به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم، مرجع سینما تلویزیون ایران، فیلم «برادرم خسرو» مدتی است که در حال اکران عمومی است؛ اما این فیلم توسط احسان بیگلری در مقام کارگردان و نویسنده در سال 94 بعنوان اولین فیلم وی، ساخته شده است. البته بیگلری برای نویسندگی این داستان با پریسا هاشم پور، همکاری کرده است. این فیلم در سال 94 در بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و تحسین منتقدان را به خود جلب کرد.
احسان بیگلری متولد سال 62 در شهر تهران است. او کارشناسی فیزیک کاربردی دارد و در کانون سینماگران جوان دوره فیلمسازی را گذارنده است. بیگلری سابقه ساخت چندین فیلم کوتاه و مستند را دارد و دستیار کارگردانی در فیلمهای «اتوبوس شب»، «50 قدم آخر»، «درباره الی»، «گیس بریده» و سریال «پرانتز باز» را دارد. او همچنین نگارش فیلمنامه «نقطه کور» به کارگردانی مهدی گلستانه که متقاضی حضور در بخش فیلمهای سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر را نیز بر عهده داشته است. بیگلری پیش از این هم مشترکا با محمدرضا هنرمند فیلمنامه «خواهران نازنین» و با سعید فرهادی فیلمنامه سریال «هفت سین» ساختهٔ یدالله صمدی را به نگارش درآورده است. وی تاکنون موفق به کسب جایزه بهترین فیلم برای فیلم «اسباب بازی» از هفتمین دوره جشنواره فیلمهای صد ثانیهای شده است. فیلم «برادرم خسرو» اولین فیلم بلند سینمایی او حساب می شود.
احسان بیگلری کارگردان فیلم سینمایی «برادرم خسرو»
گرچه کارگردان این اثر، اذعان کرده است که قصد ساختن فیلمی خاص، یا جریان ساز را نداشته است. او گفته است که: «نمی خواستم خیلی فیلم عجیب و غریب و شاهکاری بسازم تنها در حد و اندازه قصه و توانایی که داشتم هدفم این بود که با یک داستان کامل و نه چندان گسترده و داشتن پارامترهای کم یک قصه درست را روایت کنم. این مسئله مهمترین خواسته ام بود بتوانم یک فیلم کوچکی که در حد خودش دیده شود را بسازم. این فیلم اثری نیست که به جریان هنری مبدل شود و یا تجربه گرا عنوان شود.»
بازیگران فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
با این حال، او برای ساختن اولین اثرش، به سراغ داستانی رفته است که شاید این روزها کمتر کسی به آن بپردازد. روایتی از یک بیمار. بیماری با زمینه های خاص روانی که می تواند نویسنده و کارگردان را برای پردزاش روایت دچار مشکل کند. چرا که بیماری های روانی، بخصوص وقتی با داستان و قصه حادثه ای خاصی همراه نباشند، عموما جلوه هایی که بشود از آنها تصویری گویا ساخت، ندارند.
با این حال، بیگلری از آنجا که این موضعات در حیطه علایق شخصی اش حساب می شود، با کمک گرفتن از یک متخصص خبره، دکتر سید حمیدرضا نقوی رئیس بیمارستان روزبه و تحقیقات گسترده روی این بیماری، فیلمنامه ای قابل قبول و درست نگاشته است.
او بهرحال متوجه این نکته بوده است که به احتمال زیاد، با داستانی درونگرا و بدون افت و خیزهای اکشن روایی، در گیشه موفقیت چندانی نخواهد داشت. او این مشکل را با به بازی گرفتن شهاب حسینی سوپر استار توانمند سینمای ایران تا حدودی حل کرده است. گرچه نمی توان گفت که او در بکار گرفتن شهاب حسینی، تنها جلب نگاه مخاطب در گیشه را مد نظر داشته است. چرا که شهاب حسینی بارها قدرت فراوان خود را در ایفای نقش های متفاوت به اثبات رسانده است. در این فیلم به جز شهاب حسینی، بازیگرانی همچون هنگامه قاضیانی، بیتا فرهی و ناصر هاشمی نیز ایفای نقش کرده اند.
این فوق ستاره جوان و موفق سینمای ایران، نیازی به معرفی چندانی ندارد. کارنامه کاری او، درخشش اش در نقشهای مختلف و جوایز معتبری که در این راه نصیب خود کرده، او را پیش چشم همگان باندازه کافی مشهور و معروف کرده است.
شهاب حسینی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
شهاب حسینی با فیلم رخساره نخستین بار بر پرده سینما ظاهر شد؛ اما موفقیت های بزرگش در فیلم ها و سریال های دیگری به دست آمد. فیلم هایی همچون «جدایی نادر از سیمین»، سریال هایی مانند «تب سرد» و نهایتا فیلمی همچون فروشنده که برایش جایزه معتبر جشنواره کن را به ارمغان آورد. آخرین خاطره مخاطبان از نقش آفرینی های خیره کننده شهاب حسینی، سریال «شهرزاد» است که چندی پیش در شبکه نمایش خانگی توزیع شد.
شهاب حسینی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
این هنرپیشه چهل و هفت ساله سینما، هر چند به نظر کم کار می رسد، اما در چند سالی که شهرتی به دست آورده، در نقش های خوبی با موفقیت ایفای نقش کرده است. او تحصیلات مرتبطی با حوزه سینما ندارد؛ اما سال 79 با فیلم سینمائی سایهروشن به کارگردانی حسن هدایت پا به عرصه سینما گذاشت. قاضیانی پس از آن به تئاتر روی آورد و با نمایش مثل خون برای استیک کاری از گروه تئاتر لیو برای اولین بار به روی صحنه تئاتر رفت.
هنگامه قاضیانی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
او برای بازی در چندین اثر سینمایی موفق به نامزدی یا کسب جوایزی گردیده است؛ که مهم ترین آنها تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم رضا میر کریمی به نام «به همین سادگی» بوده است.
این هنرپیشه در حوزه های دیگری از هنر نیز فعالیت هایی دارد. از جمله کتابهای سرزمین مرد سرخپوست، قانون مرد سفیدپوست نوشته ویلکومب واشبرن را ترجمه و به بازار نشر، عرضه کرده است. همچنین وی در دی ماه ۱۳۹۴ در تالار وحدت کنسرت موسیقی بانوان را در مقام خواننده با اجرای قطعاتی بیادماندنی از موسیقی ایران با تنظیم رضا تاجبخش به روی صحنه برد.
ناصر و مهدی هاشمی به همراه همسرانشان، از چهره های شناخته شده سینمای ایران، به حساب می آیند. هر چند ناصر هاشمی کمتر از برادرش در سینما و تلویزیون حاضر بوده و به همان نسبت کمتر هم درخشیده است.
ناصر هاشمی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
او که تحصیلات هنری دارد، به تشویق و حمایت برادر بزرگترش مهدی وارد صحنه شد. یکی از تجربیات مشترک این دو، بازی هر دوی آنها در نقش جوانی و میانسالی دکتر قریب در سریال پر بیننده و موفق «روزگار قریب» است. به غیر از این، هاشمی برای بازی اش در سریال هایی همچون پدرسالار و سمندون نیز، برای مخاطب تا حدی شناخته شده است.
بیتا فرهی نیز به نوعی از سرمایه های سینمای ایران در عرصه بازیگری به حساب می آید. این هنرپیشه که اولین درخشش خود را برای بازی خوبش در فیلم «هامون» از داریوش مهرجویی نصیب خود کرد، سبکی مخصوص به خود در بازی ارائه می کند. او در فیلم های زیادی برای کارگردانان معتبر و صاحب نام ایرانی همچون رخشان بنی اعتماد، بهمن فرمان آرا، مسعود کیمیایی و احمد رضا درویش، بازی کرده است. برخی از مهم ترین این فیلمها، «خانه ای روی آب»، «کیمیا»، «بانو»، «خون بازی» و ... هستند.
بیتا فرهی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری
بیتا فرهی بارها برای بازی هایش چه در فیلم های سینمایی یا سریال هایی همچون «طلسم شدگان» برنده جوایز گوناگون شده است. بازی های او در کنار مرحوم خسرو شکیبایی، از جمله بازی های بیاد ماندنی سینمای ایران هستند.
بیتا فرهی در فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانیاحسان بیگلری
فیلم «برادرم خسرو» با استفاده از هنرپیشگان قوی و معتبری نظیر آنهایی که ذکرشان رفت، علاوه بر دغدغه روایت یک داستان درست با موضوع روانشناسی، از گیشه نیز غفلت نکرده است. تهیه کننده این فیلم، «سعید ملکان» است. از دیگر عوامل این فیلم می توان از حامد ثابت سازنده موسیقی فیلم، محمدرضا جهانپناه برای فیلم برداری و مصطفی خرقهپوش تدوین گر، نام برد. شرکت «فیلمیران» توزیع کننده این فیلم است.