به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
بابک بیات آهنگ ساز سینما و تلویزیون ایران است. وی سال 1325 چشم به جهان گشود. از مهمترین آثار بابک بیات میتوان به فعالیت در سریال ولایت عشق، سریال پهلوانان نمیمیرند و سریال افسانه سلطان و شبان اشاره کرد.
بابک بیات کار حرفهای خود را از تلویزیون آغاز کرد و سال 1352 در 27 سالگی در سریال خانهبهدوش (مراد برقی) به کارگردانی پرویز کاردان به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است. گرچه موفقیت این اثر نسبت به آثار شاخص بعدیش مانند سریال ولایت عشق، بیشتر نبود اما تجربه خوبی برای بابک بیات محسوب میشود و همکاری با هنرمندانی همچون پرویز کاردان، ناصر گیتیجاه، مینو و نگار را تجربه کرد.
بابک بیات در سال 1379 دورهی پرتلاشی را در عرصه سینما و تلویزیون گذراند و در تولید آثار مهمی حضور داشته است. او در این سال در 2 فیلم و سریال مهم سینما و تلویزیون حضور داشت و خود را به جامعه هنرمندان معرفی کرد. آثار مهم بابک بیات در این سال، فعالیت در فیلم سام و نرگس به کارگردانی ایرج قادری و فعالیت در سریال ولایت عشق به عنوان آهنگ ساز محسوب میشود.
شاید یکی از مهمترین بخشهای بیوگرافی بابک بیات فعالیت در سریال ولایت عشق بوده است. بابک بیات سال 1379 در 54 سالگی در سریال ولایت عشق به عنوان آهنگ ساز فعالیت داشته است که توانست با مهارتش، جای خود را میان اهالی فضای تلویزیون مطرح کند. بابک بیات توانست با فعالیت در سریال ولایت عشق تجربه حرفهای موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگران بزرگ و باتجربهای نظیر فرخ نعمتی، محمد صادقی، اکبر زنجانپور و داوود رشیدی توانست سطح کاری او را متحول کند.
بابک بیات علاوهبر سریال ولایت عشق، سال 1374 در 49 سالگی در سریال پهلوانان نمیمیرند نیز فعالیت داشته است. بابک بیات اینبار با حسن فتحی یعنی کارگردان سریال پهلوانان نمیمیرند و هنرمندانی چون فخری خوروش، کتایون ریاحی، فریماه فرجامی و محبوبه فرجامی همکاری داشت.
با اینکه بابک بیات را بیشتر بعنوان آهنگ ساز میشناسیم، اما در حرفههای دیگر نیز فعال بوده است. بابک بیات علاوهبر آهنگ ساز بهعنوان بازیگر و مدیر فیلم برداری نیز در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است. مهمترین آثار بابک بیات در حرفهی بازیگر، سریال داوران، فیلم سگ کشی، فیلم متولد ماه مهر، فیلم هیوا و سریال کهنهسوار است. مهمترین اثر بابک بیات در حرفهی مدیر فیلم برداری، فیلم دوبلور ساکت است.
وی تاکنون موفقیتهای بسیاری در جشنوارهها کسب کرده است. بابک بیات سال 1365 در 40 سالگی برای فیلم طلسم به کارگردانی داریوش فرهنگ توانست در 5مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین بابک بیات سال 1366 در 41 سالگی برای فیلم شاید وقتی دیگر به کارگردانی بهرام بیضایی توانست در 6مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین بابک بیات سال 1376 در 51 سالگی برای فیلم مرسدس به کارگردانی مسعود کیمیایی توانست در 16مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین بابک بیات سال 1377 در 52 سالگی برای فیلم قرمز به کارگردانی فریدون جیرانی توانست در 17مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین بابک بیات سال 1369 در 44 سالگی برای فیلم عروس به کارگردانی بهروز افخمی توانست در 9مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن برنده شود. همچنین بابک بیات سال 1369 در 44 سالگی برای فیلم پردهی آخر به کارگردانی واروژ کریممسیحی توانست در 9مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود. همچنین بابک بیات سال 1369 در 44 سالگی برای فیلم دو فیلم با یک بلیط به کارگردانی داریوش فرهنگ توانست در 9مین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ برای جایزه سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن نامزد شود.
یکی از ویژگیهای حرفهای بیوگرافی بابک بیات آن هست که در مدت زمان فعالیت خود، هم در تلویزیون و هم در سینما حضور داشته است. بابک بیات را باید بیشتر آهنگ ساز سینما بدانیم چرا که 83% آثار وی سینمایی و 17% آثارش تلویزیونی است. در واقع بابک بیات از مجموع 68 اثری که در کارنامه دارد، در 57 اثر در سینما با نامهای فیلم بهشت جای دیگری است، فیلم آوای جبرئیل، فیلم یک الف ناقابل، فیلم سام و نرگس، فیلم دستهای آلوده، فیلم دو زن، فیلم فریاد، فیلم قرمز، فیلم شیدا، فیلم جهانپهلوان تختی، فیلم مرسدس، فیلم حرفهای، فیلم خوشخیال، فیلم دیپلمات، فیلم سرزمین خورشید، فیلم مردی شبیه باران، فیلم طوفان، فیلم دیدار، فیلم روز شیطان، فیلم عروسی خون، فیلم جنگ نفتکشها، فیلم روز فرشته، فیلم آتش در خرمن، فیلم افعی، فیلم بیا با من، فیلم تماس شیطانی، فیلم راز گل سرخ، فیلم عشق من، شهر من، فیلم قربانی، فیلم مار، فیلم مسافران، فیلم موتو، فیلم بهترین بابای دنیا، فیلم آقای بخشدار، فیلم پردهی آخر، فیلم چاووش، فیلم چون ابر در بهاران، فیلم دو فیلم با یک بلیط، فیلم عروس، فیلم تمام وسوسه های زمین، فیلم دستمزد، فیلم دو سرنوشت، فیلم شب مکافات، فیلم شنا در زمستان، فیلم گل سرخ، فیلم دوران سربی، فیلم شب حادثه، فیلم کشتی آنجلیکا، فیلم ایستگاه، فیلم شاید وقتی دیگر، فیلم شکار، فیلم گمشدگان، فیلم مزدوران، فیلم مکافات، فیلم ویزا، فیلم مار و فیلم نقطه ضعف فعالیت داشته و در 11 اثر در تلویزیون با نامهای سریال ولایت عشق، سریال پهلوانان نمیمیرند، سریال علیآقا ۱۲۱، سریال تاریخ روابط ایران و انگلیس، سریال حکایتنامه (لطائف المتون)، سریال سایه همسایه، سریال علی کوچولو، سریال افسانه سلطان و شبان، سریال چنگک، سریال عکاسباشی و سریال خانهبهدوش (مراد برقی) فعالیت داشته است.
در مجموع در کارنامه 60 ساله و بیوگرافی بابک بیات آثار مهمی وجود دارد. اگر میخواهید با بیوگرافی بابک بیات و زندگی حرفهای و آثار او بیشتر آشنا شوید، حتما به صفحه هر یک از آثار بابک بیات در منظوم سر بزنید. همه 68 اثر مهم بابک بیات در منظوم یک پروفایل اختصاصی دارند که اطلاعات کامل معرفی آنها تهیه شده است. امتیازی که هر یک از آثار بابک بیات در منظوم دارند، نمره و امتیازی است که مردم از یک تا ده به آنها دادهاند. در واقع هر چقدر بابک بیات در آثار ارزشمندتری فعالیت کرده باشد، توانسته نمرهی بیشتری از سوی مردم بگیرد، در نتیجه سوابق کاری و بیوگرافی بابک بیات درخشانتر خواهد شد. مثلا اثری که در بیوگرافی بابک بیات بیشترین امتیاز را از مردم گرفته است، سریال ولایت عشق محسوب میشود و اثری که در بیوگرافی بابک بیات کمترین امتیاز را گرفته است، فیلم دستمزد محسوب میشود.
اگر در مورد بیوگرافی بابک بیات نکات بیشتری میدانید حتما برای ما ارسال کنید تا کمکی بزرگ به همه مخاطبان و طرفداران بابک بیات کرده باشید. مثلا اگر اطلاعاتی دقیقتر در مورد بیوگرافی بابک بیات، آثار بابک بیات، جوایز بابک بیات، همکاران بابک بیات، گالری عکس بابک بیات، قد بابک بیات، وزن بابک بیات، رنگ چشم بابک بیات، وضعیت تأهل و همسر بابک بیات، فرزندان بابک بیات، حواشی بابک بیات و کودکی بابک بیات میدانید حتما برای ما ارسال کنید.
بابک بیات آهنگ ساز و هنرمند کشورمان سرانجام با کولهباری از تجربه، در سال 1385 و در سن 60 سالگی پس از فعالیت در 68 اثر سینمایی و تلویزیونی چشم از جهان بست.
بابک بیات موسیقی فیلم را با فیلم «غریبه» که با همراهی واروژان ساخته شد، شروع کرد. بعد از فیلم «غریبه»، بیات موسیقی فیلمهایی نظیر «خوشید در مرداب»، «شب آفتابی» (با ترانه عروسک قصه من)، «برهنه تا ظهر با سرعت»، «فریاد زیر آب»، سریال «چنگک» و بسیاری موسیقی فیلمهای دیگر را ساخت.
بعد از انقلاب بابک بیات فعالیت موسیقی را در شرکت "ابتکار"، همراه با دوستش ابراهیم زالزاده و با کاست «قاصدک»، زندگینامه صمد بهرنگی و بصورت ترانههای کودکانه خانم سیمین قدیری آغاز نمود. پس از آن کاست «خروس زری پیرهن پری» را به همراه احمد شاملو و کاستهای «سکوت سرشار از ناگفته هاست» و «چیدن سپیده دم» را با صدای احمد شاملو موسیقی ساخت.
بابک بیات موسیقی فیلم را در بعد از انقلاب با فیلم «مرگ یزد گرد» ساختهی بهرام بیضایی ادامه داد و در سال (۱۳۶۲) موسیقی فیلمهای «نقطه ضعف» و «ریشه در خون» را ساخت و در سالهای بعد برای فیلمهای «شاید وقتی دیگر» و «مسافران» ساختههای بهرام بیضایی، سریال «سلطان و شبان»، «کشتی آنجلیکا»، «عروس»، «پرده آخر»، «طلسم»، «مرسدس»، «جهان پهلوان تختی»، «دستهای آلوده»، «اتوبوس»، «قرمز»، «دو زن»، «شیدا» و در حدود ۹۰ فیلم سینمایی موسیقی نوشت و آخرین سریالی که وی برای آن موسیقی ساختهاست سریال «ولایت عشق» است.
از دیگر فعالیتهای بابک بیات در این سالها ساخت قطعهی کرال و ارکسترال «سرزمین خورشید» بود، که در سال (۱۳۷۶) توسط ارکستر سمفونیک تهران و به رهبری استاد «فریدون ناصری» اجرا شد.
بابک بیات در کنار ساخت موسیقی، حدود هشت سال در دانشگاههای "تهران" مشغول به کار بود و موسیقی فیلم تدریس میکرد.
در سال (۱۳۸۱) در مراسمی که در شیراز برگزار شد از بابک بیات و چهار هنرمند بزرگ دیگر ایران تقدیر به عمل آمد. همچنین در همین سال و در مراسمی دیگر از بابک بیات به خاطر یک عمر تلاش در زمینهی ترانهی ایران تقدیر شد که در این مراسم پیامهایی از ایرج جنتی عطایی، بهرام بیضایی قرائت گردید.
بابک بیات آهنگسازی آثاری نظیر؛ «تنها مرد محله» (1351)، «شیرتوشیر» (1351)، «کیفر» (1352) «خورشید در مرداب» (1352)، «هیاهو» (1353)، «مسلخ» (1353) «تنها حامی» (1355)، «فریاد زیر آب» (1356)، «برهنه تا ظهر با سرعت» (1355)، «مرگ یزد گرد» (1360)، «نقطه ضعف» (1362)، «سلطان و شبان» (1362)، «راه دوم» (1363)، «ریشه در خون» (1363)، «مترسک» (1363)، «آتش در زمستان» (1364)، «اتوبوس» (1364)، «جستجو در شهر» (1364)، «صاعقه» (1364)، «مرسدس» (1376)، «جهان پهلوان تختی» (1376)، «ساحره» (1376)، «قرمز» (1377)، «معصوم» (1377)، «فریاد» (1377)، «دوزن» (1377)، «شیدا» (1377)، «ولایت عشق» (1378)، «دستهای آلوده» (1378)، را برعهده داشتهاست.
وی همچنین نوازندگی فیلمهایی نظیر؛ «خاکستری» (۱۳۵۶)، «بتشکن» (۱۳۵۵)، «مراد برقی و هفت دخترون» (۱۳۵۳)، «علی کنکوری» (۱۳۵۲)، «شیرتوشیر» (۱۳۵۱)، «غریبه» (۱۳۵۱)، «فدایی» (۱۳۵۱)، را در کارنامه دارد.
بابک بیات در فیلمهای سینمایی نظیر؛ «سگ کشی» (۱۳۷۹)، «متولد ماه مهر» (۱۳۷۸)، «هیوا» (۱۳۷۷)، به نقشآفرینی پرداختهاست.
بابک بیات، نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین فجر را برای فیلم «عروس» سال (۱۳۶۹)، نامزدی دریافت جایزهی سیمرغ بلورین برای فیلم «عروس» سال (۱۳۷۵)، جایزهی اول موسیقی فیلم برای فیلم «ساحره» در خانهی سینما و بهترین آهنگسازی را برای صد سالگی سینما در جشن گزارش فیلم، را در کارنامه دارد.
بابک بیات، در تاریخ ۵ آذر (۱۳۸۵) به علت نارسایی کبدی دیده از جهان فروبست و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.