به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، بلاخره سی و پنجمین دوره جشنواره فجر هم با معرفی برگزیدگان در رشته های مختلف با تمام حاشیه ها به پایان رسید. در سی و پنج دوره ی گذشته سهم برخی از هنرمندان از سیمرغ ها بیش از بقیه بوده و بعضی از بزرگان هرگز سیمرغی نبرده اند. در این مقاله قصد داریم شما را با برندگان سیمرغ بهترین بازیگر مرد نقش اول و مکمل در ادوار گذشته آشنا کنیم پس با ما همراه باشید:
اولین دوره جشنواره فجر حال و هوای خودش را داشت. سه سالی بیشتر از پیروزی انقلاب اسلامی نمیگذشت و کشور به تازگی درگیر یک جنگ شده بود. در این دوره هیچ بازیگری انتخاب نشد!
جشنواره دوم معرف یک نسل بود. نسلی جدید که به تازگی پا به میدان گذاشته بود و در آینده آثار درخشانی را ارائه کرد. در این دوره حسین پرورش برای فیلم «نقطه ضعف» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد و پرویز پرستویی بهترین بازیگر مکمل شناخته شد. احتمالا آن سالها هیچکس تصور نمیکرد که جشنواره فجر چنین اهمیتی را در صحنه فرهنگی کشور پیدا کند و پرویز خان پرستویی رکورد دارد دریافت جایزه از این جشنواره باشد.
نمایی از فیلم سینمایی «کمال الملک» با حضور جمشید مشایخی
در این دوره جمشید مشایخی برای بازی در فیلم های درخشان «کمال الملک» ِ علی حاتمی و «گلهای داوودی» به کارگردانی «رسول صدر عاملی» سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد. سیمرغ بهترین بازیگر مکمل مرد در این دوره به کسی داده نشد.
هادی اسلامی در فیلم سینمایی «اتوبوس»
در جشنواره چهارم سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به هادی اسلامی برای بازی در فیلم سینمایی دوست داشتنی «اتوبوس» تعلق گرفت و اسماعیل محمدی برای بازی در «تنوره دیو» به کارگردانی کیانوش عیاری بهترین بازیگر نقش مکمل شناخته شد.
«ناخدا خورشید» با نقش آفرینی داریوش ارجمند
در جشواره پنجم ناصر تقوایی «ناخدا خورشید» را به جشنواره آورد تا داریوش ارجمند و سعید پورصمیمی برای بازی در این فیلم به ترتیب سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول و مکمل مرد را به دست آوردند.
فرامرز قریبیان
سیمرغ بلورین جشنواره ششم به فرامرز قریبیان رسید و سعید پور صمیمی برای دومین بار و بصورت پیاپی بهترین بازیگر مکمل مرد شناخته شد. فرامرز قریبیان با سینمایی «ترن» و صمیمی پور با فیلم سینمایی «ترن» به جشواره ی ششم آمده بودند.
عزت الله انتظامی
جشنواره هفتم درحالی شروع شد که چند ماه از پایان جنگ تحمیلی هشت سال می گذشت اما فضای جنگ هنوز جشنواره تاثیر گذار بود. در این دوره عزتالله انتظامی با بازی در «گراند هتل» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را بدست آورد و محمد جعفری که با «زرد قناری» و «شاخههای بید» به جشنواره آمده بود بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شناخته شد.
نمایی از فیلم سینمایی «هامون» با بازی خسرو شکیبایی
در جشنواره هشتم خسرو شکیبایی در «هامون» خوش درخشید و اولین سیمرغ خود را از جشنواره فجر شکار کرد. در این دوره اکبر عبدی نیز برای بازی در فیلم سینمایی خاطره انگیز «مادر» بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شناخته شد.
مهدی هاشمی
این دوره، جشنواره واروژ کریم مسیحی و «پرده ی آخر» است. به غیر از سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد که در این دوره به مهدی هاشمی (برای بازی در «دو فیلم با یک بلیت») رسید بقیه ی سیمرغ های بازیگری نصیب «پرده ی آخر» شد. واروژ کریم مسیحی سیمرغ بهترین کارگردانی را گرفت. فریماه فرجامی و نیکو خردمند سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول و مکمل زن را به دست آوردند و سعید صمیمی برای سومین و البته آخرین بار سیمرغ بهترین بازیگر مکمل را بدست آورد.
فرامرز صدیقی
با وجود فیلم هایی چون «نیاز» به کارگردانی علیرضا داودنژاد، «نرگش» رخشان بنی اعتماد، «ناصرالدین شاه اکتور سینما»، «بدوک» به کارگردانی مجید مجیدی و «مسافران» اثر بهرام بیضایی بخش رقابتی این جشنواره داغ ِ داغ بود. در نهایت سیمرغ بهترین بازیگر مرد به فرامرز صدیقی برای بازی در «دادستان» رسید و مجید مظفری هم سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را بدست آورد.
در جشنواره یازدهم فرامرز قریبیان برای بازی در «بندر مهآلود» برای دومین بار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را به دست آورد و سیمرغ نقش مکمل به جهانبخش سلطانی برای بازی در فیلم سینمایی «شرم» رسید.
دوازدهمین دوره جشنواره فجر در غیاب بسیاری از بزرگان و یکه تازی فیلم های حادثه ای نه چندان پر مایه مثل چند دوره قبل پر فروغ نبود. در این دوره استاد عزت الله انتظامی دومین سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول خود را برای بازی در «روز فرشته» به دست آورد و سیمرغ بازیر مکمل هم نصیب جعفر دهقان شد، برای بازی در «حماسه مجنون».
جشنواره سیزدهم با یک سیمرغ دیگر برای خسرو شکیبایی همراه بود. خسرو شکیبایی در این دوره دوباره پس از پنج سال برای بازی در فیلم سینمایی «کیمیا» سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را بدست آورد و علی مصفا بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شناخته شد.
محمد کاسبی در فیلم سینمایی «پدر»
در جشنواره چهاردهم مجید مجیدی با دومین اثر بلند سینمایی اش، یعنی «پدر» خوش درخشید و سیمرغ بهترین فیلم جشنواره را بدست آورد. محمد کاسبی هم برای بازی در این فیلم بهترین بازیگر نقش اول مرد شناخته شد. حسین یاری نیز با بازی در فیلم سینمایی «آخرین مرحله» سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را بدست آورد.
ابوالفضل پورعرب
دوره پانزدهم هم تداوم موفقیت های مجید مجیدی با فیلم «بچه های آسمان» بود و سیمرغ بهترین فیلم و کارگردانی و فیلنامه را برای این فیلم بدست آورد. در این دوره ابوالفضل پورعرب برای «مردی شبیه باران» و امین تارخ برای «ماه و خورشید» به ترتیب سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول و مکمل مرد جشنواره را به خانه بردند.
نمایی از فیلم سینمایی «آزانس شیشه ای» با حضور پرویز پرستویی و رضا کیانیان
سال هفتاد و شش است. سال هاست که جنگ پایان یافته اما برای حاتمی کیا و سینمای ایران، ژانر دفاع مقدس هرگز این جنگ به پایان نرسیده است. حاتمی کیا «آژانس شیشه ای» را به جشنواره هجدهم آورد و اکثر سیمرغ های مهم این دوره را شکار کرد. پرویز پرستویی و رضا کیانیان برای بازی در این فیلم به ترتیب به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره هجدهم شناخته شدند.
پوستر فیلم سینمایی «قرمز» به کارگردانی فریدون جیرانی
جشنواره هفتدهم در حالی آغاز میشد که فضای فرهنگی کشور در آن سالها تغییرات محسوسی را تجربه میکرد. بهر صورت زوج هنری محمدرضا فروتن و هدیه تهرانی برای بازی در «قرمز» فریدون جیرانی سیمرغ های بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن را بدست آوردند. حسین محجوب نیز برای بازی در «رنگ خدا» بهترین بازیگر مکمل مرد در جشنواره هفدهم شناخته شد.
دوره هجدهم جشنواره با سومین و آخرین سیمرغ بلورین فرامرز قریبیان همراه بود. او برای بازی در فیلم سینمایی «مرد بارانی» موفق شد برای سومین بار سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کند. حمید فرخ نژاد هم برای بازی در «عروس آتش» به عنوان بهترین بازیگر مکمل مرد در این دوره معرفی شد.
حسین عابدینی در «باران»
در این دوره سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد به حسین عابدینی برای بازی «باران» به کارگردانی مجید مجیدی رسید. عابدینی بازیگر جوان و ناشناخته ای بود که پیش از این تنها تجربه بازی در چند سکانس از فیلم «پدر» مجید مجیدی را در کارنامه خود داشت. بهرام بیضایی نیز پس از ده سال سکوت «سگ کشی» را به جشنواره نوزدهم فرستاد و داریوش ارجمند برای بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل مرد را دریافت کرد.
رضا کیانیان
حالا بیست سال از عمر جشنواره گذشته بود. جشنواره ای که وقتی شروع شد شاید هیچکس فکر نمیکرد که به چنین روزی رسیده و این اهمیت را در فضای فرهنگی کشور بدست آورد. «خانهای روی آب» به کارگردانی بهمن فرمان آرا جنجالی ترین و البته موفق ترین فیلم این دوره بود که علاوه بر سیمرغ بهترین فیلم جسنواره , سیمرغ بهترین بایگر نقش اول و مکمل مرد را برای رضا کیانیان و عزتالله انتظامی به همراه داشت. بهناز جعفری نیز همچنین برای بازی در این فیلم بود که بهترین بازیگر مکمل زن جشنواره شناخته شد.
پوستر فیلم سینمایی «اینجا چراغی روشن است»
دوره ی بیست و یکم جوایز سیمرغ بهترین بازیگر مکمل مرد و زن از بخش داوری جشنواره حذف شد! در این دوره حبیب رضایی برای بازی در فیلم سینمایی «اینجا چراغی روشن است» به کارگردانی رضا میر کریمی بهتری بازیگر مرد جشنواره شناخته شد.
بهرام رادان در حشنواره ی بیست و دوم
جشنواره بیست و دوم با حضور بسیاری از چهره های شاخص سینما و فیلم های جنجالی و پرحاشیه ای مثل «مارمولک» «گاوخونی» «دوئل» از پر رونق ترین سال های جشنواره فجر بود. در این میان جایزه سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول و نقش مکمل مرد به دو بازیگر جوان به نام بهرام رادان برای بازی در «شمعی در باد» و کامبیز دیرباز برای بازی در «دوئل» اهدا شد.
پرویز پرستویی در «بید مجنون»
در این دوره پرویز پرستویی موفق شد برای بازی در «بید مجنون» دومین سیمرغ خود را در رقابت با عزتالله انتظامی, مسعود رایگان, امین حیایی و رضا کیانیان از آن خود کند. خسرو شکیبایی نیز سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل را با بازی در فیلم سینمایی «سالاد فصل» به دست آورد.
پرویز پرستویی برای بار سوم و بازهم برای بازی در فیلمی از ابراهیم حاتمی کیا سیمرغ جشنواره را شکار کرد. سیمرغ بهترین مکمل مرد در این دوره هم به حمید لولایی برای فیلم سینمایی «چند میگیری گریه کنی» رسید.
«سنتوری» !
جشنواره بیست و پنجم زمان درخشش «سنتوری» و جنجال های «اخراجی ها» بود. بهرام رادان در این دوره برای بار دوم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر را برای بازی در «سنتوری» بدست آورد و افشین هاشمی برای بازی در « پابرهنه در بهشت » به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شناخته شد.
امین حیایی در جشنواره فجر
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در دوره بیست و ششم به امین حیایی رسید. برای بازی در فیلم «شب». محسن تنابنده هم برای نقش آفرینی در «استشهادی برای خدا» سیمرغ بهترین بازیگر مرد مکمل را ازآن خود نمود.
سیمرغ در دستان شهاب حسینی
شهاب حسینی با یک بازی درخشان در «سوپر استار» ِ تهمینه میلانی شایسته دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شناخته شد و علیرضا خمسه توانست سیمرغ بهترین بازیگر مکمل را برای بازی در فیلم «بیست» به دست آورد.
هدیه تهرانی و محسن تنابنده در «هفت دقیقه تا پاییز»
جشنواره سال 1388 با حاشیه های زیادی همراه بود. به هر صورت این دوره هم برگذار شد و «به رنگ ارغوان» حاتمی کیا که پس از 5 سال اکران بلاخره اکران شد به همراه «طلا و مس» و «ملک سلیمان» شاخص ترین فیلم های این دوره بودند. محسن تنابنده موفق شد برای بازی در «سنگ اول» و «هفت دقیقه تا پاییز» سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول را بدست آورد و مهدی فقیه هم بهترین بازیگر مکمل مرد معرفی شد.
مهدی هاشمی
در این دوره مهدی هاشمی دومین سیمرغ بهترین بازیگر مرد خود را برای بازی در «آلزایمر» به دست آورد و حامد بهداد بالاخره موفق شد توجه هیئت داوران جشنواره فجر را به خود جلب کند. بهداد برای بازی در فیلم سینمایی «جرم» به کارگردانی مسعود کیمیایی سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را بدست آورد.
نمایی از فیلم سینمایی «زندگی خصوصی» با حضور هانیه توسلی و فرهاد اصلانی
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در سیامین دوره جشنواره فیلم فجر برای هنرنمایی در فیلم سینمایی «خرس» و «زندگی خصوصی» در دستان فرهاد اصلانی قرار گرفت. اکبر عبدی نیز دومین سیمرغ بهترین بازیگر مکمل خود را بابازی در «خوابم میآد» به دست آورد.
حمید فرخ نژاد در «استرداد»
جشنواره 1391 با یک سیمرغ برای حمید فرخ نژاد همراد بود. فرخ نژاد برای بازی در سینمایی «استرداد» بلاخره موفق شد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره فجر بدست آورد.
امیر جعفری هم اولین سیمرغ خود را در رشته ی بهترین بازیگر مکمل مرد برای نقش آفرینی در «قاعده تصادف» کسب کرد.
عطاران در «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی
در این دوره رضا عطاران موفق شد با «طبقه حساس» سیمرغ بهترین بازیگر مرد را بدست آورد و سیمرغ بهترین بازیگر مکمل مرد به بابک حمیدیان برای تقش آفرینی در فیلم «چ» رسید.
نمایی از سینمایی «خداحافظی طولانی» با بازی سعید آقاخانی
در رقابت با محسن تنابنده، شهاب حسینی، سیامک صفری و حسین یاری سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد به سعید آقاخانی برای بازی در «خداحافظی طولانی» رسید. هومن سیدی هم موفق شد با «من دیهگو مارادونا هستم» سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را بدست آورد.
بادیگارد! فیلم دیگری از ابراهیم حاتمی کیا و همکاری با پرویز پرستویی
جشنواره سی و چهارم، بازهم پرویز پرستویی و باز هم در فیلمی از ابراهیم حاتمی کیا! این چهارمین سیمرغ پرویز پرستویی به عنوان بازیگر نقش اول مرد بود که برای بازی در «بادیگارد» حاتمی کیا به دست آورد تا از این نظر رکورددار جشنواره باشد. سیمرغ بازیگر نقش مکمل هم به نوید محمدزاده رسید که با درخشش در «ابد و یک روز» نوید ِ یک بازیگر درجه یک در سینمای ایران را میداد.
محسن تنابنده در اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر
سی و پنجمین دوره جشنواره فجر با معرفی محسن تنابنده به عنوان بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم سینمایی «فراری» و نوید محمدزاده به عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در «بدون تاریخ، بدون امضاء» به پایان رسید. این دومین سیمرغ بلورین محسن تنابنده به عنوان بازیگر نقش اصلی و دومین سیمرغ نوید محمدزاده بعنوان بازیگر نقش مکمل است.
http://manzoom.ir/news/4689023
کی چی مثلا؟؟!
خانوما لولو خرخرن که تو تی وی هم از اون دور دور ها نشون داده میشن
خانومی که این قدر هنرمند هستند...
واقعا متاسفم و ناراحت
دلیل این کارها چیه آخه؟؟؟