به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
مرتضی احمدی بازیگر سینما و تلویزیون ایران است. وی سال 1303 چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار مرتضی احمدی میتوان به بازیگری در فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله، سریال آرایشگاه زیبا و سریال عسلها و مثلها اشاره کرد.
مرتضی احمدی نخستین بار در سینما حضور یافته و سال 1333 در 30 سالگی در فیلم ماجرای زندگی به کارگردانی نصرتالله محتشم بازی کرده است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای مرتضی احمدی محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون ژاله محزون، علی محزون، فرخ پناهی و اکبر خواجوی را تجربه کرد.
مرتضی احمدی در سال 1373 دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در آثار مهمی بازی کرده است. او در این سال با بازی در 4 فیلم و سریال مهم سینما و تلویزیون خود را به مردم معرفی کرد. آثار مهم مرتضی احمدی در این سال، بازیگری در فیلم حالا چه شود! به کارگردانی محمد جعفری، فیلم عروسی خون به کارگردانی مجید جوانمرد، فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله به کارگردانی ایرج طهماسب و سریال اشتباه در اشتباه به کارگردانی جواد انصافی محسوب میشود.
شاید یکی از مهمترین بخشهای بیوگرافی مرتضی احمدی بازی در فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله بوده است. مرتضی احمدی سال 1373 در 70 سالگی در فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله نقش مهمی بازی کرده است که توانست با مهارت خود، آن نقش و همچنین خودش را میان مخاطبان سینما مطرح کند. او در این فیلم با ایرج طهماسب همکاری داشته است. مرتضی احمدی توانست با بازی در فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله تجربه بازیگری موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر فاطمه معتمدآریا، حمید جبلی، ایرج طهماسب و حمیده خیرآبادی بر تجارب او افزود.
مرتضی احمدی علاوهبر فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله، سال 1369 در 66 سالگی در سریال آرایشگاه زیبا نیز بازی کرده است. مرتضی احمدی اینبار با مرضیه برومند یعنی کارگردان سریال آرایشگاه زیبا و هنرمندانی چون رضا بابک، حسن پورشیرازی، پری امیرحمزه و حسین کسبیان همکاری داشت.
با اینکه مرتضی احمدی را بیشتر بعنوان بازیگر میشناسیم، اما در حرفههای دیگر نیز فعال بوده است. مرتضی احمدی علاوهبر بازیگر بهعنوان گوینده نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است. مهمترین آثار مرتضی احمدی در حرفهی گوینده، سریال شکرستان و فیلم شهر موشها است.
در این سالها مرتضی احمدی با هنرمندان بسیاری تجربهی کار داشته است اما جالب است بدانید که در میان بازیگران مهری ودادیان با 9 مرتبه، رضا بابک با 7 مرتبه، جهانگیر فروهر با 7 مرتبه، حمیده خیرآبادی با 7 مرتبه و اکبر دودکار با 7 مرتبه بیشترین همکاری را با مرتضی احمدی داشتهاند.
یکی از ویژگیهای حرفهای بیوگرافی مرتضی احمدی آن هست که در مدت زمان بازیگری خود، هم در تلویزیون و هم در سینما بازی کرده است. مرتضی احمدی را باید بیشتر بازیگر سینما بدانیم چرا که 64% آثار وی سینمایی و 36% آثارش تلویزیونی است. در واقع مرتضی احمدی از مجموع 62 اثری که در کارنامه دارد، در 40 اثر در سینما با نامهای فیلم کلانتری غیرانتفاعی، فیلم جعبه موسیقی، فیلم تحفهی هند، فیلم سرحد، فیلم مینا و غنچه، فیلم بیقرار، فیلم حالا چه شود!، فیلم عروسی خون، فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله، فیلم بلندیهای صفر، فیلم راه و بیراه، فیلم یکبار برای همیشه، فیلم ناصرالدین شاه، آکتور سینما، فیلم صنوبرهای سوزان، فیلم ارثیه، فیلم تا غروب، فیلم در انتظار شیطان، فیلم جدال در تاسوکی، فیلم معما، فیلم مدرک جرم، فیلم اتوبوس، فیلم مردی که زیاد میدانست، فیلم خانه خراب، فیلم موسرخه، فیلم آب، فیلم تنها و گلها، فیلم قلندر، فیلم فرار از زندگی، فیلم مطرب، فیلم قایقرانان، فیلم نانجیب، فیلم جعفر جنی و محبوبهاش، فیلم فریاد، فیلم شراره، فیلم خوشگلترین زن عالم، فیلم بابا شمل، فیلم شیرین و فرهاد، فیلم میوه گناه، فیلم جنجال عروسی و فیلم ماجرای زندگی به ایفای نقش پرداخته و در 22 اثر در تلویزیون با نامهای سریال مثل همیشه، سریال عسلها و مثلها، سریال خانه پدری، سریال رستوران خانوادگی، سریال زیر بازارچه، سریال دانی و من، سریال گلهای آفتابگردان، سریال نوعی دیگر، سریال خودرو تهران 11، سریال فروشگاه، سریال زائر غریب، سریال اشتباه در اشتباه، سریال آخرین سند، سریال تعطیلات نوروزی، سریال کمند خاطرات، سریال آرایشگاه زیبا، سریال بخش چهار جراحی، سریال آئینه (فصل 3)، سریال چنگک، سریال سلطان صاحبقران، سریال هردمبیل و هردم کلنگ و سریال تکمضراب بازی کرده است.
در مجموع در کارنامه 90 ساله و بیوگرافی مرتضی احمدی آثار مهمی وجود دارد. اگر میخواهید با بیوگرافی مرتضی احمدی و زندگی حرفهای و آثار او بیشتر آشنا شوید، حتما به صفحه هر یک از آثار مرتضی احمدی در منظوم سر بزنید. همه 62 اثر مهم مرتضی احمدی در منظوم یک پروفایل اختصاصی دارند که اطلاعات کامل معرفی آنها تهیه شده است. امتیازی که هر یک از آثار مرتضی احمدی در منظوم دارند، نمره و امتیازی است که مردم از یک تا ده به آنها دادهاند. در واقع هر چقدر مرتضی احمدی در آثار ارزشمندتری بازی کرده باشد، توانسته نمرهی بیشتری از سوی مردم بگیرد، در نتیجه سوابق کاری و بیوگرافی مرتضی احمدی درخشانتر خواهد شد. مثلا اثری که در بیوگرافی مرتضی احمدی بیشترین امتیاز را از مردم گرفته است، فیلم کلاهقرمزی و پسرخاله محسوب میشود و اثری که در بیوگرافی مرتضی احمدی کمترین امتیاز را گرفته است، فیلم ارثیه محسوب میشود.
اگر در مورد بیوگرافی مرتضی احمدی نکات بیشتری میدانید حتما برای ما ارسال کنید تا کمکی بزرگ به همه مخاطبان و طرفداران مرتضی احمدی کرده باشید. مثلا اگر اطلاعاتی دقیقتر در مورد بیوگرافی مرتضی احمدی، آثار مرتضی احمدی، جوایز مرتضی احمدی، همکاران مرتضی احمدی، گالری عکس مرتضی احمدی، قد مرتضی احمدی، وزن مرتضی احمدی، رنگ چشم مرتضی احمدی، وضعیت تأهل و همسر مرتضی احمدی، فرزندان مرتضی احمدی، حواشی مرتضی احمدی و کودکی مرتضی احمدی میدانید حتما برای ما ارسال کنید.
مرتضی احمدی بازیگر و هنرمند کشورمان سرانجام با کولهباری از تجربه، در سال 1393 و در سن 90 سالگی پس از بازیگری در 62 اثر سینمایی و تلویزیونی چشم از جهان بست.
احمدی در ۹ مرداد (۱۳۳۴) با یکی از همکارانش در راهآهن به نام زهرا جوانشیر ازدواج کرد. وی از این ازدواج یک فرزند دختر به نام آزیتا ( متولد ۱۳۳۷) و یک فرزند پسر به نام مازیار ( متولد ۱۳۴۰) دارد.
وی در چهار عرصهٔ « سینما، تلویزیون، رادیو و تئاتر، بازیگری صاحب سبک است. در هنر دوبلاژ گویندهای با یک صدای خاص و منحصربهفرد (و بهواقع بیجایگزین) و نیز یادآور عصر طلایی دوبله در کشورمان بود.
در نگارش کتابهایش نیز نویسندهای یکّه، خوشقلم و توانا نشان میداد. کتابهایی که هر یک برآمده و چکیدهای از سالها پرسه زدن و جدیت در یکی از عرصههای مورد علاقه و فعالیتش بودند.
در هنر آواز و موسیقی نیز یکی از معدود خوانندگان سبک بیات تهران بود، به علاوه اینکه نام و صدایش در زمرهی انگشتشمار پیشپردهخوانان قدیم برده میشد.
از جمله فعالیتهای دیگر مرتضی احمدی گردآوری و نگارش فرهنگ عامیانه «فولکلور» تهران است. او در این زمینه کتابهای: «کهنههای همیشه نو»، «فرهنگ بر و بچههای تِرون»، و «پرسه در احوالات تِرون و تِرونیا» را تألیف کرده است.
علاوه بر تألیفاتش در حوزه فرهنگ نویسی، او برخی از قدیمیترین ترانههای کوچهبازاری تهران را به صورت « ضربی خوانی» بازخوانی کرده است.
در شانزدهسالگی ورزش باستانی و فوتبال را شروع کرد و به همراه تیم فوتبال دبیرستانش در مسابقات آموزشگاههای تهران رتبههایی به دست آورد. بعدها در تیم فوتبال راهآهن تهران و پس از آن در باشگاه راهآهن بازیکن و مربی ( تا سال ۱۳۲۵) شد.
پس از چند تلاش آماتوری در تئاتر در (۱۳۲۱) با کمک عدهای از دوستانش «تماشاخانه ماه» را روبهروی باغ فردوس دایر کرد، ولی پس از چند هفته مجبور به ترک آنجا شد.
در اوایل پاییز(۱۳۲۲) در تئاتر فرهنگ برای اولین بار پیش پردهخوانی کرد و در نتیجه آن بازیگر تئاتر هم شد.
مرتضی احمدی پس از مدتی همزمان با هنرپیشگی در راهآهن تهران بهعنوان تعمیرکار استخدام شد.
وی برای اولین بار ( ۱۳۲۲) ترانهی «گلپری جون» را اجرا کرد، که بسیار محبوب شد و به خاطر آن برای کار در رادیو تهران دعوت شد.
مرتضی احمدی در ساعت ۱۱:۰۰ صبح روز ۳۰ آذر (۱۳۹۳) در ۹۰ سالگی به دلیل مشکل ریوی و کهولت سن در منزلش در تهران دیده از جهان فرو بست.
در روز ۳ دی (۱۳۹۳) پیکر مرتضی احمدی به وسیله برخی هنرمندان و مردم تشییع گردید و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تدفین شد.
روحت شاد مرد هنرمند.
صداشون تو گوشمه هنوز....