به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ضیافت افطاری رییس جمهور کشورمان با شماری از هنرمندان و چهره های شناخته شده فرهنگی، عصر پنجشنبه گذشته برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سخنانی، با دفاع تلویحی از اصغر فرهادی، به انتقاد از کسانی پرداخت که از موفقیت های بین المللی هنرمندان و سینماگران ایرانی خرسند نیستند. ضمن اینکه در بخشی از مراسم مهدی فخیم زاده نیز با استفاده از فرصت پیش آمده، به طرح یکی از مهمترین موضوعات روز سینمای ایران پرداخت و از حق سینماگران دفاع کرد.
دکتر حسن روحانی اظهارداشت: اگر می خواهیم در جهان امروز قدرتمان را در برابر قدرتهای دیگر به رخ بکشانیم ، بخش بزرگی از این قدرت در حوزه فرهنگ و هنر است.
رییس جمهوری با تاکید بر نقش هنرمندان در مقابله با ایران هراسی و ارائه چهره واقعی ایران اسلامی به جهان گفت: برخی تلاش دارند جهان را از ایران و ایرانیان بترسانند و قدرت نرمی که می تواند با این توطئه مقابله کند و چهره واقعی ایران متمدن را به جهان ارائه نماید، بی تردید اصحاب فرهنگ و هنر هستند.
دکتر روحانی با اشاره به جایگاه ویژه ایران در طول تاریخ وبه عنوان نخستین کشور منطقه که قانون، عدالتخانه ومجلس داشته و برای استقلال وآزادی انقلاب کرده است، گفت: اینکه موسیقی هنرمند ایرانی در سالن های بزرگ موسیقی جهان شنیده شود و اینکه فیلمهای ایران در عرصه جهانی مطرح شوند، افتخاری برای ایران و ایرانی است و معلوم نیست چرا برخی از این موضوع خرسند نیستند. همه ما ایرانیان امروز اهداف ، آرزوها و مشکلات مشترک داریم که برای تحقق اهداف و آرزوها و رفع مشکلات ، باید دست به دست هم دهیم.
رییس جمهوری بخش عمده ای از افتخارات ایران در طول تاریخ را دستاورد اصحاب فرهنگ و هنر و شاعران نامدار ایرانی برشمرد و گفت: امروز در شرایطی می توانیم با جهان تعامل درست داشته باشیم و از فرصت های منطقه ای و جهانی استفاده کنیم که با چهره قدرتمند و واقعی فرهنگی این مرز و بوم ظاهر شویم.
دکتر روحانی با بیان اینکه نمایندگان بزرگ ملت ایران در طول سالیان گذشته نشان دادند که مشکلات قابل حل و فصل است، گفت: ما میتوانیم مشکلات پیچیده را در سطح جهانی حل و فصل کنیم و به دنیا بگوییم که ایرانهراسی نابجا بوده و تعامل با ایران به نفع منطقه وجهان است.
دکتر روحانی تاکید کرد:هنرمندان می توانند بهترین یاور ملت در این مسیر باشند تا واقعیتهای تمدنی این ملت را به جهانیان به خوبی معرفی کنند. پس باید این قدرت بزرگ نرم را پاس بداریم و از هنرمندانمان حمایت کنیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه همه توانها و قدرتها در قدرت مجریه جمع نیست اما قدرت مجریه با همه توانی که در اختیار دارد پشتیبان اصحاب فرهنگ و هنر بوده و خواهد ماند، تصریح کرد: امروز مشکلاتی در این کشور داریم که تنها در کنار یکدیگر با وحدت و اتحاد بیشتر می توان این مشکلات را حل و فصل کرد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه اکنون جامعه ایران در زمینه اخلاق، وحدت ، مهربانی ، نزدیکی و فاصله گرفتن از افراطها و خشونتها نیازمند به فعالیت فرهنگی و هنری است، خاطرنشان ساخت: امروز هنرمندان به خوبی میتوانند آسیبهای اجتماعی را کم کنند و جوانهای ایرانی را در مسیر نجات کشور قرار بدهند.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه افتخار همه ما این است که ایرانی سربلند داشته باشیم و سربلندی ایران در سایه توسعه، اشتغال و تعامل با سایر کشورها امکانپذیر است، گفت: حتی پیشرفت فرهنگ و هنر هم در سایه تعامل با جهان بهتر امکانپذیر است. برای اینکه به اهدافمان برسیم، باید فاصلهها را کم کنیم.
دکتر روحانی افزود: اختلاف نظر و سلیقه در یک کشور ۸۰ میلیونی با قومیتها، افکار، ایدهها، احزاب و جناحهای مختلف طبیعی است اما مهم این است که تلاش کنیم در برخورد با یکدیگر اعمال سلیقه نکنیم.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه قانون باید در کشور معیار باشد، افزود: اگر معیار، قانون باشد و سلیقهها در زندگی و کیفیت کار یکدیگر مداخله نکنند، آنگاه میتوانیم هنر خلاق داشته باشیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه هنر خلاق با آزادی و امنیت کامل امکانپذیر است، ادامه داد: با دست لرزان نمیتوان نقاشی خوب و همچنین با دل ترسان نمیتوان کار هنری بزرگ تحویل جامعه داد.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه امروز باید زمینه را برای فضای مناسب تبلور آثار هنری آماده بکنیم، اظهار داشت: همه تلاش دولت این است که این فضای مناسب را برای هنرمندان جامعه بوجود آورد و این دولت تنها به فکر سیاست خارجی و یا اقتصاد نیست. دولت تدبیر و امید به فکر خواست مردم است که خواست مردم، تنها اقتصاد، سیاست نیست، بلکه هنر و فرهنگ هم هست.
دکتر روحانی با بیان اینکه نام، نشان و محبوبیت سیاستمداران کمتر در ذهن مردم میماند، تصریح کرد: اما نام و محبوبیت اصحاب فرهنگ و هنر بیشتر در خاطرهها ماندگار می شود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه همه باید در کنار یکدیگر ملت بزرگ و پرآوازه ایران را یاری و از مشکلات عبور کنیم، خاطر نشان ساخت: تنگنظری در هر جامعهای وجود دارد، اما نباید از تنگ نظران بهراسیم و باید به راه خود ادامه دهیم چرا که ملت ما پشتیبان و طرفدار سعه صدر است.
مهدی فخیمزاده کارگردان سینما نیز در این دیدار در سخنانی با بیان اینکه سینما هر دوره آئینه تمامنمای جامعه آن دوره محسوب میشود، اظهار داشت: قبل از دوره دولت یازدهم وضع اقتصادی سینما به شدت آسیب دیده بود و کسی حاضر به سرمایهگذاری در سینما نبود و در بدنه سینما نیز شاهد انشقاق و جدایی بودیم، ضمن اینکه بیقانونی و خودسری نیز در حوزه نمایش حکمفرما بود و میتوان گفت که سینمای این دوران، قرابت کاملی با شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن دوران داشت.
این کارگردان سینما گفت:امروز آرامش، عقلانیت و همزیستی به سینما بازگشته و بحران تا حدود زیادی فروکش کرده است. همچنان که جامعه نیز با تلاش دولت تدبیر و امید به این سمت و سو ، سوق یافته است.
فخیمزاده گفت: سینماگران با همان مشکلاتی مواجه هستند که شما در سطح کلان با آن مواجه هستید.
وی در ادامه مشکلات سینماگران در دوران بیکاری و از کارافتادگی و نیز توجه به پخش تبلیغات فیلمهای سینمایی در رسانهها را مورد اشاره قرار داده و از دولت درخواست کرد در این زمینهها به سینماگران یاری رساند.
فخیمزاده همچنین خواستار فراهم آوردن شرایط لازم برای صنعتی شناخته شدن سینما، شد.
او گفت: هزینه تبلیغات و اطلاع رسانی در تلویزیون ملی بالاست. آقای روحانی! به محض پخش اگهی فیلم های سینمایی در شبکه های ماهواره ای، از سوی دادستانی جلوی اکران یک فیلم را گرفتند. درخواست من این است که قوه مجریه با قوه قضائیه در این زمینه به تعامل برسد، مگر تبلیغ کالای فرهنگی بد است که ماهواره ها انجام میدهند. او با طرح سوالی ادامه داد: چرا زمانیکه شبکه های ماهواره ای فیلم های ما را بدون اجازه پخش می کرد دادستانی ورود نمی کرد، اما حالا که با تبلیغ یک کالای فرهنگی در این شبکه ها به اقتصاد سینمای ایران کمک میشود جلوی آن گرفته میشود. فخیم زاده تاکید کرد: سینما به دوران آرامش رسیده ولی هنوز مشکل مالی و بیمه اهالی سینما حل نشده است. چند هفته قبل یکی از هنرمندان گفت به جای دفن در قطعه هنرمندان، هزینه درمانی و زندگی من را دولت بدهد. اما متاسفانه آن هنرمند فوت کرد و در نهایت هم در قطعه هنرمندان دفن شد.
طاهره ایبد نویسنده کودک و نوجوان نیز با اشاره به لزوم توجه به حق و حقوق اجتماعی نویسندگان، گفت: نگاه سلیقهای و غیرمنطقی به شدت به کار نویسندگی لطمه زده و باعث کاسته شدن از انگیزه نویسندگان و نیز ضایع شدن حقوق مخاطبان میشود.
این نویسنده خاطرنشان کرد: معتقدم دولت تدبیر و امید، ویرانهای را تحویل گرفته، اما با انتخاب تیم قوی و کارشناسی توانسته است، وضع گذشته را تا حدود زیادی بهبود ببخشد.
وی وضعیت نامناسب کتابخانههای عمومی و کتابخانههای مدارس را مورد اشاره قرار داد و گفت: کتابهای موجود در این کتابخانهها، کتابهایی نیست که بتواند مخاطب واقعی داشته باشد و لازم است مورد بازبینی قرار گیرد و امیدواریم دولت تدبیر و امید، تدابیری بیندیشد تا خواستههای نویسندگان کشورمان در راستای ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه تحقق یابد.
فریدون شهبازیان از موسیقدانان کشور، با قدردانی از تلاش های دولت تدبیر و امید برای تداوم و پایداری ارکستر، خواستار تاسیس سازمان موسیقی کشور و همچنین فرهنگستان موسیقی و تخصیص بودجه های لازم برای عرضه موسیقی اصیل ایرانی در عرصه های جهانی شد.
نسیم ادبی نیز که به نمایندگی از جامعه هنرمندان تئاتر در ضیافت افطار حسن روحانی رئیس جمهور ایران اسلامی به ایراد سخن پرداخت،با قدردانی از سیاست دولت در زمینههای روابط بینالملل و اقتصاد به بیان دغدغههای هنرمندان تئاتر پرداخت.
او خطاب به رییسجمهور گفت: ما خانواده صمیمی تئاتر سیاستهای دولت شما و زحماتتان در زمینه روابط بینالملل را ستایش میکنیم. اما ای کاش حوزه فرهنگ و هنر هم به اندازه امور بینالملل و اقتصاد در اولویت دولت بود. وی حمایت از توسعه تالارهای نمایشی در کشور را از جمله اتفاقات و اقدامات خوب در دولت تدبیر و امید برشمرده و افزود: برخی تالارها توسط بخش خصوصی و هنرمندان تاسیس شد که امکان حضور و ظهور آثار نمایشی متنوع توسط هنرمندان فراهم کرده ولی مشکل حمایت نکردن دولت از تولیدات آثار نمایشی در بخش خصوصی وجود دارد.
وی گفت: هنرمندان بعد از تولید آثارشان نه تنها از حمایت دولت برخوردار نیستند که باید نگران هزینههای سالنهای نمایش هم باشند. در همه جای دنیا هنر نمایش نیازمند حمایت از طرف دولت است. هم حمایت دولت و هم حمایت مردمی.دیدن تاتر در کشورهای صاحب فرهنگ جزو کالای لازم در سبد فرهنگی خانواده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه حضور وزیران و مدیران عالی دولت تدبیر و امید در تماشاخانهها امیدی است برای اتفاقات بسیار خوب در آینده. اما در این روزگار با توجه به تعداد سالنهای نمایشی، جذب تماشاگر کاری است دشوار.
ادبی تبلیغات را لازمه اطلاع رسانی و جذب تماشاگر برشمرد و پرداخت هزینههای اجاره یک بیلبورد را برای هنرمندان این عرصه دشوار دانست و افزود: نیاز داریم که شهرداری بیلبوردهایی را در اختیار سالنهای نمایشی قرار بدهد. همیشه ثابت شده تبلیغات سطح شهر و تبلیغات رسانهای باعث موفقیت یک اثر نمایشی شده است.
این بازیگر تئاتر با اشاره به محل بحث قرار گرفتن پخش تیزر فیلمهای سینمایی و یا تئاتری از برخی شبکهها به تاثیر تبلیغات بر جذب مخاطب اشاره کرده و گفت: سهم تئاتر و هنرمندان از رسانههای ملی که روز به روز رقبای جدید پیدا میکنند چیزی است که این روزها مطرح شده است. ما خواهان حمایت تبلیغاتی تلویزیون ملی خودمان هستیم. باور کنید این فرهنگ سازی برای آن بچهای که مقابل تلویزیون نشسته اتفاق خواهد افتاد.
وی با ابراز امیدواری از این که درس تئاتر و بازیگری جزو دروس قابل تدریس در مدارس کشور بشود گفت: با این کار اگر بازیگر تربیت نشود حداقل یک تماشاگر خوب تربیت خواهد شد.
این هنرمند تئاتر بیان کرد: برای تولید آثار ماندگار، برای روشن نگه داشتن چراغ تئاتر و برای سرپا نگهداشتن هنرمندان، نیازمند رسیدگی و حمایت جامع و کامل از سوی دولت شما هستیم و صد البته خواسته تکراری و به درستی شنیده نشده، افزایش بوجه کلی تئاتر، خواسته ماست. میدانیم که مشکلات زیادی در بخش سیاست خارجی و اقتصادی وجود دارد که ان شا الله در حال مرتفع شدن است اما این دلیل کم توجهی به حوزه فرهنگ و هنر نیست.
ادبی در بخش دیگر صحبتهایش به عنوان یک زن بازیگر به حمایت از جامعه بازیگران زن پرداخته و گفت: میخواهد بعنوان یک زن بازیگر از جامعه بازیگران زن حمایت کنم. بازیگرانی که شرافتمندانه کار میکنند و با صبر و تحمل شان محکم ایستادهاند و حضورشان را در تاریخ ثبت میکنند آن هم در شرایط نا به سامانی که بعضی از اشخاص در شبکههای مجازی به خود اجازه شایعهسازی و هر توهین و تحقیری را میدهند. وقتی به حضور بازیگر زن و اکران فیلمش توهین شود به کل جامعه هنری توهین شده است. ما احترام میخواهیم. حرمت ما بعنوان هنرمند باید حفط شود. مارا بیپناه مگذارید آقای روحانی.
وی افزود: در آینده قیل و قالهای سیاسی به صفحات کتاب تاریخ مبدل میشوند اما تاثیر هنرمندان و آثارشان در تاریخ به یادگار خواهد ماند. آقای روحانی باور کنید که هنرمندان ، دلسوز ، عاشق و وطن دوست هستند. نوسانات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بلافاصله و در این خط برخورد،ما و زندگی ما را تحت تاثیر قرار میدهد. پس ما را تنها نگذارید. خیلی از دولتمردان در زمان حضورشان،کمترین توجه را به هنرمندان داشتهاند که این مسئله البته آسیبی به وجهی هنرمندان نمیزند. اما همیشه تاریخ ثابت کرده جوامعی که صاحب فرهنگ غنی و نگهدارنده حرمت واقعی هنر و هنرمند هستند،ماندگار و نامشان در یادها ثبت شده است.
کارگردان فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» هم در افطاری جوانان با ریاست جمهوری نسبت به وضعیت روایتگری خشک از تاریخ ابراز نگرانی کرد و گفت: نهادهای رسمی چیزی را به صورت کتاب، فیلم و سریال بیرون میدهند که بعضا با حقایق تاریخی سازگاری ندارند.
محمدحسین مهدویان که در دیدار با دکتر حسن روحانی به عنوان نماینده جوانان در حوزه فرهنگی و هنری پشت تریبون رفته بود، گفت: بعد از انقلاب اسلامی فضایی ایجاد شد که به نظر میرسید میتوان تأملات تازهای در حوزه تاریخ داشت. آن زمان، در سخنرانیها، نشستها، جزوهها و گفتوگوهای روبروی دانشگاه همه میخواستند افشاگری کنند و حرفهای تازهای بزنند. آنها در واقع میخواستند پارادایم رسمی، خشک و ابلاغی که نظام سابق از تاریخ ارائه داده بود را عوض کرده، قهرمانهای تازهای یافته و تاریخ را یک بار دیگر بازخوانی کنند.
این کارگردان سینما سپس با اشاره به وضعیت فعلی روایتگری تاریخ تصریح کرد: آن فضا، خیلی باارزش بود، چون تاریخ نیاز به این گفتوگو و کنش دارد اما الان که ۳۷ سال از انقلاب میگذرد، سوال این است که آیا همان جریان ادامه دارد؟ آیا ما دوباره در بند یک روایت کلاسه شده و خشک از تاریخ نیستیم؟ آیا در رسانههای رسمی، تلویزیون، سینما، کتابهای درسی و… گاهی با یک روایت اشتباه مواجه نیستیم؟ همه ما میدانیم که همیشه تاریخنگاران نسبت به روایتهای رسمی از تاریخ، ایرادهای زیادی دارند.
مهدویان با انتقاد از نهادهای رسمی در حوزه تاریخپژوهشی بیان کرد: به نظر میرسد نهادهایی که در حوزه تاریخ پژوهش میکنند، یکسری متون مقدس دارند! آنها چیزی را به صورت کتاب، فیلم و سریال بیرون میدهند که بعضا با حقایق تاریخی سازگاری ندارد و معمولا فضا برای اینکه روایتهای مستقل از تاریخ به وجود بیاید، نیست. این موضوع، خیلی مساله خطرناکی است چون تاریخ نبض هویت یک ملت است و جوانهای یک جامعه از طریق بازخوانی تاریخ و پیدا کردن قهرمانهای خود، به میهنشان دلبستگی پیدا میکنند.
وی یادآور شد: اگر باور جوانها نسبت به رسانه رسمی کم شده و نسبت به روایتهای تاریخی که حاکمیت ارائه میدهد تردید کنند، گسست جبراننشدنیای ایجاد میشود. در واقع فکر میکنم بخشی از علت تمایل جوانها به رسانه خارجی و یا ماهوارهای به دلیل همین روایتهاست.
کارگردان «ایستاده در غبار» در پایان سخنانش با ابراز امیدواری از تغییر نگاه موجود به موضوع تاریخ گفت: امیدوارم که مسئولان، با تدبیر بیشتر با مساله تاریخ که فرهنگساز است مواجه شوند.«ایستاده در غبار» پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم سی و چهارمین جشنواره فجر، با ستایش جمعی از اهالی سینما، منتقدان و سیاستمداران روبرو شده است.این فیلم روایتی از زندگی حاج احمد متوسلیان است که سالها قبل در لبنان ربوده شد اما در روزهای گذشته، خبرهای مختلفی از سلامت ایشان به گوش میرسد.
علی جنتی، حجت الله ایوبی، علی نصیریان، مسعود کیمیایی، علیرضا تابش، مهدی کرم پور، علیرضا رئیسیان، محمد حیدری، مهدی فخیمزاده، محمدرضا شریفی نیا، پوریا پورسرخ، حمیدفرخنژاد، علی معلم، جمشید گرگین، داریوش اسدزاده، سیروس گرجستانی، حبیب رضایی، بیژن امکانیان، سهراب سلیمی، مهتاب کرامتی، علی عطشانی، بهرام عظیمی، غلامرضا موسوی، محمدمهدی عسگرپور، ایرج راد، حسین یاری، مهران رجبی، حبیب ایل بیگی، محمد عرب، محمدرضا شفیعی، پولاد کیمیایی، پوراندخت مهیمن، محمدعلی بهمنی، آنا نعمتی، فریدون شهبازیان، بهروز بقایی، جواد رمضانی، نسیم ادبی، محمدرضا گلزار، بهاره رهنما، پانته آ بهرام، الهام پاوهنژاد، احترام برومند، الهام حمیدی، فرهاد توحیدی، هادی حیدری، هانیه توسلی، شبنم مقدمی، بهروز شعیبی، محمدرضا فروتن، علی قائم مقامی و محمد بزرگ نیا از جمله مدیران و هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.