به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
رایگیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جامجم از ۲۳ بهمن آغاز شد و تا پنج شنبه ادامه داشت. در این بخش از جشنواره رقابت تنگاتنگی شکل گرفته بود و برنامههایی چون «نود» و «برنده باش» در میان برنامه های شاخص و همچنین «حالا خورشید» و «سمت خدا» در بخش برنامه های پرمخاطب صدرنشین شده بودند. اما ماجرایی که رخ داد همه کسانی که در رای گیری مردمی جشنواره جام جم شرکت کرده بودند و حتی کسانی که در این رای گیری شرکت نکرده بودند را متعجب ساخت.
ماجرا از این قرار بود که از روز جمعه پیامک تایید رای به برنامه «برنده باش» با اجرای محمدرضا گلزار برای تعداد زیادی از مشترکین اپراتورهای مختلف ارسال شد و این در حالی بود که این افراد اصلا در رای گیری جشنواره تلویزیونی جام جم شرکت نکرده بودند.
این ماجرا ادامه پیدا کرد و حتی تعدادی از خبرنگاران که این پیامک برایشان ارسال شده است تصمیم به منشن وزیر ارتباطات در شبکه های اجتماعی گرفتند و خواستند پشت پرده ماجرا آشکار شود. بسیاری از مردم نیز از پیامکی که برایشان ارسال شده بود اسکرین شات گرفتند و در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشتند.
دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم اما ادعا کرد که سامانه رای گیری مردمی جشنواره مورد حمله سایبری قرار گرفته است. او گفت این حمله در ساعت ۲۴ پنجشنبه نهم اسفندماه ۹۷ اتفاق افتاده است و ما از همان لحظات ابتدایی دیتا سنتر را ایزوله کردیم تا رأیهای مشکوک وارد رأیهای مردمی نشود.
احمدی افزاد تاکید کرد که کارشناسان در حال بررسی این موضوع هستند که پیامک ها چطور برای مردم ارسال شده است.
او همچنین در خبری که توسط روابط عمومی سیما برای خبرنگاران ایمیل و پیامک شد از اختلال در سامانه پیامکی گفت و اعلام کرد: از همان لحظه بروز اختلال در سامانه، رای گیری بخش مردمی جشنواره متوقف شد و موضوع در حال پیگیری است.
مسعود احمدیافزادی گفت: حوزه انفورماتیک جشنواره «جام جم» در ساعت ۲۴ بامداد روز جمعه ۱۰ اسفندماه متوجه این اختلال در رایگیریها شده و بلافاصله سیستم ورود آراء را بسته است. هم اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم و به بررسی پیامکها و موارد مرتبط با این قضیه میپردازیم و به طور جدی نسبت به این مساله اقدام خواهد شد. تمام مسیرهایی را که منجر به ثبت رأی میشود را بررسی کرده تا هر کجا اختلالی مشاهده، جلوی آن گرفته شود و قطعا تلاش بر این است که تکتک رأیهای مردمی به دقت و با شفافیت و حساسیت حفاظت شود. ثبت آرا همچنان متوقف است و در حال بررسی علت بروز این اشکال هستیم.
اما هیج کدام از صحبت های دبیر جشنواره افکار عمومی را قانع نکرد و مردم را مصمم تر ساخت تا از حقیقت ماجرا آگاه شوند.
پس از آن آذری جهرمی، وزیر ارتباطات از رای گیری ۱ میلیون در توئیتی گفت:«دو تصویر فوق، بخشی از مستندات آنچه در نظرسنجی انتخاب محبوبترین برنامه سال صدا و سیما گذشته است را به نمایش میگذارد. مستندات پس از تکمیل به صورت کامل برای رسیدگی به صدا وسیما و پلیس فتا ارسال خواهد شد.» وزیر ارتباطات در این توئیت کلمه«حق الناس» را هشتگ زد.
این توئیت نشان می داد از ساعت ۱ تا ۴ بامداد ۱۱ اسفند، بیش از یک میلیون رای به آرای برنامه «برنده باش» اضافه شده است تا از برنامه « نود » پیشی بگیرد و انتشار این خبر دقیقا برخلاف صحبت های دبیر جشنواره جام جم بود که گفته بود از ساعت ۱۲ شب گذشته سایت ایزوله شده است.
برخی نوشتند ظاهرا افرادی که مشغول تقلب در آرای مردمی جشنواره برای بالا بردن یک برنامه( برنده باش) و پایین آوردن دیگر برنامه (نود)بودند گاف بزرگی داده اند، فراموش کرده اند که نباید پیامک تایید رای گیری را برای کسانی که اصلا در جشنواره شرکت نکرده بودند و از رای آنها به نفع یک برنامه سواستفاده شده بود بفرستند.
به گزارش شبستان پس از این ماجراها مردمی که به رسانه ملی اعتماد کرده بودند و در رای گیری بخش مردمی جشنواره جام جم شرکت کرده بودند دلسرد شده اند. اگرچه هنوز مدیران رسانه ملی و مسئولان این جشنواره که تنها جشنواره معتبر تلویزیونی کشور است هیچ پاسخی برای اقناع افکار عمومی نداده اند اما به نظر می رسد این گاف بزرگ تیر خلاصی بر اعتماد مردم نسبت به تلویزیون بود. مردمی که در نظر سنجی این جشنواره شرکت کرده بودند اعتماد خود را نسبت به تلویزیون از دست داده اند و می پرسند اگر قرار بود مدیران تلویزیون برنامه مورد علاقه و مورد نظرشان را به جایگاه برتر برسانند چرا رای گیری مردمی صورت گرفت. سواستفاده از آرای مردمی برای برتر نشان دادن یک برنامه که انتخاب حقیقی مردم نبوده است را چه می شود تعبیر کرد؟