به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فریدون شهبازیان آهنگ ساز سینما و تلویزیون ایران است. وی سال 1321 چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار فریدون شهبازیان میتوان به فعالیت در سریال باغ گیلاس، فیلم اخراجیها و سریال معصومیت از دست رفته اشاره کرد.
فریدون شهبازیان کار حرفهای خود را از سینما آغاز کرد و سال 1359 در 38 سالگی در فیلم آقای هیروگلیف به کارگردانی غلامعلی عرفان به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال باغ گیلاس، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای فریدون شهبازیان محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون داوود رشیدی، یاسمن آرامی، جعفر والی و فهیمه راستکار را تجربه کرد.
فریدون شهبازیان در سال 1373 دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید آثار مهمی حضور داشته است. او در این سال در 2 فیلم و سریال مهم سینما و تلویزیون حضور داشت و خود را به جامعه هنرمندان معرفی کرد. آثار مهم فریدون شهبازیان در این سال، فعالیت در فیلم دشت ارغوانی به کارگردانی نادر مقدس و فعالیت در سریال باغ گیلاس به عنوان آهنگ ساز محسوب میشود.
شاید یکی از مهمترین بخشهای بیوگرافی فریدون شهبازیان فعالیت در سریال باغ گیلاس بوده است. فریدون شهبازیان سال 1373 در 52 سالگی در سریال باغ گیلاس به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است که توانست با مهارتش، جای خود را میان اهالی فضای تلویزیون مطرح کند. فریدون شهبازیان توانست با فعالیت در سریال باغ گیلاس تجربه حرفهای موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگران بزرگ و باتجربهای نظیر جمشید مشایخی، مهران مدیری، فخری خوروش و اسماعیل داورفر توانست سطح کاری او را متحول کند.
فریدون شهبازیان علاوهبر سریال باغ گیلاس، سال 1385 در 64 سالگی در فیلم اخراجیها نیز فعالیت داشته است. فریدون شهبازیان اینبار با مسعود دهنمکی یعنی کارگردان فیلم اخراجیها و هنرمندانی چون اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، محمدرضا شریفینیا و قاسم زارع همکاری داشت.
با اینکه فریدون شهبازیان را بیشتر بعنوان آهنگ ساز میشناسیم، اما در حرفههای دیگر نیز فعال بوده است. فریدون شهبازیان علاوهبر آهنگ ساز بهعنوان بازیگر نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است. مهمترین آثار فریدون شهبازیان در حرفهی بازیگر، فیلم بن بست و فیلم زندگی است.
وی تاکنون موفقیتهای بسیاری در جشنوارهها کسب کرده است. فریدون شهبازیان سال 1365 در 44 سالگی برای فیلم شیر سنگی به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی توانست در 5مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین فریدون شهبازیان سال 1367 در 46 سالگی برای فیلم در مسیر تندباد به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی توانست در 7مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین فریدون شهبازیان سال 1380 در 59 سالگی برای فیلم آرزوهای زمین به کارگردانی وحید موسائیان توانست در 20مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین فریدون شهبازیان سال 1391 در 70 سالگی برای فیلم فرزند چهارم به کارگردانی وحید موسائیان توانست در 31مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین فریدون شهبازیان سال 1366 در 45 سالگی برای فیلم وکیل اوّل به کارگردانی جمشید حیدری توانست در 6مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود.
یکی از ویژگیهای حرفهای بیوگرافی فریدون شهبازیان آن هست که در مدت زمان فعالیت خود، هم در تلویزیون و هم در سینما حضور داشته است. فریدون شهبازیان را باید بیشتر آهنگ ساز سینما بدانیم چرا که 85% آثار وی سینمایی و 15% آثارش تلویزیونی است. در واقع فریدون شهبازیان از مجموع 34 اثری که در کارنامه دارد، در 29 اثر در سینما با نامهای فیلم وقتی برگشتم...، فیلم فرزند چهارم، فیلم گل چهره، فیلم سرزمین گمشده، فیلم سفر به سرزمین دور، فیلم اخراجیها، فیلم گوشواره، فیلم تنهایی باد، فیلم محفل ایکس، فیلم آرزوهای زمین، فیلم خاموشی دریا، فیلم شام آخر، فیلم عروس رومشکان، فیلم آقای رئیس جمهور، فیلم تنها با زمین، فیلم هیوا، فیلم زندگی، فیلم کمکم کن، فیلم چرخ، فیلم صدای باد، فیلم دشت ارغوانی، فیلم سه مرد عامی، فیلم کودکانی از آب و گل، فیلم یک مرد یک خرس، فیلم در مسیر تندباد، فیلم سالهای خاکستری، فیلم پائیزان، فیلم وکیل اوّل و فیلم آقای هیروگلیف فعالیت داشته و در 5 اثر در تلویزیون با نامهای سریال معصومیت از دست رفته، سریال بازگشت به خانه، سریال باغ گیلاس، سریال بخش چهار جراحی و سریال پاییزان فعالیت داشته است.
در مجموع در کارنامه 76 ساله و بیوگرافی فریدون شهبازیان آثار مهمی وجود دارد. اگر میخواهید با بیوگرافی فریدون شهبازیان و زندگی حرفهای و آثار او بیشتر آشنا شوید، حتما به صفحه هر یک از آثار فریدون شهبازیان در منظوم سر بزنید. همه 34 اثر مهم فریدون شهبازیان در منظوم یک پروفایل اختصاصی دارند که اطلاعات کامل معرفی آنها تهیه شده است. امتیازی که هر یک از آثار فریدون شهبازیان در منظوم دارند، نمره و امتیازی است که مردم از یک تا ده به آنها دادهاند. در واقع هر چقدر فریدون شهبازیان در آثار ارزشمندتری فعالیت کرده باشد، توانسته نمرهی بیشتری از سوی مردم بگیرد، در نتیجه سوابق کاری و بیوگرافی فریدون شهبازیان درخشانتر خواهد شد. مثلا اثری که در بیوگرافی فریدون شهبازیان بیشترین امتیاز را از مردم گرفته است، سریال باغ گیلاس محسوب میشود و اثری که در بیوگرافی فریدون شهبازیان کمترین امتیاز را گرفته است، فیلم کودکانی از آب و گل محسوب میشود.
اگر در مورد بیوگرافی فریدون شهبازیان نکات بیشتری میدانید حتما برای ما ارسال کنید تا کمکی بزرگ به همه مخاطبان و طرفداران فریدون شهبازیان کرده باشید. مثلا اگر اطلاعاتی دقیقتر در مورد بیوگرافی فریدون شهبازیان، آثار فریدون شهبازیان، جوایز فریدون شهبازیان، همکاران فریدون شهبازیان، گالری عکس فریدون شهبازیان، قد فریدون شهبازیان، وزن فریدون شهبازیان، رنگ چشم فریدون شهبازیان، وضعیت تأهل و همسر فریدون شهبازیان، فرزندان فریدون شهبازیان، حواشی فریدون شهبازیان و کودکی فریدون شهبازیان میدانید حتما برای ما ارسال کنید.
وی فارغالتحصیل دانشکدهی "هنرهای زیبای دانشگاه تهران" است.
اولین معلم وی عطاالله خادم میثاق بود که پس از چند سال فریدون را به دلیل استعداد خاصش به معلم روسی خود سرژ خوتسیف معرفی کرد و فریدون تا پایان دورهی ابتدایی نزد وی تعلیم دید. در دوران دبیرستان تعلیم ویولن را تا اخذ دیپلم نوازندگی ویولن در کلاسهای شبانهی لوئیجی پاساناری که در آن زمان کنسرت مایستر ارکستر سمفونیک تهران بود ادامه داد. در هفده سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری و سپس با طی آزمون رادیو، به عضویت ارکستر «گلهای رادیو» درآمد. در آن زمان ارکستر گلها به رهبری روحالله خالقی و پس از وی جواد معروفی فعالیت میکرد. فریدون شهبازیان در همان سالها در پی ایجاد ارکستر فارابی به رهبری مرتضی حنانه، فریدون ناصری و مصطفی کسروی، به عضویت این ارکستر پذیرفته شد.
به دلیل علاقهی خاص به موسیقی ایرانی و مطالعه بر ردیفهای موسیقی ایران در ارکستر بزرگ فرهنگ و هنر به رهبری حسین دهلوی عضویت یافت. در سال (۱۳۴۵) همزمان با تشکیل کر و ارکستر سمفونیک رادیو به رهبری آن برگزیده شد و اولین آثار آهنگسازی خود را در همان ایام تصنیف کرد. پس از گذراندن دوران خدمت سربازی در کنکور دانشکدهی "هنرهای زیبا" پذیرفته شد و در دوران دانشکده از تعلیم استادانی نظیر هوشنگ استوار، یوسف یوسفزاده، محمدتقی مسعودیه، علیرضا مشایخی، هرمز فرهت، توماس کریستینداوید و ولفگانگ والیش بهره برد. با عضویت در ارکستر مجلسی رادیو و تلویزیون به رهبری توماس کریستینداوید و فرهاد مشکات تجارب ارزندهای کسب کرد.
در سالهای پایانی دانشکده به دعوت هوشنگ ابتهاج که سرپرست برنامهی «گلهای تازه» در رادیو بود مسئولیت موسیقی برنامهی «گلهای تازه» را عهدهدار شد.
آثار بزرگی نظیر؛ «آوای تنهایی»، «عزیزم سوزه»، «پرکن پیاله را» و «گریز» متعلق به همان دوران است. فریدون شهبازیان از اواسط دههی (۱۳۵۰) در زمینهی موسیقی متن فیلم نیز فعالیت مبسوطی داشتهاست. بیشک بخش مهمی از موفقیت آثار ارکستری در مجموعهی حاضر، حاصل ذوق و دانش آهنگسازی استاد فریدون شهبازیان در تنظیم موسیقی آهنگهای استاد علی تجویدی است.
شهبازیان در دههی (1360) آهنگسازی برای فیلم را نیز آغاز نمود. شهبازیان به همراه علی معلم شورای موسیقی را در صداوسیما تشکیل دادند که وظیفهی نظارت و سانسور بر موسیقی پاپ را به عهده داشت. وی جزو منتقدین موسیقی پاپ ایران است .
فریدون شهبازیان در زمینهی موسیقی فیلم نیز آثار بسیاری نگاشته که بعضی از این آثار در ایران و آمریکا جایزهی بهترین موسیقی فیلم گشته است. بیشترین فعالیت هنری وی در دهه ۱۳۶۰ در موسیقی فیلم بوده که در اوئل همان دهه مدیریت واحد موسیقی را عهدهدار و عضو ثابت شورای عالی شعر و موسیقی بودهاست.
وی آهنگسازی و تظیم بسیاری از آهنگهای زیبا و به یاد ماندنی با اجرای خوانندگانی مانند محمدرضا شجریان، عارف، سیمین غانم، الهه، علیرضا افتخاری، نادر گلچین، گلپایگانی و محمد اصفهانی، را در کارنامه دارد.
فریدون شهبازیان آهنگسازی آثاری نظیر؛ «غبارنشینها» (۱۳۵۳)، «سفرهای حامی و کامی» نادر ابراهیمی (۱۳۵۳)، «سکه» نعمت حقیقی (۱۳۵۶)، «اسب» مسعود کیمیائی (۱۳۵۶)، «گفت هرسه نفرشان» (۱۳۵۹)، «آقای هیروگلیف» (۱۳۵۹)، «میرزا کوچکخان» امیر قویدل (۱۳۶۳)، «دادشاه» حبیب کاوش (۱۳۶۲)، «آن سفر کرده» احمد نیکآذر (۱۳۶۳)، «زنجیرهای ابریشمی» حسن کاربخش (۱۳۶۵)، «آوار» سیروس الوند (۱۳۶۴)، «وکیل اول» جمشید حیدری (۱۳۶۵)، «شیر سنگی» مسعود جعفریجوزانی (۱۳۶۵)، «حماسه شیلر» احمد حسنیمقدم (۱۳۶۵)، «پائیزان» رسول صدرعاملی (۱۳۶۳)، «سالهای خاکستر» مهدی صباغزاده (۱۳۶۷)، «در مسیر تندباد» مسعود جعفریجوزانی (۱۳۶۷)، «یک مرد، یک خرس» مسعود جعفریجوزانی (۱۳۷۲)، «کودکانی از آب و گل» عطاءالله حیاتی (۱۳۷۲)، «دشت ارغوانی» نادر مقدس (۱۳۷۳)، «نامزدی» ناصر غلامرضایی (۱۳۷۵)، «لیلا» داریوش مهرجویی (۱۳۷۵)، «آوای فاخته» بهمن زرینپور (۱۳۷۵)، «زندگی» اصغر هاشمی (۱۳۷۶)، «هیوا» رسول ملاقلیپور (۱۳۷۷)، «چرخ» غلامرضا رمضانی (۱۳۷۷)، «عروس رومشکان» ناصر غلامرضایی (۱۳۷۹)، «شام آخر» فریدون جیرانی (۱۳۸۰)، «آرزوهای زمین» وحید موسائیان (۱۳۸۰)، «خاموشی دریا» وحید موساییان (۱۳۸۲)، «تنهایی باد» وحید موسائیان (۱۳۸۲)، «خانه روشن» وحید موساییان (۱۳۸۴)، «گوشواره» وحید موساییان (۱۳۸۵)، «مستند سرزمین گمشده» وحید موساییان (۱۳۸۵)، «مستند سمفونی ایران» وحید موساییان (۱۳۸۵)، «گلچهره» وحید موساییان (۱۳۸۹) و «فرزند چهارم» وحید موساییان (۱۳۹۱)، را برعهده داشتهاست.