به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، این روزها اخبار جام جهانی و طبیعتا برنامه ویژه عادل فردوسی پور با حواشی و اخبار مختلفش در صدر خبرهای رسانهای جای دارد و خیال پایین آمدن هم ندارد. اما هنوز هم مهمترین حاشیه این برنامه داستان عدم حضور پویول و مانیش بعنوان مهمانان خارجی برنامه است. این دو بازیکن با اینکه هزینه حضور در ایران را دریافت کرده بودند، نتوانستند در برنامه حاضر شوند و توسط مدیران سازمان صدا و سیما از حضورشان جلوگیری شد. البته مانیش به تهران نیامد، اما پویول آمد و در هتل منتظر نشست و بعد هم رفت!
لغو حضور کارلوس پویول در برنامه «2018» تلویزیون هر دلیلی داشته باشد سابقه ذهنی ما نسبت به عملکرد صداو سیما را تغییر نمیدهد؛ جایی که برخی تصمیماتش از بیرون سازمان گرفته میشود و برخی دیگر متأثر از جوسازیها و موضع گیریهای سیاسی.
از آنجاییکه قبل از بازی ایران- پرتغال فردوسی پور در پاسخ به فرهاد مجیدی عنوان کرد که مشکل ظاهری پویول صحت نداشته، با فرض بر اینکه دلیل جلوگیری از حضور کاپیتان اسبق بارسلونا، موی بلندش نبوده و سازمان صدا و سیما میخواسته جلوی ریخت و پاش را بگیرد، سؤالی که پیش میآید این است که حضور ساموئل اتوئو بازیکن اسبق بارسلونا و تیم ملی کامرون چه توجیهی داشته است؟ با توجه به اخبار شنیده شده رقم درخواستی اتوئو چندان فاصله چشمگیری با مبلغ پویول نداشته است! آیا مدیران یکهو تصمیم گرفتند که ریخت و پاش نشود؟ به نظر می آید قطعا مدیران سازمان خودشان موافق بوده اند و اصلا عادل فردوسی پور بعنوان یک برنامه ساز با تجربه مگر می تواند بدون هماهنگی چنین هزینه ای انجام دهد و از اینکه آیا اجازه دارد مهمان خارجی بیاورد یا نه مطلع نباشد؟؟ با این حساب مدیران باز هم به خاطر یک سری جریان های بیرونی، بی خیال توجه به جذابیت های یک برنامه تلویزیونی شده اند و با اقدام نسنجیده خود احتمالا سبب شده اند که مخاطبان شبکه تلویزیونی را عوض کنند.
در ادامه این پرونده نگاهی داریم به برنامههایی که با وجود ضبط، تاکنون پخش نشدهاند و یا در آستانه اجرا و روی آنتن رفتن، جلویش گرفته شده است.
علاقه نداشتن صدا و سیما به منصور ضابطیان و تیمش!
سال 95 تهیهکننده و کارگردان برنامه «رادیو شب» اعلام کرد که تنها چند ساعت مانده به پخش اولین قسمت از این برنامه از شبکه شما، با مخالفت شخص معاون سیما پخش این برنامه لغو شد.
محمد صوفی گفت: پس از اینکه قرار شد «رادیو شب» را در شبکه شما شروع کنیم، چند ساعت مانده به پخش برنامه با مخالفت معاونت سیما، جلوی پخش برنامه گرفته شد و ما هم بعد از پیگیریهایی که انجام دادیم به نتیجه مشخصی نرسیدیم و اعلام کردیم که این پایان این همکاری دوطرفه است؛ چراکه معاون سیما تمایلی ندارد که گروه ما دیگر در تلویزیون فعالیت داشته باشد و ما هم ترجیح میدهیم این موضوع را به زمان واگذار کنیم.
او با بیان اینکه برنامه «رادیو شب» قرار بود در شبکه شما که در واقع زیر نظر معاونت استانها است، پخش شود، یادآور شد: آقای دارابی همیشه به ما لطف داشتند و از ما حمایت کردند و این بار هم به دعوت ایشان و آقای قاسمی برنامه «رادیو شب» کلید خورد و در واقع در زمانی هم که ایشان معاون سیما بودند، برنامه «رادیو هفت» پا گرفت؛ در واقع قرار بود «رادیو شب» ادامه «رادیو هفت» باشد و به همین منظور هم کارهای پیش تولید انجام شده بود، حتی دکور برنامه هم آماده بود و در حالی که تیم برای حضور در استودیو برنامه حاضر میشد، نزدیک هفت ساعت به پخش برنامه مانده بود که معاون سیما با پخش آن مخالفت کردند.
صوفی گفت: ماجرای مخالفت آقای میرباقری با حضور ما در تلویزیون به امروز برنمیگردد و در گذشته هم که این مسؤولیت را بر عهده داشتند، این اتفاق افتاده بود و ما هم هرگز علت این مخالفت را متوجه نشدیم. با وجود پیگیریهای من و آقای ضابطیان، برای برگزاری یک جلسه حضوری، هرگز پاسخی داده نشد و فقط به این جمله که «صلاح نیست» بسنده کردند. اینکه چی صلاح نیست و چرا صلاح نیست را ما هرگز نفهمیدیم و ما هنوز هم علاقهمندیم که ایشان توضیح دهند که چرا این تیم نباید در تلویزیون کار کند؟ هیچ نهاد و مرکز تصمیمگیری در سازمان موردی را از تیم ما گزارش نمیکند و از منظر تمام سازمان عملکرد تیم ما مورد تایید است، به جز معاونت سیما که پاسخی هم در این باره نمیدهند.
تهیهکننده برنامه «رادیو شب» یادآور شد: به هر حال این تصمیمی است که توسط معاون سیما گرفته شده است و شرایط را به سمتی بردند که ما هم مجبور شدیم که دیگر ادامه ندهیم. امروز تصمیم با این دوستان است و به هرحال تصمیمشان محترم است. ما هم جهت اطلاعرسانی این مسائل را عنوان کردیم که دیگر مخاطبان منتظر برنامه «رادیو شب» و فعلا هیچ فعالیتی از تیم ما در تلویزیون نباشند.
همچنین منصور ضابطیان در همان حال و اوضاع در صفحه شخصیاش از پایان همکاری با تلویزیون خبر داد و نوشت:
«۱-اجازه بدهید همین جا رسما اعلام کنم که منتظر برنامه رادیوشب و هیچ برنامه دیگری از تیم ما در تلویزیون نباشید.
٢- علیرغم تلاشهای فراوان ما برای حفظ این رابطه چندساله اما درحال حاضر سیما علاقهای به کارکردن با بنده و همکارانم ندارد. معاونت جدید سیما همه این راههای ارتباطی را مسدود کرده و معتقد است که «صلاح نیست ما در تلویزیون کار کنیم!
٣-دلیل این ممنوعیت ها را از من نپرسید چون من هم اطلاعاتم به اندازه شماست اما خوشبختانه می دانم که تنها یک تصمیم و توهم شخصی از طرف معاونت سیماست بدون اینکه هیچ مبنای خاصی داشته باشد.
٤-مطمئنا بازنده این تصمیم نه ما وشما که تلویزیون است.ما هم را بزودی پیدا می کنیم،این سیماست که با تصمیم گیری های بغض آلود حلقه دوستانش را روز به روز تنگ ترو تعداد بینندگانش را کمتر می کند.
٥-چه غم انگیز است رسانه ای که قرار بود دانشگاه باشد روز به روز خالی از محتوا شود و بینندگانش ناخواسته رو به رسانه هایی بیاورند که تیشه به ریشه نظام اخلاقی مردم ایران می زنند.
٦- ما صبر میکنیم چون معتقدیم که میزها به هیچ کس وفا نکردهاند و معتقدیم ان الله مع الصابرین»
گفتگوی فردوسیپور با ظریف
دیماه 94 بود که انتشار عکس گفتوگوی فردوسیپور با محمدجواد ظریف سروصدای زیادی به پا کرد. با توجه به علاقه ظریف به فوتبال، پیشبینی میشد که گفتوگوی جذابی شود. اما در فاصله انتشار عکس گفتوگو تا زمان پخش برنامه نود، واکنشهایی از طرف گروههای سیاسی بوجود آمد که نتیجهاش شد پخش نشدن آن گفتوگو. فردوسیپور در آن برنامه اعلام کرد: «مصاحبه دکتر ظریف وزیر خارجه کشورمان با برنامه نود، به تشخیص مدیران صداوسیما پخش نشده است و یک عذرخواهی به شما بدهکاریم. از آقای ظریف تشکر و همچنین عذرخواهی میکنیم و انشاءالله در اولین فرصت بستری فراهم بشه تا این گفتوگو پخش بشه. مسئولان شبکه صلاح ندیدند مصاحبه ورزشی ما با وزیر خارجه پخش شود».
البته یکی دو روز بعد روابط عمومی صداوسیما با انتشار اطلاعیهای دلایل پخش نشدن این مصاحبه را اعلام کرد. پاسخی که به نظر میرسد، عدم هماهنگی فردوسیپور و تصمیم شخصی وی در مصاحبه با وزیر امور خارجه علت پخش نشدن آن بوده است.
ملک مطیعی؛ نشد تا رفت
باز هم دیماه و این بار سال 96. قرار بود ناصر ملک مطیعی بعد از حدود 40 سال به تلویزیون میرفت و آن هم در دو برنامه. اتفاق جالب و البته عجیبی که فرجام خوبی نداشت. باز هم دلیل مشخصی عنوان نشد؛ برخی عوامل برنامه دورهمی را مقصر لغو پخش برنامه «من و شما» دانستند و برخی دیگر نبود هماهنگی را. مرتضی میرباقری، معاون سیما اما در نشست خبریاش درباره اینکه چرا پخش برنامه مربوط به حضور ناصر ملک مطیعی متوقف شد، گفت: آن برنامه، کار خودسرانهای بود که تهیهکننده بدون هماهنگی با ما انجام داده بود، از همین رو هم آن شبکه و هم تهیهکننده توبیخ شد. ما اجازه نداریم با شخصیت کسی خلاف ادب برخورد کنیم اما این برنامه جزو برنامههای ما نبود و خودسرانه انجام شده بود. به همین دلیل ما هم مراتب عذرخواهی خودمان را از این حیث که یک کار غیرحرفهای انجام شده بود اعلام میکنیم.
این تصمیم، واکنش اقشار مختلف جامعه را در پی داشت. به عنوان نمونه حجتالاسلام زائری در پست اینستاگرامش نوشت: «آقایان مسئولان محترم سیما، کسی که میزبانی ملک مطیعی را از شما مطالبه نکرده بود و حتی کسانی هم که او را میشناسند و علاقهای به او دارند توقعی از شما نداشتند، لابد خودتان فکر کردهاید و جوانب مختلف کار را سنجیدهاید و به هر دلیل به این نتیجه رسیدهاید که دعوت از او در برنامه تلویزیونی توجیه دارد و قطعا با همین منطق و قاعده برنامه را ضبط و تیزرش را هم پخش کردهاید!
خوب، حالا یا مرد باشید و زیر بار هیچ فشاری نروید و پخشش کنید یا مرد باشید و راستش را به مردم بگویید و بهانه اشکال فنی نیاورید! به خدا به همین دو نفر و نصفی که هنوز دارند تلویزیون را تحمل میکنند احساس توهین دست میدهد که شعورشان را اینقدر پایین فرض کردهاید!»
پاسخهای سطحی
حضور فیگو کاپیتان تیم ملی پرتغال در برنامه قرعهکشی جام جهانی 2018 حواشی زیادی به همراه داشت. برخی میگفتند همین بودجه را میشود در کرمانشاه و برای زلزلهزدگان خرج کرد و برخی دیگر از نگاه رسانهای آن را تحلیل میکردند و این اقدام را قابل دفاع میدانستند. حالا اما مرتضی میرباقری، معاون سیما درباره حواشی حضور پویول با اشاره به دعوت از فیگو میگوید: همان موقع رسانه ملی اعلام کرد که هزینه حضور این چهرههای خارجی از سوی اسپانسرها بوده و به هیچوجه از بودجه صداوسیما هزینه نشده است. این مسأله در رسانه ملی ولو اینکه اسپانسر هزینه حضور یک کارشناس خارجی را بدهد مورد بررسی قرار گرفت و رئیس شورای ورزش سیما بعد از بررسی و اینکه جلوی حواشی را بگیرد، رسما ابلاغ کرد دعوت از کارشناسان خارجی در برنامههای ورزشی و پرداخت چند صد میلیونی برای چند دقیقه حضور ولو اینکه از سوی اسپانسر هم صورت بگیرد، ممنوع و مخالف سیاستهای رسانه ملی است.
این بخش از صحبتهای میرباقری که میگوید «ما از ابتدا هم تصمیمی برای حضور کارشناس خارجی در برنامه ۲۰۱۸ نداشتیم» به هیچوجه قابل پذیرش نیست. بازیکنانی نظیر پویول و اتوئو را نمیتوان یک شبه و با یک تلفن به برنامه آورد. قطعا هماهنگی در سطح کلان سازمانی را میطلبد. نکته دیگر اینکه با احترام به کارشناسان داخلی باید بپذیریم دیگر حرف تازهای از پیشکسوتان نمیشنویم. دفاع کردن تهیهکننده از برنامهاش حاشیهسازی نیست و تداخلی با حمایت از تیم ملی فوتبال ندارد.
در انتها باید پرسید که بر فرض که پویول رقم بالایی میخواسته، تکلیف برنامههای دیگر که به دلایل مختلف و غیرشفاف پخش نشدند چه میشود؟ آیا ظریف و مرحوم ملک مطیعی هم 600 میلیون میخواستند؟
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
چند روزا گزارش ها رنگ و بوی فوتبالی گرفته!!!
ولی جام جهانیه دیگه