به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
فیلم سینمایی ماجرای نیمروز بهکارگردانی محمدحسین مهدویان در 4 سال پیش یعنی سال 1395 در گونه تاریخی، جنایی، حادثهای و درام تولید شده است. ماجرای نیمروز توانست در مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون یعنی منظوم نمره 7.4 از 10 را از سوی مردم بدست بیاورد که نشان میدهد عموم مردم ماجرای نیمروز را اثری باکیفیت و باارزش ارزیابی میکنند. سید محمود رضوی تهیهکننده ماجرای نیمروز این فیلم را، بهعنوان محصول موسسه سینمایی سیمای مهر و کشور ایران تهیه کرده است. ماجرای نیمروز در تاریخ 1396/04/13 پخش خود را توسط پخشکننده موسسه سینمایی سیمای مهر در سینما آغاز کرد. در آن روزها ماجرای نیمروز توانست آمار فروش 4،324،474،000 تومان را به ثبت برساند.
بازیگران فیلم ماجرای نیمروز چه کسانی هستند؟ در ماجرای نیمروز بازیگرانی چون احمد مهرانفر در نقش رحیم، مهرداد صدیقیان در نقش حامد، جواد عزتی در نقش صادق، هادی حجازیفر در نقش کمال، لیندا کیانی در نقش طاهره، حسین مهری در نقش عباس و مهدی پاکدل در نقش کسری به ایفای نقش و بازیگری پرداختهاند. در فیلم ماجرای نیمروز حدود 17 بازیگر جلوی دوربین رفتهاند که از نظر تعداد بازیگران میتوان ماجرای نیمروز را یک اثر پربازیگر عنوان کرد. از اینلحاظ کارگردانی فیلم ماجرای نیمروز باتوجه به بازی گرفتن از این تعداد بازیگر و مدیریت آنها کار بسیار دشواری بوده است؛ باید بررسی کرد آیا محمدحسین مهدویان بهعنوان کارگردان و ابراهیم امینی بهعنوان بازیگردان و همچنین تیم بازیگری ماجرای نیمروز توانستهاند در این زمینه موفق باشند و بازیهای درخشانی را نمایش دهند؟
از دیگر بازیگران فیلم ماجرای نیمروز میتوان به سیدامیرحسین هاشمی در نقش شادکام، محیا دهقانی در نقش فریده، مهدی زمینپرداز در نقش مسعود، امیراحمد قزوینی در نقش وحید، علی هاشمی در نقش لاجوردی، داود رسولیان در نقش شهید بهشتی، محمد عسگری در نقش محمودی و اکبر مددی مهر در نقش شیرینی فروش اشاره کرد.
از محتوا و داستان فیلم ماجرای نیمروز چقدر اطلاع دارید؟ فیلمنامه ماجرای نیمروز توسط محمدحسین مهدویان و ابراهیم امینی نوشته شده است. تحقیق و پژوهش اثر ماجرای نیمروز برعهدهی حسن روزی طللب و مشاور گروه نویسندگی مرتضی اصفهانی بوده است.
در خلاصه داستانی که یا از سوی تیم رسانهای اثر و یا توسط دیگر رسانهها درباره داستان ماجرای نیمروز منتشر شده است، میخوانیم: «در محلههای پر آشوب تهران، در پیچاپیچ خیابانها و کوچهها و در پستوی خانهها سرگردان و حیران. آیا این جستجو را فرجامی هست؟»
فیلم ماجرای نیمروز از نظر ساختار (فرم)، محتوا و محیط تولید، به آثار مختلفی شباهت دارد. با توجه به شاخصهای متعدد و گوناگونی میتوان گفت آثار مرتبط فیلم ماجرای نیمروز عبارت است از: فیلم یتیمخانه ایران، فیلم روباه، فیلم پایان نامه، فیلم سیانور و فیلم امکان مینا.
فیلم ماجرای نیمروز در میان لیست 100 فیلم برتر تاریخ ایران در سامانه منظوم مرجع ارزشگذاری سینما و تلویزیون، رتبه 30 را با امتیاز و رأی مردم کسب کرده است.
فیلم ماجرای نیمروز در 2 جشنواره شرکت کرده است و توانسته در مجموع برای 6 مورد نامزد کسب جایزه و برای 7 بار برنده جایزه شود. در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، محمدحسین مهدویان نامزد جایزه بهترین کارگردانی، مهرداد صدیقیان نامزد جایزه نقش اول مرد، هادی حجازیفر نامزد جایزه نقش دوم مرد، جواد عزتی نامزد جایزه نقش دوم مرد، محسن روزبهانی نامزد جایزه بهترین جلوههای ویژه، سحاب زریباف نامزد جایزه بهترین عکس، سید محمود رضوی برنده جایزه بهترین فیلم و بهزاد جعفریطادی برنده جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس برای فیلم ماجرای نیمروز شدهاند. در یازدهمین دورهٔ جشنوارهٔ منتقدان و نویسندگان سینمایی، محمدحسین مهدویان برنده جایزه بهترین کارگردانی، هادی حجازیفر برنده جایزه نقش اول مرد، سجاد پهلوانزاده برنده جایزه بهترین تدوین، محسن دارسنج برنده جایزه بهترین چهرهپردازی و بهزاد جعفریطادی برنده جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس برای فیلم ماجرای نیمروز شدهاند.
از نظر تاریخچه فعالیت کارگردان و بازیگران فیلم ماجرای نیمروز نیز آمارها و نکات جذابی را میتوان بیان کرد. براساس آمارها فیلم ماجرای نیمروز به طور متوسط فعالیت 13ام بازیگران این اثر است. براساس امتیاز مردم فیلم ماجرای نیمروز بهترین اثر مهدی پاکدل، علی هاشمی، داود رسولیان و محمد عسگری و یکی از 4 اثر شاخص محیا دهقانی در حرفه بازیگری محسوب میشود.
براساس امتیاز مردم فیلم ماجرای نیمروز یکی از 4 اثر شاخص محمدحسین مهدویان در حرفه کارگردانی محسوب میشود.
فیلم ماجرای نیمروز براساس امتیاز مردم به آثار یکی از 4 اثر شاخص محمدحسین مهدویان در حرفه نویسندگی محسوب میشود.
1 تن از بازیگران ماجرای نیمروز، اولین فعالیت جدی بازیگری خود را در این اثر تجربه کرده است، در واقع در ماجرای نیمروز 1 فیلم اولی بوده است: سپیده مطاهری.
همچنین محمدحسین مهدویان کارگردان ماجرای نیمروز اولین همکاری خود با بازیگرانی چون احمد مهرانفر، مهرداد صدیقیان، لیندا کیانی، مهدی پاکدل، محیا دهقانی، علی هاشمی، داود رسولیان، اکبر مددی مهر و بهرام بهبهانی را در این اثر تجربه کرده است. در میان بازیگران ماجرای نیمروز نیز 121 همکاریِ اول رخ داده، بهعبارت دیگر در این فیلم میان هر یک از 17 بازیگر با یکدیگر یک رابطه همکاری شکل گرفته که 121 همکاری برای اولینمرتبه در ماجرای نیمروز رخ داده است. مانند: احمد مهرانفر و هادی حجازیفر، مهرداد صدیقیان و جواد عزتی، لیندا کیانی و مهدی پاکدل، حسین مهری و سیدامیرحسین هاشمی، محیا دهقانی و مهدی زمینپرداز.
عوامل تولید و بازیگران ماجرای نیمروز در اینستاگرام نیز فعال هستند و مجموع میزان فالوئرهای اینستاگرام 21 نفر از این هنرمندان به بیش از 11،606،309 نفر میرسد. بنابراین ماجرای نیمروز ظرفیت مناسبی برای دوباره دیدن شدن در میان عموم مردم و طرفداران این هنرمندان دارد.
مخاطبان بعد از تماشای فیلم ماجرای نیمروز به ارزیابی اثر در منظوم پرداختهاند و نتایج مهمی درباره شاخصهای هنری، فنی و محتوایی اثر بدست آمده است. براساس نظرسنجی و دیدگاه مردم:
فیلم ماجرای نیمروز قطعا ارزش تماشا دارد چراکه 90% مخاطبان معقدند فیلم ماجرای نیمروز ارزش یک بار دیدن را دارد.
فیلم ماجرای نیمروز قطعا خوشساخت هست زیرا 88% مخاطبان عقیده دارند فیلم ماجرای نیمروز از لحاظ فنی باکیفیت ساخته شده است.
فیلم ماجرای نیمروز قطعا عملکرد بازیگریِ خوبی دارد چراکه 83% مخاطبان عقیده دارند تیم بازیگری فیلم ماجرای نیمروز نقشها را خوب بازی کردند.
فیلم ماجرای نیمروز نسبتا خلاقانه هست زیرا 72% مخاطبان عقیده دارند داستان و ساختار فیلم ماجرای نیمروز غیرتکراری و جدید است.
فیلم ماجرای نیمروز تا حد بسیاری محتوای مناسبی دارد زیرا 82% مخاطبان عقیده دارند حرف و پیام فیلم ماجرای نیمروز مفید و ارزشمند هست.
فیلم ماجرای نیمروز تا حد بسیاری تفکربرانگیز هست چراکه 82% نظردهندگان بعد پایان فیلم ماجرای نیمروز به آن فکر میکردند.
فیلم ماجرای نیمروز تا حد بسیاری مناسب خانواده هست چراکه 85% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم ماجرای نیمروز با فرهنگ خانوادهشان سازگار است.
فیلم ماجرای نیمروز نسبتا مناسب کودکان نیست چراکه تنها 33% مخاطبان عقیده دارند فضای فیلم ماجرای نیمروز مناسب کودکان است.
اگر از تصویربرداری فیلم ماجرای نیمروز خوشتان آمده و یا دوستش ندارید، بهتر است بدانید مدیر فیلمبرداری آن هادی بهروز بوده است. سجاد پهلوانزاده تدوین فیلم ماجرای نیمروز را بسیار درخشان انجام داده، بهطوری که بهزعم کارشناسان، تدوین بخش مهمی از ماجرای نیمروز را تشکیل میدهد. اگر صدای ماجرای نیمروز بهگوشتان نشسته و یا از آن ناراضی هستید، شما را با صدابردار فیلم ماجرای نیمروز یعنی هادی ساعدمحکم آشنا میکنیم. بهزاد جعفریطادی طراحی صحنه فیلم ماجرای نیمروز را با موفقیت و کسب افتخارات گوناگون انجام نموده و بهزاد جعفریطادی طراحی لباس فیلم ماجرای نیمروز را با موفقیت و کسب افتخارات مختلف انجام داده است. باورپذیری و منحصربهفرد بودن طراحی چهرههای بازیگران ماجرای نیمروز نظر بسیاری را بهخود جلب میکند و این هنر محسن دارسنج در مقام چهرهپرداز یا طراح گریم فیلم ماجرای نیمروز است. موسیقی متن فیلم ماجرای نیمروز اثر حبیب خزاییفر است. جلوههای ویژه میدانی فیلم ماجرای نیمروز نیز توسط کاووس روزبهانی انجام شده است.
از دیگر عوامل اثر میتوان به عبدالرحیم صاحبالفصول دستیار اول کارگردان فیلم ماجرای نیمروز، حمید بخشینژاد و فارا بخشینژاد مسئول هنروران فیلم ماجرای نیمروز، وحید آقایی و سعید پیرهادی مدیر صحنه فیلم ماجرای نیمروز، پوریا کاظمی فرد منشی صحنه فیلم ماجرای نیمروز و اشاره کرد. در مجموع بیش از 88 نفر در تولید فیلم ماجرای نیمروز نقش داشتهاند و هر یک از آنها در منظوم یک صفحه اختصاصی دارند.
کاربران نیز در 19 لیست از فیلم ماجرای نیمروز یاد کردهاند. همچنین در بخش بررسی فیلم ماجرای نیمروز 178 نفر از میان مردم به نقد و تحلیل خود از ماجرای نیمروز پرداختهاند. در دادهکاوی و تحلیل ابر کلیدواژهها بررسیهای مردم برای فیلم ماجرای نیمروز، بیشترین واژههای تکرار شده عبارت است از: درام، بازی، عالی، یعنی، خوب، واقعی و فوق. تاکنون پژوهشگران 1 برچسب در فیلم ماجرای نیمروز از نظر ساختاری و محتوایی شناسایی نمودهاند که عبارت است از: سیاسی.
تاکنون در صفحه اختصاصی فیلم ماجرای نیمروز در منظوم اطلاعات بسیاری توسط پژوهشگران و مردم ثبت شده است؛ در بخش گالری عکس و پوستر فیلم ماجرای نیمروز 62 عدد، در بخش ویدئو و تیزر فیلم ماجرای نیمروز 14 عدد، در بخش حواشی فیلم ماجرای نیمروز 7 عدد، در بخش نقد فیلم ماجرای نیمروز 27 عدد گردآوری و درج شده است. همچنین تاکنون در بخشهای دیالوگ برتر فیلم ماجرای نیمروز، سوتی فیلم ماجرای نیمروز هنوز موردی ثبت نشده است. قطعا ما و شما به این حد قانع نیستیم؛ باید بهکمک علاقمندان فیلم، سریال و تئاتر، این دایرةالمعارف آنلاین و بانک اطلاعات هنرمندان و آثار سینما، تلویزیون و تئاتر را کامل و کاملتر کنیم.
من هرچی میخواستم بگم آقای "سام لُرد" گفته بودن قبلاً در تاریخ 19تیر96. پس بنظرم همون رو ری پُست کنم بهتر باشه.
با سلام
با توجه به انتقادات بعضی از دوستان مجبورم توضیحاتی راجع به این فیلم بدم تا متوجه شوید با چه شاهکاری مواجه هستید.
این فیلم درام به معنای واقعی است.آن قدر سینمای ایران و حتی سینمای هالیوود را ملودرام فراگرفته که ذات درام و درام اصیل به فراموشی سپرده شده.
درام یعنی رویارویی حقیقت با احساسات.اما چه احساسی؟احساسی که مخاطب را از خود بی خود کند؟قطعا خیر.احساسی که بتواند در راستای واقعیات باشد.
برای مثال فیلم جدایی نادر از سیمین را در نظر بگیرید.این فیلم یک درام واقعی است .چرا؟چون مخاطب را که کاملا واقعی است با شخصیت هایی که کاملا واقعی هستند با احساسات مواجه می کند و نکته این جاست که کنترل احساسات را به دست مخاطب می دهد.درام واقعی یعنی همین.یعنی کنترل احساسات کاملا در دست مخاطب است.کاری که فیلم جدایی نادر از سیمین می کند همین است یعنی مخاطب را میخکوب می کند ولی نه با فوران احساسات بلکه با کنترل احساسات توسط خود مخاطب.
ماجرای نیمروز هم همین است.درام خالص ماجرای نیمروز شاید به مذاق خیلی از افراد خوش نیاید اما این دلیل بر این نیست که یک عده صرفا به خاطر نا آشنا بودن با ماهیت درام،تمامیت فیلم را زیر سوال برند.
آن قدر ذهنمان از ملودرام های بی در و پیکر ایرانی و بعضا هالیوودی پر شده که وقتی با یک درام خالص مواجه می شویم،تاب نیاورده و صرفا با بیان این که فیلم خوبی نیست به انتقاد از فیلم می پردازیم.
یادتان باشد که درام خالص یعنی عمل.به قول ژان کوکتو کارگردان معروف فرانسوی،عمل درام نویس داوری نیست بلکه شهادت دادن است.
اگر در جمله فوق که ذکر کردم توجه کرده و دقیق شوید،پی خواهید برد که ماجرای نیمروز درام واقعی است.درام خالص خالص خالص.
نکته دیگری که حائز اهمیت است این است که بعضی از دوستان راجع به تحریف در این فیلم صحبت می کنند و بعضی از دوستان راجع به نمایش ندادن سایر اتفاقات تاریخی پیرامون این موضوع در فیلم.
باید به حضورتون عرض کنم که شما با یک فیلم طرف هستید نه با یک کتاب 500 صفحه ای یا یک سریال 100 قسمتی.
اگر قرار باشد تمام نکات تاریخی را مو به مو ذکر کرد که باید از ساخت فیلم منصرف شد.محمد حسین مهدویان با تسلط کاملی که بر درام دارد به جایی رسیده که بدون قضاوت و صرفا به عنوان یک شاهد ماجرا را روایت می کند.
نکته دیگری که لازم می دونم عرض کنم این است که مهدویان کارگردانی را به اوج رسانده یعنی کارگردانی کاملا دراماتیک و تا جایی که به نظرم مهدویان در مقام یک کارگردان مولف ظاهر شده.
تمام حرکات دوربین دراماتیک است.دوربینی که فقط شاهد ماجراست.به ماجرا نزدیک نمی شود تا به ملودارم تبدیل نشود.با رعایت فاصله ماجرا را روایت می کند و این است همان وحدت فرم و محتوا.
مهدویان طوری از بازیگران بازی گرفته که بازی بازیگران هم کاملا دراماتیک شده یعنی عمل واقعی یعنی بازی واقعی یعنی اجتناب از غلظت بازی و اجتناب از شعاری بودن.
بنده سعی کردم تا جایی که ممکن بود ابهامات بی اساس راجع به این فیلم را بر طرف کنم حال قضاوت با خود شماست و البته که سینما سلیقه ای هم هست.
اما اگر با نگاه کارشناسی به این فیلم نگاه شود تنها نتیجه ای که حاصل می شود این است که:ماجرای نیمروز شاهکار تاریخ سینمای ایران است و بدون شک بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران تا کنون.