به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ویشکا آسایش در شانزدهمین روز آبان سال 1351 و در محله سیدخندان تهران به دنیا آمد. آسایش که با نام « قطام » و با بازی در سریال به یادماندنی «امام علی (ع)» در ذهن مردم ماندگار شده است، نوه دختری علی شیرازپور پرتو ملقب به « ش. پرتو » است که از اساتید بنام ادبیات فارسی بوده و اشعار و رمانهای زیادی از خود به یادگار گذاشته است، او همچنین نام ویشکا به معنی نعمت الهی را برای او انتخاب میکند.
آسایش همچنین خواهرزاده «مازیار پرتو» است که در فیلمهای مهمی مثل «قیصر»، «طوقی»، «روز واقعه»، «آدمبرفی»، سریال «امام علی» و ... بهعنوان تدوینگر و فیلمبردار تجربههای ارزندهای داشته است.
پدر ویشکا آسایش مهندس تأسیسات و مادرش مربی کودکان استثنایی بودهاند. دوران کودکی آسایش در کنار خانوادهاش و تحت تأثیر پدربزرگش سپری میشود و اولین آشناییهای او با هنر بهوسیله پدربزرگ و با شعرخوانی اتفاق میافتد. ویشکا آسایش پس از گذراندن دوره ابتدایی به همراه خواهرش برای گرفتن ویزای انگلیس مدتی را در آلمان اقامت میکنند. دورانی که به گفته خودش چیزهای زیادی را به او آموخته است. در آن مدت ویشکا آسایش و خواهرش، دختران نوجوانی بودند که بهتنهایی در پانسیون زندگی میکردند، آسایش معتقد است که آن دوران از او دختری سرسخت میسزد. اما ویشکا آسایش و خواهرش موفق به دریافت ویزا نمیشوند و پس از مدتی به ایران برمیگردند. او در ایران به تحصیل ادامه میدهد و دیپلم میگیرد.
سینما و بازیگری تا 19 سالگی برای ویشکا آسایش جدی نبوده است، زیرا آسایش تا این دوران از یک طرف به رشتههای دیگری مثل طراحی لباس و گرافیک علاقهمند بوده و از طرف دیگر داییاش – مازیار پرتو – که خود از سینماگران پرکار ایران بود، او و تمام نزدیکانش را از ورود به سینما منع میکرد. اما سرانجام در19 سالگی اولین تجربه بازیگری نصیب ویشکا آسایش میشود. «محمدرضا شریفینیا» که از عوامل سریال امام علی بوده است، در یک جلسه خانوادگی با مازیار پرتو – مدیر فیلمبرداری سریال امام علی – ویشکا آسایش را میبیند و به مازیار پرتو پیشنهاد میدهد که ویشکا آسایش برای بازی در نقش «قطام» تست بدهد، که این پیشنهاد با مخالفت شدید مازیار پرتو همراه میشود. اما با پیگیریها و اصرار شریفینیا سرانجام ویشکا آسایش با قبولی در تست بازیگری این سریال برای اولین بار بازیگری را تجربه میکند: «من خیلی شیطنت میکردم و با داییام خیلی شوخی میکردیم و صمیمی بودیم. باورم نمیشد، فکر میکردم که داییام شوخی میکند. تا مدتها فکر میکردم همه مرا دست انداختهاند و تا وقتیکه اولین بار جلوی دوربین ایستادم هر لحظه منتظر بودم که دایی مازیار بزند زیر خنده و بگوید همهچیز شوخی بوده است.»
بازی در سریال امام علی به کارگردانی «داود میرباقری» و قرار گرفتن در کنار بازیگران مطرحی مثل «داریوش ارجمند»، «پرویز پرستویی»، «مهدی فتحی»، «سیروس گرجستانی» و... برای ویشکا آسایش تجربه ارزشمندی بود. او توانست با درخشش در این نقش توجه بسیاری را به خود جلب کند که میتوانست نقشهای بیشتر و پررنگتری را برای او در سینما و تلویزیون ایران به همراه داشته باشد، اما او مسیر دیگری را انتخاب میکند: «من آدم جستوجوگر و اهل تجربهای هستم و در آن دوران میخواستم به تحصیل ادامه بدهم و به این دلیل که با کنکور در ایران مشکل داشتم تصمیم گرفتم که به خارج از کشور برای ادامه تحصیل بروم، چرا باید برای تحصیل در رشته گرافیک عربی میخواندم؟ » ویشکا آسایش در سال 71 برای ادامه تحصیل به انگلیس میرود. او که ابتدا قصد تحصیل در رشته گرافیک را داشته، با فرصتی که دانشگاه برای انتخاب رشته در اختیارش قرار میدهد، متوجه میشود که بهرغم علاقه شدید به این رشته، استعدادی در آن ندارد و تصمیم میگیرد در رشته دیگری ادامه تحصیل بدهد. آسایش بعد از 5 سال بهعنوان شاگرد اول در این رشته فارغالتحصیل میشود و به همین دلیل ویزای دوساله ادامه تحصیل در مقطع فوقلیسانس را دریافت میکند: «تحصیل در انگلیس تجربه خوبی بود. در آنجا بیش از هر چیز یاد گرفتم که خودم باشم و بیتعارف زندگی کنم.» ویشکا آسایش با وجود امکان ادامه تحصیل، بعد از گرفتن مدرک لیسانس از دانشگاه معتبر لندن انگلیس به ایران برمیگردد. او دلیل بازگشت به ایران را علاقهاش به رضا قبادی عنوان میکند که سرانجام این علاقه به ازدواج ختم میشود. ازدواجی که به درخواست و پیشنهاد ویشکا آسایش اتفاق میافتد و حاصلش پسری به نام «گیو» است. گیو که در سال 85 به دنیا آمده تنها فرزند ویشکا آسایش و رضا قبادی است.
ویشکا آسایش بهمحض بازگشت به ایران با پیشنهاد داود میرباقری برای بازی در فیلم سینمایی «ساحره» مواجه میشود و با درخشش در این فیلم - که در آن نقش یک ساحره را بازی میکند - دوباره نامش را بر سر زبانها میاندازد. فیلم «ساحره» که برگرفته از داستانی کوتاه به نام «عروسک پشت پرده» اثر «صادق هدایت» بود، از مطرحترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است.
ویشکا آسایش در سال 78 در فیلم «بلوغ» به کارگردانی «مسعود جعفری جوزانی» ایفای نقش میکند و در سال 79 باز هم در فیلمی از میرباقری حضور مییابد، فیلم «مسافر ری» که بازی در آن ،فیلم تاریخی دیگری را به کارنامه هنری ویشکا آسایش اضافه میکند.
آسایش که کارش را از تلویزیون آغاز کرده بود، در سال 81 دوباره به تلویزیون برمیگردد و در سریال «معصومیت از دست رفته» به کارگردانی میرباقری ایفای نقش میکند و با بازی در این نقش بهعنوان یکی از مطرحترین زنان بازیگر فیلمها و سریالهای تاریخی، جایگاه خود را تثبیت میکند.
او در ادامه مسیر بازیگریاش، باز هم با کارگردانهای مطرح همکاری میکند، مثل تجربه بازی در فیلمهای «هشتپا» ساخته «علیرضا داوودنژاد» و «گل یخ» به کارگردانی کیومرث پوراحمد. اما بازی در نقشهایی که دیگر برایش چالشبرانگیز نبودند او را از بازیگری دور کرد: «فیلمهای زیادی به من پیشنهاد میشد اما همه یکچیز را از من میخواستند، همه توقع ایفای نقش همان زن اغواگری را داشتند که من در اولین بازیام تجربه کرده بودم. این برای من خوشایند نبود و جذابیت نداشت.» بهاینترتیب ویشکا آسایش 5 سال از دنیای بازیگری قهر میکند و در همین سالها صاحب فرزند میشود. او بعد از بازی در فیلم «گل یخ» تا سال 88 در هیچ فیلمی ایفای نقش نمیکند تا اینکه در این سال باز هم در یک سریال تاریخی و به کارگردانی محمدحسین لطیفی مقابل دوربین میرود.
اما بدون شک متفاوتترین اتفاق زندگی هنری ویشکا آسایش و شاید بهیادماندنیترین نقش او بعد از قطام ، بازی در نقش مدیر مدرسه در فیلم «ورود آقایان ممنوع» ساخته «رامبد جوان» است. فیلم کمدیای که کمتر کسی فکر میکرد ویشکا آسایش در آن موفق باشد. بازیگری که طی سالها در کارهای جدی خود تثبیت شده بود و با ادبیات و گویش تاریخی در ذهن مردم جای داشت. اما ویشکا آسایش بهخوبی از عهده این نقش برآمد و داوران بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر را وادار کرد که سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را به او تقدیم کنند، داوران جشنوارهای را که به عدم توجه به فیلمهای کمدی معروف است.
موفقیت ویشکا آسایش در فیلم «ورود آقایان ممنوع» سیل پیشنهادهای کمدی را برای او به همراه داشت که از مهمترین آنها میشود به فیلمهای «خوابم میاد»، «نهنگ عنبر»، «در مدت معلوم»، «خوب، بد، جلف» و «دراکول » اشاره کرد.
البته ویشکا آسایش در بین نقشهای متعددش در فیلمهای کمدی، تجربه بازی در فیلمهای خاص و هنری را هم دارد که «برف روی کاجها» به کارگردانی «پیمان معادی» و «من دیگو مارادونا هستم» ساخته «بهرام توکلی» ازجمله این فیلمها هستند. آسایش برای بازی در «برف روی کاجها» یک سال بعد از اولین سیمرغش، کاندید جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل شد.
ویشکا آسایش در این سالها از تلویزیون هم جدا نمانده است، او تجربه بازی در پروژه عظیم سریال «مختارنامه» را دارد و بعد از آن در سریالهای «دیوار به دیوار»، «پردهنشین» و «گلشیفته» به ایفای نقش پرداخته است.
ویشکا آسایش علاوه بر بازیگری سینما و تلویزیون، در تئاتر هم سابقه بازیگری دارد که از درخشانترین بازیهای او میتوان به بازی در نقش «مگ» در نمایش «ملکه زیبایی لینین» اشاره کرد. او همچنین بهعنوان طراح صحنه در سینما و تئاتر فعالیت داشته است که از فیلمهای «دنیا» و «هشتپا»، سریال «معصومیت از دست رفته» و نمایش «پرده عاشقی» میتوان بهعنوان مهمترین سوابق او در این زمینه یادکرد.
بهروز شعیبی که بهعنوان کارگردان سریالهای «پردهنشین» و «گلشیفته» با ویشکا آسایش تجربه همکاری داشته است درباره او میگوید: «خانم آسایش نمونهای است در سینمای ایران در انضباط، مطالعات فرامتنی و هرآنچه که بازیگر را برای ایفای نقش کمک میکند و او را روی فرم نگه میدارد.» ویشکا آسایش برای موفقیت در بازیگری علاوه بر مطالعه و تجربههای هنری مختلف، به ورزش هم توجه بسیاری دارد و اوقات فراغت خود را با کوهنوردی و سوارکاری میگذراند. ویشکا آسایش عضو یک تیم حرفهای کوهنوردی است و سابقه فتح قله دماوند را دارد.