سال 1394 با «یادم تو را فراموش» به کارگردانی علی عطشانی، موفق به کسب جایزهٔ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین آهنگسازی از جشنواره بینالمللی فیلم ویند آمریکا شد. او در آن فیلم که برداشتی از زندگی ناصر محمدخانی بود، در نقش خودش ظاهر شد و ترانههایی را هم در طول داستان اجرا کرد.
آلبومها
پس از استقبال فراگیر مخاطبین از قطعاتی مجموعه «قلب یخی»، مازیار فلاحی اولین آلبوم رسمی موسیقی خود که حاوی چندی از ترانههای آن سریال و ترانههای جدیدتری بود را در سال 1390 روانه بازار کرد. او بهصورت جدی و حرفهای به مارکتینگ موسیقی پاپ ایران ورود پیدا کرد. بعد از آن هم آلبومهای «لعنت به من 1392»، «ماه هفتم 1393» و «یادم تو را فراموش 1396» را منتشر کرد. آلبومهایی که همگی از پرفروشترین آلبومهای سال خود بودهاند. کنسرتهای او در شهرهای مختلف کشور نیز همواره با استقبال بالایی برخوردار شده است. این خوانندهی خوشصدا که اجراهای متعددی همچون کنسرتهایی در دبی و کانادا در سال 2013 را در خارج از ایران تجربه کرده است، در سوم مهر سال ۱۳۹۴ تور اروپایی خود را در شهرهای مالمو آغاز کرد و در شهرهایی همچون استکهلم، کلن، لندن، منچستر و فرانکفورت به روی صحنه رفت.
آرامش
شاید برای برخی این سؤال پیش بیاید که آرامش حاکم بر کارهای مازیار و فرازوفرودهای تقریباً روان و لطیفش از کجا سرچشمه میگیرد. در واقع مهمترین هدف او در دنیای موسیقی ایجاد همین آرامش است و میگوید: «هدف من، ایجاد آرامش، اول برای خودم و بعد برای تمام عزیزانی است که آثار من را گوش میدهند. آنچه که من از موسیقی میخواهم، آرامش است.»
ترانهسرایی
همانطور که میدانید مازیار فلاحی در عرصه ترانهسرایی هم ید طولایی دارد. ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ و در نخستین روز نمایشگاه بینالمللی کتاب، او از کتاب ترانههای خود تحت عنوان «مجنون لیلی» رونمایی کرد. او بخشی از ساعات شبانهروز را در گوشه مخصوص منزل خود، با پیانو و قلم و کاغذش خلوت میکند و آنجاست که ترانه و ملودیهایش شکل میگیرد. بعضیاوقات هم طبع شاعرانگیاش او را غافلگیر میکند: «گاهی اوقات، نیمههای شب از خواب بلند میشوم و شعری را مینویسم. مثل شعر «یلدا» که ساعت ۵/۴ صبح آن را نوشتم. آنقدر که دغدغه یلدا را داشتم و به آن فکر میکردم و هرچه که نوشتم، بهطور ناگهانی کنار هم قرار گرفت. بعضی وقتها هجوم کلمات به شما در زمانی رخ میدهد که انتظار ندارید. مثل یک روز که در اتوبان به سمت غرب در حال رانندگی بودم و با دیدن غروب آفتاب با یک حجم عظیم از واژهها مواجه شدم. زمان و مکانِ مشخصی برای شعر وجود ندارد و همهچیز در یکلحظه اتفاق میافتد.»
شغل دوم
مازیار فلاحی و برادر بزرگش خشایار در سال ۱۳۷۵ شرکتی به نام «خانه طرح فاخته» تأسیس کردند. این شرکت در حیطه طراحی دکوراسیون داخلی فعالیت داشته و هماکنون نیز طراحی صحنهی کنسرتهای مازیار را بر عهده دارد.
ازدواج
همسر مازیار فلاحی عسل قربانی نام دارد. خانم قربانی آرشیتکت است و در اداره شرکت «خانه طرح فاخته» با مازیار و برادرش همکاری میکند. حاصل ازدواج این دو دختری به نام باران بوده است. مازیار فلاحی و همسرش همچنین در سال 1393 سرپرستی پسربچهای به نام محمدحسام را بر عهده گرفتند. این خواننده محبوب در مصاحبههایش عنوان کرده که سعی دارد بهترین بابای دنیا باشد و از لحظات کوتاه بودن در کنار خانواده بهترین استفاده را میکند.
بهترین مشاورین
مازیار فلاحی در طراحی ملودی و ترانههایش از دو مشاور زبده و دوستداشتنی استفاده میکند. او میگوید: «قبل از اینکه ترک یا آلبومی را منتشر کنم، در جمع خانواده آن را باهم گوش میدهیم و به تبادلنظر میپردازیم. میخواهم یک فرمولی را به شما بدهم. من همیشه با همسر و دخترم قطعات را گوش میدهیم و نظر آنها برایم بسیار مهم است. زیرا ما باهم زندگی میکنیم و از همه دلسوزتر برای یک خواننده، اعضای خانواده او هستند. من اعتقاد دارم هر آهنگی را که یک کودک با همه حس کودکانهاش دوست داشته باشد، قطعاً آن آهنگ را کودکِ درون همه بزرگسالان نیز دوست خواهد داشت.
لیلا
یکی از بهیادماندنیترین و مشهورترین قطعات مازیار فلاحی «لیلا» نام دارد. انتشار این ترک با استقبال بسیاری از سوی هواداران مواجه شد و احساسات زیادی را برانگیخت. صداوسیما نیز از «لیلا» استقبال کرد و بارها از آن در شبکههای مختلف استفاده نمود. حتی یک کلیپ برای آن ساخته و در شبکهی 3 سیما پخش شد. «لیلا» روایت نامهای بود که یک شهید دفاع مقدس در آخرین لحظات زندگی برای همسر و دخترش مینوشت. فلاحی اظهار کرد که این قطعه با عشق و احساس همه بچهها کار شد و هیچکدام از نوازندهها برای آن دستمزدی طلب نکردند.
خیریه
مازیار فلاحی در سال 1392 به همراه تیمهای پرسپولیس (تیم محبوبش) و آث میلان به شیرخوارگاه آمنه رفت و قول داد هر پنجشنبه به بچههای آنجا سر بزند. او وعده خود را عملی کرد و نهتنها شیرخوارگاهی آمنه، بلکه هرازچندگاه با تیمی از هوادارانش به دیدار یتیمان، بیماران، فقیران و ... در نقاط مختلف کشور میرود. او تاکنون چنین کنسرت خیریه نیز برگزار کرده است.
انرژی مثبت
در پایان ببینم تمهیدات مازیار فلاحی را برای داشتن روحیهای بالا و زندگی بهتر. او اینگونه میگوید: «حسوحال مثبت آدمها میتواند بازتاب خودشان باشد. همه ما میتوانیم آینه خودمان باشیم و همینطور میتوانیم احساسات مثبت را به دیگران منتقل کنیم. من آن چیزی که در زندگی خودم تجربه کردهام این بوده که بعضی از اتفاقات ناخوشایند خیلی وقتها از درون انسان سرچشمه میگیرد. صبح که از خانه بیرون میرویم، با هزاران چهره در هم گرهخورده روبرو میشویم که قصد دارند یک صبح خوب را شروع کنند. میتوانیم برعکس این زندگی کنیم و از لحظهای که بیدار میشویم، با یک حس یا موسیقی خوب، روز خودمان را بهتر شروع کنیم. باید به خودمان انرژی بدهیم و بیشتر از هر چیز موسیقی میتواند به کمک ما بیاید. اگر فکر میکنیم که در این تهران بزرگ یا هر شهر شلوغ دیگری در ایران زندگی خیلی سخت و پر از ترافیک و دود است، به نظرم میتوانیم سختی راه را بر خودمان هموار کنیم و از این فضا دور شویم.»
مخصوصا اهنگ دلم تنگته عالی و خاطره انگیزه....
عااااااااااااالی