به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، اخبار و حواشی اختتامیه سیوششمین جشنواره فیلم فجر را بهصورت لحظه به لحظه از منظوم دنبال کنید. شروع مراسم از ساعت 19 یکشنبه 22 بهمن است و با اجرای رضا رشیدپور برگزار میشود.
- در این مراسم، هنرمندانی از جمله ابراهیم حاتمی کیا، رسول صدرعاملی، محمدرضا فروتن، رضا عطاران، هادی مقدم دوست، علیرضا رضاداد، رضا عطاران، سیدغلامرضا موسوی، میثم معراجی، سعید آقاخانی، سیامک انصاری، مهران احمدی محمدحسین قاسمی و سیروس الوند حضور یافته اند.
- در این مراسم همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی حضور دارند.
- ازدحام جمعیت به گونه ای است که خبرنگاران نیز برای جایگاه درنظر گرفته شده با مشکل مواجه شدند و حتی ورود برخی خبرنگاران منجر به درگیری فیزیکی شد.
- مراسم با حدود نیم ساعت تاخیر و با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
- سپس موسیقی زنده توسط رضا بهرام و با تکنوازی گیتار که در پس زمینه آن پلان هایی از فیلم های حاضر در جشنواره بودند، اجرا شد.
- رضا رشیدپور مجری مراسم در ابتدا به مردم ایران و اهالی هنر و سینماگران برجسته ادای احترام کرد و گفت: در شبی ماندگار زیر سقف آسمان تهران دور هم جمع شدیم تا نشستن سیمرغ بر شانههای برگزیدگان جشنواره را شاهد باشیم.
- وی افزود: به افتخار پرچم و نام ایران و برای هزاران سینماگر که با سختی های فراوان در این راه پیش می روند بایستید و یک دقیقه دست بزنید.
- رشیدپور در ادامه از ورود پیروزی انقلاب اسلامی به چهل سالگی یاد کرد و کلیپی با همین محتوا پخش شد.
- سپس ابراهیم داروغه زاده، دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر روی صحنه آمد و گفت: شاید صحبتم ربطی به جشنواره نداشته باشد. فکر می کنم شهریور سال 59 را خیلی ها به یاد دارند. دشمن حمله کرد و شهرهای مرزی را اشغال کرد. 8 سال طول کشید تا آنها را بیرون کنیم و شهدای زیادی دادیم. همین چند سال گدشته دشمنان تصمیم گرفتند دوباره جنگ راه بیندازند و داعش را راه انداختند. هدف اصلی آن ها تجزیه ایران بود و می خواستند سربلندی ایران را بگیرند. جوانان این مملکت تجربه جلوگیری از آن ها را داشتند و البته دوباره شهید دادیم. از شما خواهش می کنم یک دقیقه بایستید و آن ها را تشویق کنید.
- در ادامه مراسم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی صحنه آمد و گفت: از رییس جمهور تشکر می کنم که پیامی را تدوین و بنده را مامور خواندن آن کردند. پس از آن، صالحی پیام رییس جمهور را قرائت کرد.
- رضا رشیدپور از پخش مراسم اختتامیه از آی فیلم و شبکه نمایش و رادیو ایران پخش میشود.
- رشیدپور اسامی برخی فیلم های جشنواره سی و ششم را اعلام کرد و خواست با تشویقها فیلم مورد نظرشان را حضار اعلام کنند. از بین فیلمها، مغزهای کوچک زنگ زده، بیشترین تشویق حضار را به همراه داشت.
- در بخش دیگر مراسم، محمد مهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی روی صحنه آمد و به ایراد سخن پرداخت.
- رضا رشیدپور در ادامه مراسم اختتامیه گفت: من دیدم که در این روزها در سینماهای مردمی، مردم از راههای دور برای دیدن بازیگران مورد علاقهشان از راه دور و نزدیک میآمدند و حتی دیدم کسی از سیستان و بلوچستان برای دیدن هنرمند مورد علاقهاش آمده بود...
- حاضران در سالن بعد از پخش تصویر پژمان جمشیدی در سالن او را تشویق کردند و رشیدپور گفت پژمان تو جایزهات را همین حالا گرفتی!
- رشید پور در ادامه گفت: استاد مشایخی هم از بیمارستان برای سینماگران و جشنواره فیلم فجر ویدئویی فرستاده و ما هم از عالیجناب مشایجی تشکر می کنیم.
- در ادامه کلیپی از فیلمهای جشنواره سی و ششم روی پرده رفت و ابراز واکنش تماشاگران حاضر در سالن را به همراه داشت. فیلمهای بمب، یک عاشقانه،به وقت شام، تنگه ابوقریب، چهاراه استانبول، حیوان، خجالت نکش، دارکوب، عرق سرد، لاتاری و مغزهای کوچک زنگزده با تشویقهای پیاپی حضار روبرو شدند.
- در بخش بعدی، در نماهنگی داوران این دوره جشنواره معرفی شدند و رشیدپور با بیان اینکه تصویر کسانی را خواهیم دید که سخت ترین 48 ساعت زندگی شان را سپری میکنند، گفت: کلیپ از اعضای هیات داوران جشنواره ششم فیلم فجر را خواهید دید.
- آغاز اهدای سیمرغ های بلورین
- سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه: «بهمن و بهرام ارک برای فیلم حیوان»
بهمن ارک بعد از دریافت جایزه از دستان رسول صدرعاملی گفت: از توجهی که به ما شد و مسئولانی که هستند تشکر می کنم و امیدوارم بیشتر به سینمای کوتاه توجه شود.
- سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری: «فرید ناظرفصیحی برای چهارراه استانبول»
ناظر فصیحی گفت: از مصطفی کیایی که امروز روز تولدش است، تشکر می کنم. این جایزه کار ما را سخت تر می کند.
- بهترین جلوه های ویژه میدانی: «محسن روزبهانی برای تنگه ابوقریب»
او دهمین باری است که این جایزه را از آن خود میکند.
- بهترین چهره پردازی: «سعید ملکان برای فیلم تنگه ابوقریب»
سعید ملکان پس از دریافت جایزه گفت: از بازیگران این فیلم به خصوص جواد عزتی تشکر می کنم که گریم های سنگین را تحمل کردند و جایزه را به بچه های چهره پرداز این اثر تقدیم می کنم.
- بهترین طراحی صحنه: «عباس بلوندی برای فیلم سرو زیرآب»
عباس بلوندی پس از دریافت سیمرغ خود از دست فرشته طائرپور گفت: از هیات داوران که من را لایق دانستند تشکر می کنم. سیمرغم را به همه گروه فیلم «سرو زیر آب» همچنین دوستانم در انجمن طراحان صحنه تقدیم می کنم.
- بهترین طراحی لباس: «سارا خالدی زاده برای فیلم بمب، یک عاشقانه»
خالدیزاده پس از دریافت سیمرغ بلورین از دستان کمال تبریزی گفت: از هیات داوران تشکر میکنم. از گروه خوب فیلم «بمب؛ یک عاشقانه» نیز تشکر میکنم و جایزه را به آنها اهدا میکنم. از محسن شاهابراهیمی هم به صورت ویژه تشکر میکنم.
- بهترین صداگذاری:«علیرضا علویان برای به وقت شام و مغزهای کوچک زنگ زده»
- بهترین صدابرداری: «رشید دانشمند برای تنگه ابوقریب»
- بهترین موسیقی متن: «کارن همایونفر برای به وقت شام»
همایونفر پس از دریافت جایزه خود گفت: از حاتمی کیا تشکر می کنم چون وقتی با او کار می کنم می فهمم سینماگر هستم. همچنین این جایزه را به کسانی تقدیم می کنم که جانشان را می دهند تا ما اینجا این جشن باشکوه را برگزار کنیم.
- بهترین تدوین: «بهرام دهقانی و محمد نجاریان برای عرق سرد»
- بهترین فیلمبرداری: «علیرضا زرین دست برای سرو زیرآب»
- بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه: «هومن سیدی برای مغزهای کوچک زنگ زده»
سیدی اظهار داشت: اصلا نمی دانستم چنین جایزه وجود دارد. از جمله کلیشه ای «من جایزه ام را از شما مردم دریافت کردم» استفاده میکنم.
- بهترین فیلم اول: «رضا مقصودی برای خجالت نکش»
- در ادامه مراسم، ابراهیم داروغه زاده و خانواده شهید معز غلامی برای اهدای هدیه جایزه ویژه روی صحنه آمدند و همه حاضران به احترام آن ها روی پا ایستادند و تشویق کردند.
- اجرای قطعات موسیقایی توسط سالار عقیلی بخش بعدی مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر بود.
- بهترین بازیگر نقش مکمل زن: «سحر دولتشاهی برای عرق سرد و چهارراه استانبول»
دولتشاهی پس از دریافت سیمرغ بلورین ضمن تشکر از مصطفی کیایی برای اعتماد دوباره به او و ذکر این که جای او در مراسم خالی است، گفت: هر پنج بازیگر اصلی فیلم «عرق سرد» نامزد شدهاند، عجب کارگردانی... امیدوارم جشنواره فجر جشنواره واقعی سنیمای ایران باشد و محل تجدید دیدار هنرمندان با هم و این که از کارهای هم لذت ببریم و دلخوریها کمتر باشد.
- بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: « جمشید هاشم پور برای فیلم دارکوب»
جمشید هاشم پور در این مراسم حضور نداشت و دخترش این جایزه را دریافت کرد.
- بهترین بازیگر نقش اول زن: «سارا بهرامی برای فیلم دارکوب»
سارا بهرامی بعد از دریافت جایزه از رسول صدرعاملی گفت: این سیمرغ خیلی برایم ارزشمند است. از هیات داوران تشکر می کنم و خیلی از بهروز شعیبی ممنونم که این نقش را به من داد و همچنین از محمود رضوی و تک تک دوستانم در «دارکوب» تشکر می کنم. از همه دوستانی که من را تشویق کردند سپاسگزارم. از نویسندگان فیلم «دارکوب» و علیرضا برازنده هم تشکر می کنم. از امین حیایی که خیلی من را یاری کرد و پارتنر خوبی بود تشکر می کنم. به افتخار مادرم که در سالن است دست بزنید و سیمرغ بلورینم را به خانواده نازنینم و همه کسانی که برایم عزیز هستند، تقدیم می کنم.
- دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد: «امین حیایی برای شعلهور»
- بهترین بازیگر نقش اول مرد: «امیر جدیدی برای تنگه ابوقریب و عرق سرد»
امیر جدیدی ضمن تشکر از داوران و کارگردانهای فیلمهایش، ابراز امیدواری کرد که بتواند این راه را به خوبی ادامه بدهد.
در بخش بهترین فیلمنامه دو سیمرغ اهدا می شود.
- بهترین فیلمنامه: «کامبوزیا پرتوی برای کامیون»
کامبوزیا پرتوی بعد از حضور روی صحنه ضمن انتقاد از این که داوران بازی سعید آقاخانی را ندیدهاند، از او خواست روی سن بیاید. پرتوی گفت: این سومین جایزه ای است که این فیلمنامه می گیرد و برای همین با دست و دلبازی آن را به آقاخانی تقدیم می کنم. او سیمرغ خود را به سعید آقاخانی اهدا کرد.
- بهترین فیلمنامه: «هومن سیدی برای مغزهای کوچک زنگ زده»
- جایزه ویژه هیئت داوران: «پیمان معادی برای فیلم "بمب، یک عاشقانه"»
در بخش بهترین کارگردانی دو سیمرغ اهدا شد.
- بهترین کارگردانی: «ابراهیم حاتمی کیا برای به وقت شام»
صحبتهای تند ابراهیم حاتمیکیا پس از دریافت سیمرغ:
من فیلمساز وابستهام. من فیلمساز این نظامم. من ۳۰ سال است که روی این سن میآیم و میروم، بار اولم نیست.
باید تقدیر کنم از سازمان اوج که واقعا سربازان گمنام هستند. افرادی مانند همین آقای رشیدپور واژههایی در این باره میسازند که مطرح میشود. من اعتراض میکنم به صداوسیما و از سبکه سه شکایت به خدا میبرم.
حاج قاسم سلیمانی میگوید من برای «به وقت شام» گریه کردم اما اُف بر آن کسی که میگوید این فیلم کمدی است.
من افتخار میکنم فیلمی درباره مدافعان حرم ساختهام و افتخار میکنم بابت ساخت این فیلم از عزیزی مثل حاج قاسم سلیمانی هدیه گرفتم.
به تلویزیون اعتراض می کنم و از مسئولان شبکه یک و دو، شکایتم را به خدا می برم. حاج قاسم سلیمانی با دیدن فیلم من اشک ریخت. این نگاه واقعا زشت است برای این مملکت.
- بهترین کارگردانی: « بهرام توکلی برای تنگه ابوقریب»
بهرام توکلی هم بعد از دریافت سیمرغ کارگردانی گفت: از هیات داوران و همه کسانی که به من کمک کردند سپاسگزارم.
- بهترین فیلم: « سعید ملکان برای تنگه ابوقریب»
- بهترین فیلم از نگاه ملی: « سید حامد حسینی برای سرو زیر آب»
- بهترین فیلم از نگاه تماشاگران: «مغزهای کوچک زنگ زده به کارگردانی هومن سیدی»
- پایان مراسم اختتامیه سی و ششمین جشنواره فیلم فجر
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
راجب اعتراض اقای حاتمی کیا دوستان تاکیدشون فقط رو بخش کمدی خطاب کردن ولی ایشون از اول با اینکه چرا از حضور سازمان هایی مثل اوج انتقاد میشه شروع کردنو اینکه تو برنامه هفت هم به این اشاره شده بود.
اینکه این سازمان ها خوبه یا بده که تو این بحث نمیگنجه اما اقای حاتمی کیا بعنوان شخصی که همواره تهیه ی فیلم هاش بر عهده ی این سازمان ها بوده اومد و دفاع کرد.
اما حقیقتا جای این حرف ها اختتامیه ی فیلم فجر نبود ما نشست های مطبوعاتی رو داشتیم میتونستن اونجا مطرح کنن و کام اهالی سینما رو تلخ نکنن.
در 30 سال اخیر هم همواره فیلم هایی که خواستن رو ساختن و مشکلی نه تو ممیزی ها داشتن نه تو بود جه به جز یک فیلم گزارش یک جشن .
اقای حاتمی کیی عزیز که شکایت به خدا میبرن بقیه فیلمساز های ما باید چه کنن
انگیزشونم مهم نیست
ابـــــــــــــراهــــــــــــــــیــــــــــــــم
حــــــــــــــــاتــــــــمـــــــــــی کـــیــــا
ایشون فقط یک جای صحبتشون از کمدی خطاب شدن فیلمش گلایه کرد
یعنی میشه رشیدپور نباشه!!!؟
میکوبه و تحقیر میکنه اعتراض به چی دقیقا فرزند عزیز دردونه نظام که این بار یکی چپ نگاهش کرده بهش برخورده.
دو روز دیگه هم ثریا و زلال احکام و نود و خوشا شیراز رو هم میگیره
آقای حاتمی کیا به کسی توهین نکرد فقط حرفش رو زد و از بی مهری ها گله کرد ولی انصافا آقای رشیدپور خوب بلده جو رو به نفع خودش تغییر بده
سر قضیه لو دادن داستان لاتاری شده بود آدم بده حالا شده عزیز دردونه(سر همون قضیه هم اصل ماجرا رو پیچوند و رفت سراغ شاهنامه)
این همه سینماگران از روزنامه ها، خبرگزاری ها، مجله ها، سایت، مجری، صدا و سیما و در و دیوار انتقاد میکنن کسی کاری نداره باهاشون حالا آقای حاتمی کیا چون نظرش با اونا همسو نیست همون انتقاد ها رو کرد ولی شد آدم بده و طلبکار