به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، مجید صالحی از جمله بازیگران شناخته شده عرصه سینما و تلویزیون کشورمان است که در مجموعههای تلویزیونی کمدی، خود را به مخاطبان ایرانی معرفی کرده است. این بازیگر خوشاخلاق طی گفتوگویی درباره چگونگی حضورش در فیلم «چراغهای ناتمام» و مختصات بازی در نقشآفرینی شخصیت «جلال» سخن گفت که متن گفتوگو پیش روی مخاطبان قرار دارد.
شما نقش اصلی فیلم سینمایی «چراغهای ناتمام» را بر عهده دارید که میتواند نقطه متفاوتی در کارنامه بازیگری شما باشد. درباره پذیرش این نقش و چگونگی رسیدن به کاراکتر «جلال» بگویید.
هنگامی که مسئولان موسسه شهید آوینی برای همکاری در فیلم «چراغهای ناتمام» با من صحبت کردند و فیلمنامه را مطالعه کردم، متوجه شدم با اثری جدی روبهرو هستم و از صحبتها و شرایط کار مشخص بود که گروهتولید میخواست اتفاق ویژهای را در این فیلم رقم بزنند. برای همین پذیرفتم که نقش «جلال» را به عهده بگیرم و هنگامی که وارد مرحله فیلمبرداری شدیم و سختکوشی و تلاش گروه سازنده را دیدم، به حضور داشتن در فیلم علاقهمند شدم. نقشی که در فیلم «چراغهای ناتمام» بازی میکنم کاملا جدی بوده و مفاهیم عمیقی را دنبال میکند و من هم سعی کردم تا جایی که میتوانم نقش مورد نظر کارگردان را دربیاورم.
«جلال» شخصیتی درونگرا دارد و برای نقشآفرینی در چنین کاراکترهایی نیاز به بازیگری با توانمندیهای بسیاری است. از سویی چهره شما هنوز با آثار طنازانه بهیاد مخاطبان مانده است. برای رسیدن به مختصات پرسوناژ «جلال» و ارائه وجه درونگرای شخصیت چه تمهیداتی را بهکار بردهاید؟
همینطور است که اشاره میکنید. در واقع من باید شخصیتی را بازی میکردم که همه چیز را در خود میریزد و بهلحاظ شخصیتی درونی و تنهاست. من باید سعی میکردم با حالات میمیک صورت و نوع نگاه و شکل بازیام سکوت و درد خاموش این شخصیت را به مخاطب منتقل کنم که کار دشواری بود اما خوشبختانه طی مشورتکردن با گروه بهخصوص مصطفی سلطانی بهعنوان کارگردان، امیرحسین عسگری بهعنوان بازیگردان کار و استفاده از تجربههای پرویز شیخطادی به نقش نزدیک شدم. البته در چند کار اخیرم مانند سریال «مدینه» در نقشهای جدی نیز ظاهر شدهام اما باز هم مردم من را با آثار طنز میشناسند و در فیلم «چراغهای ناتمام» سعی کردم با توجه به نوع متفاوت بازی و شکل طراحی در چهره و لباسم این تفاوت نقش را به مخاطب نشان دهم.
در «چراغهای ناتمام» ایفاگر شخصیت نویسندهای هستید که درام برمبنای نوع نگاه و رفتارهای این کاراکتر شکل گرفته و پیش میرود. بهنظرتان شخصیت «جلال» به لحاظ کمیت نقشآفرینی و قابلیتهای شخصیتپردازی، برایتان میتواند اتفاقی متمایز محسوب شود؟
برای من بهعنوان بازیگر اندازه نقش مهم نیست بلکه شکل بازی و چگونگی ارائه آن تفاوت دارد؛ یعنی بازیگر باید بتواند در زمان مشخصی که در اختیار دارد خود را در قالب شخصیت قرار داده و در همان مدت تواناییهای خود را نشان دهد. از این بابت شاید اندازه نقشی که حسین مهری در این فیلم بازی کرده یا میزانی که استاد داریوش ارجمند در کار حضور دارد، با دقایق بازی من در «چراغهای ناتمام» برابر باشد. این گفته شما را کاملا میپذیرم که شکل و نوع بازی من در این فیلم میتواند اتفاق تازهای در کارنامه بازیگریام محسوب شود چون واقعا نقش پیچیدهای را بازی کردم. حالا نمیدانم شما که فیلم را دیدهاید از بازی من رضایت دارید یا خیر؟!
بله؛ حداقل میتوان گفت نقشی متفاوت و دشوار را بازی کردید!
دوستانی که فیلم را دیدهاند همین نظر را دارند که نقش «جلال» با همه نقشهای دیگرم کاملا تفاوت دارد و امیدوارم از پس کار برآمده باشم و نظر منتقدان و مخاطبان را جلب کنم. خوشبختانه حضور افرادی مانند استاد داریوش ارجمند، پرویز شیخطادی و محسن جسور، فیلمنامهنویس، جوان در «چراغهای ناتمام» باعث دلگرمی من بود. برای مثال چند سال پیش با پرویز شیخطادی(در سفر حج) آشنا شدم که به افکار و عقایدش علاقه پیدا کردم و واقعا دوست داشتم در کنارش کار کنم. مصطفی سلطانی؛ کارگردان فیلم و امیرحسین عسگری؛ بازیگردان دوستانم هستند که نسبت به آنها ارادت داشته و از حضور در کنارشان لذت بردهام.
شکل همکاری با عوامل فیلم در صحنه چگونه بود و چگونه با شخصیت مقابل خود که شقایق فراهانی نقش آن را ایفا میکرد به هماهنگی رسیدید؟
هماهنگی خوبی با شقایق فراهانی داشتیم و همه چیز خوب پیش رفت. چون مشخص بود که گروه با فکر و برنامه جلو آمده و نخواسته است که تنها یک فیلم با کیفیت محدود بسازد. برای تیم سازنده و پرویز سلطانی، شیخ طادی و مجتبی امینی؛ تهیهکننده، چگونگی تولید این فیلم و نتیجه کار مهم بود که همه چیز در فضایی دوستانه دنبال شد. مصطفی سلطانی هم با وجودی که فیلم اول سینماییاش را میساخت اما نشان داد که کارش را بلد است و واقعا مشخص بود که با ایمان، آگاهی و اعتقاد سراغ این فیلم آمده است و همین مسئله برایم خیلی جذاب بود. بههمین از اینکه در چنین فیلمی مشارکت میکنم خوشحال بودم و برایم تجربه متفاوتی بود.
آیا پیش از آغاز مرحله تصویربرداری، مراحل دورخوانی و تمرینات پیش از تولید هم داشتید؟
بله؛ از همان زمانی که صحبت کردیم و قرارداد بسته شد همه فکر گروه برای ساختن فیلمی متفاوت و ارزنده بود. در جلسات دورخوانی همه بازیگران حضور داشتند که درباره نقشها حرف زدیم و نظر دادیم. همه دست به دست هم دادند و مجتبی امینی بهعنوان تهیهکننده هم در مراحل ساخت خیلی کمک کرد. امیرحسین عسگری دوست خوبم هم که تحصیلات تئاتری دارد و فیلم خوب «بدون مرز» را ساخته بود به عنوان بازیگردان برای رسیدن به نقش همراهم بود که حضورش قوت قلب شد. بهطور کلی باید بگویم که بچههای تولید این فیلم مانند برخی تنها بودجهای نگرفته بودند که چیزی بسازند! بلکه نتیجه کار برایشان اهمیت داشت و این نکته مهم فیلم بود.
در واقع در وجود گروهسازنده همان دغدغه و آرمانی را که در شخصیت اصلی فیلم وجود داشت مشاهده کردید!
بله؛ واقعا و بدون هرگونه بزرگنمایی این را میگویم که همه اعضای تولید فیلم «چراغهای ناتمام» دغدغه و ایمان به کار داشتند و با اعتقاد این فیلم را ساختند. ما میدانیم که آدمها برای انجام کاری باید هدف مشخصی داشته و با تفکر عمل کند که من در بچههای فیلم «چراغهای ناتمام» همین انگیزه و انرژی را دیدم که با تمام وجود برای ساخت فیلم وقت گذاشتند. در واقع باید بگویم با فیلم عشقبازی و زندگی کردند. از همان جلسات مشورتی و تستهای گریم و از زمان پیشتولید این دغدغه وجود داشت و همین مسئله برایم بسیار لذتبخش بود. در فرآیند تولید درباره همه چیز بحث و گفتوگو شده و با وسواس در چند جلسه درباره مسائل مختلف کار میشد تا نتیجه مورد نظر بهدست آید. حتی مونتاژ فیلم چند بار و با مدلهای مختلف انجام شد. این نوع اهمیتدادن به کار خیلی باارزش است و از این نظر فیلم «چراغهای ناتمام» برایم فیلمی نجیب، شریف و دوستداشتنی است و یک احساس مسئولیتی برای بازی در این فیلم در خود احساس میکنم و برایم مشارکت در این فیلم خیلی مهم است.
پس با توجه به انرژی مثبتی که ایجاد شد و بازی متفاوت شما باید امیدوار به این باشیم که بعد از پذیرش فیلم در جشنواره فجر، شاهد اتفاقات خوبی برای بازی شما در فیلم «چراغهای ناتمام» باشیم!
ببین، برایم اول از همه چگونگی ساختن فیلم و زحماتی که گروه کشیده مهم است و این مسئله از اینکه حتی فیلم به جشنواره راه پیدا کند یا چه اتفاقی برایش بیفتد مهمتر است. البته برای هر کسی موفقیت و جایزه گرفتن هم مهم است بهخصوص برای من که برای اولینبار میتوانم با فیلم «چراغهای ناتمام» در جشنواره فجر حضور پیدا کنم.
شما برای اولینبار در جشنواره فیلم فجر حاضر میشوید و امیدوارم این اولینباربودن با فیلم «چراغهای ناتمام» همراه با اولین سیمرغ برای شما باشد!
ممنون. شما به من لطف دارید و من هم امیدوارم. تا بهحال فیلمهای سینماییام مانند «استراحت مطلق» در جشنواره پذیرفته نشد و خیلی دوست دارم که برای اولینبار با فیلم «چراغهای ناتمام» در جشنواره فجر حاضر باشم. از طرفی در سالهای اخیر بازیها قویتر شده بنابراین رقابت هم سختتر شده است که ما بازیگران خوبی در سینمای ایران داریم و بازیهای قویای دیده میشود. امیدوارم که اول از همه فیلم موفق باشد و بعد هم بازی من دیده شود چرا که بهنظرم نقشی که در «چراغهای ناتمام» بازی کردم عجیب و متفاوت بوده و بیشتر شخصیتی درونگراست. از طرفی برای حضور در این فیلم افتخار میکنم چون خودم به مفاهیمی که در فیلم وجود دارد اعتقاد دارم و برایم ارزش دارند. امیدوارم با همه سختیهایی که بچههای گروه برای ساختن فیلم کشیدند این فیلم خوشایند مخاطبان عزیز قرار بگیرد.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.