به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
در این بخش از نقد و بررسی فیلم ساعت ۵ عصر ،به بحث درباره داستان و فیلمنامه میپردازیم. فیلم ساعت ۵ عصر نخستین تجربه مهران مدیری در سینماست. داستان فیلم درباره مهرداد پرهام (با بازی سیامک انصاری) است که در رختخواب با تماس تلفنی کارمند بانک مواجه میشود که تاکید میکند در صورت عدم مراجعه به بانک و تسویه تا ساعت پنج عصر، خانهاش توقیف میشود و این آغاز ماجرا و داستان در فیلم است.
در ادامه داستان فیلم، مهرداد برای رساندن خود به بانک باید از موقعیتهای مختلفی مثل: متروهای شلوغ،خیابانهای پرجمعیت، درگیریهای خیابانی،بیمارستان پرهرجومرج ،بهشتزهرا و درآخر وزارت اطلاعات بگذرد و به موقع برسد.
سیامک انصاری در فیلم ساعت 5 عصر
در این بخش از نقد فیلم ساعت ۵ عصر، به بررسی فیلمنامه و کیفیت آن میپردازیم.یکی از نکاتی که به محض شروع فیلم و بدون پیش ضمینه ذهنی به سراغ مخاطب عام میآید، عدم تطابق ژانر مورد نظر یعنی کمدی با فیلم ساعت ۵ عصر است.به صورتی که بسیاری نسبت به این موضوع ناراحت و شاکی میشوند. برعکس دیگر کارهای مدیری مثل دورهمی و… برای دیدن این فیلم نباید انتظار خندههای زیاد را داشته باشید.
مهران مدیری سعی کرده است که در اولین تجربه سینمایی خود، نوع دیگری از کمدی را تجربه کند که به گفته او کمدی اجتماعی است و مردم ما هنوز با این نوع از ژانر کمدی آشنایی چندانی ندارند.روشی که کارگردان برای بیان داستان فیلم سینمایی ساعت پنج عصر انتخاب کرده است، غلو و بزرگنمایی حوادث و اتفاقات پیرامون کاراکتر اصلی یعنی مهرداد برای رسیدن به هدف است.
سیامک انصاری در فیلم ساعت 5 عصر
مدیری در فیلم خود سعی کرده است خط قرمزها را حفظ کند و پیش از حد درگیر فضای سیاسی و ممیزیهای بیدلیل نشود. یک مثال بارز این موضوع بیان زمان رخ دادن این حوادث،یعنی سال ۹۲ است.از آنجایی که فیلم در یک کیآس پیگری میشود، تنها زمان پرداخت شخصیت و کاراکتر سازی در زمان آغاز فیلم است که متأسفانه کافی نبوده و در خلال فیلم به طور واضح احساس میشود.با توجه به هوشمندی مهران مدیری ،میشد انتظار داشت تا با کمی خلاقیت بتوان شخصیت مهران را در طول داستان بیشتر شکل داد و پرداخت کرد.
سیامک انصاری و امیر جعفری در فیلم ساعت 5 عصر
دز این بخش از نقد فیلم ساعت ۵ عصر به بررسی بازیگران و فیلمبرداری میپردازیم.شاید بدلیل سابقه طولانی همکاری و شاید بدلیل کمتجربگی مدیری نسبت به این موضوع و یا بسیاری دلایل دیگر است که سیامک انصاری به عنوان بازیگر نقش اصلی این کار انتخاب شده است. با نگاهی به مجموعه بازیگران توانمند و باسابقه در این،میشد از بازیگرانی به مراتب بهتر در این نقش استفاده کرد . با اینکه سیامک انصاری بهنوعی آمیزهای از خوبی، سادگی و رفتارهای عصبی را در این فیلم به نمایش گذاشته اما نه در حد یک فیلم که قرار است بر پرده سینما به نمایش درآید و بابت آن پولی از مخاطب گرفته شود.
مهران مدیری در پشت صحنه فیلم ساعت 5 عصر
با وجود حضور محمود کلاری در کنار مهران مدیری برای شکل دادن دکوپاژ سینمایی و کادرهای مخصوص، اما متأسفانه خبری از این گونه المانها در فیلم نیست و صحنههای شلوغ و به واقع نامنظم، به همان صورت باقی ماندهاند.
در بخش آخر نقد فیلم ساعت ۵ عصر به مرور خلاصهی مقاله و جمعبندی میپردازیم. باید به مهران مدیری برای انتخاب این ژانر از کمدی در انتخاب اول خود آفرین گفت و با صبر و قبول کاستیهای این فیلم منتظر آثار بعدی این کاگردان با سابقه تلویزیون باشیم. فیلم ساعت ۵ عصر را نباید با دید کمدیهای مرسوم سینمای ایران که فقط بدنبال گرفتن خنده از مخاطب هستند نگریست.باید قبول کرد که در ژانر کمدیهای اجتماعی کمتجربه هستیم و هنوز در مرحلهی آزمایش و خطا به سر میبریم.پس اگر برای دیدن فیلم به سینما رفتید،بدانید که جدایای از کم و کاستیهای فیلم، باید منتظر اثری متفاوت از مهران مدیری در سینما باشید.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
همین...
چون کارای آقای مدیری حرف نداره
فیلم واقعی به این فیلم ها میگن نه اونهایی که فقط به قصد خنده فیلمی پوچ و بی محتوا رو روی پرده میبرن , یه کار موفق در کنارخنده باید یک درس یا تلنگری هم توش داشته باشه... خسته نباشید میگم به عواملش 👍