به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
نیما اقلیما، جزو کمتجربهترین و جوانترین کارگردانان امسال جشنوارهی فیلم فجر است که امسال با اولین ساختهاش «امیر» در مسابقهای با حضور کارگردانانی بسیار کارآزمودهتر از خود شرکت کرده است. فیلماولیها همواره از جذابترین بخشهای جشنواره ها به حساب میآیند. مانند جعبههایی دربسته و مخفی که هنگام گشودهشدن ممکن است هزار شگفتی بهبار آورند.
در سالهای قبل نیز فیلماولیهای شگفتیساز، کم نبودهاند. سال گذشته پیمان قاسمخانی با فیلم کمدی «خوببدجلف» بهعنوان اولین ساختهاش، نگاههای بسیاری را به خود جلب کرد و در جذب مخاطب و فتح گیشه هم بسیار موفق بود. سال قبل از آن، مهدویان، پدیده این سالهای سینما، با اولین ساختهاش، «ایستاده در غبار» تحسینها را برانگیخت. نرگس آبیار، دیگر کارگردان جوان سینما، با یکی از اولین ساختههایش «شیار ۱۴۳» مخاطب و منتقد را شگفتزده کرد.
امسال نیز غیر از نیما اقلیما، کارگردانان فیلم اولی دیگری نیز در جشنواره حضور دارند. مانند مهران احمدی، با «مصادره». اما، این کارگردانها و غیر از آنان، معمولاً تجربههای چند سالهی همراهی با کارگردانان بزرگ، یا فعالیت در دیگر عرصههای سینما را در کارنامهی تجربههای سینمایی خود دارند. دربارهی نیما اقلیما ، این نکته جالب توجه است که او سابقهی ثبت شدهی چندانی در هیچ حوزهای از سینما و تلویزیون ندارد. نام او در دو سه فیلم بهعنوان عوامل درج شده است. با این حال، او شهامت و جرات این را داشته است که نویسندگی و کارگردانی فیلمی سینمایی را بهعهده بگیرد و فیلم خود را برای مسابقه به میدان بفرستد.
این کارگردان سی و پنج سالهی سینما، توانسته برای سرمایهگذاری در فیلم خود، نظر سید ضیا هاشمی، تهیه کنندهی باسابقهی سینما را به خود جلب کند. هاشمی، تهیهکننده فیلمهای موفق بسیاری در سینمای ایران بوده و با کارگردانهای مطرح و معتبری برای تهیهی فیلمهایشان همکاری داشته است. فیلمهایی نظیر «اعتراض» ساختهی مسعود کیمیایی، «شوکران»، «روز شیطان»، «روز فرشته» و «عروس»، همگی فیلمهایی ازبهروز افخمی، با تهیهکنندگی سید ضیا هاشمی تهیه و تولید شدهاند.
این میتواند در پرونده فیلم «امیر» نکته مثبتی باشد که تهیهکنندهای با سابقه، تصمیم به تهیهی این فیلم گرفته است.
نیما اقلیما در اولین اثر خود، سراغ درامی اجتماعی رفته و ترجیح داده از زاویه جامعه و واقعیتهای آن، برای اولین بار با مخاطب رودررو شود. در خلاصه داستان فیلم او آمده است: «یکی با کار، یکی با پول، یکی با زندگی، یکی هم با سیگار. همه خودشونو میکشن. فقط راه هاشون فرق میکنه.» از این خلاصه داستان، چندان مشخص نیست که آیا با نوآوری خاصی روبرو هستیم یا صرفاً قصهای اجتماعی از انسان معاصر پیش روی ماست.
و به دلیل آنکه این اولین اثر اقلیماست، امکان مقایسه و حدس و گمان با دیگر آثار او نیز در اختیارمان نیست. تنها باید صبر کرد و اکران «امیر» را در جشنواره دید.
نیما اقلیما در فهرست بازیگران خود، ترکیبی از هنرپیشههای شناختهشده و ناشناس را دعوت بهکار کرده است. در فیلم «امیر»، میلاد کی مرام، هادی کاظمی، مصطفی قدیری، بهدخت ولیان، روشنک سه قلعه گی، وحید منافی، مهدی عامل هاشمی و سحر دولتشاهی و بازیگر خردسال: آرتین گلچین، جلوی دوربین رفتهاند.
میلاد کیمرام متولد سال ۱۳۶۵ است و از سال ۸۷ با سریال تلویزیونی«شب هزار و یکم» پا به عالم تصویر گذاشت. او خیلی زود، یعنی حدود سه سال بعد، برای بازی خوبش در فیلم متفاوت «ملکه» جوایزی را نصیب خود کرد. این اتفاق، بعدا نیز برای بازی در فیلم «خط ویژه» تکرار شد و بازی در آن فیلم، جایزهای را نصیب کیمرام کرد.
غیر از آن، او در فیلمهایی مانند «حریم شخصی»، «ملی و راههای نرفتهاش»، «آبنبات چوبی»، «امکان مینا»، «غیرمجاز»، «۳۶۰ درجه»، «صفر»، «مستانه»، «برف»، «خط ویژه» و «متروپل» و مجموعههای تلویزیونی همچون «خواستگاران»، «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»، «نابرده رنج»، «بچههای نسبتاً بد» و «ژنرال» نام برد.
سحر دولتشاهی این سالها جزو هنرپیشههای بسیار پرکار و موفق سینمای ایران بوده و در فیلمهای متعددی، حضوری خوب داشته است. او از صحنههای تئاتر شروع کرد و از طریق درخشش در نمایشهای مختلف، به سینما و تلویزیون راه یافت. او از سال ۸۴ با «چهارشنبهسوری» اصغر فرهادی پا به سینما گذاشت و به زودی با ایفای نقشهای متعدد در فیلمهای مختلف، موفق شد برای بعضی از این فیلمها جوایزی دریافت کند. مثلا برای بازی خوبش در نقش مکمل زن در «طلا و مس» و چند سال بعد با همین عنوان برای بازیاش در فیلم «عصر یخبندان» موفق به دریافت سیمرغ بلورین از جشنوارهی فجر شد. بعضی از آثاری که سحر دولتشاهی هنریپشهی آنها بوده است، عبارتند از «سوگ»، «آسمان زرد کمعمق»، «متروپل»، «مرگ ماهی»، «نیمرخها»، «دلم میخواد»، «وارونگی»، «بارکد»، «ارادتمند؛ نازنین بهاره تینا» و «لابی»
او امسال جزو بازیگران پرکار زن در جشنواره بوده است و غیر از «امیر» با دو فیلم دیگر «عرق سرد» و «چهارراه استانبول» در بخش مسابقه جشنوارهی فجر حضور دارد.
او بیشتر بهعنوان هنرپیشهی طنز مجموعههای تلویزیونی و نمایش خانگی شناخته میشود. در حقیقت بیشتر هم در ساختههای مهران مدیری ظاهر شده و در یاد مخاطب مانده است. او تحصیلات تئاتر دارد. تحصیلاتی که خودش به آن باور ندارد و معتقد است که چیزی از آن دوران نیاموخته است. بهرحال او با بازی در تئاترهای مختلف و سپس بازی در سریالهای تلویزیونی، برای بازی در فیلمهای سینمایی هم دعوت شد.
از جمله مجموعههای تلویزیونی و نمایش خانگی میتوان از «علی البدل»، «در چشم باد»، «زعفرانی»، «آسپرین»، «شوخی کردم» و «شاهگوش» نام برد.
او همچنین در فیلمهای «50 کیلو آلبالو» و «ایران برگر» ایفای نقش کرده است.
در ساخت فیلم «امیر» این عوامل نیز نیما اقلیما را همراهی کردهاند: مدیر فیلمبرداری:ادیب سبحانی، طراح چهره پردازی: ایمان امیدواری،طراح صحنه و لباس: سحر شهامت، صدابردار: امیر نوبخت، صداگذار: فرامرز ابوالصدق، مدیر تولید: وحید مشاری، مدیر برنامهریزی و دستیار اول کارگردان: هانیه بساتینی، منشی صحنه: شهره فهیمی، مدیر تدارکات: جواد راهزانی، جلوههای ویژه بصری: علی تصدیقی، عکاس: اردلان آزرمی، مشاور رسانهای: منصوره بسمل، فیلمبردار پشت صحنه: حامد مقدسی، دستیار دوم کارگردان: میلاد تنها، دستیار اول فیلمبردار: مرتضی سبحانی، مجری نور: مصطفی صادقی، گروه فیلمبرداری: پیمان وعدتی، پریا صادقبیگی، سعید حاتمی، ستار گودرزی، دستیار صدابردار: کیوان نصیری، مجریان گریم: سیامک احمدی، الهام فراخی، دستیاران صحنه: مهیار اسماعیلیپور، فائقه اصلانی، آیدین معصومی، دستیار لباس: ریحانه نعمتالهی، دکور: رضا سلیمانی، دستیار تولید: مونا قاسمی، دستیاران تدارکات: ایمان الیاسی، لیلا شجاعیپور، مجری طرح: پیمان جعفری.
شاید این فیلم هم مانند برخی دیگر از فیلمهای اول کارگردانان جوان سینمای ایران، بدل به پدیدهای جذاب شود. باید منتظر ماند و دید.
نویسنده: سمیه سادات حسینی