- منظوم
- هنرمندان
نویسندگان سینما و تلویزیون ایران
آتیلا پسیانی، کارگردانی، دستیاری کارگردان، بازیگردانی، انتخاب بازیگر، دستیاری صحنه و لباس، بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر، سال ۱۳۳۶ در تهران متولد شد. پسیانی فارغالتحصیل رشتهی کارگردانی و بازیگری تئاتر از دانشکدهی "هنرهای زیبای دانشگاه تهران" در سال (۱۳۶۱) میباشد. وی بازی در تئاتر را از سال (۱۳۴۷) و همچنین بازی در سینما را از سال (۱۳۶۲) با «مرگ سفید» کاری از «حسن زندباف» تجربه کرد. آتیلا پسیانی، دریافت جایزهی نقش مکمل مرد برای فیلم «شام آخر»، جایزهی نقش مکمل مرد برای فیلم «آب و آتش»، جایزهی نقش مکمل مرد فیلم «نسل سوخته»، جایزهی نقش مکمل مرد فیلم «دوزن»، را در کارنامه دارد.
آیدا پناهنده، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون، سال 1358 در شهر تهران متولد شد. وی دارای مدرک کارشناسی در رشته فیلمبرداری و کارشناسیارشد در رشته سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است. «ناهید» اولین ساخته بلند سینمایی او به شمار میرود که این فیلم در شصت و هشتمین جشنواره کن و در بخش نوعی نگاه، برنده جایزه آینده نویدبخش شد.
ابراهیم ابراهیمیان، کارگردان، نویسنده و تدوینگر، سال 1360 در تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی کارگردانی است. ابراهیمیان فعالیت سینمایی خود را از سال (1392) با فیلم «ارسال یک آگهی تسلیت برای روزنامه» آغاز کرد.
ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر و بازیگر سینما، سال 1340 در شهر تهران متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی فیلمنامهنویسی از دانشکدهی "سینما و تئاتر" دانشگاه "هنر" است. او سال 1364 اولین اثر سینمایی خود با نام «هویت»، را ساخت و پا بر عرصه هنر گذشت.
ابوالحسن داوودی، کارگردان، نویسنده و تهیهکنندهی سینما، سال 1334 در شهر نیشابور متولد شد. وی فارغالتحصیل سینما از مدرسهی عالی "تلویزیون" و جامعهشناسی از دانشگاه "شهید بهشتی" است. داوودی فعالیت هنری را با نگارش نقد و مقالات سینمایی آغاز کرد. ابوالحسن داوودی، سیمرغ جشنوارهی سیوسوم فیلم فجر به انتخاب مردم برای فیلم «رخ دیوانه» (1393)، جایزهی بهترین فیلم از نگاه ملی (پلاک طلایی سیمرغ) و جایزهی بهترین فیلمنامه در دورهی بیست و هفتم جشنوارهی فیلم فجر برای فیلم «زادبوم» (1387)، تندیس بهترین فیلمنامه در دورهی دهم جشن خانهی سینما برای فیلم «تقاطع» (1384) و تندیس زرین بهترین فیلمنامه جشن خانهی سینما برای فیلم « نان و عشق و موتور ۱۰۰۰» (1384)، را در کارنامه دارد.
احمد حامد، بازیگر، نویسنده سینما و تلویزیون، در آثاری همچون فیلم سینمایی «کارگران مشغول کارند»، فیلم سینمایی «بهمن» و فیلم سینمایی «نسل جادویی» فعالیت داشته است.
احمد ساعتچیان، بازیگر، کارگردان و مدرس تئاتر، سال 1351 در تهران متولد شد. او از دانشآموختگان آموزشگاه بازیگری حمید سمندریان است. او در عرصهی تئاتر بسیار فعال است و در گروه تئاتر نقشینه عضویت دارد. در جشنواره تئاتر فجر سال 1379 نامزد بازیگری نقش اول مرد برای نمایش «افسون معبد سوخته» گردید.
احمد کاوری، کارگردان و بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر، سال 1344 در کشور عراق متولد شد. وی فعالیت هنریاش را از سال (1364) با تئاتر آغاز نمود.
احمد مهرانفر، بازیگر تلویزیون و سینما، سال 1354 در تهران متولد شد. وی از سال (۱۳۷۸) اجرای حرفهای تئاتر را آغاز کرد.
احمدرضا درویش، کارگردان، تهیهکننده، نویسنده، بازیگر تلویزیون و سینما، سال 1340 در همدان متولد شد. وی فارغالتحصیل رشتهی گرافیک و معماری است. درویش فعالیت هنری را سال (1361) با کارگردانی نمایشهای تلویزیونی آغاز کرد و در سال (۱۳۶۸) اولین فیلم سینمایی خود با نام «آخرین پرواز» را کارگردانی کرد. احمدرضا درویش، نامزدی دریافت ۳ جایزه و ۹ سیمرغ بلورین از جشنوارهی فیلم فجر از جمله برندهی جایزهی بهترین فیلم و بهترین کارگردانی برای فیلم «روز رستاخیز» (۱۳۹۲)، و بسیاری جوایز دیگر را در کارنامه دارد.
احمدرضا گرشاسبی، کارگردان سینما، سال 1336 در شهر دزفول متولد شد. وی فارغالتحصیل کارگردانی سینما از دانشگاه هنراست و فعالیت سینمایی خود را در سال 1365 با کارگردانی فیلم کوتاه آغاز کرد.
ارژنگ امیرفضلی، کارگردان، تهیهکننده، صداپیشه و بازیگر، است. امیرفضلی فعالیت هنریاش را در تلویزیون از سال (1372) و با ایفای نقش در مجموعهی «نوروز 72» به کارگردانی داریوش کاردان آغاز کرد.
اسماعیل خلج نمایشنامهنویس، فیلمنامهنویس، کارگردان و بازیگر، سال 1315 در شهر آستارا متولد شد. وی اولین تجربهی بازیگری خود را در سال (1328) بهدست آورد. اسماعیل خلج از سال (1337) با بازی در فیلم «یکی بود یکی نبود» رحیم روشنیان وارد عرصهی سینما شد.