به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
شبنم فرشادجو یکی از بازیگران باسابقه تئاتر است که چند سالی است در تلویزیون هم نامی برای خود دستوپا کرده. تجربه سالها حضور بر روی صحنههای نمایش و تحصیلات آکادمیک در این حوزه، از او بازیگری پخته و قابلاطمینان برای کارگردانان ساخته است. فرشادجو بیش از هر چیزی با آثار مهران مدیری شناخته شده و به شهرت رسید. انرژی و جنبوجوش بیشازحد یکی از ویژگیهای بارزش از کودکی است و نمودش را در اجرای پرانرژی نقشها هم میتوان دید.
بمب انرژی
شبنم فرشادجو 16 بهمن 1356 در تهران متولد شد. میگوید در کودکی بسیار پرجنبوجوش و بهاصطلاح شیطان بوده است. یا به قول خودش هایپر. همیشه دوست داشت با آدمهای جدی و مقرراتی وارد چالش شود. در مدرسه فقط برای اینکه تا حدودی کنترل شود او را برای تیم دوومیدانی انتخاب کردند. بهطور کل آنطور که میگوید انرژی و همین هایپر بودن همیشه به ضررش تمام شده. شبنم فرشادجو هنوز هم همان عادات دوران کودکی و نوجوانی را دارد اما با توجه به سن و سالش کمی از آن شورونشاط اولیه کاسته شده است.
تأثیر آثار بیضایی
همهچیز از «مسافران» بهرام بیضایی آغاز شد. شبنم از کودکی به همراه پدر و مادرش به تماشای فیلم و نمایش رفت. شانزده سال داشت که «مسافران» به اکران درآمد و اتفاق بزرگی را در زندگیاش رقم زد. 4 بار برای تماشای آن فیلم به سینما شهر قصه رفت. کمکم تمامی آثار سینمایی و نمایشی و ادبی بهرام بیضایی را جمعآوری کرد. دوستانش نمایشنامههای استاد بیضایی را برایش هدیه میآوردند و میگوید: «بامطالعه نمایشنامهها بهیکبار متوجه شدم که چقدر به تئاتر علاقهمندم.»
آغاز راه
اینگونه بود که تئاتر تبدیل به هنری ویژه برای او شد. یک سال بعد هم برای شرکت در کلاسهای بازیگری استاد سمندریان ثبتنام کرد. مجید بهرامی، لیلی رشیدی، امید عباسی، حامد محمدطاهری، مجید صالحی، عاطفه تهرانی و شبنم دولتشاهی همدورههای شبنم فرشادجو در آن کلاسها بودند. در همان کلاسها به همراه عدهای دیگر یک گروه تشکیل داده و برای اولین بار نمایش «آنتیگونه» را در سالن شماره دو تئاتر شهر به اجرا برندند. این اجرا بهنوعی اولین تجربه حرفهای شبنم فرشادجو در عرصه بازیگری بود. سال 75 هم برای اجرای تئاتر «عشقآباد» به کارگردانی داوود میرباقری تست داد و برای بازی در نقش یکی از دیوانههای دیوانخانه برگزیده شد.
سالهای روی صحنه
فرشادجو بعد از آن تصمیم به ادامه تحصیل در رشته نمایش گرفت. دوره کارشناسی را گرایش بازیگری گذراند و مدرک کارشناسی ارشد کارگردانیاش را از دانشکده هنر و معماری دانشگاه تهران گرفت. او حالا تبدیل به چهرهای شناخته شده در میان تئاتریهای پایتخت شده بود. از همان بدو ورود به دانشگاه تا الآن تقریباً هرساله با یک اجرا به روی صحنه آمده و تجربه حضور در حدود 30 اثر نمایشی را دارد. او در این میان با کارگردانان مطرحی چون علی رفیعی، کوروش نریمانی، بهرام بیضایی، علیرضا کوشک جلالی، حسن معجونی و ... همکاری داشته است. دریافت تندیس بهترین کارگردانی «نمایش آرامش از نوعی دیگر» در پنجمین جشنواره تئاتر بانوان؛ ۱۳۸۵، دریافت لوح تقدیر بهترین بازیگر زن از جشنواره فجر برای نمایش «شبهای آوینیون» ۱۳۷۸، کاندید بهترین بازیگر زن بخش بینالملل جشنواره فجر برای نمایش «هملت» ۱۳۹۲ از افتخارات شبنم فرشادجو در طی این سالها است.
کارگردانی و دیگران
اما حضور شبنم فرشادجو در تئاتر تنها محدود به بازیگری نمیشود. او در نمایشهای چون «ریچارد سوم» منشی صحنه داوود رشیدی بود. همچنین در سال 1389 بهعنوان داور در جشن بازیگر خانه تئاتر حضور داشت. در سال 1385 هم اولین تجربه کارگردانی خود را با اجرای «آرامش در حضور دیگران» کسب کرد و برای آن جایزه هم گرفت. میگوید کارگردانی چیزی است که علاقه و استعداد زیادی در آن دارد. «انگار که کارگردانی یکجوری در وجودم هست.» اما تنبلی شاید تنها دلیلی است که خود اعتراف میکند باعث شده تا کمتر به سمت آن برود.
تلویزیون
اولین بار مهدی مظلومی بود که در سال 1382 برای بازی در مجموعه «بانکیها» از شبنم فرشادجو دعوت کرد. بعد از آنهم در سریالهای چون «آینههای نشکن»، «آب پریا» و «میوه ممنوعه» دیده شد. اما آشنایی با مهران مدیری شاید نقطه عطفی در کارنامه تصویریاش بود. همکاری او با مدیری از «باغ مظفر» آغاز شد. چند سال بعد هم به مجموعه طنز آیتمی «شوخی کردم» پیوست. اما شاید در این میان «در حاشیه» بود که او را بیش آثار دیگر به مخاطبین شناساند. فرشادجو در آن مجموعه در نقش هاله، پرستاری پرجنبوجوش، شیطان و بازیگوش ظاهر شد. او پس از آن هم با نقشآفرینی در مجموعههای چون «گسل» و «شاهگوش» تواناییهایش در عرصه طنز را نشان داد. جالب اینجاست که خانم بازیگر در خانهاش اصلاً تلویزیون ندارد و بعضاً سریالها را هم از طریق شبکه خانگی و دیویدی دنبال میکند. میگوید حتی نام مدیر سازمان صداوسیما را نمیداند.
قهر دوساله
شبنم فرشادجو یکی دو سالی را به دلایلی نامعلوم بهطور کلی دور از فضای هنر و در جزیره کیش گذراند. بعد از حضورش در «میوه ممنوعه» بود که این تصمیم عجیب را گرفت. حتی فیلم و سریال هم تماشا نمیکرد و هیچ کتابی هم نمیخواند. اما بعد از مدتی در خود احساس خلأ کرد و با نمایش «سکوت کلمه سکوت» به دنیای بازیگری بازگشت.
نامزد آلمانی
چندی پیش بود که فرشادجو با انتشار عکسی از خود و یک مرد آلمانی یک جورایی خبر از ازدواجش داد. او ذیل آن عکس یک جمله به زبان انگلیسی هم نوشته بود که این معنا را میداد: «نمیتوانم چشم از تو بردارم.» بعد از آن در مصاحبه اعلام کرد که فعلاً تنها نامزدند. تاکنون هم خبری از ازدواج قطعی و رسمی این بازیگر توانا منتشر نشده است.
ورزش
فرشادجو پرشور هنوز هم راهی را برای تخلیه انرژی بیشازحد خود میجوید و همچنان ورزش بهترین گزینه است. او خودش تیم اسکواش هنرمندان را راهاندازی کرده و حالا وظیفه کاپیتانی این تیم را هم بر عهده دارد. یکی از دلایل انتخاب رشته اسکواش مطرح و توی چشم نبودن آن بود. به قول خودش اسکواش رشتهای است که خانمهای بازیگر میتوانند بدون اینکه جلوی لنز دوربینها قرار گیرند، بهراحتی وارد آن بشوند. او همچنین علاقه زیادی به کوهنوردی دارد و در رشته رالی هم مدعی است.
متفرقه
سفر دیگر علاقهمندی خانم بازیگر است. میگوید بعد از ورزش سفر را به هر چیز دیگری ترجیح میدهد. حتی گاهی اتفاق افتاده پیشنهادی بازیگری را به خاطر برنامه سفرش رد کند.
شبنم فرشادجو در برخی فعالیتهای انساندوستانه نیز شرکت دارد. او چندی پیش به همراه مهناز افشار به عضویت بانک اهداکنندگان سلولهای بنیادی درامد.