به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
ضدقهرمان تحصیلکرده سینما
حسام نواب صفوی تنها وکیل سینمای ایران است. قهرمانهای سینمایی ما در دهه 80 معمولاً کار سختی را در مقابل حسام نواب صفوی داشتند. او بارها در نقش ضدقهرمانهای بدجنس و سرسخت، روبه روی چشم رنگیهای آن سالها قرارگرفته است. حتماً نقشش در فیلمهایی همچون «کلاغپر»، «مهمان»، «سوغات فرنگ»، «ازدواج به سبک ایرانی» و ... را به یاد دارید. برعکس در تلویزیون معمولاً در جایگاه بزرگان تاریخ این مرزوبوم ایفای نقش کرده است. همانقدر که میتواند منفور و شرور باشد، میتواند مثل شهید نواب صفوی (نقشش در مجموعه معمای شاه) و حاج رسول (اخراجیها) بزرگ و دوستداشتنی هم باشد. تن صدا، استایل و ابهت خاص خودش را دارد و در دنیای واقعی هم همانقدر جدی و مغرور به نظر میآید. اما خودش میگوید که کسانی که او را میشناسند، میدانند که او چقدر راحت و به قول خودمان خاکی است. او بهجز بازیگری و وکالت در موسیقی هم سررشته دارد که بهطور کامل به آن خواهیم پرداخت.
خانواده
حسام نواب صفوی 22 شهریور 1353 در محله میرداماد تهران متولد شد. پدرش قاضی دادگستری بود و آرزو داشت فرزندانش هم پا در جای پای او بگذارند. اما تنها کسی که این آرزوی پدر را برآورده کرد، خود حسام بود. حسام 3 برادر به نامهای هومن، حسن و حسین دارد. هومن و حسن به رشتههای کامپیوتر و جامعهشناسی گرویدند و در آمریکا اقامت دارند. حسن هم در آفریقای جنوبی به کار آزاد مشغول است. مادر خانواده لیسانس ادبیات دارد و مدتی هم در وزارت نیرو مشغول به کار بوده است. حسام نواب صفوی در سال 1388 پدر بزرگوارش را به علت بیماری از دست داد. پدر او بعد از بازنشستگی به وکالت و ترجمه مشغول شده بود. حسام نواب صفوی به خاطر برادرانش زیاد به خارج از کشور سفر میکند. بهجز آمریکا و آفریقا، سفرهای زیادی هم در اروپا داشته و یکجورهایی دور دنیا را گشته است. اما هیچگاه تصمیم به زندگی و اقامت در خارج از کشور نگرفته و علت آن عشقش به ایران است. البته او به مدت 4 سال ساکن آمریکا بود.
تحصیل
نواب صفوی سالهای ابتدایی تحصیلش را در مدرسه سلمان فارسی و دبیرستان منتظری قلهک به پایان رساند. وقتش بود تا رشتهای را ادامه تحصیل در دانشگاه انتخاب کند. انتخابی دشوار از میان موسیقی که عاشقش بود و حقوق که علاقه و اصرار پدرش بود. درنهایت هم از هردو رد شد و پلان سومش را رو کرد. حسام نواب صفوی وارد دانشگاه آزاد اسلامی شد و دوره لیسانسش را در رشته کارگردانی سینما گذراند. اما پرونده علمآموزی او با همین انتخاب بسته نشد. نواب صفوی بعدها دوباره کنکور داد و دانشجوی رشته حقوق در دانشگاه تهران شد. نسب پدری بالاخره کار خودش کرد آقای بازیگر اکنون یک وکیل پایهیک دادگستری است.
آغاز فعالیت سینمایی
تغییر جهت ناگهانی حسام نواب صفوی به سمت سینما و بازیگری، موفقیتآمیز از آب درآمد. هرچند هیچگاه باعث نشد تا او از علاقههای پیشینش یعنی موسیقی و وکالت دل بکند. نواب صفوی فوتوفن بازیگری را در دانشکده سینما و پس از آن در کلاسهای بازیگری استاد حمید سمندران آموخت. البته او در 4 سال مدت حضورش در آمریکا هم بیکار نماند دورههایی درزمینهٔ موسیقی و بازیگری گذراند. او سرانجام بهواسطه کلاسهای مرحوم سمندریان به مجموعه «بازگشت به خانه» معرفی شد و اولین تجربه بازیگریاش را در سال 1375 به دست آورد. در سالهای 77 و 78 هم با حضور در مجموعه «کیف انگلیسی» و فیلم سینمایی «اعتراض» به کارگردانی مسعود کیمیایی به شهرت رسید.
سینما
حسام نواب صفوی پس از این، سالهای پرکاری در سینما گذراند. سبک و سیاق خاص خودش را داشت و طیف خاصی از مخاطبین را هم جذب خود کرد. «نان، عشق، موتور 1000» ابوالحسن داوودی دومین تجربه سینمای او بود. پس از آن هم با کارگردانان مطرحی همچون پوران درخشنده، حسن فتحی، محمدرضا ورزی، شهرام شاهحسینی، مسعود دهنمکی، بهرام بیضایی، سامان مقدم و ... همکاری کرد. نواب صفوی در «اخراجیها» با بازی تحسینبرانگیزش در نقش حاج رسول تبدیل به یکی از محبوبترین کاراکتریهای آن سری سینمایی شد. حسام نواب صفوی با همه جدیتش سابقه حضور در فیلمهای کمدی زیادی ازجمله «اخراجیها»، «نهنگ عنبر 2»، «مهمان»، «عروس فراری»، «عروس خوشقدم» و ... را دارد.
نواب صفوی در مورد ورودش به سینما اینگونه میگوید: «نه با پول وارد سینما شدم و نه به خاطر چهره... با پول میتوان نقش بازی کرد، پوستر چاپ کرد و وارد سینما شد. اما با پول نمیشود مردم را به سینما کشاند. هستند بازیگرانی که هزینه میکنند و حتی نقش اول را هم میگیرند. ولی اینها هیچگاه نمیتوانند در سینما دوام و ثبات داشته باشند.» نواب صفوی درجایی دیگر اظهار میکند که ورودش به این رشته نه با پول و نه حتی به خاطر پول بوده است. بدون سینما هم امنیت مالیاش تضمین است هیچگاه در این رشته دغدغه مسائل مالی را نداشته است.
سیروسفر جناب وکیل در تاریخ معاصر کشور
اما حسام نواب صفوی حضور کاملاً متفاوتی در تلویزیون داشته است. گویی با خود عهده کرده در تلویزیون تنها با مجموعههای تاریخی همکاری کند. 7 تجربه تلویزیونی او بعد از «بازگشت به خانه» تماماً سریالهای تاریخی بودهاند. او تقریباً در تمام مجموعههای تاریخی محمدرضا ورزی و سیدضیاالدین دری حضور داشته است. سریالهای مشهوری که نیاز به نام بردن ندارند. سید مجتبی نواب صفوی، لطفعلیخان زند و سید جمالالدین اسدآبادی از بزرگان تاریخ این مرزوبوم بودند که حسام نواب صفوی نقششان را بازی کرده است. او علاقه زیادی به نقشش بهعنوان شهید نواب صفوی دارد و میگوید: «میتوانم ادعا کنم بهترین و سختترین نقشی که تاکنون بازی کردم، نواب صفوی است»
موسیقی
حسام از سنین بسیار پایین نواختن پیانو را آغاز کرده و سالهاست که این رشته را بهصورت حرفهای دنبال میکند. او حتی در مقطعی مدرس پیانو هم بوده است. حسام نواب صفوی برای اولین بار در کنسرت فرزاد فرزین در برج میلاد در حضور مخاطبان بیشمار برای نواختن پیانو به روی صحنه رفت.
ستاره سینما در مقام وکالت
کمکاری آقای بازیگر در سالهای اخیر، به خاطر به ثمر رسیدن تلاشهایش درزمینهٔ وکالت بوده است. حسام نواب صفوی در حال حاضر موسسه حقوقی نواب صفوی را تأسیس کرده و با چندین وکیل مجرب و حرفهای همکاری مکند. نواب صفوی قصد دارد در این موسسه هوای همکاریهای سینماییاش را داشته باشد و بهطور خاص به هنرمندان مشاوره و کمک ارائه دهد.
ازدواج
شایعات را که کنار بگذاریم، حسام نواب صفوی تاکنون مجرد مانده و در خانه پدریاش زندگی میکند. او در خصوص ازدواج میگوید: «تا امروز یا کار کردم یا درس خواندم و وقتی برای ازدواج نداشتم. اما قبول دارم که باید ازدواج کنم. باید اتفاقی بیفتد تا دو انسان به هم برسند. شاید آن اتفاق هنوز برای من نیفتاده است...»
خاصپوشی
نوع پوشش و مدل موهای وکیل-بازیگر متفاوت همواره موردتوجه رسانهها و مخاطبین بوده است. حسام نواب صفوی علاقه زیادی به پوشیدن لباسهای سفید و مشکی دارد و میگوید: «لباس پوشیدن من به همین شکل است. یا سفید میپوشم یا مشکی. خیلیها به من میگویند چرا تو فقط همین کت سفید یا مشکی را میپوشی؟ من میگویم، اینکه چیزی نیست، من تا دلتان بخواهد لباسهای مختلف با رنگ سفید و مشکی دارم.»
علایق و ویژگیهای حسام نواب صفوی از زبان خودش
زیاد اهل فوتبال نیست اما تیم ملی را دوست دارد.
در زندگی اهمیت چندانی به پول نمیدهد و آرامش و آسایش برایش اولویت اول را دارد.
خسرو شکیبایی بازیگر موردعلاقه او در سینما ایران است.
منطقی است و آزارش به کسی نمیرسد.
امین حیایی رفیق دیرینهاش در دنیای هنر است.
اوقات فراغتش را با ورزش، پلیاستیشن، نواختن پیانو و سفر میگذراند.
حواشی
و اما بخش دوستداشتنی و در مورد حسام نواب صفوی، طول طویله حواشی. حواشیای که بیشتر بیرون از دنیای هنر برایش رخداده و نواب صفوی تا حدودی خود باعثوبانی آنها بوده است.
حسام نواب صفوی در سال 1393 ادعا کرد که کمپانی برادران وارنر، پیشنهاد بازی در فیلم زندگینامه الویس پرسلی، ستاره موسیقی را به او داده است. علتش هم شباهت زیاده چهره آن دو به یکدیگر است. اما پس از آن مدارک و شواهدی منتشر شد که گواهی بر عدم صحت ادعای حسام وا صفوی میداد و اینکه هیچگونه پیشنهادی از آن کمپانی به وی داده نشده است. البته حسام نواب صفوی این اتهامات را تکذیب و از بانی آن که مجری یکی از شبکه فارسیزبان ماهوارهای بود، شکایت به عمل آورد.
چندی پیش حسام نواب صفوی نامه عجیبوغریبی به ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه نوشت. نامهای که در رابطه با سفر گردشگران ایرانی به کشور روسیه و بخشی از آنهم خطاب به خود مردم ایران بود. او پس از آن اعلام کرد که جواب نامهاش را بهصورت رسمی از ولادیمیر پوتین دریافت کرده و جملاتی را منصوب به او منتشر کرد. البته وضع چنین سخنانی توسط پوتین در هیچ خبرگزاری رسمیای تائید نشد.
حسام نواب صفوی معتقد است پس از حملات تروریستی در پایتخت بلژیک، معلوم شد که داعش ترسی از پلیس اروپا ندارد. او از نیروهای دفاعی ایران درخواست کرد که رسم مسلمانی را بهجا آورده و امنیت اروپا را به عهده بگیرند.
حسام نواب صفوی در دیماه 1395 با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود ادعا کرد که شبکه فارسیوان در پی شکایتی که او طرح کرده، بستهشده است. نواب صفوی در بخشی از پست خود میگوید: «وقتی شبکه فارسیوان اقدام به پخش سریالهای غیراخلاقی کرد، متأسفانه طلاقهای موسوم به طلاقهای فارسیوان شکل گرفت و بنیان خیلی از خانوادههای ایرانی هدف گرفته شد. آنها ازهمپاشیده شده و پس از آن درنهایت رذالت، هویت ایرانی مورد تمسخر قرار گرفت.»