به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، نگاهی داریم به اخبار و حواشی مهم دنیای هنر در روزهای گذشته:
خداحافظی جواد رضویان از تلویزیون
جواد رضویان به عنوان بازیگری که عمده شهرتش را از تلویزیون به دست آورده، به دلیل آنچه خودش آن را کملطفی عنوان میکند، میگوید با اینکه خود را همیشه فرزند تلویزیون میداند، اما فعلا قصد کارکردن در صداوسیما را ندارد.
این بازیگر که آخرینبار در مجموعه تلویزیونی «همسایهها»ی مهران غفوریان حضور داشت، درباره دلیل تصمیم خود گفت: «هر چند که خودم را تا ابد و همیشه فرزند تلویزیون میدانم، به این علت با تلویزیون همکاری نمیکنم که دیگر بیشتر از این به من کملطفی نشود. چند وقتی بود که خیلی زیاد به من کملطفی شد. تأکید میکنم خیلی زیاد؛ خیلی چیزها را دیدم ولی دم نزدم ولی واقعا دیگر تحمل نداشتم. همیشه عاشق تلویزیون بودم و هستم و دلم میخواهد آنجا کار کنم؛ اما دیگر تحمل نداشتم. خیلی با خودم کلنجار رفتم تا بگویم با تلویزیون کار نکنم. تازه باز هم تأکید کردم فعلا کار نمیکنم و نمیگویم هیچوقت.»
رضویان اما راهی هم باز گذاشت: «اگر شرایطی فراهم شود که بتوانم از طریق تلویزیون به مردم خدمت کنم، قطعا این کار را میکنم؛ ولی فعلا ترجیح میدهم به واسطه کملطفیها و یک بام و چند هوایی که در تلویزیون حاکم شده، با این رسانه کار نکنم.»
او گفت: «با اینکه با تلویزیون کار نمیکنم، اما فعالیتم را در سینما ادامه میدهم و بهتازگی یک فیلم را با آقای معیریان تمام کردم؛ فعلا ترجیح میدهم فعالیتی در تلویزیون نداشته باشم.»
توضیحات مجری برنامه «عطر عاشقی» درباره تذکر تند حاج آقا قرائتی
مجری برنامهی تلویزیونی «عطر عاشقی» در مواجهه با این نقد که چرا واکنشی نسبت به برخورد آقای قرائتی با یکی از حاضران – معروف به آقای دوربینی – نداشته است؟، گفت: به هیچ وجه در برنامهی زنده چنین امکانی وجود ندارد و بهترین اتفاق ممکن به جهت این که شأن آقای قرائتی به عنوان مفسر قرآن رعایت شود، آرام کردن فضا بود.
سیدرضا نواب در گفتوگویی با بیان این که «وقتی آقای قرائتی چنین رفتاری کرد، به ذهنم رسید که بگویم حاج آقا بالاخره ایشان (حسین نمازی معروف به حسین دوربینی) مهمان ما هستند و در برنامهی عطر عاشقی که متعلق به آقا امام زمان (عج) است، نباید کسی را بیرون کرد»، تصریح کرد: چون سابقهای از آقای قرائتی در برنامهی زنده دیگری در ذهنم داشتم، که در امامزاده عبداله شهر ری، نزدیک به ۴۰ دقیقه خدمت ایشان بودیم و پس از ۳۰ دقیقه که ایشان دربارهی نماز صحبت کرد، به بنده گفته شد به حاج آقا بگویید چون برنامه عطر عاشقی است، ۱۰ دقیقه هم در رابطه با امام زمان (عج) صحبت کنند؛ من هم گفتم که «حاج آقا دربارهی انس با نماز گفتید، حالا در دقایق پایانی برنامه کمی از انس با امام زمان بگویید» که ایشان فرمود که بعد از ۳۸ سال برنامه در تلویزیون، مجری باید بگوید که من چه بگویم و چه نگویم! من امام شما هستم، شما که امام من نیستید و البته بعد هم گفتند که مجری درست میگوید چون الان عصر روز جمعه است!
وی افزود: به دلیل سابقهای که آقای قرائتی در امامزاده عبدالله شهرری داشتند، من فکر کردم کسی قصد پرتاب چیزی و یا انجام حرکتی را در برنامه داشته که منجر به برخورد آقای قرائتی شده است؛ هرچند ایشان فکر کرد که برنامه ضبطی است، چون یک لحظه گفت که دوربین را نگه دارید!
بهترین مدیریتی که میتوانستم داشته باشم را اجرا کردم
نواب تأکید کرد: به عنوان کسی که ۲۰ سال است در تلویزیون فعالیت دارد، معتقدم بهترین مدیریتی که میتوانستم در آن لحظه داشته باشم، این بود که با ذکر یک صلوات، مجلس امام زمان (عج) را آرام کنم و اگر فردی نسبت به رویکرد مجری در چنین مواقعی نقدی دارد، باید راهکاری ارائه کند که موضع بدتر آقای قرائتی را در برنداشته باشد و چه ضمانتی بود که اگر من یک جمله میگفتم، ایشان جواب من را نمیدادند و قضیه بدتر نمیشد؟!
وی افزود: بنده با یک تیم متشکل از مدیرگروه، تهیهکننده، کارگردان و … کار میکنم و بر اساس سالها تجربه و سابقهام پیش میروم و قرار نیست که اجرای من دستخوش یکسری نظرات شود؛ ضمن این که در آن لحظه، در گوشی به من گفتند «سید! جمعش کن و ما تصاویر در و دیوار میگیریم»، چون حتی کارگردان برنامه هم مانده بود که چه کند!
مجری برنامهی عطر عاشقی در پاسخ به این پرسش که «آیا پس از پایان برنامه، موضوع را با آقای قرائتی درمیان گذاشته و نحوهی برخورد ایشان را پیگیری کردید؟»، گفت: این وظیفهی من نیست، وظیفهی تهیهکنندهی برنامه است که او نیز با نظر مدیرمعارف شبکه پنج به این نتیجه رسیدند که چگونه اقدام کنند و حتی من خطاب به آنها گفتم که اگر صلاح است در پایان برنامه، توضیحی دهم و دلجویی کنم به جهت این که آقای حسین نمازی به هر حال مهمان ما بود که گفتند چیزی نگویید!
سابقهی توهین از آقای قرائتی را داشتم و نمیخواستم تکرار شود
نواب گفت: خدا را شکر میکنم که جملهی بدتری از این گفته نشد و تنها مدیریتی که میتوانستم در آن لحظه داشته باشم، همین بود، چون سابقهای که از آقای قرائتی داشتم که در برنامهی روی آنتن به بنده توهین کرده بودند، نمیخواستم باز هم این اتفاق با توجه به سابقهی ۲۰ سالهام تکرار شود!
به عنوان یک مجری حتی متوجه حضور آقای نمازی نشده بودم
وی با اذعان به این که «آنچه در برنامهی عطر عاشقی به دلیل برخورد آقای قرائتی اتفاق افتاد، بد و غیرقابل توجیه است»، تأکید کرد: ما بر سفرهی امام زمان (عج) به هیچ عنوان اجازه نداریم که اگر حتی از سوی کسی خطایی هم سر زد، برخورد نامناسبی با او کنیم، چه برسد به این که آقای نمازی در برنامهی عطر عاشقی مانند سایر حاضران نشسته و هیچ حرکت اضافهای انجام نداد.
مجری عطر عاشقی که عصرهای جمعه از شبکه پنج سیما پخش میشود، گفت: من به عنوان یک مجری حتی متوجه حضور آقای نمازی نشده بودم و وقتی آقای قرائتی با آن لحن برخورد کرد، حساس شدم و فکر کردم آقای نمازی میخواسته چیزی بگوید؛ در حالی که بعد از برنامه، دو تا سه بار مجدد بازبینی کردم، دیدم ایشان نه کاری کرد، نه حرفی زد و این برخورد کاملاً بیانصافی بود که بدون هیچ مقدمهای و در همان دو دقیقهی اول برنامه صورت گرفت.
نواب ادامه داد: اگر از ابتدای برنامه را ملاحظه کنید، میبینید که بنده در نهایت احترام خطاب به آقای قرائتی میگویم: «جناب آقای استاد قرائتی؛ خوش آمدید!» که ایشان حتی جواب سلام بنده را هم روی آنتن نداد و تازه در برنامهی امامزاده عبدالله، برخورد بدتری نسبت به من داشتند و خیلی بد صحبت کرد که مدیران شبکه گفتند خوب شد شما چیزی نگفتید! هرچند بعد خود ایشان به من گفتند که شما درست گفتید!
آقای قرائتی به هیچ وجه مناسب برنامهی زنده نیست
وی با بیان این که «آقای قرائتی در برنامهی عصر جمعه با گارد بسته حاضر شده بود»، گفت: ایشان به هیچ وجه مناسب برنامهی زنده نیست و ایشان در دفعهی قبل هم خطاب به حاضران گفت که عین دانههای انار بیایید جلوتر که موجب شد نظم برنامه به هم بریزد. و توهین دیگر ایشان این بود که بعد از ۹۰ قسمت برنامه، به من میگویند این برنامه را کسی میبیند!؟ که من گفتم چرا فکر میکنید که نمیبینند! مگر میشود برنامهی امام زمان را آنهم در عصر جمعه کسی نبیند!؟
مجری برنامهی عطر عاشقی گفت: پس از این اتفاق، آنقدر شوکه و حالم بد شده بود و احساس خجالت کردم که بعد از برنامه تا دو ساعت نمیتوانستم پشت فرمان خودرو بنشینم و در امامزاده نشسته بودم و با خودم گفتم ما کی هستیم که کسی را از سر سفرهی امام زمان (عج) بیرون بیندازیم و فکر میکردم که چه به حال آقای نمازی گذشته، بهویژه این که او هیچ حرکت اضافهای نکرده بود و مانند سایرین نشسته بود.
آقای نمازی بعد از این برخورد، محل را ترک کرد
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا آقای نمازی بعد از این برخورد در برنامه ماندند یا خیر؟»، گفت: خیر، ایشان متأسفانه بعد از دو تا سه دقیقه که در کنار نشسته بود، محل را ترک کرد و فقط خدا میداند که چقدر دلم به حال او سوخت.
نواب گفت: آنچه اتفاق افتاد، برخوردی غیراخلاقی بود که از یک معلم اخلاق انتظار نمیرفت و حتی اگر هزار بار هم عذرخواهی شود، مانند کوزهی آب شکسته میماند! و آقای نمازی خیلی بزرگواری کرد که مقابله به مثل نکرد و حرف ناروایی نزد و آنوقت دیگر جمع کردنش محال بود جز این که آنتن را میگرفتند!
روایت تهمینه میلانی از برخورد تند یک مدیر دولتی در سالهای قبل
تهمینه میلانی در گفت و گویی که با روزنامه شرق داشته، صحبتهای جالبی را مطرح کرده است. در بخشی از این گفت و گو آمده است:
« مدیرکل وقت اداره نظارت، یعنی آقای حمید خاکبازان، با شما چطور برخورد می کرد؟
بسیار بد. ایشان کلا با اغلب فیلم سازان مشکل داشت. با خانم ها بیشتر. ایشان هم سن من بود و نه تنها با من بلکه رفتارش با هنرمندان دیگر هم رفتار از بالا بود. معتقدم آدم های برحق و قوی، هرگز از بالا برخورد نمی کنند.
گویا شما به دلیل بحث با ایشان دچار زایمان زودرس شدید، ماجرا چه بود؟
در آن زمان که ایشان مسئول بودند، فیلم نامه «دو زن» را مدام به شورا می فرستادم، ولی رد می شد. حتی دست نوشته آقای خاکبازان را دارم که نوشته «این فیلم نامه فاقد هرگونه ارزش هنری و فرهنگی است و مطلقا اجازه ساختش را ندارید». بعد که فیلم «کاکادو» را ساختم آن را هم توقیف کردند. درحالی که اولین فیلم محیط زیستی ایران است. من آن زمان یعنی ٢٠ سال پیش، نگران شهرم بود. تلاش می کردم با یک داستان زیبا و هیجان انگیز برای کودکان و نوجوانان نشان بدهم آلودگی محیط زیست فقط به هوا محدود نمی شود. بلکه آلودگی فاضلاب های سطح شهر هم مهم است. چون مهندس هستم همیشه نگران ریزش خانه های فرسوده و آلوده شدن آب های سطحی بودم. از آن مهم تر نشان می دادم فرهنگ آلوده هم آلودگی محیط زیست است. فیلم ١٠ روز اکران و بعد توقیف شد! هم زمان با این اتفاق، پروانه ساخت فیلم «دو زن»را هم صادر نکردند. تا اینکه به جلسه ای که آقای غرضی هنرمندان را دعوت کرده بودند، دعوت شدم. در آن جلسه که ۵٠٠، ۶٠٠ نفر از هنرمندان و بزرگان سینما حضور داشتند، ایشان یک ساعت هنرمندان را مستقیم و غیرمستقیم تحقیر کردند. مثلا خطاب به آقایان مشایخی، انتظامی و کشاورز که در ردیف جلو نشسته بودند، گفتند چقدر قیافه شماها آشناست! و در ادامه گفتند ما بر قلب میلیون ها ایرانی حکومت می کنیم، اما شما هنرمندان قادر نیستید هزار نفر را به سالن های سینما بیاورید؟! حرف ایشان که تمام شد در جلسه پرسش و پاسخ، اجازه گرفتم و حرف هایم را زدم. به ایشان گفتم که با وجود چنین مدیران بی تجربه و سیاسی باید هم سینماها خالی بماند. کسانی برای ما تصمیم می گیرند که از سینما نیستند و دانش و درکی از سینما ندارند. سینما را به اهلش بسپارید تا ما هم میلیون ها ایرانی را به سینما بیاوریم. سالن یکدست و بی اغراق سه دقیقه برای من کف زد. ولی فردای آن روز همه من را تنها گذاشتند. فردای آن روز به یکی از دفاتر سینمایی رفته بودم، جایی که محال بود کسی مرا آنجا پیدا کند. بعد از ورود به دفتر، صاحب آن دفتر، گوشی را برداشت و گفت خانم میلانی، از ارشاد با شما کار دارند. پشت خط آقای خاکبازان بود. گفت: «آب دستته بذار زمین و فورا بیا ارشاد». که ای کاش نمی رفتم چون شش ماه و نیمه آبستن بودم. به دفتر ایشان که وارد شدم شروع کرد به تهدید و حرف هایی زد که شایسته یک مدیر کل نبود. همان جا بود که کیسه آب من پاره شد. مرا به بیمارستان بردند و دوقلوهایم زود به دنیا آمدند. پسرم بیشتر از چهار روز زنده نماند! دخترم هم یک کیلو به دنیا آمد. به مدت شش ماه بالای سر نوزادم می خوابیدم. هفته اول هر ساعت یک قطره شیر و هفته به هفته دو و سه قطره تا شش ماه که دخترم شد اندازه یک نوزاد معمولی.»
ادامه حواشی سریال جدید همایون اسعدیان
پس از کنار رفتن فاطمه معتمدآریا از سریال «لحظه گرگ و میش» به کارگردانی همایون اسعدیان، حسین طاهری که تهیهکنندگی این سریال را بر عهده داشت از سوی سازمان صداوسیما برکنار شد.
هنوز جزییات کامل این تغییر مشخص نیست، اما پروژه «لحظه گرگ و میش» با مشکلاتی در این چند وقت رو به رو بود که باعث شد ضبط و تصویربرداری آن مدتی متوقف شود.
پروژه «لحظه گرگ و میش» در ابتدا «سوگند» نام داشت.
پست اینستاگرامی مشترک نوید محمدزاده و باران کوثری
نوید محمدزاده با انتشار پستی تولد باران کوثری را تبریک گفت و عکسی از جشن تولدی که در کنار رضا درمیشیان برای باران کوثری گرفته بودند، منتشر کرد. ساعاتی بعد باران کوثری هم عکسی از این دورهمی ساده منتشر کرد.
انتقاد روزنامه جوان از برنامه های اینترنتی
روزنامه جوان نوشت:
«امروز سایتهایی مانند «تیوی پلاس»...و برخی مجلات اینترنتی مانند «تاریخ ایرانی» با برنامهسازی مداوم به عنوان رقیبی آزاد برای برنامهسازان تلویزیون فعالیت میکنند که باید کارهای خود را به محدودیت هزاران قانون نانوشته و نوشتهشده تولید کنند و همچنین اکثراً از هر حامی مالی بیبهرهاند؛ پس میتوانند با تکیه بر همین آزادی و اختیار مطلق در تأمین مالی نظرات جامعه را تأمین کنند و در منظر تماشاچیان قرار بگیرند.
در طرف دیگر ماجرا، کارگروه نظارت بر فضای مجازی است که هر چند وقت یکبار تشکیل میشود و قرار است برای رسانههایی که شبانهروز و لحظهای به روزآوری میشوند، چند هفته یا بعضاً چند ماه یکبار تصمیم بگیرد. شاید در نگاه اول عبور فناوری از قوانین برای هر کارشناس توسعهگرایی مایه مباهات باشد، اما در مقام عمل، امروز شاهد اتفاقات مناسبی در عرصه این شبکههای اینترنتی و بسترهای اینتراکتیو نیستیم.
به جز تولیدات سخیف تاکشو که در آن مطالب مربوط به مجلات زرد به سبکترین شکل آن تولید میشود و معرفی مجریان و گزارشگرانی که سطح فرهنگ اجتماع را تا حد تأسفباری پایین میکشند، برخی از این شبکههای تعاملی که ظاهراً مجوزهایی برای قرینهسازی یوتیوب داشتهاند، به دلیل نبود نظارت کافی یا حتی تعمد- با هدف جذب مخاطب- روز به روز خط قرمزهای واضح فضای مجازی پاک داخل کشور را کمرنگتر میکنند.
به بیان دیگر، به جز صحنههای نامطلوب جنسی، رقص و برخی از مسائل فاحش خشن که در همه دنیا دارای درجهبندی است، شما میتوانید تقریباً هر چیز ممنوعهای را مستقیم یا با کنایه در شبکههای مزبور پیدا کنید؛از کنسرتهای خارجی گرفته، فوتوکلیپ زنان و بسیاری از فیلمهای رسیدهای که به دلیل هتک حقوق خصوصی افراد، انتشار آن مجرمانه و قابل پیگرد است.
به نظر میرسد، توقف و قناعت نهادی ما در حوزه فناوریهای رسانهای ابتدائاً همه ما را دچار انفعال و در نهایت با مسیر برگشتناپذیری در حوزه فرهنگ عمومی روبهرو میکند، به نحوی که حتی رسانههای رسمی ما با اجرای برخی برنامههای تقلیدی از این کنشگران، متأثر از این جریانسازی بیقاعده و مهندسی نشده باشند. کشورهای پیشتاز در فناوری نیازمند توسعه مقررات و مقررات توسعهآفرین هستند و وجود این نظامها میتواند تضمین کننده آسیب نخوردن پایههای فکری و فرهنگی هر جامعه در مسیر پیشرفت باشد و الا نهتنها مانند امروز دچار بنبست در حوزه رسانههای دولتی میشویم، بلکه روزی میرسد که در رسانه رسمیمان از روی دست این رسانههای بیقاعده و پلاستیکی برنامهسازی میکنیم.
دقیقاً مثل اتفاقی که در حوزه رسمیت بخشیدن به دابسمش و ادبیات نامرتب اینترنتی در صدا و سیما هم رخ داد و رسانه ملی نیز در برابر جریانهای شکل گرفته، مجبور به انفعال شد. به نظر میرسد، شورای عالی فضای مجازی نیازمند تجمیع ساختارهای چابک نظارتکنندهای است که بتواند با اطمینان گامهای لازم را به سمت توسعه تلویزیونهای اینتراکتیو و خصوصی اینترنتی در فضایی امن بر دارد.»
حامد بهداد و الیور استون در حاشیه جشنواره بوسان
«سد معبر» به کارگردانی محسن قرایی با بازی حامد بهداد یکی از فیلم های بخش مسابقه بیست و دومین جشنواره فیلم بوسان است. حامد بهداد که برای حضور فیلم “سد معبر” در جشنواره بوسان حضور یافته است، عکسی از خود به همراه الیور استون رئیس هیئت داوران این جشنواره منتشر کرد.
این کارگردان مطرح و سیاسی هالیوود در حالی ریاست هیئت داوران جشنواره بوسان را بر عهده گرفته که چهرههایی چون بهمن قبادی از ایران، لاو دیاز کارگردان فیلیپینی برنده شیر طلای جشنواره ونیز، ژانگ سان-وو کارگردان کرهای و آنیس گُدار فیلمبردار فرانسوی او را در امر داوری فیلمها یاری میکنند.
«برادرم خسرو» به شبکه نمایش خانگی آمد
فیلم سینمایی«برادرم خسرو»به کارگردانی احسان بیگلری، نویسندگی پریسا هاشم پور و احسان بیگلری و تهیه کنندگی سعید ملکان از صبح امروز سه شنبه 25 مهر ماه با پخش موسسه هنرهای تصویری سوره برای مخاطبان شبکه نمایش خانگی در سراسر کشور توزیع شد.
«برادرم خسرو»نخستین ساخته سینمایی احسان بیگلری ، در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجرحضور داشت و نامزد دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی این جشنواره شد.
این فیلم در جشن انجمن منتقدان و نویسندگان نیز در پنج رشته نامزد دریافت جایزه شد و دیپلم افتخار بخش خلاقیت و استعداد درخشان را کسب کرد و همچنین جایزه بهترین فیلم جشنواره یاری، جایزه بهترین بازیگر مرد و جایزه ویژه هیات داوران در جشنواره فیلم شهر را به خود اختصاص داد.
گفتگو با بازیگران همراه با پشت صحنه فیلم از جمله بخشهایی است که در نسخه شبکه نمایش خانگی این فیلم سینمایی مشاهده میکنید.
در خلاصه داستان «برادرم خسرو» به قلم احسان بیگلری و پریسا هاشم پور آمده است: خسرو که مبتلا به اختلال دوقطبی است باید مدتی را در خانه برادر بزرگتر خود سپری کند.
سید شهاب حسینی، بیتا فرهی، هنگامه قاضیانی و ناصر هاشمی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
بازیگر ترکیهای معروف در اصفهان
نورگل یشیلچای بازیگر ترکیهای برای حضور در فیلم «جن زیبا» به کارگردانی بایرام فضلی و تهیهکنندگی مهرداد فرید در اصفهان حاضر شد.
ساخت فیلم سینمایی «جن زیبا» در اصفهان آغاز شده است و بازیگر ترکیهای برای حضور در این فیلم وارد ایران شده است. عکسهایی که یشیلچای در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده نشان از حضور او در هتل عباسی اصفهان دارد.
پیش از این حضور این بازیگر در فیلم فضلی اعلام شده بود، اما به فاصله کوتاهی از انتشار این خبر، تهیهکننده فیلم در گفتوگویی حضور یشیلچای را در فیلم «جن زیبا» تکذیب کرد.
به نظر میرسد عکسهایی که این بازیگر سرشناس ترکیهای از اصفهان منتشر کرده و همچنین جزئیاتی که از نقش خود گفته تاییدکننده آن است که او برای بازی در «جن زیبا» به ایران آمده است.
این بازیگر در مورد ویژگی نقشی که در این فیلم ایفا میکند، گفته است: «از آنجا که شخصیت دلارام از ابتدای تولد ناشنوا و لال نبوده، بنابراین باید برای آواهایی که از دهان او هنگام واکنش و یا تلاش برای بیان کردن موضوعی، شنیده میشود، تمرین کنم.»
یشیلچای در این فیلم همبازی فرهاد اصلانی شده است.
متن نوشته شده روی عکس: اینجاها اینجوریه #پرشیا (ایران)
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
؟؟؟