به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
زنان فیلم
گرچه داستان فیلم با مهاجرت نگار آغاز شده و منجر به اتفاقات بعدی می شود اما “اکسیدان” فیلمی مرد محور است، اصلان و بهمن(امیر جعفری) به عنوان دو شخصیت مرد بار اصلی داستان را به دوش می کشند و شخصیت های زن حضوری کمرنگ داشته و بیشتر برای ایجاد شوخی های جنسی در فیلم حضور دارند و هرکدام با رفتارهای خود به نحوی هویت زنانه را زیر سؤال میبرند.
“نگار” بهعنوان دختری که آرزویش خروج از ایران است، هیچ پیشینهای ندارد. نه عشقش به اصلان قابلباور است و نه سایر کنشهایش. اصلا معلوم نیست که چرا او برای کلاشی و سوء استفاده مالی سراغ پسر آس و پاسی چون اصلان رفته است؟!
امیر جعفری در فیلم سینمایی اکسیدان
نگار نماد بارز جوانی است که تمام رویاهایش را در مهاجرت می بیند، جایی به خارج از ایران که به گفته دوستش شبنم، آزادی وجود دارد!
نگار برای رسیدن به این سودایی واهی تمامی قیدوبندهای اخلاقی را زیرپا می گذارد و ناجوانمردانه با بالاکشیدن پول اصلان او را رها می کند.نگار حتی بعد از خروج از کشور و اوضاع فلاکت بارش در کمپ مهاجرین بازهم از تصمیمش منصرف نمی شود و در نهایت به ازدواج تحمیلی با مردی خارجی تن در می دهد.
شبنم مقدمی در فیلم سینمایی اکسیدان
“شهره” یکی دیگر از زنان فیلم است، زنی بیوه که از یک سو برای فرار از تنهایی با سگش درد و دل می کند و او را همچون فرزندش دوست دارد و از سویی دیگر به دنبال پیدا کردن شوهر است! زنی که چندان نجیب و مقید هم نیست و از هر فرصتی برای گیرانداختن اصلان و ایجاد رابطه با او استفاده می کند. اینجا نیز معلوم نیست چرا شهره انقدر به ایجاد رابطه با اصلان پافشاری می کند. در نهایت نیز وقتی اصلان وانمود می کند که همجنس باز است، براحتی از او قطع امید کرده و با بهمن ازدواج می کند.
لیندا کیانی و جواد عزتی در فیلم سینمایی اکسیدان
نقش خانم مهندس با بازی”شقایق دهقان” هم بسیار گنگ و سردرگم به نظر میرسد. او نیز مانند زنان دیگر فیلم به اصلان نظر خاصی دارد و در پایان فیلم نیز به درخواست ازدواج او جواب مثبت می دهد.
اکسیدان در یک نگاه
“اکسیدان” به معنای کامل کلمه یک کمدی سخیف و نازل است . فیلمساز نه تنها ژانر کمدی را نمی شناسد بلکه آن را به مثابه لودگی و بی بند و باری می بیند و برای خنداندن مخاطب تمامی خط قرمزهای عرفی و اخلاقی جامعه و هنجارهای مربوط به حیا و شرم را می شکند.
شبنم مقدمی و امیر جعفری در فیلم سینمایی اکسیدان
فیلم سرشار از تکه کلام ها و تصاویر جنسی است؛ از صدای ماچ و بوسه نگار و اصلان پشت در بسته گرفته تا نگاه های هیز بهمن. بهمن به عنوان شخصیت به اصطلاح شوخ فیلم نگاهش به زنان همان نگاه خریدارانه است به اشیای قیمتی. او حتی در کلیسا هم به دنبال مخ زدن دختران است!
اکسیدان علاوه بر محتوای ضداخلاقی و ضد فرهنگی خود به ادیان نیز توهین می کند. در «اکسیدان» آیین و مناسک دین مسیحیت به سخره گرفته می شود، مخاطب در لحظه آیین تشیع پیکر مرد یا زن مسیحی که فوت شده، به آیین تدفین مسیحی و یا به نحوه حضور اصلان در مراسم غسل تعمید کودک مسیحی میخندد. اعتقاد مسیحیت به”پدر، پسر، روح القدس” هم بارها توسط بهمن به استهزا گرفته می شود.
شبنم مقدمی در فیلم سینمایی اکسیدان
در پایان گفتنی است “اکسیدان” به قطع فیلمی است که نمی توان با خانواده و به خصوص فرزندان به تماشای آن نشست، حتی برای مخاطب بزرگسال نیز بعد از تماشای آن با اندکی تأمل بخاطر دیدن چنان فیلم سخیفی مشمئز کننده است.
شما چقدر با این مطلب موافق هستید؟ نظر شما درباره این مطلب و اثر چیست؟ نظر خود را در پایین همین صفحه بنویسید. [منظوم تنها ناشر نقدها است و این به معنای تایید دیدگاه منتقدان نیست.]
شما نیز میتوانید نقدها و یادداشتهای خود درباره آثار سینما و تلویزیون را با نام خودتان در منظوم (معتبرترین مرجع نقد سینما و تلویزیون ایران) منتشر کنید. هماکنون مطالب خود را به آدرس ایمیل Admin@Manzoom.ir برای ما ارسال کنید.
نقد، یادداشت، تحلیل، بررسی و معرفی منتقدین از فیلمهای سینمایی، سریالها و برنامههای تلویزیونی ایرانی را در صفحه نقد فیلم سایت منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران بخوانید.
متاسفم برای سینمامون