به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سینمایی دارکوب بهکارگردانی بهروز شعیبی در 3 سال پیش یعنی سال 1396 در گونه درام تولید شده است. دارکوب توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 7 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم دارکوب را اثری باکیفیت و باارزش ارزیابی میکنند. سید محمود رضوی تهیهکننده دارکوب این فیلم را، بهعنوان محصول موسسه سینمایی سیمای مهر و کشور ایران تهیه کرده است. دارکوب در تاریخ 1397/08/14 پخش خود را توسط پخشکننده موسسه سینمایی سیمای مهر در سینما آغاز کرد. در آن روزها دارکوب توانست آمار فروش 2،161،790،000 تومان را به ثبت برساند.
بازیگران فیلم دارکوب چه کسانی هستند؟ در دارکوب بازیگرانی چون مهناز افشار در نقش نیلوفر، امین حیایی در نقش روزبه، سارا بهرامی در نقش مهسا، جمشید هاشمپور در نقش اناری، هادی حجازیفر در نقش مازیار، شادی کرمرودی در نقش تینا و باران مرتضوی در نقش گلی به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم دارکوب حدود 61 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان دارکوب را یک اثر بزرگ، پربازیگر و با تعداد شخصیتهای داستانی بسیار عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم دارکوب باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا بهروز شعیبی بهعنوان کارگردان و علی صلاحی بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری دارکوب توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم دارکوب میتوان به طوفان مهردادیان در نقش نظری، ثریا حلی در نقش مامان، نگار عابدی در نقش لادن، آتیه جاوید در نقش فیروزه، علیرضا کیمنش در نقش کاوه، ندا عقیقی در نقش ندا، یوسف یزدانی در نقش اکبرپور و احمد یاوری در نقش آقا سلیمان اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم دارکوب چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه دارکوب توسط حسین ترابنژاد و آزیتا ایرایی براساس طرحی از بهروز شعیبی نوشته شده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان دارکوب منتشر شده است، میخوانیم: «هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی عزیزت تصمیم گرفته تنها باشه. تو از دیدنش، از شنیدن صداش لذت میبری اما اون درها رو بسته و تنهایی رو جای تو انتخاب کرده… هیچ چیز سختتر از اون نیست که ببینی تنها شدی. عزیزانت رو میبینی و دوستشون داری ولی همه تو رو انکار میکنن. درها رو به روت بستن و تو تنها شدی. تنهایی باتلاقه…»
فیلم دارکوب از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط فیلم دارکوب عبارت است از: فیلم خانهای در خیابان چهل و یکم، فیلم گیلدا، فیلم شاه کش، فیلم دهلیز و فیلم ماجرای نیمروز.
فیلم دارکوب در میان لیست 100 فیلم برتر تاریخ ایران در سامانه منظوم مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون، رتبه 76 را با امتیاز و رأی مردم کسب کرده است.
فیلم دارکوب در 2 جشنواره شرکت کرده است و توانسته در مجموع برای 9 مورد نامزد کسب جایزه و برای 3 بار برنده جایزه شود. در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، فاطمه کمالی نامزد جایزه بهترین چهرهپردازی، زهرا کمالی نامزد جایزه بهترین چهرهپردازی، آیدین ظریف نامزد جایزه بهترین طراحی صحنه، بهزاد عبدی نامزد جایزه بهترین موسیقی متن، فرامرز هوتهم نامزد جایزه بهترین تدوین، نگار عابدی نامزد جایزه نقش دوم زن، مهناز افشار نامزد جایزه نقش اول زن، بهروز شعیبی نامزد جایزه بهترین کارگردانی، سید محمود رضوی نامزد جایزه بهترین فیلم، جمشید هاشمپور برنده جایزه نقش دوم مرد و سارا بهرامی برنده جایزه نقش اول زن برای فیلم دارکوب شدهاند. در دوازدهمین دورهٔ جشنوارهٔ منتقدان و نویسندگان سینمایی، سارا بهرامی برنده جایزه نقش اول زن برای فیلم دارکوب شده است.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم دارکوب نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم دارکوب به طور متوسط فعالیت 8ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم فیلم دارکوب بهترین اثر شادی کرمرودی و ندا عقیقی و یکی از 4 اثر شاخص احمد یاوری و پوریا ایمانی در حرفه بازیگری محسوب میشود.
براساس امتیاز مردم فیلم دارکوب یکی از 4 اثر شاخص بهروز شعیبی در حرفه کارگردانی محسوب میشود.
35 تن از بازیگران دارکوب، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کردهاند، در واقع در دارکوب 35 فیلم اولی بودهاند: باران مرتضوی، علیرضا کیمنش، زهرا بدشت، شهاب صالحی، رامش کاووسی، امیرهوشنگ رستمی، مرجان حقپرست، لادن شاکرحسینی، محد انصاری، احسان لطیفیان، مهربان انصاری، آمنه بشیرشعار، سعیده مستقیمی، امیرعباس خسروی، امیر مختاری، سما طالبی، حمید منتظمی، لیلا رسمی، محمد ستاری، علی حسینقاسمی، میریوسف مهاجر، صمد امینیپور، سارا رضاییفیروز، الهام برمک، مصطفی سراجه، هیوا همایی، عاطفه حقی، اسماعیل کهنسال، النا امین، ملیکا مردانه، رها شجاعطلب، وندت معماریان، سیمین فقیهپور، سام صولتی و رسول سائلان.
همچنین بهروز شعیبی کارگردان دارکوب اولین همکاری خود با بازیگرانی چون امین حیایی، جمشید هاشمپور، هادی حجازیفر، شادی کرمرودی، طوفان مهردادیان، ثریا حلی، آتیه جاوید، ندا عقیقی، یوسف یزدانی، احمد یاوری، پوریا ایمانی، بیژن حجازی، اسدالله یکتا، سعید روشن، شیما سیدقاسمی، مهین امیرفضلیان، فاطمه بابایی، دانیال نوروش، مهرانگیز سلیمانی، فریبا مرتضوی، محمد نادری، شقایق مهدیپور و معصومه منصوری را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران دارکوب نیز 1812 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 61 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 1812 همکاری برای اولینمرتبه در دارکوب رخ داده است. مانند: مهناز افشار و جمشید هاشمپور، امین حیایی و هادی حجازیفر، سارا بهرامی و شادی کرمرودی، باران مرتضوی و طوفان مهردادیان، ثریا حلی و نگار عابدی.
عوامل تولید و بازیگران دارکوب در اینستاگرام نیز فعال هستند و مجموع میزان فالوئرهای اینستاگرام 15 نفر از این هنرمندان به بیش از 20،314،935 نفر میرسد. بنابراین دارکوب ظرفیت مناسبی برای دوباره دیدن شدن در میان عموم مردم و طرفداران این هنرمندان دارد.
مخاطبان بعد از تماشای فیلم دارکوب به ارزیابی اثر در منظوم پرداختهاند و نتایج مهمی درباره شاخصهای هنری، فنی و محتوایی اثر بدست آمده است. براساس نظرسنجی و دیدگاه مردم:
فیلم دارکوب قطعا ارزش تماشا دارد چراکه 88% مخاطبان معقدند فیلم دارکوب ارزش یک بار دیدن را دارد.
فیلم دارکوب قطعا خوشساخت هست زیرا 82% مخاطبان عقیده دارند فیلم دارکوب از لحاظ فنی باکیفیت ساخته شده است.
فیلم دارکوب قطعا عملکرد بازیگریِ خوبی دارد چراکه 85% مخاطبان عقیده دارند تیم بازیگری فیلم دارکوب نقشها را خوب بازی کردند.
فیلم دارکوب نسبتا خلاقانه هست زیرا 61% مخاطبان عقیده دارند داستان و ساختار فیلم دارکوب غیرتکراری و جدید است.
فیلم دارکوب تا حد بسیاری محتوای مناسبی دارد زیرا 80% مخاطبان عقیده دارند حرف و پیام فیلم دارکوب مفید و ارزشمند هست.
فیلم دارکوب نسبتا تفکربرانگیز هست چراکه 67% نظردهندگان بعد پایان فیلم دارکوب به آن فکر میکردند.
فیلم دارکوب نسبتا مناسب خانواده هست چراکه 61% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم دارکوب با فرهنگ خانوادهشان سازگار است.
فیلم دارکوب اصلا مناسب کودکان نیست چراکه تنها 18% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم دارکوب مناسب کودکان است.
اگر از تصویربرداری فیلم دارکوب خوشتان آمده و یا دوستش ندارید، بهتر است بدانید مدیر فیلمبرداری آن علیرضا برازنده بوده است. فرامرز هوتهم تدوین فیلم دارکوب را بسیار درخشان انجام داده، بهطوری که بهزعم کارشناسان، تدوین بخش مهمی از دارکوب را تشکیل میدهد. اگر صدای دارکوب بهگوشتان نشسته و یا از آن ناراضی هستید، شما را با صدابردار فیلم دارکوب یعنی کامران کیانارثی آشنا میکنیم. آیدین ظریف طراحی صحنه فیلم دارکوب را با موفقیت و کسب افتخارات گوناگون انجام نموده و آیدین ظریف طراحی لباس فیلم دارکوب را با موفقیت و کسب افتخارات مختلف انجام داده است. باورپذیری و منحصربهفرد بودن طراحی چهرههای بازیگران دارکوب نظر بسیاری را بهخود جلب میکند و این هنر فاطمه کمالی و زهرا کمالی در مقام چهرهپرداز یا طراح گریم فیلم دارکوب است. موسیقی متن فیلم دارکوب که توانست در جشنوارههای مختلفی جایزه کسب کند، اثر بهزاد عبدی است.
از دیگر عوامل اثر میتوان به صالح غربی جوان دستیار اول کارگردان فیلم دارکوب، حمید بخشینژاد و فارا بخشینژاد مسئول هنروران فیلم دارکوب، وحید علیخانی مدیر صحنه فیلم دارکوب، غزل رشیدی منشی صحنه فیلم دارکوب و اشاره کرد. در مجموع بیش از 125 نفر در تولید فیلم دارکوب نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 5 لیست از فیلم دارکوب یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم دارکوب 135 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از دارکوب پرداختهاند. در دادهکاوی و تحلیل ابر کلیدواژهها بررسیهای مردم برای فیلم دارکوب، بیشترین واژههای تکرار شده عبارت است از: دارکوب، بازی، شعیبی، اجتماعی، بهرامی، خوب و سارا.
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم دارکوب در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم دارکوب 71 عدد، در بخش ویدئو و تیزر فیلم دارکوب 19 عدد، در بخش حواشی فیلم دارکوب 13 عدد، در بخش دیالوگ برتر فیلم دارکوب 1 عدد، در بخش نقد فیلم دارکوب 13 عدد گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای سوتی فیلم دارکوب هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
در ضمن همه عوامل تو این فیلم خوب بودند تنها مشکلی که فیلم داشت داستان قابل حدس و تکراری اون بود . در هر حال این داستان و عدم هیجان و سورپرایز تو فیلم اثر رو به یه کار معمولی متوسط تبدیل کرد
فیلم هم خیلی قشنگ بود
خوشم اومد در کل از همه چی
نمایی که کارگردان از فقر و مناطق فقیر داشت نمای جالبی بود
کارگردانی متوسط
موضوع تکراری
در کل متوسط
داستان و روایت فیلم تا حدودی خوب و منسجم بود و امتیاز من به خاطر همونه
اما بازی ها ضعیف
امین حیای باز بهتر از بقیه بود - سارا بهرامی نقش معتاد رو خیلی مصنوعی بازی کرد (اون قسمت توی ماشین که با بچه اش بود و کمی سالم تر بودو خیلی بهتر و طبیعی تر بازی کرد) - خانم افشار باز ضعیف تر بودند (در طول هرچی زور میزد نمیتونست یه قطره اشک تولید کنه!!!) - سیمرغ مکمل مرد هم که کاملا به هدر رفت (کاش سیمرغ های افتخاری ما داشتیم)
بنظرم کمی با سختگیری به این فیلم نگاه می کنی. شاید فُرم موردنظرِت در فیلم دیده نمیشه. اما میشه این عدم تشکیل فُرمِ زیبا رو به محتویِ کمتر پرداخته شده فیلم بخشید. بهرحال ساخت فیلم درباره موضوع جذاب و گیرایِ اعتیاد خیلی سخته. از اون سخت تر ساخت فیلم درباره زنانِ معتاده. اونم در ایران با اینهمه گیر و گرفتاریِ الکی و سانسور و ممیزی. یه کم به دیده اغماض بهش نگاه کن. اونوقت میبینی که فیلمِ تأثیر برانگیزی بود :)
این فیلم موضوع جدید و نگاه خاص به حس مادر بودن با بازی بی نظیر سارا بهرامی و بازی خوب اقای حیایی فیلم بسیار خوب که 100% دیدنش توصیه میشه.
سه ستاره برای بازی سه ستاره برای فیلمنامه دو ستاره برای کارگردانی مجموعا 8 ستاره