به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، در هفته گذشته اعتراضاتی در کشور عزیزمان رخ داد که با مداخله و سواستفاده دشمنان به بیراهه و آشوب و ناآرامی کشیده شد. بسیاری از هنرمندان و رسانه ها واکنش های مختلفی را از خود نشان دادند. البته که نقطه اشتراک تمام این واکنش ها، حمایت از اعتراض به حق و مسالمت آمیز و محکوم کردن هرگونه خشونت و آشوب بود. در ادامه تعدادی از این واکنشها را با هم مرور میکنیم:
بیژن بنفشهخواه نوشت:
«دوستان سلام، حال منم مثل شما و اکثر ایرانیها خوب نیست. در ابتدا روی سخنم با اون کاربرایی است که برای بنده تعیین و تکلیف میکنن و واکنش دلخواهشون رو نسبت به اعتراضات مردم بصورت اجباری از بنده طلب میکنن! بعد هم قضاوت و تهمت و بی احترامی. میخواستم بگم اینکار درست نیست اشتباه گرفتید. البته قبلا هم دلایلشو که قابل گفتن در اینجا هست توضیح دادم ولی انگار فایده ای نداره. دلایل دیگری هم داره که اینجا جاش نیست بگم. بگذریم. این روزها هم با این اوضاع اینترنت خبر گرفتن خیلی سخت شده و فقط بیشتر میشه از طریق تلویزیون اخبار رو گرفت. در مورد اعتراضات مردم، که از پنجشنبه گذشته در مشهد و کرمانشاه شروع شد و چندین شهر دیگه از جمله تهران هم اتفاق افتاد متاسفانه شنیدم که شبکه خبر تلویزیون گفته تا الان ۱۰ نفر کشته شدند. ۲ نفر در درود و ۲ نفر در ایذه و ۶ نفر دیگه رو نمیدونم در کجا جان باختن. خیلی ناراحت شدم. داشتم فکر میکردم کشور به این ثروتمندی که میتونیم مثل کشور امارات همه زندگی کنیم چرا باید به خاطر مشکلات اقتصادی این اتفاقها بیفته؟ شاید اگه مردم غم نان نداشتن این اتفاقها نمی افتاد. اینکه میگم شاید چون آقای روحانی گفتن درد مردم فقط معیشتی نیست دوست دارن فضا هم بازتر بشه. دوستدار و ارادتمند شما بیژن پ.ن:عکس متعلق به دانشگاه تهران است»
«راه های ارتباطمان را مدت هاست خاک گرفته ما از هم دورمانده ایم فراموش کردیم زیر همین آسمانی که حالا از غم و درد و گرد و غبار ، سخت گرفته است ، روزی همه عاشق هم بودیم. #پژمان #با هم و با مردم مهربان باشیم #مردم #درددارد #خشونت_ممنوع»
«روح شهدا ناظر ایران است ناظر سرزمینی که جانشان را در راه ِ دفاع از آن فدا کرده اند... ای دولتمردان شما را به خون پاک شهدا،به دستان بستهء غواصان شهیدمان،به لبان تشنه اشان، به پیکر پدر هایی که فقط تکه ای از استخوانشان شد تنها یادگار ِفرزندانشان،به روح بزرگ همه شهدا قسمتان می دهم نگذارید خون جوانان این سرزمین بیش از این ریخته شود... ما خواهران و برادران و فرزندان همان شهدا هستیم... همان هایی که بمب و موشک بر سرمان آوار شد همان هایی که سالهاست زیر آوار تحریم هاییم ما ایرانی ها لایق داشتن کشوری در صلح و آرامش هستیم. #شهدا #ایران #صلح #اعتراضات #خشونت_ممنوع»
«بشنو قبل از رخداد فاجعه»
تعدادی از هنرمندان هم ضمن انتقاد از فسادهای اقتصادی و کم کاریهای برخی مسئولین، حق را به مردم دادند و اذعان کردند که بسیاری از کسانی که اعتراض میکنند و فریاد میزنند به خاطر مشکلات اقتصادی خشمگین شده اند و راهشان از آشوبگران و سواستفاده گران جداست و نباید با آنان همچون آشوبگر رفتار شود:
«تبعیضی که هم به علل اقتصادی و هم نادیده گرفتن مردم به خصوص جوانها وجود دارد و همینطور گسلها و شکافهای اجتماعی و اقتصادی، باعث احساس خشم و ناامیدی فراگیر در مردم میشود. عدالت از باتوم، لوله تفنگ، تخریب و آتش زدن بیرون نمیایید. رفع بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وسهیم شدن در جامعه، حق مسلم مردم باغیرت و قاطع ماست.»
انتقاد کنیم اما اغتشاش نکنیم(روشنگری بودجه)
«مردم را باید دید ؛ بدون قضاوت ، بدون وصل کردن به جناح و بیگانگان....مردم سال ها ایستاده اند و حالا حداقل توقع آن ها یک زندگی آرام و بدون دغدغه اقتصادی است....مردم را باید دید به چشم مردم,, , صدای اعتراض و خشمشان را بشنوید ،نه ، با باتوم و شوکر و گاز اشک اور و پلیس ضد شورش ،،،،،،، این جواب سالها ایستادگی و پابپای دولت مردان همراه بودن نیست ، امید به این که فقط خونی ریخته نشود و غم و عزای جوان و مادر ایران را نبینیم ، مردم شریف ایران به اموال عمومی اسیب نزنید، به خودتان اسیب نزنید، حرمت و شرافت ایرانی بالاتر از این حرفهاست ،،، امید و ارزوی ارامش و امنیت در پناه قانون برای مردمم»
محمد بحرانی نوشت:
«سلام به همه.این روزها برای من روزهای عجیبی است که تشخیص درست از نادرست برایم حسابی سخت شده است.از شروع ورودم به این شغل با خودم عهد کردم که اگر روزی هر جایی به هر نحوی تریبونی برای حرف زدن پیدا کردم در حد بضاعت و سواد و ذوق اندکم زبان بی زبان ها و قومیت ها و حاشیه نشین ها و شهرستانی ها و مهجورتر ها باشم.کما اینکه دوستم جناب خان، کاراکتری که از دل زندگی خودم و زیستن در یک خانواده ی معلمی و نفس کشیدن کنار جنگ زده ها برآمده است لبو فروشی است که یتیم بزرگ شده و حسابی گرسنگی کشیده و زبان تیزی هم دارد.و دیدید که در تمام این مدتی که بالاجبار سکوت کرده علی رغم هزاران پیشنهاد رنگارنگ هرگز شرافتش را کنار نگذاشت.اما این روزها واقعا نمی دانم کار درست کدام است.از طرفی از اولین باری که امکان رای دادن پیدا کردم همواره در تمام انتخابات ممکن شرکت کرده ام چرا که تصور می کردم و شاید می کنم که یک جامعه ناچارا باید آرام آرام اصلاح شود و رو به بهتر شدن برود.از طرفی درک می کنم(البته به اندازه ی خودم) که صبر و تحمل در برابر این همه فقر و تبعیض و نابرابری و درد هم اندازه ای دارد.کاش حکومت این بار بفهمد و ببیند که بسیاری از کسانی که معترضند نه فریب خورده اند نه آشوبگر بلکه مردمند.مردمی که اینقدر صدای اعتراض آرامشان شنیده نشد که مجبور به فریاد شدند و کاش فریادشان را بشنوید.و کاش کسانی که این روزها در خیابان چشم در چشم یکدیگرند بدانند که صلح و آزادی از دل این همه خشم بیرون نمی آید.کاش هنگام درگیری ها حواسمان باشد که این رو به رویی همان محمدآقا و کمال آقا و مریم خانمِ همسایه است.از خارج نیامده است.نه من باید به خونش تشنه باشم و نه او به خون من.همزمان به خودم می گویم که پسرجان شاید تو هیچوقت به تمامی طعم گرسنگی و سرما و دیده نشدن را نچشیده ای وگرنه سعی نمی کردی سراغ منطق و آرامش بروی.حقیقت این است که نمی دانم.کاش به طریقی که نمی دانم چیست کام تلخ مردمم این همه تلخ نماند...»
برخی از هنرمندان هم به قطع شبکه های اجتماعی و بخصوص تلگرام اشاره و از این مسئله انتقاد کردند:
پرستو گلستانی:«میدانید فیلتر تلگرام چند هزار نفر را بیکار میکند؟ نایب رئیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران: بین ١٠ تا ۱۵ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره میشوند. #اقتصاد#بیکاری#تورم#فیلترینگ#تلگرام»
حسین پاکدل:«محسناتِ قطع حتی موقت اینترنت! ... معلوم شد تمام مشکلات، مجازی است با منشأ خارجی! تازه فهمیدیم چهقدر دوست و فامیل داشتیم با وقت اضافی! موجب پناه بردن عمومی به خلوتِ عرفانی رسانه ملی شد و فهم معنای" نفس برآمد و کام از تو برنمیآید!" باز مشکلاتِ کلان با پاک کردن "صورت مسئله"های خُرد حل شد! کشف شد مالیاتها صرف ما میشود؛ با پول خودمان مسدود میشویم! فهمیدیم در هر شرایط بدهکاریم؛ فقط بحث بر سر نحوه پرداخت است! ثابت شد زدن شیپور از سر گشادش بیصدایی تولید میکند! درک کردیم چماق فقط یک تکه چوب کله گرد نیست! محترمانه القا شد: "همین است که هست!" فکر میکنیم بیکاریم با اینکه سرکاریم! نشان داد همگی همه چیز را به یک اندازه بلد نیستیم!»
محمدحسین مهدویان: «آقای وزیر ارتباطات! عالیجناب! بهخدا داری با اعصابمون بازی میکنی. باور کن فرصت زیادی نداری که تلگرام عزیز رو به ما برگردونی. دیر بجنبی واقعن ممکنه اتفاقات بدی بیفته. مردم اعصاب ندارن. خودت دیدی دیگه. شرّ جدید درست میشه. نکن برادر. به خدا کار داریم باهاش. راستی یه وقت خام گزارشهای قلابی تلویزیون نشی. من که امروز هر کی رو دیدم حالاش خراب بود. تو رو خدا کمتر آزار بدید این مردم رو. دیوار کوتاهتر از تلگرام پیدا نکردید؟ بیخیال بابا. یعنی عادت کردید برای درست کردن ابرو چشم رو کور کنید؟ #پست_موقت»
مهراب قاسمخانی: «وقتی میبینید مردم در ابعاد وسیع دست به قانون شکنی میزنن، برای پیدا کردن دلیلش جاهای دور رو نگردید. شما هستید که با وضع قوانینی که از عدم آگاهی و ترس و بی تدبیری میان، مردم رو تبدیل به قانون شکن میکنید وقتی استفاده از ماهواره رو ممنوع میکنید و (طبق آمار غیر رسمی) حدود هشتاد درصد از مردم از ماهواره استفاده میکنن، این شما بودید که چنین درصد وحشتناکی از مردم رو وادار به قانون شکنی کردید... وقتی سایت ها و شبکه های مجازی رو فیلتر میکنید و این میزان از مردم رو وادار به استفاده از فیلترشکن میکنید، این تصمیم غلط شما بوده که مردم رو به سمت قانون شکنی سوق داده... وقتی به هر اعتراض آرومی برچسب اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات میزنید و روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان رو بازداشت میکنید، باز هم شما بودید که با نشنیدن صدای مردم باعث شدید فریاد بزنن... در نهایت شما هستید که دارید به دست خودتون حرمت قوانین خودتون رو میشکنید و قبح قانون شکنی رو از بین میبرید و به شکل عجیبی باز هم روی بی حرمت کردن خودتون اصرار میکنید... پ.ن اول: چه حس توهین آمیزیه که برای استفاده از یه حق ساده، افتادم به یه همچین کارایی پ.ن دوم: ای دلواپسی که هنوزم با این وضع میای اینجا فحش میدی، شیطون تو هم بله؟»
سید محمود رضوی تهیه کننده «ماجرای نیمروز» که امسال با دو فیلم «لاتاری» و «دارکوب» به جشنواره فیلم فجر خواهد آمد، در صفحه توییتر خود نوشت که به جای تلگرام و اینستاگرام باید تلویزیون فیلتر میشد، چون صداوسیما به جای حل ماجرا، بیشتر مردم را عصبی میکند.
تهیه کننده فیلم «ماجرای نیمروز» که در توییتر فعال است، امروز واکنش جالبی به فیلتر شدن تلگرام و اینستاگرام نشان داد و در صفحه توییتر خود نوشت: «صداوسیما به جای کمک به حل ماجرای این روزها، بیشتر عصبی میکند و به نظرم جای تلگرام و اینستاگرام و واتس آپ، باید تلویزیون را فیلتر میکردند.»
او در پایان و درباره ویژگی برنامههایی که در چند روز گذشته از تلویزیون پخش شده نوشته که تلویزیون اخبار بی خاصیت، مصاحبههای مدل اول انقلاب و تحلیلهای پیرمردی را مخابره میکند.
از طرفی حمیدرضا آذرنگ بازیگر سینما و تلویزیون به تندی از مجری سابق تلویزیون که این روزها به خیال خود نقش لیدری و سواستفاده از حق و حقوق مردم را دارد، انتقاد کرد:
«دوستِ تازه به سیاست عاشق شده یِ حاشیه یِ خلیج نشین مردمِ این سرزمین هنوز شما مجریِ خوش مشرب و شیرین کاری هایتان را به خاطر دارند و اتفاقا خاطراتِ خوبی است البته تا قبل از به تن کردنِ قبایِ سیاست که عجیب هم به تنتان نمی آید و از قواره خارج است حالیا حسینیِ عزیز یادت باشد که مردمِ ایران نه قاتل اند و نه خونخوار بلکه به شدتً لایق و سزاوارِ آرامش اند و مطمئن باش دیگر سرنوشتشان را با خون و خونابه گره نخواهند زد بخصوص باتکیه بر امثال شما که قبل از به کرسیِ سیاست رسیدن قاتل شده ای و کلماتت بویِ ِ کثیف و متعفنِ خون می دهند و ختمِ کلام آن که دوستِ جاهلم در این بُرهه از زندگی تان به جایِ دعوت به قاتل شدنِ این مردمِ مهر طلب به شدت برایِ خودتان و بیمارانِ وحشی و خشونت طلب امثالِ خودتان چه در داخل و چه خارج از مرزهایِ این سرزمینِ مظلوم درمان طلب کنید اندازه نگه دار که اندازه نکوست #نفرین#به#قاتل#و#خشونت#طلب#هر#کجای#دنیا#که#باشد#»
حمید فرخ نژاد با انتشار این پست، مردم را به صلح و در کنار هم بودن و دوری از خشونت دعوت کرد و نوشت : «پاینده باشی ای ایران»
در کنار حمایت از مردم و حقشان برای بیان مسالمت آمیز اعتراضات در چارچوب قانون، نکته جالب واکنش تند هنرمندان به اظهارات دشمنان قسم خورده این مرز و بوم بود:
رزیتا غفاری بازیگر سینما و تلویزیون با انتشار عکسی در اینستاگرام به اظهارات مریم رجوی، دونالد ترامپ، پادشاه عربستان و نتانیاهو واکنش نشان داد و نوشت:
مریم بوبانی هم همان عکس فوق را منتشر کرد و نوشت:
«#شماها#لطفاً#خفه#شین. توضیح محض اطلاع دوستانی که متوجه نشدند یااشتباه متوجه شدند. هیچ کشور وهیچ شخصیتی حق دخالت در حرکت مردم ایران را ندارد.»
اما در کنار همه این واکنش ها، روزنامه کیهان از اظهارات برخی از سلبریتی ها انتقاد کرد و نوشت:
چند بازیگر سینما و تلویزیون آشوب های اخیر در برخی شهرها را اعتراضی خواندند و خواستار حفظ امنیت جانی معترضان شدند!
از جمله این افراد باید به تهمینه میلانی، ترانه علیدوستی، امیر جعفری و مهناز افشار اشاره کرد.در حالی که به دلیل اغتشاشات اخیر جمعی از مردم بی گناه کشور کشته شده اند و به اموال عمومی و شخصی آسیب رسیده است، حمایت چند بازیگر از اغتشاشگران چیزی جز همراهی با اوباش و تشویق به ادامه جنایت نیست! لازم به ذکر است تهمینه میلانی پیشتر در مصاحبه ای خود را از سمپات های سازمان تروریستی منافقین در اوایل انقلاب خوانده بود. همچنین امیر جعفری که اکنون به یاد اعتراض های معیشتی مردم افتاده است پیشتر ضمن انکار مشکل اشتغال گفته بود: «کار هست اما مردم تن پرور شده اند» و در توهینی آشکار مردم را «مشتی رعیت که به دنبال یک گونی سیب زمینی بیشتر هستند» لقب داده بود. مهناز افشار نیز که این روزها از اعتراض های مردمی به مشکلات و مفاسد می گوید ظاهرا از یاد برده که یکی از همین مفسدان اقتصادی که مورد اعتراض مردم قرار گرفته همسر ایشان است که اکنون به قید وثیقه از زندان آزاد شده است. در حالی که مردم معترض به مسائل اقتصادی که بارها منتقدان نسبت به وضع سخت معیشت آنها هشدار داده بودند، صف خود را از آشوب طلبان جدا کرده و باعدم همراهی آنها اجازه تحریف مطالبات به حق اقتصادی خود را نداده اند، به نظر می رسد اکنون برخی هنر پیشگان هستند که می خواهند اغتشاشگران خشونت طلب کف خیابان را به عنوان معترض جا بزنند، برای آنها دلسوزی کنند و اقدامات سیاسی آنها را مشروع جلوه دهند. افرادی که تا دیروز نگران افزایش هزینه عوارض خروج از کشور برای سفرهای خارجی خود بودند حال با تغییر چهره خود را نگران مردم محروم نشان می دهند. اتفاقات اخیر بار دیگر ذات خودپسند و خودنمای برخی از آنان را برای مردم آشکار ساخت. این جماعت محدود از هنرپیشگان با این کار خود را در کنار عناصر به اصطلاح هنری سلطنت طلب و معاندی چون شیرین نشاط (دختر فرمانده معدوم گارد جاویدان پهلوی) و عناصر مرتدی چون شاهین. ن قرار دادند که این روزها همچون اربابانشان به حمایت از اغتشاش گران پرداخته اند. متاسفانه میدان دادن رسانه ای به برخی از بازیگران، سبب شده است که این افراد خود را در هر زمینه ای صاحب نظر بیابند و به خود اجازه دهند که درباره هر چیزی نظر دهند.
کیهان در شماره دیروز خود نیز نوشت:
«حمایتهای چهرههای هنری از اغتشاشگرها درحالی است که بیشتر کسب و کار خود را مدیون نهادهای حاکمیتی، از جمله صداوسیما، سازمان اوج، وزارت ارشاد و … هستند.
در کنار نقدهای کارشناسانه به عملکرد صداوسیما در آشوبهای اخیر کشور، برخی از اهالی رسانه نیز اظهارات پیش پا افتادهای را بیان کردند که نه راهگشاست و نه نقد حساب میشود.
در ادامه حمایتهای کورکورانه چهرههای هنری از اغتشاشگرها افرادی چون محسن تنابنده نیز به صف این جریان پیوستند. حمایت این افراد از آشوبگران درحالی است که آنها نیز بیشتر کسب و کار خود را مدیون نهادهای حاکمیتی، از جمله صداوسیما، سازمان اوج، وزارت ارشاد و … هستند.
حمایت این افراد از اغتشاشاگران در حالی صورت گرفته است که اساسا مردم معترض به مسائل اقتصادی و معیشتی وقتی حمایت رژیم آلسعود و ترامپ و تروریستهای منافق را از اغتشاشات دیدند، صف خود را از این آشوبها جدا کردند. اتفاقا مردم منتقد وضع اقتصادی کشور روز گذشته در حمایت از نظام راهپیمایی کردند.
اما گویا برخی از سلبریتیها هنوز این مسائل را نفهمیدهاند و نمیدانند آنهایی که مردم بیگناه را میکشند و پرچم مقدس کشورمان را آتش میزنند، هیچ ربطی به مردم و معترضان واقعی به وضع اقتصادی کشور ندارند.»
و در نهایت اولین پرونده ویژه هفته را با پاسخ تهمینه میلانی به کیهان در مورد خودش به پایان میبریم. میلانی اعلام کرد که طرفدار هیچ حزب و گروهی نیست و فقط انتظار دارد مردم بدون خشونت به حق و حقوق خود برسند:
دوستان عزیز ! همینجا بصراحت اعلام می کنم که بدلایل متعدد ، هرگز طرفدار سازمان مجاهدین خلق نبوده ام ، حتی زمانی که انقلاب شد و من فقط ١٨ سال سن داشتم . امروز هم که ٥٧ سال سن دارم ، همچنان طرف هیچ گروه سیاسی و حزبی نیستم . چرا که معتقدم هنرمند منتقد ، هرگز نباید عضو گروه ، دسته ، یا حزبی باشد تا بتواند در جهت سلامت جامعه ، کاستی ها را نقد کند . اما هر بار که سخنی بحق می گویم یادر مورد کاستی های اجتماعی ، سیاسی و اجتماعی ابراز عقیده می کنم برای مثلا بی تاثیر کردن کلامم ، این قبیل اتهامات واهی و یا همسویی با دشمن مطرح می شود ! من از مسئولان کشور سوالی دارم : شهروندان صادق ، معترض و منتقد در کجا و با چه روشی کمبودها را نقد کنند ، تا متهم به همسویی با دشمن مورد نظر روزنامه کیهان نشوند؟
با توجه به تمام اتفاقات رخ داده، آنچه که مسلم است این است که مردم ایران و هنرمندانشان هر چقدر هم که اعتراض و انتقاد و مشکلات اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی مختلفی داشته باشند و سختی بکشند، اما هیچگاه تمایلی به خشونت ندارند و باز هم عاشق کشور و نظام و انقلابشان هستند. بی انصافی است اگر مسئولان به مشکلات این ملت صبور و تاریخ ساز بی توجه باشند و حقوقشان را نادیده بگیرند. بدون تردید تنها راه عبور از مشکلات وحدت و همدلی و یکپارچگی در سایه پرچم جمهوری اسلامی خواهد بود.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
فدات یه کم درگیر بودم😘
اما شاید خیلی ها روزیشون از همین راه به دست بیاد
کاملا موافقم👍
من هم واقعا از فضای مجازی استفاده نمی کنم.چه تلگرام چه اینستا و چه هر چیز دیگه ای.اقعا لایک آبجی جونممممم👏👏👏👍👍👍👍
من فضای مجازی رو استفاده میکنم و میبینم این همه صحنه سازی رو
این همه اعتراض برای نجات دادن کشورمان......
به کجا داریم می رویم؟
برای چه ؟
چرا این همه گرانی....
چرا مسدود کردن شبکه های اجتماعی؟....
این عادلانه نیست....
پیروی از دستوراتی که بر اجبار روی سر ماست عادلانه نیست....
حداقل سانسور های فیلم ها را کم تر کنید
و تعداد فیلم های در حال اکران شده را بیشتر........