به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم ، مرجع سینما و تلویزیون ایران، هاتف علیمردانی که این روزها «هفت ماهگی» را بر پرده سینماها دارد، برای فیلم جدید خود، به سراغ مضمونی رفته که ظاهرا بتازگی توجه بسیاری از کارگردانان سینمای ایران را به خود جلب کرده است: اوضاع جامعه ایرانی در دهه شصت. یکی با نگاه طنز، دیگری حادثه ای ، آن دیگری با رویکرد سیاسی و علیمردانی با پس زمینه اجتماعی ، آن سالها را دست مایه ساخت فیلم قرار داده اند.
ظاهرا جذابیت دراماتیک-نوستالژیک آن دهه ، هم برای مخاطب و هم برای سازندگان فیلم ها، منبعی غنی از سوژه و موضوع فراهم می کند و به این زودی ها، این منبع خالی از ایده نخواهد شد. صد البته که تکرار حرف های گفته شده و آزمودن شیوه های آزموده، توفیقی در جلب نظر مخاطبان عام و خاص سینما نخواهد داشت. و هر فیلمساز هوشمندی ، قطعا این را در نظر خواهد گرفت. در مورد این، فیلم ، حاشیه هایی نیز مطرح شد.
بازیگران فیلم «آباجان»
از جمله استفاده از هنرپیشه ای همچون فاطمه معتمد آریا که حضورش در سینما و عرصه اجتماعی –سینمایی این سالها، همواره پر از چالش و فراز و فرود بوده است. و خبری مبهم در زمینه استفاده از صدای خواننده زن در آوازی آذری برای تیتراژ این فیلم. هر دوی این مسایل ممکن است این فیلم را با حاشیه هایی روبرو کند که در عین جلب مخاطب ، ممکن است در شدید ترین حالت، بر اکران فیلم سایه تردید بیفکند.
علیمردانی در فیلم جدید خود «آباجان» از بازی این هنرپیشگان بهره برده است: فاطمه معتمدآریا-سعید آقاخانی - حمیدرضا آذرنگ - شبنم مقدمی -محمود نظرعلیان - فریبا متخصص - ماهان نصیری ندا - محمدرضا غفاری
فاطمه معتمد آریا بانوی هنرپیشه ایرانی ، چنان در نقش آفرینی های متفاوت خود درخشیده است که نیاز چندانی به معرفی ندارد. او پس از فراغت از تحصیل در رشته هنر، ابتدا با عروسک گردانی مجموعه موفق «مدرسه موشها» فعالیت های هنری خود را در تلویزیون آغاز کرد. اما ورود قطعی او به سینما تا سال 64 طول کشید و با بازی در فیلم «جدال» بالاخره کلید خورد. شناخته شدن او باز چند سالی بعد در سریال پربیننده سال 69 « گل پامچال» اتفاق افتاد. بعدها او در فیلم های فاخری به خوبی ظاهر شد . فیلم هایی همچون «روسری آبی» ، «گیلانه» ، «مهر مادری» ، «اینجا بدون من» ، نمونه هایی از فیلم های موفق او هستند.
فاطمه معتمد آریا در فیلم «آباجان»
او همچنین به همراهی «حمید جبلی» و « ایرج طهماسب » یکی از موفق ترین گروه های هنری سینمای ایران را پایه گذاری کردند که بیشتر در فیلم هایی با تم طنز ظاهر می شدند. مجموعه «کلاه قرمزی» و « دختر شیرینی فروش» و ....از جمله فیلم های مشترک این گروه به شمار می آیند.
معتمد آریا همچنین در سریال های تلویزیونی نیز ، نقش های چالشی خوبی را با موفقیت ایفا کرده است. از نقش نیمه طنز زنی موفق در مواجهه با شوهر ، در سریال «آشپزباشی» گرفته تا حضور درخشانش در سریال درام«زیر تیغ» و ایفای نقش قدیمی اش در سریال پر مخاطب و نوستالژیک«آرایشگاه زیبا»
او همچنین برای ایفای نقش هایش جوایز متعددی از جشنواره های داخلی و خارجی ، نصیب خود نموده است. مثلا جایزه برای ایفای نقش در «اینجابدون من» از جشن خانه سینما و جشنواره فیلم مونترآل.
ورود سعید آقا خانی به عرصه هنرپیشگی ، چندان درخشان و مورد توجه نبود. حضورش در جنگ های شبانه ظنز، هر چند بستری نو از هنرپیشگی طنز در آن دوره محسوب میشد، اما بهر حال آنچه استعداد او را نشان داد، آن جنگ ها نبود.
سعید آقاخانی در نمایی از فیلم «آباجان»
او بعدها با حضور در عرصه های مختلف سینما و تلویزیونی ، از جمله کارگردانی ، نویسندگی و هنرپیشگی ، توانست حضوری جدی تر و موفق تر در این حوزه را تجربه کند. تا جایی که بالاخره در سال 93 برای بازی در فیلم«خداحافظی طولانی» به کارگردانی فرزاد موتمن ، سیمرغ بلورین بهترین هنرپیشه نقش اول مرد را از آن خود کند. فیلمی کاملا جدی و تلخ با نقشی پیچیده که آقا خانی به خوبی از پس آن برآمد.
آذرنگ را باید بیشتر به عنوان نویسنده ، کارگردان و هنرپیشه تئاتر شناخت. عمده فعالیت ها و موفقیت های او در این زمینه رقم خورده است. اما هر کجا که گام در وادی سینما نهاده ، نیز موفق عمل کرده است. او پیش از فیلم «ملکه» نیز ، در یکی دو فیلم سینمایی ایفای نقش نمود. اما نقشی متفاوت در فیلمی متفاوت، بیشتر در یادها می ماند. پس ازآن او در فیلم های سینمایی متعددی حضور یافت و نقش های مختلفی ، اعم از طنز، جدی، مثبت یا منفی یا خاکستری بر عهده گرفت و نشان داد که هیچ گونه نقشی از حیطه توانایی های او بیرون نیست. هر چند در برخی موفق تر است.
جوایزی که آذرنگ به دست آورده در هر دو حوزه سینما و تئاتر و در زمینه های نویسندگی و کارگردانی و هنرپیشگی است. او برای بازی در دو فیلم «ملکه» و «آسمان زرد کم عمق» نامزد و برنده جوایزی برای ایفای بهترین هنرپیشه نقش مکمل مرد شده است. البته جوایز متعدد آذرنگ در حوزه تئاتر بسیار پرشمارتر است.
روند ورد مقدمیبه دنیای هنرپیشگی سینمایی از آموزشگاه بازیگری امین تارخ آغاز شد. او در سال 77 با بازی در فیلم «زخمی» کامران قدکچیان هنرپیشگی را رسما شروع کرد. اما روند شناخته شدنش ، علیرغم حضور او در فیلم های سینمایی پس از آن سال، تا همین چند سال پیش به تاخیر افتاد. حضور او در سریال های موفق تلویزیونی ، به شناخته شدن او کمک شایانی کرد . سریال «مدینه» ، «هفت سنگ» و ...از جمله این سریال هاست. او بعدها برای بازی در فیلم هایی نظیر «امروز» ، «نفس» و «زاپاس» موفق به دریافت جایزه ایفای نقش مکمل زن شد و برای حضور موفق در فیلم های همچون «ابد و یک روز» تحسین شد.
فریبا متخصص نیز از هنرپیشه های قدیمی سینما و تلویزیون است که در فیلم ها و سریال های متعددی به ایفای نقش پرداخته است. اخرین خاطره مخاطبان سینما و تلویزیون و شبکه نمایش خانگی از او، حضورش در سریال «شهرزاد» است. او از سال 60 وارد عرصه هنرپیشگی شد. و در سریال های تلویزیونی بیش از سینما ظاهر گشت. سریال هایی همچون «آوای فاخته» ، «زمانه» ، «به کجا چنین شتابان» و ....نمونه هایی از این دست هستند.
بازی در فیلم هایی مانند «ایران برگر» و «سیب سرخ حوا» نیز در کارنامه او به چشم می خورد. اما او جوایز خود را در حوزه هنرپیشگی تئاتر در جشنواره تئاتر فجر به دست آورده است.
نمایی از فیلم «آباجان»
پوستر فیلم «آباجان»
علیمردانی ، در این فیلم، علاوه بر کارگردانی ، فیلمنامه را نیز خود نوشته و حتی ترجیح داده، تهیه کننده فیلمش هم خود او باشد. احتمالا این امر نشان دهنده آن است که عیلمردانی به موفقیت فیلمش امیدوار است. در جشنواره امسال ، در رقابت بین چندین فیلمی که اوضاع جامعه ایرانی در دهه شصت، دستمایه آثار خود قرار داده اند، قطعا، خلاقیت، پردازش مناسب و داشتن حرفی نو، معیار هایی هستند که موفقیت یک فیلم را تضمین خواهند کرد.
سایر عوامل اصلی پروژه عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان، طراح گریم: مهرداد میرکیانی، طراح صحنه و لباس: کامیاب امین عشایری، برنامه ریز و دستیار اول کارگردان: علی افشین راد، صدابردار: محمود خرسند، تدوین: امیر ادیب پرور، آهنگساز: افشین عزیزی، طراحی جلوه های ویژه: محمد لطفعلی، مدیر تولید: شاهین حدادیان، عکاس: علی نیک رفتار، جانشین تولید: حسین آذربرا، دستیار دوم کارگردان: رضا غفارنژاد، منشی صحنه: نسیم سیدعلی خانی، فیلمبردار: سعید براتی، دستیاران فیلمبردار: مرتضی سبحانی، صابر کامیان، سینا شادچهره، پارسا مجد، ستار گودرزی، پریا صادق بیگی، دستیار صحنه: وهاب یحیی زاده، مدیر صحنه: فرامرز کرامتی، دستیار لباس: وحیده حیدری، دستیاران گریم: نوید میرکیانی، رکسانا نیکپور، دستیاران صدا: میلاد ملکی، فریال خزاعی، جانشین تولید: حسین آذربرا، دستیار تولید: مهدی علیپور، مدیر تدارکات: امیرهوشنگ فراهانی، دستیار تدارکات: محمد ساداتی.