به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم، مرجع سینما تلویزیون ایران، «آشوب» عنوان جدیدترین فیلم کاظم راست گفتار است. او که پیشتر فیلمهای با مضمون کمیک مانند چک، زنان ونوسی مردان مریخی و عروس خوش قدم را کارگردانی کرده در جدیدترین ساخته خود به داستانی تاریخی پرداخته است. آشوب فیلمی 100 دقیقهای است که بخش عمده فیلمبرداری آن در شهرک سینمایی غزالی انجام گرفته است.
نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
به گفته کاظم راست گفتار، این فیلم برخلاف آثار تاریخی پیش از این از جلوه های ویژه پیشرفتهای بهره برده است به گونهای که 80 درصد از صحنه های آن نیاز به طراحی جلوه های ویژه کامپیوتری سنگین دارد. به واقع همین موضوع موجب طولانی شدن مدت زمان تولید این فیلم شده است.راست گفتار به گفته خودش مایل نبوده که همچون بسیاری از کارگردانان دنباله روی سبک زنده یاد علی حاتمی برای تولید آثار خود باشد.
نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
او که فیلم خود را تلفیقی از «ماتریکس» و «هزاردستان» می داند معتقد است پس از ساخت فیلم ارزشمند «هزار دستان» تعدادی از فیلمسازان که مبادرت به ساخت آثار تاریخی می کردند در تمامی زمینه ها حتی در ساده ترین مسائل از جمله طراحی صحنه و لباس، و چهره پردازی و... سعی داشتند که از زنده یاد علی حاتمی الگو برداری کنند که همین مسأله مسبب شد تا ما دیگر فیلم ارزشمند تاریخی در کشورمان نداشته باشیم.
نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
از این رو این فیلمساز به شدت سعی کرده تا در «آشوب» با استفاده از تجهیزات و ادوات جدید سینمایی و فنی و به خصوص در بخش جلوه های ویژه کامپیوتری یک فیلم متفاوت در ژانر تاریخی خلق کند که بتواند از «هزار دستان» زنده یاد علی حاتمی متفاوت باشد؛ به نحوی که می توان گفت این فیلم بر اساس تلفیقی از «ماتریکس» و «هزار دستان» ساخته شده است.
نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
آشوب داستان جوانی را روایت می کند که با نام مستعار در کافه های لاله زار به خوانندگی مشغول است. او که نمی تواند از هنر برای پیشرفت در زندگی استفاده کند به ناچار راه های غیر اخلاقی را پیشرفت انتخاب می کند. در این میان آشوب های این جوان با قائله های دهه 20 شمسی تلفیق می شود تا او را در موقعیتی ترسناک و تهدیدآمیز قرار دهد.
کاظم راست گفتار که علاوه بر کارگردانی تهیه کنندگی جدیدترین ساخته خود را نیز برعهده داشته از بازیگران مطرحی نظیر داریوش فرهنگ، محمدرضا شریفی نیا، فرهاد آییش، آتیلا پسیانی، همایون ارشادی، کوروش تهامی، محمدرضا هدایتی، امیرحسین صدیق، شهره لرستانی، لیلا اوتادی و یکتا ناصر استفاده کرده است.
این فیلمساز متولد سال 1342 در شهر شیراز است و رشته سینما از دانشگاه هنر فارغ التحصیل شده است. علاوه بر این او در رشته پژوهش هنر نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد است. راست گفتار از سال 81 با ساخت فیلم «عروس خوش قدم» فعالیت خود را آغاز کرده است.
محمدرضا شریفی نیا متولد سال 1334 در تهران و از جمله هنرمندان فعال در زمینه های مختلف مانند بازیگری، عکاسی، برنامه ریزی و دستیار کارگردانی پروژه های تصویری است. نخستین تجربه او در بازیگری به مجموعه «امام علی» ساخته داود میرباقری باز می گردد. اثری که شریفی نیا به مدت سه سال مشغول به ایفای نقش ولید در آن شد. با این حال به دلیل طولانی بودن زمان تولید این فیلم سال ها طول کشید تا شریفی نیا به بازیگری مطرح بدل شود. او نخستین بار با فیلم «پری» اثر داریوش مهرجویی دیده شد. او در این فیلم نقشی بسیار کوتاه داشت. پس از پری در فیلم «آدم برفی» بازی کرد که این فیلم نیز به مدت سه سال توقیف شد اما با پخش سریال امام علی در سال 1375 به یکباره مشهور شد و نامش بر زبان ها افتاد.
محمدرضا شریفی نیا در طول عمر هنری خود همواره کارگردان های مطرح و خوش نام سینما و تلویزیون همکاری داشته است. او در دهه 70 یعنی ابتدای فعالیت خود با کارگردان هایی نظیر ابراهیم حاتمی کیا، داریوش مهرجویی، بهروز افخمی، کمال تبریزی، مسعود جعفری جوزانی و ضیا الدین دری همکاری داشته است.
شریفی نیا در تلویزیون نیز کارنامه موفقی از خود نشان داده است. پس از پخش سریال امام علی او مورد توجه بسیاری از کارگردان ها قرار گرفت. با این همه خود ترجیح داد در سینما به کار خود ادامه دهد. پس از موفقیت و دیده شدن در سینما در سال 1378 با مجموعه «ورثه آقای نیکبخت» ساخته مرضیه برومند به تلویزیون بازگشت. از جمله مجموعه های به یادماندنی او می توان به «سفر سبز»، «سال های مشروطه»، «مختارنامه» و «تبریز در مه» اشاره کرد.
در اکران نوروزی سال 96 شریفی نیا فیلم سینمایی «سه بیگانه» را بر پرده سینماها دشت. با این حال آن طور که از گفته های منتقدان شنیده می شود این فیلم به خوبی نتوانسته نظر مخاطبان را به خود جلب کند. با این حال باید تا پایان اکران این فیلم به انتظار نشست و با نیم نگاهی به فروش گیشه درباره میزان موفقیت این فیلم قضاوت کرد.
فرهاد آئیش متولد سال 1331 در شمیران است. او یکی از بازیگران با تجربه و فعال سینما و تلویزیون ایران است که در زمینه نمایشنامه نویسی و کارگردانی تئاتر نیز فعالیت مستمری دارد. او در اوایل دوران جوانی و پس از اتمام دوران متوسطه با کمک مادرش به انگلستان مهاجرت کرد و پس از یادگیری زبان به تحصیل در زمینه عکاسی و سینما پرداخت. آئیش به خاطر ساخت فیلم های کوتاه بورسیه تحصیلی نیز شد و پس از 16 سال فعالیت در زمینه فیلم سازی و عکاسی به واسطه یکی از اساتید خود با تئاتر آشنا شد.
فرهاد آئیش در سال های دور از ایران در کشورهای مختلف همچون امریکا، انگلیس و آلمان به زندگی و فعالیت پرداخته و ده ها نمایشنامه را به زبان های فارسی و انگلیسی کارگردانی کرده. او پس از 27 سال دوری از ایران سرانجام در سال 1376 به کشور بازگشت و چند سالی را هم در ایران به بازی، نویسندگی و کارگردانی تئاتر پرداخت.
در سال 1378 بود که با کارگردانی رضا عطاران و بهروز بقایی مجموعه طنز تلویزیونی «قطار ابدی» را برای شبکه سوم سیما تولید کرد؛ مجموعه ای که بسیار مورد پسند قرار گرفت و عمده بازیگران آن نیز سالها در سینما و تلویزیون حضور درخشانی را تجربه کردند. بازی او در سریال «پرده نشین» ساخته بهروز شعیبی در نقش یک روحانی توانمندی آئیش را در اجرای نقش های سخت با ویژگی های ظریف رفتاری به خوبی نشان داد.
نخستین حضور فرهاد آئیش در سینما با «شب های تهران» به کارگردانی داریوش فرهنگ بود. او که پیش تر در فیلم های «عطش»، «مکس» و «یک عاشقانه ساده» با سامان مقدم همکاری داشته به خوبی با انتظارات و سلیقه این کارگردان آشناست. فرهاد آئیش در طول دوران فعالیت خود در سینما و تلویزیون ایران در مقابل دوربین کارگردان های مطرحی نظیر مرضیه برومند، فرزاد موتمن، سید ضیاالدین دری، پوران درخشنده و رسول صدرعاملی به ایفای نقش پرداخته است.
آئیش در نوروز در مجموعه «دیوار به دیوار» حضور داشت. این سریال که ایام نوروز از شبکه سوم سیما پخش می شد تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد و به نظر می رسد در میان سایر آثار تولید شده از سوژه ای جذاب تر بهره می برد و مخاطبان بیشتری را با خود همراه کرده است.
امیرحسین صدیق متولد سال 1358 در تهران است و بسیاری هنوز او را با سریال عروسکی «قصه های تابهتا» و کاراکتر آقای پدر می شناسند. در واقع این مجموعه اولین حضور وی در تلویزیون بوده است. صدیق پیش از ورود به سینما و تلویزیون بازی را در تئاتر و با نمایش «پیروزی در شیکاگو» به کارگردانی مرحوم داوود رشیدی تجربه کرد. سپس در سال 71 با فیلم «قافله» ساخته مجید جوانمرد برای اولین بار مقابل دوربین بازی کرد.
اوج درخشش صدیق با سریال «قصه های تابهتا» اثر مرضیه برومند بود. این سریال با سوژه ساده اما جذاب و عروسکی که به دست آزاده پورمختار گردانده می شد مورد استقبال فراوانی از سوی مخاطبان به خصوص طیف کودک و نوجوان قرار گرفت و موجب شهرتی زودهنگام برای امیرحسین صدیق شد. پس از آن مرضیه برومند از او برای سایر کارهای خود نیز استفاده کرد که از جمله آنها می توان به ماجراهای من و آقای اصل تهرانی، هتل، ورثه آقای نیکبخت، کارآگاه شمسی و دستیارش مادام و کتابفروشی هدهد اشاره کرد. در مجموع صدیق همواره با ساخته های مرضیه برومند خوش درخشیده که آخرین مورد آن به «آب پریا» باز می گردد. او عمدتا در آثار این کارگردان از کاراکترهای مثبت، معصوم و آمیخته با طنز برخوردار است.
در کنار توانایی صدیق در اجرای نقش های مثبت و طنز او را در کاراکترهایی جدی و متفاوت با کارهای کودک و نوجوان نیز بسیار دیده ایم. «آشوب» اولین حضور او در قاب تصویر پس از غیبتی حدودا دو ساله محسوب می شود.
شهره لرستانی متولد سال 1345 و دانش آموخته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و فیلمنامه نویسی از مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی است. او را بیشتر در عرصه بازیگری سینما و تلویزیون دیده ایم اما لرستانی چند سالی است که در حوزه کارگردانی نیز فعالیت می کند که تله فیلم «ماه منیر» از جمله آثار وی به شمار می رود. او بازیگری را از تئاتر و با نمایشی به نام «آدم برفی» آغاز کرد و تاکنون به عنوان کارگردان اجراهای بسیاری را بر روی صحنه برده است. از جمله آثار موفق او در دهه هفتاد می توان به نمایش «سلطان مار» نوشته بهرام بیضایی اشاره کرد.
شهره لرستانی با فیلم «نیاز» به کارگردانی علیرضا داوود نژاد بازی در سینما را آغاز کرد. فیلم «لیلی با من است» ساخته کمال تبریزی از آثار موفق دهه هفتاد است که نقش بسیاری در شهرت او میان مخاطبان سینما و تلویزیون داشت. او عمدتا با نقش های طنز در مقابل دوربین حاضر می شود؛ با این همه حضورش در فیلم های تاریخی نظیر «مختارنامه» و «کلاه پهلوی» نشان از قابلیت او در اجزای نقش های متفاوت دارد.
در کنار بازیگری و کارگردانی در تئاتر، سینما و تلویزیون، مجموعه هتل و فیلم سینمایی «ماموریت آقای شادی» از جمله آثاری هستند که شهره لرستانی به عنوان نویسنده در آنها حضور داشته است.
یکتا ناصر متولد سال 1357 در شهر تهران و فارغ التحصیل رشته محیط زیست از دانشگاه آزاد اسلامی است. او نخستین بار بازیگری را با سریال «گل های کاغذی» در سال 76 آغاز کرد. سپس در سال 80 با حضور در فیلم سینمایی «ساقی» به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا اعلامی پا به عرصه سینما نهاد.
یکتا ناصر در نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
یکتا ناصر در تمام سال های فعالیت تصویری خود در هر دو حوزه سینما و تلویزیون حضوری فعال داشته و در سال 90 برای بازی در فیلم«یکی می خواد باهات حرف بزنه» موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن از سی امین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر شد.
داریوش فرهنگ متولد سال 1336 در آبادان و فارغ التحصیل رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. او کارگردان، فیلمنامه نویس و بازیگر مطرح سینما و تلویزیون ایران است و فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب در سال 1345 در زمینه تئاتر آغاز کرد. داریوش فرهنگ نخستین بار در سال 1359 با بازی در فیلم کوتاه «سلندر» به کارگردانی واروژ کریم مسیحی حضور در عرصه سینما را تجربه کرد. پس از آن در سال 1360 با فیلم «رسول پسر ابوالقاسم» فیلمنامه نویسی و کاگردانی در سینما را نیز آغاز نمود.
داریوش فرهنگ در نمایی از فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
«سلطان و شبان» اثری است که با نام داریوش فرهنگ گره خورده است و هنوز بسیاری از مخاطبان سینما و تلویزیون این مجموعه پرطرفدار به یاد دارند؛ اثری که در دهه 60 مخاطبان فراوانی را پای تلویزیون نشاند. البته این تنها یکی از افتخارات داریوش فرهنگ است. او در سال 1369 با نویسندگی و کارگردانی فیلم «دو فیلم با یک بلیط» و بازی در آن حسابی خوش درخشید و نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و برنده جایزه ویژه هیات داوران از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر شد. این اثر دیپلم افتخار بهترین فیلم را نیز در این جشنواره دریافت کرد و مهدی هاشمی بازیگر نقش اصلی آن برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
تصاویری از گریم بازیگران فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار
تصاویری از گریم بازیگران فیلم سینمایی«آشوب » ساختهی کاظم راست گفتار