به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، این روزها سری دوم سریال «لیسانسهها» روی آنتن است و همه اذعان دارند که توانسته مخاطبان را با خود همراه کند و نسبت به فصل یک شوخی های بهتر و منسجمتری داشته باشد. البته درست است که این مجموعه عملا سری دوم نداشت و بنا بر گفته سازندگان آن یک سریال ۶۰ قسمتی است که در دو فاز پخش شده، اما باز هم استقبال خوبی از آن صورت گرفته و به نظر میرسد سری سوم آن هم با عنوان «فوق لیسانسهها» قرار است ساخته شود. از طرف دیگر «دیوار به دیوار ۲» کلید خورده و «پایتخت ۵» هم آماده پخش است.
همه اینها دلیلی شد تا پرونده ای داشته باشیم برای سری سازی در تلویزیون؛ اینکه کدام سریال ها به سری های بعدی کشیده شدند؟چرا سری های بعدی بسیاری از این سریال ها به موفقیت سری اول نرسید؟
چند سری ساخته شده است؟ ۵ سری
سیروس مقدم وقتی سال نود «پایتخت» را روی آنتن فرستاد فکر نمی کرد سریالش تا این حد گل کند و خیلی زود برنده مطلق نوروز شود. فصل اول سریال اما همه را شگفت زده کرد و تحسین بیننده ها و منتقدان را به دست آورد. همین باعث شد مسئولان تلویزیون با ساخت دنباله آن موافقت کنند. این اتفاق البته همیشه با اما و اگر رخ داد و تا لحظه آخر معلوم نبود واقعا ساخته می شود یا خیر.
عوامل همواره گفته اند برخی خارج از صدا و سیما دوست ندارند این سریال تداوم داشته باشد. آخرین سری سریال مقدم ماه رمضان برای نخستین بار از کنداکتور نوروز خارج شد و ماه رمضان فصل چهارم آن روی آنتن رفت و باز هم هوادارانی جدی پیدا کرد. سری پنجم که مدتی است آماده شده، باز هم به کنداکتور نوروز برخواهد گشت و عوامل وعده داده اند که این سری بسیار جذاب تر و متفاوت تر از سری های قبلی است. همچنین زمزمه هایی نیز بر دنباله دار بودن این سریال در صورت درخواست مخاطبان شنیده می شود.
چند سری ساخته شده است؟ ۲ سری
«هوش سیاه» جزو سریال هایی است که در فصل دوم حتی موفق تر از فصل نخست بود و کاگردانش عنوان کرده بود که اگر حمایت تلویزیون و نهادهای انتظامی از سریال وجود داشته باشد سری های بعدی را هم میسازد اما این اتفاق نیفتاد. سال ۸۹ فصل اول سریال روی آنتن رفت و سه سال بعد سری دوم آن پخش شد. مسعود آب پرور با دستمایه قرار دادن جرایم اینترنتی داستان های مهیج پیش روی بیننده ها گذاشت و باعث شد خیلی ها درگیر سرنوشت قهرمانان سریال شوند. برگ برنده سریال «هوش سیاه» داستان های نو و ضرباهنگ مناسبش بود که بیننده را بیش از پیش درگیر می کرد.
چند سری ساخته شده است؟ ۲ سری
اولین تجربه مهران مدیری در دنباله سازی به «مرد هزار چهره» که نوروز ۸۷ از تلویزیون پخش شد، برمیگردد. او بعد از موفقیت «مرد هزار چهره» ادامه ماجرای مسعود شصتچی را در «مرد دو هزار چهره» روایت کرد. سریال بیننده های زیادی داشت و قسمت شوخی با فوتبال آن بسیار جذاب از کار درآمد، اما به دلایلی نامعلوم هرگز به پای فصل نخست نرسید. درست است که خیلی ها ساخت ادامه آن را اشتباه حرفه ای مدیری تعبیر کردند اما انصافا سری دوم هم موفقیت قابل توجهی داشت.
چند سری ساخته شده است؟ ۲ سری
«لیسانسهها» هیچگاه قرار نبوده در دو فصل ساخته شود. این را تقریبا تمام عوامل این سریال عنوان کرده اند. این مجموعه در ۶۰ قسمت نوشته و ساخته شد اما بعد از ساخته شدن تقریبا نصف سریال مدیران تلویزیون تصمیم گرفتن آن را به عنوان سری اول پخش کنند. بنابراین صحت و رفقا سعی کردند فاز دوم سریال را جوری بسازند که فاصلهی یکسالهای که بین سری یک و دو آن ایجاد شد احساس نشود. این روزها که مخاطبان با داستانهای بامزه حبیب، مازیار و مسعود همراه شده اند، خبرهای مبنی بر ساخت سری سوم این سریال نیز شنیده می شود که البته عوامل مجموعه تحقق آن را به استقبال و خواست مخاطبان وابسته دانستهاند.
تابستان سال ۱۳۹۳ برای نخستین بار «دردسرهای عظیم» روی آنتن رفت و هوادارانی به دست آورد. قد و قواره سریال اما به اندازه ای نبود که در جامعه موج آفرین شود و به اصطلاح «خیابان خلوت کن» نبود. برزو نیک نژاد برای اولین تجربه سریال سازی خود، نمره قبولی گرفت و یک سریال استاندارد روی آنتن فرستاد. سازندگان ته داستان را باز گذاشتند و ماه رمضان سال بعد فصل دومش را ساختند.
«دردسرهای عظیم ۲» تفاوت محسوسی از نظر کیفی با فصل اول نداشت؛ در واقع میزان شوخی و مطایبه و موش و گربه بازی هایشان تقریبا همسان بود و کسی که خبر نداشت نمی دانست فصل یکی هم داشته. این با پایان داستان معلوم شد و دیگر بعید است فصل سومی داشته باشد.
عملیات ۱۲۵/ افخمی، آهنج و آب پرور
سال ۱۳۸۷ عملیات ۱۲۵ به کارگردانی بهروز افخمی پخش شد و خیلی زود توانست بیننده های ثابت به دست بیاورد. بعد از آن محمدرضا آهنج پشت دوربین سری دوم ایستاد و این بار هم داستانش مخاطبان این سریال را راضی کرد. فصل سوم عملیات ۱۲۵ به مسعود آب پرور رسید. این سری سال ۹۱ پخش و از نظر کیفی تفاوت محسوسی با فصل های قبل نداشت. مهمترین نکته ای که به طور مداوم حفظ شد، داستان آن است که هر بار سرگذشت یکی از شخصیت های آتش نشانی را سوژه می کرد.
پرحاشیه ترین سریال دنباله دار تلویزیون «ستایش» است. هر چه جلو آمد انتقادها به آن هم بیشتر شد. عمده انتقادها در فصل دوم به گریم پیری نرگس محمدی بود و کش دار بودن سریال. البته برخی بازیگران سریال هم انتقادهایی به داستان «ستایش ۲» وارد کردند و گفتند باید در همان فصل اول تمام می شد. با همه انتقادها و شوخی های بیشماری که با سریال می شد، نمی توان کتمان کرد که خیلی ها آن را می دیدند و شاید هم لذت می بردند!
یکی از تلخ ترین دنباله سازی ها را باید به نام «زیر آسمان شهر» نوشت. مهران غفوریان سال ۸۰ خیلی خوشبخت و خوشحال بود؛ سریالش با کاراکترهایی جذاب مثل بهروز پیرپکاجکی و خشایار مستوفی میان مردم گل کرد و تکیه کلام هایشان در محاوره روزمره شنیده می شد. او بعد از توفیق سریال تصمیم به ساخت سری دوم آن گرفت اما خیلی زود ضعف هایش آشکار شد. ساخت سری سوم «زیر آسمان شهر» حکم تیر خلاص به سریال داشت که تا مدت ها غفوریان را به حاشیه راند.
شلیک نهایی و کلانتر/ محسن شاه محمدی
محسن شاه محمدی با ساخت «شلیک نهایی» تصویری جذاب از پلیس نشان داد. موفقیت این سریال و محبوبیت سرگرد کلانی باعث شد شاه محمدی مدتی بعد فصل دوم سریال را با عنوان «تصمیم نهایی» بسازد؛ سریالی که هیچ وقت به لحاظ محبوبیت و دیده شدن به گرد پای «شلیک نهایی» نرسید و به یک ادامه ناموفق تبدیل شد. ماجرای «کلانتر» شاه محمدی به شکلی دیگر تکرار شد. پس از این موفقیت فصل اول، او فصل های بعدی را ساخت که این بار ناموفق بود.
در حاشیه / مهران مدیری
از اول قرار نبود سریال مهران مدیری دو فصلی شود. حاشیه های بی سابقهای که برای فصل اول پس از اعتراض پزشکان به وجود آمد، مدیری و تیمش را مجبور کرد که داستان را پیش از موعد تمام کنند و ادامه سریال از بیمارستان به بازداشتگاه برود.
«در حاشیه ۲» اما یک سریال ابتر با شوخی های کم مایه بود که هرگز نتوانست نیمچه موفقیت فصل اول را یادآور شود. مهران مدیری ابتدای سال که «در حاشیه» را روی آنتن فرستاد با همان قسمت های اولیه نگاه ها را به سمت خود جلب کرد؛ خیلی ها سریال را دوست داشتند و خیلی ها نه. اما در فصل دوم به خاطر سرخوردگی عوامل از اتفاقات پیش آمده نه مدیری حوصله بازی در سریال را داشت و نه کسی حوصلهی نظر دادن درباره فصل دو را، تا یکی از بدترین دنباله سازی های تلویزیون با این سریال رقم بخورد. تنها نکته مفید سری دوم معرفی سروش جمشیدی بعنوان استعدادی جدید در این حوزه بود که بعدها با «دورهمی» یکی از درخشانترین تیپهای طنز تلویزیونی را خلق کرد.
به این لیست می توان سریال های دیگری افزود. «آینه» پیش قراول دنباله سازی که سری دومش توفیقی به دست نیاورد. ادامه «خانه سبز» با عنوان «سرزمین سبز» هرگز موفق نبود. ماجرا برای «خوش رکاب» که سری دومش «خوش غیرت» شد نیز به همین تلخی است و در نهایت «کارآگاه علوی» که خیلی موفق بود اما فصل دوم سریال نتیجه ای نومید کننده داشت و برای همیشه تلویزیون پرونده اش را بست.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
درحاشیه هم سری دومش اصلا به فصل اول نمیرسه ، سری اول با حضور خود اقای مدیری خیلی بهتر بود
از نظر من لیسانسه ها نیز سری اولش بهتر بود و بهتره سری سوم ساخته نشه