به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، خلاصه مهمترین اخبار و حواشی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در ادامه بخوانید.
دومین روز از سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر در حالی به کار خود پایان داد که دیگر خبری از حواشی روز نخست نبود و فیلمها براساس برنامه اعلام شده و با استقبال گسترده مردم در سینماهای مردمی و پردیس اهالی رسانه به نمایش درآمدند.
در نخستین سانس دومین روز جشنواره فیلم فجر انیمیشن «آخرین داستان» به کارگرانی اشکان رهگذر برای اهالی رسانه به نمایش درآمد، انیمیشنی با کیفیت و پتانسیل آثار روز دنیا که پروسه تولید آن ۹ سال به طول انجامیده بود و می توان گفت که نظر بیشتر منتقدان و اهالی مطبوعات درباره آن مثبت بود.
دیگر فیلمی که در روز پنجشنبه به نمایش درآمد، «بنفشه آفریفایی» ساخته مونا زندی حقیقی با بازی فاطمه معتمدآریا، سعید آقاخانی و رضا بابک بود، فیلمی اجتماعی که داستانی نو را به تصویر کشیده و فضاسازی بسیار چشم نوازی را مقابل دیدگان تماشاگران به نمایش گذاشته بود و این مسایل باعث شد تا بسیاری از حاضران واکنش خوبی نسبت به این فیلم داشته باشند و البته برخی نیز آن را رضایت بخش ندانند.
نکته جالب توجه اما در نشست خبری این فیلم اتفاق افتاد و آن هم ارتباط تصویری معتمدآریا با اهالی رسانه به دلیل حضور سر صحنه فیلمبرداری بود.
«تیغ و ترمه» به کارگردانی کیومرث پوراحمد اما داستان متفاوتی نسبت به سایر آثار نمایش داده شده در روز دوم داشت و به نظر می رسید که در جلب نظر منتقدان و خبرنگاران نتوانسته موفق باشد. این کارگردان در نشست خبری فیلم خود به نیز اشاره ای به وضعیت نه چندان مساعد جامعه و نقشی که جوانان در آن ایفا میکنند داشت. حضور مصطفی کواکبیان نماینده مجلس شورای اسلامی برای تماشای فیلم پوراحمد هم جالب توجه بود.
آخرین سانس روز دوم جشنواره در پردیس ملت به فیلم «درخونگاه» ساخته سیاوش اسعدی تعلق داشت، فیلمی اجتماعی با حال و هوایی نو که میتوان گفت یکی از موفقترین اثر جشنواره از نظر بسیاری از حاضران تا به امروز به شمار می آید و بازی امین حیایی، مهراوه شریفی نیا و ژاله صامتی در آن بسیار به چشم آمده و تحسین برانگیز بود. همچنین تقدیم این فیلم به مسعود کیمیایی از دیگر نکات جالب توجه آن به شمار میآید.
اجرای محمود گبرلو مجری روز دوم نشست های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر و اشتباهاتی که داشت نیز مورد انتقاد برخی از اهالی مطبوعات قرار گرفت. فارغ از فیلمهایی که روی پرده رفتند و آنچه در نشستهای خبری برگزار شد، دومین روز جشنواره در پردیس ملت بدون حاشیه و مشکلی به پایان رسید، همچنین حضور خبرنگاران و منتقدان نسبت به روز نخست با افزایش قابل توجهی همراه بود و به نظر می رسد در روزهای آینده نیز شاهد افزایش بیشتر این استقبال و حضور گسترده باشیم. ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره نیز در این روز با حضور در پردیس ملت از بخشهای مختلف جشنواره بازدید کرد.
ریحانه پارسا در صفحه اینستاگرامی خود نوشت:
«با سلام و احترام
من ریحانه ۱۹سال دارم دو سالِ پیش نوشتم من ریحانه ۱۷سال دارد میشود برای من اتفاق!
مدتی نه کم نه زیاد با این رویا هر شب به خواب رفتم!
امشب بعد از دیدنِ فیلم دیدم که چه درست من ریحانه ۱۷ سال نداشتم من تکرارِ اتفاقِ سال ها پیش نیستم اما لبخند به لب دارم
با جانُ دل نشستم به تماشای دخترانی که یک ماه شب به شب با هم رویا بافتیم برای یک هدف!
کنارِ هم به ناچار می خندیدیم اما حالمون از هم برای اون روز ها خوب نبود و نیست
اولین تشکر از شما بابت درسی که بهمون دادین سینما بی رحمه
دومین سینما بی رحمه
سومین سینما بی رحمه
ممنون که باعث اشک و شاید حسرتِ یک دوره ما شدی
ممنون که اینقدر واقعی تلخ عین حقیقت با ما رفتار شد
کوتاه می کنم ممنونم که انتخاب نشدم
شما ثابت کردین انتخاب نکردنتون هم باعث رشد میشه و کمک است و قوت قلب
امشب نوشتم برای خودم، برای شما، برای ۴۰ نفر
از طرف یکی از آن ۴۰ نفر کاندید نهایی آخرین اثر رسول صدرعاملی ریحانه پارسا
زمستان ۱۳۹۷»
بر خلاف پردیس سینمایی ملت سینماهای مردمی روز دوم را بسیار پرجمعیت و شلوغ به پایان رساندند و شاهد استقبال گسترده علاقه مندان از فیلم های به نمایش درآمده بودند، همچنین سینماگران بسیاری نیز با حضور در سالنهای سینما به تماشای فیلمهایشان با مخاطبان نشستند.
مهم ترین اتفاق در سینماهای مردمی شاید نمایش «متری شش و نیم» ساخته سعید روستایی پس از یک روز تاخیر بود، فیلمی که با استقبال گسترده مخاطبان نیز همراه شد و به چهار سانس فوق العاده در پردیس سینمایی کورش رسید. روستایی به همراه هومن بهمنش و نوید محمدزاده در این اکران مردمی حضور داشتند.
این فیلم دومین ساخته روستایی پس از «ابد و یک روز» است که از بازی چهرههایی چون نوید محمدزاده، پیمان معادی، فرهاد اصلانی و پریناز ایزدیار بهره می برد و به روایت داستانی درباره اعتیاد در بستر جامعه میپردازد.
همچنین فیلم «آشفتهگی» با حضور فریدون جیرانی و بهرام رادان در پردیس سینمایی چارسو که متعلق به هنرمندان است به نمایش درآمد، جیرانی نیز از سختیها و پرریسک بودن این فیلم گفت.
«معکوس»، «جاندار»، «ماجرای نیمروز: رد خون» و «ایده اصلی» از دیگر فیلم هایی بودند که در روز دوم جشنواره فجر با حضور عوامل و بازیگران در پردیسهای مردمی به نمایش درآمدند و فیلمهایی چون «سرخ پوست» به کارگردانی نیما جاویدی و «معکوس» ساخته پولاد کیمیایی نیز سانس فوقالعاده را تجربه کردند.
فاطمه معتمدآریا، جواد عزتی، پژمان جمشیدی، هستی مهدویفر، محسن کیایی، سیدمحمود رضوی، علی مصفا و... از جمله هنرمندانی بودند که روز گذشته با حضور در سینماهای مردمی به تماشای فیلمهایشان با مردم نشستند.
از حاشیههای روز دوم جشنواره در سینماهای مردمی میتوان به حضور ابراهیم حاتمیکیا و مسعود فراستی در کنار هم برای تماشای فیلم «بنفشه آفریقایی» در پردیس باغ کتاب اشاره کرد، همچنین حضور محسن امیریوسفی کارگردان فیلم «آشغال های دوست داشتنی» در پردیس مگامال برای تماشای فیلمهای جشنواره جالب بود.
از دیگر رویدادهای روز پنجشنبه میتوان به افزودن دو سالن دیگر در پردیس سینمایی ایران مال به فیلمهای جشنواره فجر به منظور رفاه حال علاقهمندان اشاره کرد.
با وجود آنکه شمارش آرای مردمی در سی و هفتمین دوره جشنواره ملی فیلم فجر در نخستین روز و با حضور مخاطبان در سالنهای سینما آغاز شده است و طبق گفته علی آشتیانیپور مدیریت ستاد آرای مردمی مخاطبان سینما از این امکان استقبال کرده و متقاضی رای دهی هستند اما در روز دوم خبری از نتایج آرا نشد. این در حالیست که آشتیانی پور روز گذشته اعلام کرد این نتایج در روز پنجشنبه ۱۱ بهمن ماه منتشر خواهد شد.
این مسئله با وجود آنکه رای گیری به صورت مکانیزه و همچنین از طریق اپلیکیشن انجام می شود و محاسبه آرا نیازمند زمان زیادی نیست قابل توجه بوده و باید دید که در روزهای آینده چه اتفاقی در این زمینه رخ می دهد.
در میان تمام حواشی که جشنواره فیلم فجر در نخستین روز برگزاری تجربه کرد، اعلام انصراف فیلم سینمایی «خون خدا» توسط تهیه کننده این فیلم به دلیل بی نظمی های جشنواره مورد توجه قرار گرفت، انصرافی که البته یک روز هم طول نکشید و پیش از ظهر روز پنجشبه مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان این فیلم اعلام کرد که برای احترام به علاقه مندان و همچنین مخاطبان سینما از این انصراف دست کشیده و به رقابت در جشنواره فیلم فجر ادامه میدهند.
مسعود فراستی نامش با برنامه «هفت» گره خورده است و در سری جدید این برنامه نیز حضور دارد. البته این حضور بیحاشیه هم نبوده و شایعاتی درباره دستمزد بالای او در این برنامه منتشر شده است.
بر اساس این شایعات او برای هر قسمت از برنامه «هفت» ۸ میلیون تومان دستمزد میگیرد. فراستی در تکذیب این شایعه به کانال «سینما» گفت: «این شیطنتها و شایعات مضحک تنها برای تخریب نقد است و بس.»
او درباره دستمزدش در این دوره از برنامه «هفت» گفت: «تلویزیون هیچگاه برای ما از این پولها نداشته و همیشه دستمزدهایی که گرفتهایم ناچیز بوده. من هفت این دوره را به درخواست مجتبی امینی آمدم و برایش قرارداد سفید امضاء کردم.»
فراستی برای همه به ویژه اهالی سینما خبر مهمی هم داشت: «همه بدانند نقد در سری جدید هفت، محکمتر و سرحالتر از همیشه خواهد بود.»
برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر یک سانس ویژه برای نابینایان اختصاص داده شد. فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیهکنندگی سعید ملکان در سانس ساعت 13 امروز جمعه در سینما بهمن برای نابینایان یک اکران ویژه داشته است.
فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی و تهیهکنندگی سعید ملکان روز جمعه 12 بهمن ماه در سانس ساعت 13 سینما بهمن برای نابینایان اکران شد.
در ابتدای این اکران که با استقبال همشهریان روشندل همراه بود، مجید سرایی خبرنگار روشندل گفت: در همه جای جهان پخش فیلم برای نابینایان بهصورت audio description است تا آنها از طریق شنیدن باکیفیت صدا در جریان فیلم قرار بگیرند. اما چون سالن های ما در ایران چنین کیفیتی ندارند از همراهان این عزیزان خواستیم که بیایند و این فیلم را برای نابینایان تصویرگری کنند و توضیح بدهند.
او ادامه داد: از مسئولان جشنواره فیلم فجر ممنون هستم که چنین امکانی را برای نابینایان فراهم کردند. این اتفاق حتماً باید مورد توجه قرار بگیرد. ما از طریق روزنامه ایران سپید و همچنین گروههای تلگرام و واتساپ برای جامعه نابینایان اطلاع رسانی کردیم. خوشبختانه این اکران با استقبال خوبی مواجه شد که حتی خودمان هم انتظارش را نداشتیم.
سرایی با اشاره به نخستین بار بودن تجربه چنین برنامهای در جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: این اولین بار است که چنین برنامهای تدارک دیدهشده است و امیدواریم این تجربه باز هم تکرار شود.
مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر درباره حضور نابینایان در این ابتکار جشنواره فجر سی و هفتم گفت: افتخار جشنواره این دوره این است که برای عزیزان نابینا چنین برنامهای تدارک دیده است. تلاش میکنیم در دورههای آینده حتماً فضاها و امکانات بیشتری را به آنها اختصاص دهیم.
بهرام توکلی، کارگردان فیلم «غلامرضا تختی» که مهمان ویژه این اکران بود گفت: بسیار خوشحال هستم که جشنواره فیلم فجر برنامهای برای نابینایان تدارک دیده است. امیدوارم آنها فیلم مرا دوست داشته باشند.
فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی در پردیس کورش به سانس فوق العاده رسید.
فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی که امشب پنجشنبه 11 بهمن در سالن فاروس و گراند سینمای پردیس سینمایی کورش ساعت 22:30 اکران میشود با استقبال مخاطبان این پردیس همراه شد و در 2 سالن در سانس های 22:10 و 22 به سانس فوقالعاده رسید.
پس از نطق ملتهب فاطمه معتمدآریا در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر، مطابق پیش بینی کیهان حمله را آغاز کرد و با واژه پیرزن قصد تحقیر معتمدآریا را داشت اما واکنش های مجازی عمدتا در حمایت از معتمدآریا هست و واژه پیرزن علیه خود کیهان شد.
چهارشنبه ۱۰ بهمن روزنامه کیهان در واکنش به سخنان فاطمه معتمدآریا در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر نوشته بود: «انتظار آن بود حالا که پیرزنی سرد و گرم چشیده هستید، از گذران عمرتان عبرت گرفته و از حداقل بینش و دانش برخوردار باشید. نمکدان نشکنید، منشا نشر دروغ نشوید و عاقلانه زندگی کنید.»
ادبیات روزنامه کیهان در این مطلب با واکنش مهراب قاسمخانی روبهرو شد که در اینستاگرام نوشت: «در پاسخ به انتقادات خانم معتمدآریا در مراسم افتتاحیه جشنواره فجر، روزنامه کیهان مطلبی نوشته که چندین بار توی متنش در وصف ایشون از واژه “پیرزن” استفاده کرده. کاری به این ندارم که با هر استانداردی خانم معتمد آریا پیرزن محسوب نمیشن و در نهایت یه خانم میانسال به حساب میان، ولی نکته اصلی که میخوام در موردش حرف بزنم، شکل استفاده از واژه “پیرزن” توسط این روزنامه وزینه که به قصد تحقیر و تمسخر خانم معتمد آریا ازش استفاده شده. یعنی این عزیزان از “پیرزن” به جای فحش استفاده کردن.
این فرهنگ دقیقاً همون فرهنگیه که برای تحقیر یه مرد میگه: “مثل زنا هستی” یا برای تمسخر طرف مقابل از واژه های “دهاتی” و “شهرستانی” استفاده میکنه. این ادبیات نشون دهنده میزان تحجر فکری تحریریه کیهان و فاصله اش از تفکر و تعقل و خرده. فرهنگ و ادبیاتی چندش آور با رویکرد جنسیتی و نژادپرستانه که سالهاست منسوخ شده.
فقط متوجه دلیل عصبانیت کیهان از صحبتهای خانم معتمدآریا نشدم. این که ایشون نصف سالهای فعالیتشون رو با انواع ممنوعیت و محرومیت گذروندن و همفکران شما همیشه از ایشون متنفر بودن رو دروغ گفتن؟ الان دارید منت میذارید که اجازه دادید بدون لابی و حمایت و فقط با استفاده از تواناییهای خودشون کار کنن و بدرخشن؟ بابا دستتون درد نکنه که این همه بزرگوارید.
البته درکتون میکنم. سخته که صاحب تمام قدرت و ثروت باشی و تصمیم گیریهای فرهنگی و سیاسی در اختیارت باشه و تریبون و رسانه ملی دستت باشه، اون وقت مردم یکی رو دوست داشته باشن که چشم نداری ببینیش... منم بودم عصبانی میشدم... به هر حال “پیرزن” فحش نیست.»
اکران مردمی فیلم سینمایی «جاندار» ساخته حسین امیریدوماری و پدرام پورامیری عصر روز پنجشنبه 11 بهمن در پردیس سینمایی چارسو با حضور عوامل و علاقهمندان برگزار شد.
کامران مجیدی تهیهکننده این فیلم، پیش از اکران «جاندار» با تقدیر از حاضرانی که وقت گذاشته و به تماشای فیلم نشستند گفت: «به صورت ویژه از تک تک عوامل فیلم تشکر میکنم، آقای مصطفی تقیزاده عزیز جایشان خالی است و دوست داشتم که در اینجا حضور داشتند.»
او ادامه داد: «خیلی خوشحالم که سومین فیلم سینماییام را با دو جوان بسیار مستعد و خلاق کار کردم و قطعا در فیلم چهارم نیز با فیلم اولیها کار می کنم زیرا که همکاری با حسین امیری دوماری، پدرام پورامیری و همینطور محمد داودی که به صورت مشترک نگارش فیلمنامه را برعهده داشتند بسیار لذت بخش بود.»
مجیدی خطاب به حاضران در سالن نیز بیان کرد: «اگر فیلم را دیدید و دوست داشتید حتما به دوستان و اطرافیان خود سفارش کنید تا به تماشای آن بنشینند.»
در ادامه این مراسم اکران، حسین امیری دوماری یکی از کارگردانان «جان دار» درباره پروسه تولید این فیلم توضیح داد:«یک سال و نیم زمان صرف نگارش فیلمنامه «جان دار» شد و پس از آن پروسه تولید و ساخت آغاز شد. از تک تک کسانی که در این فیلم حضور داشتند چه الان اینجا هستند و چه نیستند هم قدردانی میکنم زیرا که اگر نبودند نتیجه کار چیز دیگری میشد که قطعا مطلوب ما نبود و امیدوارم که شرمنده آنها هم نشده باشیم.»
جواد عزتی یکی از بازیگران این فیلم که در این اکران مردمی حضور داشت هم خطاب حاضران در سالن سینما گفت: «ممنون که آمدید که فیلم را ببینید و بسیار خوشحالم که امروز در کنارتان هستم.»
اجرای برنامه را علی زادمهر بر عهده داشت.
مجید قناد اجرای جشن های ویژه برنامه «سیمرغ و پروانهها» در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر برعهده گرفت.
ویژه برنامه «سیمرغ و پروانهها» همزمان با سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر از روز شنبه 13 بهمن ماه در پردیس تماشا با نمایش فیلم سینمایی لکنت» ساخته محمدرضا حاجی غلامی آغاز میشود. در یک سانس از نمایش 5 فیلم منتخب کودک و نوجوان از ساعت 9:30 دقیقه صبح کودکان، نوجوانان و خانوادههایشان در جشن «سیمرغ و پروانه ها» شرکت میکنند و بعد از آن به تماشای فیلم مینشینند.
اجرای این جشنها را مجید قناد تهیه کننده و مجری برنامههای خاطره ساز کودک و نوجوان تلویزیون برعهده دارد.
با نظر مساعد ابراهیم داروغهزاده دو فیلم سینمایی «وکیل مدافع» به کارگردانی مشترک سلما بابایی، ونداد دوشن و تهیه کنندگی محسن علیاکبری با موضوع دفاع مقدس و فیلم سینمایی «مدیترانه» به کارگردانی هادی حاجتمند و تهیهکنندگی رشید حاجتمند با موضوع مقاومت سوریه، هر کدام یک نوبت نمایش در پردیس سینمایی چارسو و چند نمایش در برخی از مراکز استان خواهند داشت.
فیلم سینمایی «وکیل مدافع» دوشنبه 15 بهمن سانس ساعت 14.30 در چارسو روی پرده میرود و همچنین فیلم «مدیترانه» ساعت 14.30 روز 17 بهمن ماه در این سینما به نمایش درمیآید.
«وکیل مدافع» موضوعی مربوط به دفاع مقدس دارد و ایمان افشاریان، کوروش تهامی، محمودعزیزی و مجید یاسر بازیگران آن هستند. «مدیترانه» با بازی مهراوه شریفینیا، بهرنگ علوی، پوریا پورسرخ و قاسم زارع با موضوع مقاومت در سوریه ساخته شده است.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر را در صفحهی اخبار منظوم، مرجع سینما و تلویزیون ایران؛ میتوانید دنبال کنید.