به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
آرام و کند قدم بر می دارند. جان به لب می رسانند تا دو کلام دیالوگ بگویند. همه دیالوگ ها غیر معمول و کش دار ادا می -شوند. می خواهند خفه مان کنند.
همه چیز در «خفه گی» سیاه است. عشقها، دوستیها، ساختمانها، گریمها، قابها و برفی که همواره می بارد. اکسترا کلوز آپ های پشت سر هم و آمبیانس با چاشنی سکوت، تداعی کننده ی قبر است؛ به همان تنگی و تاریکی. جیرانی با انتخاب تم سیاه سفید و قابهای غیر معمول که طعنه به سبک اکسپرسیونیسمی می زنند، فضایی رعب آور را به تصویر کشیده است. رنگ سیاه فیلم، خانه های چرک و دیوارهای تبله کرده، حرکات کند بازیگران، بازی با نور صحنه و برفی که همواره می بارد، خفهگی را به یکی از سردترین فیلمهای ساخته شده ی ایرانی تبدیل کرده است. چنین سبک فیلمسازی در جهان سابقه دار است اما جیرانی ابدا در الگو گرفتن از آنها موفق نبوده و همین ناشی گری او مخاطب را از تماشای فیلم آزرده خاطر می -کند. ناشی گری کارگردان آنجا نمود بیشتر می یابد که با قرار دادن کلمه های مترو، صیغه، آپارتمان پونک، محضر، جاسوسان انگلیسی در فیلم، سعی می کند آن را به قصه ¬ای ایرانی تبدیل کند اما هر مخاطب سینما نخوانده¬ ای هم خواهد فهمید که چه تلاش مذبوحانه ای در پس پرده در حال انجام است.
نوید محمدزاده در فیلم خفه گی
فیلم داستانِ چندان جدیدی ندارد. قصه ی شهوت رانی های مادی و جنسی است به همراه فقر و فلاکت، نا امیدی ها و نامردی ها و برای جذابتر شدن، کمی هم خون های ریخته شده در برفی که همواره می بارد. قصه در آسایشگاه روانی اتفاق می افتد که ابدا دکور ایرانی ندارد باید باور کنیم اینجا ایران است؟ چه نشانی از ایران دارد؟ گریم¬ های روسی احسان امانی و غلامحسین لطفی را بپذیریم یا آرزوی عقد دائم ماهایا پطروسیان را؟!
زنان فیلم خفه گی ستمدیدگانی هستند که حق آنها ضایع شدنی است و ابزاری برای سواستفاده دیگران قرار می گیرند. اگر متومل باشند، تلکه خواهند شد و اگر مشکل مالی داشته باشند، مجبورند با بوی بد جوراب پیرمردان متومل ازدواج کنند. اگر مظلوم باشند، با بی رحمی تمام زیر چرخهای هوس رانی دیگران له میشوند. حتی اگر راننده هم جنس خودشان باشد نیز حاضر است برای رسیدن به یک سرپناه امن، اعتماد و مهربانی را زیر پا بگذراد. مشکل اصلی زنان خفه ¬گی سرپناه است. هیچ اعتمادی به سقفها نیست. هر لحظه می ¬ریزند و چه چیز باعث خرابی خانه هاست؟! برفی که همواره می بارد.
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]