به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
شهیدثالث در دوران اقامتش در ایران دو فیلم «یک اتفاق ساده» (۱۳۵۲) و «طبیعت بیجان» (۱۳۵۳) را ساخت که هر دو بهخاطر نگاه واقعگرایانه اجتماعی و سبک سینمایی نوآور و تجربهگرایانه برندهی جوایز معتبر بینالمللی شدند. وی همچنین چندین مستند کوتاه در مورد شرایط ناگوار طبقهی کارگر در ایران ساخت که مضامین انتقادی پنهان در آنها به مذاق مسئولان خوش نیامد و نهایتاً مجبور به ترک کشور شد. سهراب شهیدثالث با اقامت در آلمان از سال (۱۳۵۳)، شروع به تولید مستندهایی برای رسانههای آلمانی کرد که این فیلمها برای وی شهرت بینالمللی بیشتری به ارمغان آورد.
شهیدثالث فیلمهایی نظیر؛ «در غربت» (۱۳۵۴)، «قرنطینه» (۱۳۵۵)، «زمان بلوغ» (۱۳۵۵)، «آخرین تابستان گرابه» (۱۳۵۹) و «یک زندگی، چخوف» (۱۳۶۰)، را در زمان اقامتش در آلمان ساخت.
وی که از نظر سیاسی، چپگرا و از اعضای "حزب توده"ی ایران بود، چند سال پیش از مرگش به آمریکا رفت و در شیکاگو اقامت نمود و از آن پس فیلمی نساخت.
شهیدثالث از بنیانگذاران کانون "سینماگران پیشرو" بود.
وی تدوین فیلمهایی نظیر؛ «سازدهنی» (۱۳۵۲)، را برعهده داشتهاست.
شهیدثالث کارگردانی فیلمهایی نظیر؛ «وقت بلوغ» (1976)، «تعطیلات طولانی لوته ایزنر» (1978)، «اوتوپیا» (1982)، «فرزندخواندهی ویرانگر» (1985) و «گلهای سرخ برای آفریقا» (1991)، را در کارنامه دارد.
سهراب شهیدثالث، جایزهی ویژهی جشنوارهی لسآنجلس برای فیلم «سیاه و سفید» (1351)، جایزهی ویژهی جشنوارهی سانفرانسیسکو برای فیلم «سیاه و سفید» (1351)، دیپلم هیئت ژوری کاتولیک و چهار هزار مارک جایزهی نقدی از جشنوارهی فیلم برلین برای فیلم «یک اتفاق ساده» (1352)، دیپلم هیئت ژوری پروتستانها و یک هزار مارک جایزهی نقدی از جشنوارهی فیلم برلین برای فیلم «یک اتفاق ساده» (1352)، جایزهی منتقدان بینالمللی جشنوارهی جهانی فیلم تهران برای فیلم «یک اتفاق ساده» (1352)، خرس نقرهای برای بهترین کارگردانی از جشنوارهی فیلم برلین برای فیلم «طبیعت بیجان» (1353)، دیپلم هیئت ژوری پروتستان و یک هزار مارک جایزه نقدی برای فیلم «طبیعت بیجان» (1353)، جایزهی اینترفیلم از جشنوارهی فیلم برلین برای فیلم «در غربت» (1354)، جایزهی هوگو نقرهای از جشنوارهی شیکاگو برای فیلم «نظم/ همه چیز روبراه است» (1979)، جایزهی بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد و پنج هزار مارک و جایزهی بهترین فیلم تلویزیونی برای فیلم «آخرین تابستان گرابه» (1980) و جایزهی آکادمی هنرهای تجسمی به عنوان بهترین فیلم سال برای فیلم «اوتوپیا» (1982)، را در کارنامه دارد.
سهراب شهید ثالث، در دهم تیرماه سال (۱۳۷۷) بر اثر بیماری سرطان کبد در شیکاگو، دیده از جهان فروبست.