به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
در اولین ماه از بهار 98 به سبب پخش برنامههای تلویزیونی و نوروزی و همچنین اکران جدید سینماها، دربارۀ تعدادی از چهرههای تلویزیونی و سینمایی در رسانههای حرفهای و شبکههای اجتماعی و فضای مجازی و حتی بین مردم و هنگامی که می خواهند دغدغۀ گوشت و نان را فراموش کنند زیاد گفته میشود.
چهره اول: عادل فردوسی پور
نفر اول طبعا عادل فردوسیپور است که دربارۀ او کم نوشته نشده است و بعد از گمانه زنی های فراوان بالاخره خودش و «نود»ش از آنتن صدا و سیما پایین آورده شدند! نکتۀ متفاوت دربارۀ عادل فردوسی پور این است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بیش از 50 کانال رادیو و تلویزیونی دارد و حال که حاضر نیستند تفسیر موسّع از اصل 44 قانون اساسی را به صدا وسیما هم تسری دهند و انحصار را بشکنند و قبول ندارند که در قانون اساسی هم تعبیر «رادیو و تلویزیون» آمده و هم «صدا وسیما» و می توان دومی را حکومتی دانست و به بقیه میدان داد، دست کم می توانند درون شبکه ها رقابت ایجاد کنند.
کافی است دوران مدیریت آقای مفید در شبکۀ پنج را که آن زمان به شبکۀ تهران مشهور بود، به یاد آوریم که بر خلاف شبکه های دیگر گوینده را حذف کرد و شادتر بود. یا دوره مدیریت آقای ارگانی در شبکۀ دو یا آقای پورمحمدی در شبکۀ سه که به نسبت استقلال داشتند.
با این نگاه عادل فردوسی پور با شبکۀ سه و مدیر جوان آن دچار اختلاف شده و دوست دارد خودش باشد و به کارمند حرف گوش کن و صبح به صبح کارت زن تبدیل نشود تا چشمۀ خلاقیت او جوشان بماند. چرا درهای شبکه های دیگر را به روی او بسته اند؟
چرا از یک شبکه به شبکه دیگر نمی توان کوچید؟ آیا در شبکۀ ورزش هم جایی ندارد یا ارادۀ حذف، فراتر از علی فروغی بوده و در اینجا می توان پرسید جناب علی عسگری رییس سازمان دقیقا چه کاره است؟
اوایل دهۀ 70 در همان اولین روزهای افتتاح فروشگاه شهروند میدان آرژانتین شبانه خرید کردم و تنها یک تراول آبی رنگ 20 هزار تومانی به همراه داشتم. با 20 هزار تومان می شد کلی جنس خرید البته!
صندوقدار به نوشتۀ بالای سر خود اشاره کرد و نپذیرفت و کارت بانکی هم هنوز در کار نبود و من بودم و سبد خرید و چک پولی که نمی پذیرفت.
سبد را به کناری نهادم و پله های مدیریت را بالا رفتم. مدیر را در آستانۀ در و حین خروج دیدم و ماجرا را بازگفتم و پاسخ صندوق دار را تکرار کرد. عذر خواستم و به طعنه گفتم تصور میکردم اختیارات مدیر از صندوقدار بیشتر است!
برگشتم که دستی به شانه ام خورد. چک پول را گرفت و 20 هزار تومان نقد داد تا نشان دهد مدیر همان صندوق دار نیست. پرسش متفاوت این است که چرا رییس سازمان دخالت نمی کند و چرا شبکه های دیگر نمی توانند آغوش بگشایند؟
چهره دوم: محمدحسین میثاقی
همه می گفتند محمد حسین میثاقی جایگزین اصلی عادل فردوسی پور برای اجرای نود است. اما او نه «نود» که یک برنامه مشاِبه «نود» را اجرا کرد. دکور نود را البته برچیده اند تا بگویند برنامه دیگری است اما پخش در شامگاه دوشنبه ولو به بهانۀ بازی استقلال- الهلال این ذهنیت را ایجاد کرد که می خواهد در جای نود بنشیند و البته به هفتۀهای بعد بستگی دارد که ادامه می یابد یا نه.
محمد حسین میثاقی که در هفته های گذشته بدلیل اجرای برنامه «فوتبال برتر» که گفته میشد جایگزین برنامه نود در شبکه سه است ، بیش از همیشه درصدر اخبار قرار گرفته بود، بالاخره از اجرای برنامه «فوتبال ۱۲۰» کنار گذاشته شد تا اختلافش با عادل فردوسی پور جدی تر از همیشه شود
تهیه کنندگی برنامه «فوتبال ۱۲۰» که پنجشنبه هر هفته از شبکه ورزش روی آنتن میرود برعهده عادل فردوسی پور است و این تهیه کننده در اولین برنامه بعد از عید، مجری جایگزین این برنامه یعنی حمید محمدی را هم مشخص کرد تا پایان همکاری اش را با محمد حسین میثاقی ، بطور رسمی اعلام کند.
پیش از این محمدحسین میثاقی از اجرای برنامه «ستاره ساز» هم انصراف داده بود تا بیشتر از همیشه ، تمرکزش را بر روی برنامه «فوتبال برتر» به عنوان جایگزین برنامه «نود» بگذارد
خلاصه که میانهی استاد و شاگرد بدجور شکرآب شد و در این بین نام میثاقی هم به شدت در اخبار رسانه ها دست به دست میشد.
چهره سوم: مهران مدیری
چهرۀ سوم مهران مدیری است که به خاطر همان یک اجرای «دورهمی» جدید خبرساز شد و این تصور درگرفت که سفارش تازه ای گرفته؛ چون اساسا قرار نبود دورهمی در کار باشد و سر او به سریال «هیولا» و فیلم «رحمان 1400» گرم بود و نیاز به دورهمی تازه نبود.
سر و کلۀ مهران مدیری ناگهان در سیزده بدر پیدا شد و با استفاده از فضای انتقادی نوک حملات را به جانب دولت گرفت. دربارۀ او در هفته های گذشته زیاد نوشتند. ولی خودش مثل همیشه توضیحی نداد و فقط می توانیم توضیحاتش در برنامه «دورهمی» را مرور کنیم که گفت: «قرار نبوده دورهمی در عید روی آنتن برود، اما ناگهان در نیمه شب پیامکی دریافت کرده و دکور را سرسری سر هم کرده و بازیگر سریال «هیولا» را به عنوان میهمان با خود آورده است!» مدیری در آن وسط به مسئولان اجرایی کشور طعنه زد و البته ناخواسته سراغ جاهای دیگر هم رفت. نه این که رفته باشد، مثال هایی زد که این گونه برداشت شد.
خلاصه کار به جایی رسید که رحمانی فضلی؛ وزیر کشور در جلسه مدیریت بحران پل دختر با انتقاد از صحبت های مهران مدیری در برنامه اخیر «دورهمی» و زیاد کردن پیاز داغ ماجرا، گفت:
«از کِی تحقیر و تمسخر مردم و توهین به مسئولان که خود مردم انتخابشان کرده اند، شده است هنر؟! از رهبر انقلاب و رئیس جمهور تا همه پای کار آمده اند اما یک نفر در برنامه تلویزیونی همه ما را مسخره میکند
این حرکت به هیچ عنوان برایمان قابل بخشش نیست و امیدواریم آقای علی عسگری (رئیس صدا و سیما) حتما برخورد کند.»
اما اگر بخواهید تحلیل ما را بخوانید، می گوییم داستان مهران مدیری جداست. در نگاه بدبینانه پروژه جدید گرفته تا هم مسیر اعتراض ها را تغییر دهد و هم مصادره کند و در حد دولت، کنترل شود.
در نگاه خوش بینانه او یک کمدین است و منظور و قصد و غرض خاصی ندارد و برنامه هم زنده نیست و سراغ غیر دولت برود حذف و سانسور می کنند.
در نگاه واقع بینانه او یک برنامه ساز و کمدین است. طبیعی است که دوست دارد برنامه ای انتقادی روی آنتن ببرد. از طرفی طبیعیست که صدا و سیما آن انتقادهایی را که از فیلتر تلویزیون قابل عبور است پخش می کند. مدیری سعی می کند با انتقادهای خود از بخش اجرایی کشور حداقل رضایت مردم را جلب کند و به این حداقل ها بسنده می کند. او می داند که حتی اگر از بخش های دیگر انتقاد کند، سانسور می شود پس چه بهتر که برنامه خود را شرحه شرحه نکند!
ابایی هم ندارد که به حساب گاف های او گذاشته شود یا به او انگ وابسته بچسبانند. چون در حال حاضر همین اندازه انتقاد و از همین تریبون از دستش بر می آید! شاید اوضاع در «هیولا» کمی فرق کند!
چهره چهارم: سید بشیر حسینی
چهرۀ چهارم، بشیر حسینی یکی از داوران برنامۀ تلویزیونی «عصر جدید» است و تئوری پردازی های او که با اقبال تماشاگران دست چین شدۀ حاضر در استودیو هم رو به رو نشده چه رسد به مخاطبان متنوع بیرون.
بشیر حسینی به عنوان یکی از 4 داور مسابقۀ استعداد یابی تلویزیون، در هر برنامه تئوری پردازی می کند. او در یکی از قسمت های مسابقه «عصر جدید» دربارۀ پانتومیم بحثی درانداخت که صدای آریا عظیمی نژاد و مجری (احسان علیخانی) را هم درآورد.
بشیر حسینی متولد 1360 است و در نوروز 1359 که رهبر انقلاب به عنوان امام جمعۀ تهران از برخی برنامه های تلویزیونی عید آن سال انتقاد کردند و مشخصا بر برخی از پانتومیم ها (اگر حافظه خطا نکند با اجرای علیرضا خمسه) انگشت گذاشتند او هنوز به دنیا نیامده بود و بعید است جایی این موضوع را خوانده باشد ولی آن نقد هم بیشتر به خاطر لباس چسبان و برخی محتواها بود نه خود پانتومیم که اگر چنین نظری داشتند در دوران ریاست جمهوری و مهم تر در جایگاه رهبری ابراز می کردند و تلویزیون این همه پانتومیم و در برنامۀ خندوانه در قالب «ادا بازی» را اجرا نمی کرد.
بشیر حسینی با ریتم «عصر جدید» نمی خواند. اما یکی از مهم ترین تفاوت های «نواصول گرایی» با «محافظه کاری سنتی» همین است که از قالب های نو و جذاب برای ایده های خود بهره می برند.
اگر محافظه کاری سنتی با خود سینما مشکل داشت نواصولگرایی سینما را در خدمت اهداف ایدیولوژیک میخواهد.
در این برنامه هم می بینیم قالب را طابقالنعلبالنعل از «آمریکاز گات تلنت» برداشته اند ولی سعی میکنند بگویند محتوا متفاوت است و احتمالا نقش سید بشیر حسینی همین است. برنامه به برنامه اما کار او مشکل تر می شود. خاصه اگر دو داور دیگر نیز مانند عظیمی نژاد با او مخالفت کنند. بهرحال حسینی با بیان جالب و جذابش و نظریه های متفاوتش یکی از چهره های نوروز و فروردین امسال بود.
چهره پنجم: منوچهر هادی
چهره پنجم کسی نیست جز منوچهر هادی! کارگردان پر کار سینما و تلویزیون که سریال پشت سریال و فیلم پشت فیلم میسازد و به نظر نبض مخاطب هر سه مدیوم سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در دستانش است. او که سال گذشته آینه بغل را در سینما و سریال «دلدادگان» را در تلویزیون داشت، پس از اتمام سریالش «رحمان 1400» را هم آماده اکران کرد تا دورخیزی داشته باشد برای زدن رکورد فروش فیلم «هزارپا»! تمام ابزار پرفروش شدن را هم در اختیار داشت و در ماه اول اکران نوروزی هم خیلی خوب فروخت، اما به یکباره اعلام شد تخلف کرده است و قسمت هایی از فیلمش را که مجوز نداشته در اکارن عمومی نمایش داده است. این چنین بود که کشمکش ها بر سر «رحمان 1400» آغاز شد و در نهایت هم فیلم منوچهر هادی برای همیشه از پرده سینما پایین آمد.
چهره ششم: محمدرضا گلزار
چهره جنجالی بعدی محمدرضا گلزار و البته برنامه اش است. گلزار که سال گذشته با برنامه «برنده باش» برای اولین بار اجرای برنامه ای پرمخاطب را بر عهده گرفت، در اواخر سال به هنگام دریافت جایزه جام جم بر سر تلویزیون منت گذاشت و عنوان کرد خوشحال است با حضورش در تلویزیون مخاطبان این قاب جادویی افزایش یافته است. او در این مدت «رحمان 1400» جنجالی را هم روی پرده داشت و بسیاری از مخاطبان اذعان داشتند که دوباره یک بازی بد دیگر باید به به خاطر این فیلم به کارنامه اش اضافه شود. علاوه بر این ها برنامه «برنده باش» هم به دلیل اعتراض برخی از مراجع این روزها محل بحث در محافل هنری که با تذکر جدی رهبر انقلاب درباره جمع آوری برنامه ها و مسابقات بخت آزمایی و کسب درآمد بدون تلاش، فعلا از کنداکتور شبکه سه حذف شده است.