به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
جوان آینده دار سینمای ایران
پسر سعید سهیلی خیلی ساده میتوانست یکی از فرزندان اهل سینما باشد که به لطف والدین جلوی دوربین میروند و بیآنکه از استعداد خاصی برخوردار باشند، چند صباحی در این حیطه بمانند. ساعد سهیلی اما از همان گام اول نشان داد که بازیگر بااستعدادی است. اگر در «گشت ارشاد» حضور قابلقبولش تااندازهای تحت تأثیر بازی پرجلوه حمید فرخ نژاد و اجرای خوب پولاد کیمیایی قرار داشت، با «کلاشینکف» فصل تازهای برای ساعد سهیلی آغاز شد. تواناییهای او وقتی بیشتر به چشم آمد که در فیلمهای کارگردانانی جز پدرش درخشید. بعد از بازیای تحسینبرانگیز در «چند مترمکعب عشق»، ساعد سهیلی در «رخ دیوانه» هم حضور قابلتأملی را به ثبت رساند. حالا پسر سعید سهیلی یکی از بازیگران خوب سینمای ایران است.
حکایتهای پدر و پسری
ساعد سهیلی 30 بهمن 1366 در شهر مقدس مشهد در خانوادهای هنرمند متولد شد. پدرش کارگردان و عموهایش بازیگر تئاتر بودند. دوران ابتدایی را در مشهد و در حوالی خیابان ثامنالائمه گذراند. ساعد فارغالتحصیل کارشناسی رشته گرافیک در دانشگاه آزاد اسلامی است. سعید سهیلی، پدر ساعد از کارگردانان مطرح کشور و زاده تربتحیدریه است. ساعد هم فعالیت هنریاش را در 14 سالگی با فیلم «شب برهنه» ساختهی پدرش آغاز کرد. او همچنین فیلمبردار پشتصحنه برخی آثار پدر بود. ساعد همانطور که گفتیم با آثار پدرش وارد سینما شده و شناخته شد. اما جای شک نیست پس از مدتی توانست با تلاش بسیار، خود را از سایه پدر خارج و جایی برای خود در سینمای ایران دستوپا کند. او در مورد بازیگران بیاستعدادی که بهواسطه آشنایی و پارتی وارد حرفه سینما میشوند میگوید: «خیلیها آمدند که اولین فیلمشان، آخرین فیلمشان هم شد و رفتند. حتی خیلیها هم پافشاری کردند بمانند، اما مردم از بس قبولشان نکردند دیگر آبرو برایشان نماند. بالاخره اول و آخر و تصمیمگیرنده نهایی مردم هستند که چه کسی بماند و چه کسی برود. مهم ادامه کار و ماندگاری بازیگر است که به خودش و مردم بستگی دارد.» استقبال مردم از نقشآفرینیهای اخیر ساعد سهیلی و همچنین دو باری که نامزد دریافت جایزه بازیگری در جشنواره فجر شده، گواهی بر استعداد و توانایی این بازیگر جوان میدهد.
البته ساعد بهسختی اجازه پدرش را برای ادامه بازیگری بهصورت حرفهای گرفت. ساعد سهیلی نقل میکند: «پدرم خیلی توی این مسائل سختگیر است. قبل از اینکه وارد سینما شوم مدام با او صحبت میکردم و میگفتم میتوانم بازی کنم اما قبول نمیکرد. اجازه نمیداد نقشی در کارهایش داشته باشم. تا اینکه تئاتر کارکردم و در فیلم بهروز شعیبی بازی کردم و جایزه بردم. بعد به هم اجازه داد در «گشت ارشاد» بازی کنم. بعدازآن دیگر کارگردانهای مختلف به هم پیشنهاد کار دادند. در آن پیشنهادها هم خدا را شکر انتخابهای درستی داشتم.»
آغاز فعالیت هنری
آغاز فعالیت ساعد در سینما سال 1380 با «شب برهنه» بود. حضوری کوتاه و مختصر که با توجه به آن نمیشد از او بهعنوان بازیگری جدی یادکرد. ساعد سهیلی 7 سال بعد در فیلم سینمایی «چارچنگولی» یکی دیگر از آثار سعید سهیلی حضور پیدا کرد و از این به بعد بازیگری را بهصورت جدی و حرفهای دنبال کرد. همکاری بعدی با بهروز شعیبی فرصت خوبی بود تا در آثار به غیر آثار پدرش دیده شود. اثری که سعید سهیلی را مجاب کرد تا بالاخره نقشی کلیدی در اثر بعدی به پسرش بدهد. فیلم تلویزیونی «میان ماندن و رفتن» به ساخته بهروز شعیبی محصول سال 1390 است. ساعد همچنین اولین جایزه بازیگریاش را در جشنواره فیلم کیش برای بازی در آن فیلم دشت کرد. بعدازآن باز به آغوش پدر بازگشت. اما باقدرت. او در سال 1390 برای بازی در فیلم «گشت ارشاد» نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. او به همراه حمید فرخ نژاد و پولاد کیمیایی لحظات تلخ و شیرین بهیادماندنیای در آن فیلم محبوب خلق کرد. ساعد سهیلی پسازآن در چندین اثر سینمایی دیگر حضور پیدا کرد که از مهمترین آنها میتوان به «مترو پل» مسعود کیمیایی اشاره کرد. «چند مکعب عشق» ساخته جمشید محمودی یکی از متفاوتترین حضورهای ساعد سهیلی جوان در سینما بود. او در سال 1394 برای بازی در آن فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول در جشنواره بینالمللی فیلم رباط مراکش و همچنین جشن خانه سینما شد. هنگام اکران «کلاشینکف» او دیگر نامی آشنا در سینمای ایران بود. «کلاشینکف» نام فیلم بعدی سعید سهیلی بود که در سال 1393 به اکران درآمد. در همان سال ساعد با «رخ دیوانه» هم خوش درخشید و باز نامزد جایزه بهترین بازیگری نقش مکمل در جشنواره فجر شد. «رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داوودی در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر با استقبال خوبی از طرف مخاطبین و منتقدان روبهرو شد. سال 94 یکی از پرکارترین سالهای هنری ساعد سهیلی بود. او در سه فیلم «50 کیلو آلبالو»، «پل خواب» و «مالاریا» حضور پیدا کرد. «50 کیلو آلبالو» با فروش بسیار خوبی روبهرو شد و دو فیلم دیگر پس از تأخیر زیاد، سال 1396 در نوبت اکران قرار گرفت. ساعد سهیلی معتقد است یکی از بهترین بازیهایش را در فیلم «پل خواب» انجام داده است. «گشت 2» همکاری بعدی او و پدرش بود. فیلمی که با حواشی و جنجال بسیاری روبهرو شد و البته رکورد فروش در سینمای ایران را شکست. ساعد سهیلی برای بازی در آن فیلم هم نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد. او امسال هم با جدیدترین اثر کارگردان پرآوازه این روزها محمدحسین مهدویان به نام «لاتاری» در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا خواهد کرد. ساعد اکنون یکی از بازیگران جوان و آینده دار سینمای ایران است. با نگاهی به عملکرد او در سالهای اخیراً میتوان پیشرفت روزبهروزش را مشاهده کرد. پسر سعید سهیلی در عین جوانی سه بار نامزد دریافت سیمرغ طلای شده است. به گفته خودش (البته با چاشنی شوخی) شاید «گشت 3» بتواند بالاخره اولین سیمرغ طلایی او را برای او به ارمغان بیاورد.
ازدواج
ساعد سهیلی در سال 1391 با گلوریا هاردی بازیگر دورگه ایرانی-فرانسوی ازدواج کرد و به جمع متأهلین پیوست. این دو مراسم عقد مختصری در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار کردند. ناصر ملکمطیعی و کیانوش گرامی از میهمانان ویژه این مراسم بودند. گلوریا همسر ساعد، از مادری ایرانی و پدری فرانسوی متولدشده است. گلوریا با بازی در مجموعه تلویزیونی «کیمیا» در ایران به شهرت رسید. ساعد و گلوریا در جشنواره فیلم پاریس با یکدیگر آَشنا شدند. عاشق شدند و ازدواج کردند. جالب است که تا قبل از پخش سریال «کیمیا» صحبتی از ازدواج ساعد سهیلی در رسانهها نبود. بعد از پخش آن سریال بود که آنها هم ازدواجشان را علنی کردند و تا مدتی بر سر زبانها بودند. هاردی میگوید: «ما فکر نمیکردیم ازدواجمان برای کسی مهم باشد. بعد از پخش سریال بود که ازدواجمان برای مردم مهم شد و آنها دوست داشتند ما را ببینند. ما هم عکس دونفرهمان را رسانهای کردیم و ...»
ساعد سهیلی این دل نوشته احساسی را بعد از پایان سریال به همسرش گلوریا تقدیم کرد: «کیمیا تمام شد. میدانم که چه با هراس سریال را به تماشا نشستی، ترسی بیشتر از هنگام تمرین و بازی، قلبت تاپتاپ میزد که نکند مردم به خاطر لحن و لهجهات با تو ارتباط برقرار نکنند و به تو بخندند، من به تو آرامش میدادم و تو همچنان در هول و ولا بودی، حق داشتی چون به کارت اهمیت میدادی و چقدر برایت سخت بود حفظ کردن دیالوگهای طولانی فارسی، تو هرروز نگرانتر میشدی و من همچنان دلگرمت میکردم، چون تو مردم ایران را نمیشناختی و من میشناختم، میدانستم که این مردم مهربان تو را با تمام اشتباههای حرف زدنت خواهند پذیرفت و اکنون خوشحالم، خوشحالم که خوشحالی، خرسندم که خوشحالی، خرسندم که تلاش و پشتکارت به ثمر نشست، اکنون تو با آن قلب مهربانت در قلب مردم.»
حواشی
با اکران فیلم «گشت 2» در نوروز 96، برخی از سینماها اقدام به پوشاندن نام «ارشاد» در پوسترهای این فیلم کردند. ساعد سهیلی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود به این حرکت واکنش نشان داد. او نوشت: «اگه مشکلات مملکت با برداشتن «ارشاد» حل میشه، ما هم میگیم «گشت»! اصن «گشت» هم نمیگیم میگیم «کشک ٢»! حالا اگه چیزی عوض شد؟! قربون سانسورچیها بشم که اینقدر بامزهان. اصن از قدیم گفتن مرغی که انجیر می خوره نوکش کجه.»
ساعد جوان به حملات تروریستی سال گذشته در تهران هم واکنش نشان داد. او با انتشار عکسی که حاوی طرح گرافیکی واژه تهران بود نوشت: «اینجا مثل کشورهایی که قبلاً حمله کردید نیست. قدرت و اتحاد جدیدی خواهید دید. سربسته بگم. اینجا ایرانه، اشتباه نکنید. از ما گفتن بود»
ورزش محبوبترین سرگرمی ساعد سهیلی بعد از سینماست. فوتبال و کویپرا (نام نوعی ورزش رزمی) ورزشهای مورد علایق او هستند.
او در نوجوانی با تماشای فیلمهای ابوالفضل پور عرب، جمشید هاشمپور و فرامرز غریبیان عاشق سینما شده است.
رخ دیوانه و گشت ارشاد ۱و۲ و لاتاری بهترین آثارشون
کم کم هم انتخاب هاش بهتر شدن و هم بازی هاش پخته تر.
خیلی خوب بازی می کنه
درسته اولش با پارتی بازی وارد شده ولی استعداد خودش بوده که ماندگار شده و کارگردانان موفق انتخابش میکنن و واقعا هنرشو نشون داده و ثابت شدس
عالی بودی،عالی تر شدی با این نقش فوقالعاده در لاتاری
با همین فرمون برو جلو
که ان شاالله بهتر از بهتر بشی
عاااالیییی هستی
عالی و در اوج بمون