به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، وسوسه ی حضور در عرصه های دیگر هیچوقت سلبریتی ها را رها نکرده، وطنی و خارجی هم ندارد، بازیگرانی که خواننده شدند، نویسنده هایی که بازیگر شدند و ورزشکاران و بخصوص فوتبالیستهایی که بازیگری را تجربه کرده اند. این روند یعنی ورود فوتبالی ها به سینما از اواخر دهه ۴۰ شروع شد و تا همین الان هم این آمدن ها ادامه داشته و دارد. فوتبالیست های زیادی در همه این سال ها تجربه حضور جلوی دوربین سینما و تلویزیون را تجربه کردند. فوتبالیست های خیلی معروف که یک نقش درست و حسابی - این درست و حسابی دقیقا به لحاظ کمی است، نه کیفی و منظور عهده دار بودن نقش اصلی است - در یک یا چند فیلم داشتند و بعد فوتبالیست های کمتر معروف که سینما تبدیل به حرفه شان شد.
تاکنون فوتبالیست های زیادی تجربه حضور جلوی دوربین سینما و تلویزیون را تجربه کردهاند، در این پرونده به بهانه درخشش و حضور مستمر پژمان جمشیدی و علی انصاریان در دنیای سینما، تئاتر و تلویزیون نگاهی داشته ایم به همه فوتبالیست هایی که جلوی دوربین کارگردانان رفته اند. با ما همراه باشید:
عزیز اصلی
در چه تیمی توپ می زد: پرسپولیس
میزان محبوبیت در زمانی که وارد سینما شد:
یکی از ستون های اصلی پرسپولیس در نیمه دوم دهه ۴۰۰. عمر ما که هیچ، عمر خیلی از بزرگتر از ما هم به دوران بازیگری او قد نمی دهد اما اینطور که می گویند، به دلیل بدن ورزیده اش، رفلکس های دیدنی و زیبایی داشته و یکی از ارکان موفقیت پرسپولیس و پیکان در آن سال ها بوده. او همچنین عنوان اولین یاغی دربی ها را هم با خود یدک می کشد. چک معروف او به داور دربی سال ۴۸ یکی از حواشی بزرگ دیدارهای سرخابی هاست.
در چه زمانی و با چه فیلمی وارد سینما شد:
درست دراوج محبوبیت و در دوران تکامل فوتبالش و در سال ۱۳۴۵ وارد سینما شد. خودش نحوه ورودش به سینما را اینطور روایت می کند:«در آن زمان دوبلورها در خانه خود دوره می گذاشتند و از هنرپیشه ها - خواننده ها- فوتبالیست ها و ... هم دعوت می کردند. من هم آنجا با آنها آشنا می شدم ولی مرحوم ساموئل خاچیکیان به من گفت:عزیز تو چهره و حرکاتت جان می دهد برای سینما. حرکاتت را در خلال بازی دیدم و خوشم آمد. به این طریق او به من پیشنهاد بازی در فیلم (بی عشق هرگز) را کرد. من هم از خداخواسته از جایی که علاقه داشتم قبول کردم. او هم نامردی نکرد و در اولین فیلم یک رل منفی به من داد.»
چه اتفاقی برایش افتاد:
در همان سالی که در فیلم «بی عشق هرگز» خاچیکیان بازی کرد، بلافاصله برای بازی در دو فیلم دیگر هم دعوت شد. «خداحافظ تهران» و «مامور دو جانبه» را در همان سال ۴۵ بازی کرد. بعد دو سال بین کارهایش فاصله افتاد تا اینکه در سال ۴۷ با بازی در چهار فیلم «پلی به سوی بهشت»، «کشتی نوح»، «تونل» و «پنجه آهنین» تلافی این دو سال غیبت را درآورد.
او دوباره تا سال ۵۰ در فیلمی بازی نکرد و در این سال هم فقط جلوی دوربین تونی زرین دست در فیلم «فاتحین صحرا» رفت. عمر فوتبالی و بازیگری او یک جورهایی با هم تمام شد.
وضعیت کنونی:
مدت هاست از ایران مهاجرت کرده. او بعد از سال ۵۰ در فیلمی بازی نکرد. خودش می گوید وجود باندبازی ها در سینما و داشتن برخی خواسته های غیرمعقول موجب شد تا دور هنرپیشگی را برای همیشه خط بکشد.
علی انصاریان
در چه تیمی توپ می زد: پرسپولیس
میزان محبوبیت در زمانی که وارد سینما شد:
علی انصاریان معروف به علی بخیه. یک جورهایی در دهه ۸۰ نماد تعصب در پرسپولیس بود. او آنقدر متعصب به این تیم بود که حتی حضور شوکه کننده اش در استقلال را هیچ پرسپولیسی باور نداشت. به همین دلیل بود که در همان دربی که با پیراهن استقلال بازی کرد، به طور وحشتناکی از طرف طرفدارهای پرسپولیس تشویق شد. او در دوران اوج بازیگری اش در فوتبال، گریز کوچکی به بازیگری در فیلم هم زد و در یکی از اپیزودهای «زیر آسمان شهر» بازی کرد.
در چه زمانی و با چه فیلمی وارد سینما شد:
حضورهای گاه و بیگاهی در تلویزیون داشت که بیشتر به حضورهای چند سکانسی اش در سریال هایی مثل «زیر آسمان شهر» و «خانه اجاره ای» برمی گشت اما او چند سالی می شود به شکل حرفه ای آن هم در مقام تهیه کننده و بازیگر وارد سینما شده است. ماحصل این حضور هم فیلمی بود به نام «کلاف» که در شبکه نمایش خانگی توزیع شد و استقبال چندانی از آن صورت نگرفت.
چه اتفاقی برایش افتاد:
انصاریان بعد از «کلاف» بازیگری را رها نکرد و با بازی در فیلم «سوختن»، سریال «کیمیا» و مجموعه «آسپرین» در شبکه خانگی نشان داد که دغدغه جدی برای حضور در سینما و تلویزیون دارد.
وضعیت کنونی:
علی انصاریان الان کاملا از فضای فوتبالی کشور فاصله گرفته و تمام تمرکز خود را روی بازیگری و تهیه کنندگی گذاشته است. با اینکه انصاریان در کارهایی که حضور داشته است نشان داده که در این حیطه بی استعداد نیست، اما به نظر می آید هیچگاه نتواند در این عرصه عرض اندام کند.
پژمان جمشیدی
در چه تیمی توپ می زد: پرسپولیس
میزان محبوبیت در زمانی که وارد سینما شد:
پژمان جمشیدی ۵ سال در پرسپولیس بازی کرد اما هیچ وقت تبدیل به ستاره این تیم نشد؛ حتی در یک سال هم شماره ۱۰ تیم را به او دادند اما تماشاگران هرگز او را در قامت یک ۱۰ واقعی ندیدند. اتفاق های زمان حضورش در تیم بگوویچ هم موجب شد تا در آن سال ها هواداران چندان دل خوشی از او نداشته باشند.
در چه زمانی و با چه فیلمی وارد سینما شد:
دو سه سالی بود که فوتبال را کنار گذاشته بود و مشغول طی کردن کلاس های مربیگری بود که وارد گود بازیگری شد. البته او قبل از سریال «پژمان» در یک اپیزود از سریال «ساختمان پزشکان» نقش کوتاهی بازی کرد اما در هر حال اولین حضور جدی اش همان سریال «پژمان» است که در واقع کاریکاتوری از زندگی خودش است که توسط برادران قاسم خانی و سروش صحت ساخته شد و جمشیدی را یک شبه به ستاره تلویزیون تبدیل کرد. ترکیب بازی او و سام درخشانی آن قدر جذاب و شیرین بود که بعدها در «خوب بد جلف» و «تگزاس» این همکاری ادامه یافت. اولین کار سینمایی جمشیدی حضور در «آتش بس ۲» بود.
چه اتفاقی برایش افتاد:
قبل از پخش سریال «پژمان» و با توجه به فاجعه آفرینی دیگر فوتبالیست ها در عرصه بازیگری، شاید خیلی ها امیدی به موفقیت پژمان جمشیدی نداشتند و گمان بر این بود که حضور او در عرصه بازیگری به همین یک سریال ختم می شود و تمام؛ اما بازی حیرت انگیزش در سریال سروش صحت، همه را شگفت زده کرد و موجب شد در این عرصه بماند و اتفاقا به بازیگر موفقی هم تبدیل شود. درخشش او با حضور همزمان در سریال نوروزی «دیوار به دیوار» و فیلم «خوب بد جلف» که در نوروز روی پرده سینما آمد تکمیل شد. پس از آن بود که سیل پیشنهادات کاری به سمت این فوتبالیست سابق روانه گردید و جمشیدی حتی روی صحنه تئاتر هم رفت. «۵۰ کیلو آلبالو»، «سالهای ابری»، «آذر»، «من دیوانه نیستم» و «لونه زنبور» دیگر کارهایی است که پژمان جمشیدی در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
وضعیت کنونی:
او جاه طلبی خوبی در عرصه بازیگری دارد. همزمان با «پژمان»، در تله فیلمی به نام «شرف خانواده فاضل» بازی کرد و با اعتماد به نفسی خارق العاده پا به عرصه بازیگری تئاتر گذاشت و در نمایشی به نام «بادی که تو را خشک کرد، مرا برد» به کارگردانی علی نرگس نژادبازی کرد که اتفاقا آنجا هم موفق بود. بعد از آن حضورش در تئاتر را ادامه داد. او به تازگی بازی در فیلم کمدی «تگزاس» را در کنار سام درخشانی و حمید فرخ نژاد به پایان رسانده و به احتمال زیاد به زودی در سریال «خوب بد جلف ۲» که قرار است در شبکه نمایش خانگی توزیع شود، به ایفای نقش خواهد پرداخت.
احمدرضا عابدزاده
در چه تیمی توپ می زد: پرسپولیس
میزان محبوبیت در زمانی که وارد سینما شد:
درست در اوج محبوبیت و زمانی که کاپیتان تیم ملی و پرسپولیس بود وارد سینما شد. درست همان روزهایی که خیلی ها فقط به عشق بازی عابدزاده به استادیوم می رفتند و شعار «عقاب آسیا با ماست...» موتیف ثابت شعارهای استادیوم ها در زمان بازی های پرسپولیس و تیم ملی بود.
در چه زمانی و با چه فیلمی وارد سینما شد:
او سال ۱۳۷۹ به پیشنهاد دفتر محسن وزیری برای بازی در فیلم «ازدواج غیابی» پاسخ مثبت داد. در این سال به خاطر حضور ایران در جام جهانی و بازی های خاطره انگیز تیم ملی، فوتبالیست ها در اوج محبوبیت قرار داشتند و به همین دلیل سینما درصدد استفاده از محبوبیت آنها برای جذب مخاطب بود که در این میان عابدزاده بیشترین هواخواه را داشت.
چه اتفاقی برایش افتاد:
عابدزاده همانطوری که در فوتبال یک یاغی به تمام معنا بود در سینما هم این خصلتش را کنار نگذاشت. فیلمبرداری «ازدواج غیابی» از نیمه گذشته بود که با کارگردان و تهیه کننده دچار چالش شد. اختلاف آنها به قدری بالا گرفت که عابدزاده با وجود اینکه هنوز سکانس هایی از این فیلم باقی مانده بود، از پروژه کنار کشید. قهر او موجب شد تا مدتی فیلمبرداری متوقف شود و کاظم معصومی هم متعاقب آن از کارگردانی کار انصراف دهد. تولید فیلم بعد از چندین ماه توقف از سر گرفته شد و خود وزیری بدون حضور کارگردان و نقش اول فیلمش احمدرضا عابدزاده، سر و ته فیلم را جمع کرد.
«ازدواج غیابی» با همه این مشکلات آماده نمایش شد اما سرد شدن تب فوتبال در جامعه از یک طرف و ضعف مفرط فیلم از سوی دیگر موجب شد تا این فیلم شکستی مفتضحانه در گیشه بخورد.
وضعیت کنونی:
عابدزاده بعد از جاروجنجال هایش در این فیلم، دور سینما را خط کشید. البته گفته می شد بدقلقی های عقاب در زمان تولید آنچنان در آن سال ها در سینما سر و صدا راه انداخت که خود سینماگران پیش از آنکه عابدزاده بخواهد دور سینما را خط بکشد، دور او را خط کشیدند تا به این ترتیب «ازدواج غیابی» به اولین و آخرین تجربه بازیگری این دروازه بان محبوب تبدیل شود.
حمید درخشان
در چه فیلمی بازی کرد: سریال پژمان
ماحصل کار:
شاید او اگر یک درصد هم فکر می کرد که کمتر از دو سال بعد از بازی در سریال «پژمان» دوباره روی نیمکت پرسپولیس می نشیند، هیچ وقت به پیشنهاد سروش صحت پاسخ مثبت نمی داد، تا به این شکل آخرین کار مهمش پیش از سرمربیگری پرسپولیس بازی در یک مجموعه کمدی به حساب نیاید.
او در این سریال نقش خودش را بازی کرد اما حضور نسبتا زیادی در مجموعه داشت. هر چند بازی خوبی ارائه نمی داد و خود خودش بود اما با اینحال مخاطب او را می پذیرفت.
علیرضا نیکبخت واحدی
در چه فیلمی بازی کرد: سریال زیر آسمان شهر
ماحصل کار:
مهران غفوریان در زمان تولید سریال «زیر آسمان شهر» پای چند فوتبالیست را به سریالش باز کرد که یکی از آنها علیرضا نیکبخت واحدی بود که در این سریال نقش خودش را بازی کرد. فوتبالیستی که البته در دوران اوجش در زمین فوتبال هم خیلی دنبال شو دادن و نمایش دادن خودش در زمین بود.
دیگران چه کردند؟
نیما نکیسا
«از ورزش تا موسیقی و بازیگری»
نیما نکیسا دروازه بان سابق تیم پرسپولیس هم جزو کسانی است که خیلی زود وارد دنیای هنر شد. نکیسا ابتدا وارد دنیای موسیقی و خوانندگی شد و بعد از آن سری هم به دنیای بازیگری زد. «مامان بهروز منو زد» عنوان فیلم سینمایی است که نکیسا در سال ۱۳۹۰ در آن بازی کرده است.
علی پروین
«آخرین سلطان»
«علی پروین»، بازیکن پیشکسوت فوتبال در سریال «آخرین سلطان»و در فیلم «فوتبالیست ها» به کارگردانی «علی اکبر ثقفی» بازی کرده است.
حمید استیلی و افشین پیروانی
«فوتبالیست ها»
حمید استیلی در سال ۱۳۷۹ جلوی دوربین علی اکبر ثقفی رفت تا برای اولین بار بازیگری را در فیلم «فوتبالیست ها» تجربه کند.
همچنین افشین پیروانی، کاپیتان سابق پرسپولیسی ها، یکی از همان فوتبالیست های نسل طلایی ۹۸ که با همکاری پروین و استیلی فاجعه «فوتبالیست ها» را رقم زدند. او در این فیلم نقش خودش را بازی می کرد و به نسبت پروین و استیلی نقش کمتری در این فیلم داشت. دیالوگ گفتن های پیروانی در این فیلم شاهکار بود.
علاوه بر موارد ذکر شده، بازیکنانی نظیر آرش برهانی، مهدی امیر آبادی، محمد محمدی، بهروز رهبری فرد، خداد عزیزی هم در یکی دو فیلم یا سریال چند سکانس بعنوان مهمان حضور داشته اند.
مورد استثنایی: ناصر حجازی
زنده یاد ناصر حجازی یکی از فوتبالیست های محبوب دهه ۵۰ بود که حسابی کشته مرده داشت و خیلی از تهیه کننده های فیلم فارسی قبل از انقلاب پاشنه در خانه او را از جا کنده بودند تا برای حضور در فیلم هایشان رضایتش را جلب کنند. حجازی چه در دوران بازیگری و چه بعدها در دوران سرمربیگری هیچ گاه به پیشنهادهای سینمایی روی خوش نشان نداد. او با توجه به چهره فتوژنیک و قد و قواره خوبش بی شک در صورت حضور در سینما تبدیل به یک سوپراستار می شد.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
به نظر من فقط پژمان جمشیدی موفق عمل کرد