به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، دیروز اخباری از حضور ناصر ملک مطیعی برای اولین بار در تلویزیون منتشر شد. ابتدا گفته شد این بازیگر با سابقه و پیشکسوت مهمان مهران مدیری در «دورهمی» خواهد شد، البته پیج رسمی «دورهمی» این خبر را اعلام نکرد و همین امر سبب شد شایعه هایی مبنی بر عدم پخش این برنامه مطرح شود.
اما نکته جالب پخش یکباره تیزر برنامه «من و شما» در فضای مجازی و حتی در صفحه هنرمندانی چون رامبد جوان و خود ملک مطیعی بود که از پخش این ویژه برنامه در ساعتی خارج از ساعت همیشگی پخش آن خبر می داد. همچنین حضور یک مهمان در برنامه های شاخص تلویزیون در فاصله ی 4 ساعته کمی عجیب به نظر می رسید. اما عجیب ترین قسمت ماجرا زمانی بود که راس ساعت 19 «من و شما» روی آنتن رفت و آرش ظلی پور در آن آرزو کرد مخاطبانش ظهر جمعه خوبی داشته باشند!! تمام این ناهماهنگی ها زمانی کامل شد که پس از چند دقیقه برنامه قطع و به جای آن سریال پخش شد. در نهایت «دورهمی» هم با مهمانان دیگری روی آنتن رفت و مخاطبان رسانه ملی را در بهت فرو برد.
حال معلوم نیست که آیا ناصر ملک مطیعی کماکان ممنوع التصویر است یا خیر و اگر ممنوع التصویر است چه کسی مجوز حضور او را در این دو برنامه تلویزیونی داده است. برخی شایعات هم از مشکل دو شبکه نسیم و شما برای پخش برنامه خود خبر می دهند. ایسنا نوشت که چون سازندگان «من و شما» میخواسته اند اولین حضور ملک مطیعی در تلویزیون را به نام خود ثبت کنند و از ضبط و زمان پخش «دورهمی» خبر نداشته اند، با انتشار خبر حضور این بازیگر در شب گذشته در «دورهمی» دست به کار شده اند و برنامه روز جمعه خود را بعنوان ویژه برنامه روز چهارشنبه روی آنتن برده اند که همین امر سبب شده مدیران سیما جلوی پخش این برنامه را بگیرند. در ادامه واکنش های مختلف به این اتفاقات را بخوانید:
هادی قندی:
هادی قندی، تهیهکننده برنامه «من و شما» به قطع این برنامه که قرار بود ساعاتی قبل با حضور ناصر ملکمطیعی و علی پروین از شبکه شما پخش شود و دقایقی بعد از شروع به طور ناگهانی قطع شد، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش واکنش نشان داد.
قندی در این پست نوشته که خودش هم دلیل قطع برنامه را نمیداند.
مصطفی جلالی فخر منتقد سینما در کانال تلگرامی خود نوشت :
«اعلام کرده بودند که در شبکه ی “شما”، برنامه ای با حضور ناصر ملک مطیعی پخش خواهد شد. و تبلیغات مجازی موثری هم انجام شد و خیلی ها منتظر اولین حضور او در تلویزیون بودند. همه چیز عادی بود و می توانست باشد؛ اما باز هم یک اشتباه محاسباتی دیگر رخ داد و مجوز برنامه، دقایقی قبل از پخش لغو شد. و طبعا واکنش های توام با تعجب و اعتراض بعدی در افکار عمومی شکل می گیرد؛ و باز هم هزینه ی نابجای دیگری برای یک تصمیم ناگهانی. واقعا چرا؟
اول این که ناصر ملک مطیعی، چهل سال بعد از فیلم هایی که قبل از انقلاب بازی کرده، هیچ حساسیتی ندارد. مثل جمشید مشایخی یا علی نصیریان، عزت الله انتظامی و خیلی های دیگر. در این مدت هم هیچ فعالیت سیاسی یا اجتماعی برخلاف حاکمیت نظام نداشته است. محبوبیت اجتماعی هم دارد و اتفاقا می تواند نقش مثبتی در شکل گیری اتفاقات مفید داشته باشد.
از طرف دیگر مگر یک مرکز تصمیم گیرنده ی واحد در سازمان صدا و سیما وجود ندارد؟ و حتما این برنامه توانسته اجازه های اولیه را کسب کند که از این بازیگر قدیمی دعوت کرده اند و برنامه ضبط شده و اطلاع رسانی کرده اند. چرا باید درست چند دقیقه قبل از پخش، این مجوز باطل شود تا چنین تبعاتی داشته باشد؟! و احتمالا مجوز پخش برنامه ی دورهمی با حضور این بازیگر هم با چالش روبرو خواهد شد.
هر چه فکر می کنم، دلیلی برای ممنوعیت حضور و حتی فعالیت این بازیگر قدیمی، آن هم چهل سال پس از گذشته ی متفاوتش نمی بینم. و بدتر این که چرا باید یک اتفاق ساده به یک عامل حساسیت برانگیز اجتماعی- سیاسی بدل شود. خوب است مسئولین صدا و سیما، هوشمندی به خرج دهند و اجازه ی پخش دورهمی با حضور ناصر ملک مطیعی را صادر کنند. به ویژه در روزهایی که به همدلی و مهربانی بیشتری نیاز داریم.
تکمله: این که اعلام شده به علت نقص فنی بوده و علت اصلی، رقابت دو شبکه نسیم و شما بوده هم اشتباه این تصمیم را کم نمی کند، اما نسبت به ممنوعیت حضور ملک مطیعی، دلیل تراشی بهتری ست و قطعا پخش برنامه ی دورهمی می تواند به ترمیم این فضا کمک کند.
با اینکه هیچ کدام از برنامههای تلویزیونی با حضور ناصر ملکمطیعی دیشب پخش نشد، مسعود کیمیایی در یادداشتی به دعوت از این بازیگر پیشکسوت واکنش نشان داد. او نوشت:
«شنیدم که از ناصر ملک مطیعی دعوت شده تا بعد از سالها میهمان یک برنامه تلویزیونی (دورهمی) شود. اتفاقی که شاید میبایست خیلی پیشتر از اینها میافتاد و حالا دیگر دیر است. دیری که همیشه هست و انگار قرار نیست هیچ وقت تمام شود.
نخستین فیلمی که ملک مطیعی بازی کرد در سال ۱۳۲۷ بود اما در سال ۱۳۲۹ بود که به شکل جدی وارد سینما شد و با فیلم «ولگرد» واقعاً بازیگری را وارد سینمای ملی کرد. او در «ولگرد» تحول و حتی افسون بازیگری را وارد سینما کرد. همچنان که تا قبل از عباس جوانمرد و گروه تئاتر ملی، ما تئاتر نداشتیم، ملک مطیعی هم بازیگری را وارد سینما کرد و این، بسیار نکته باریکی است چون او چشمانداز تازهای از بازیگری را نشان سینمای ایران داد.
این سالها بسیاری از غیبت او در سینمای ایران گفتهاند اما من میخواهم از وجه دیگری به این ماجرا بپردازم. اگر ملک مطیعی نبود چه اتفاقی برای سینمای ایران میافتاد؟ او حاصل تصمیم سینمای دوره خود است، همان طور که سینمای امروز ما تصمیم دوره خودش است. سینما در ایران همیشه دولتی بوده، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب.
بخش عظیمی از آنچه که در سینمای ما اتفاق افتاده همیشه دیکته حکومتها بوده به همین جهت است که ما همیشه خیلی سخت فیلم ساختهایم. بازیگر هم از این قاعده مستثنی نیست، او هم به نوعی باید این روند را ادامه دهد مگر اینکه سازنده و مؤلف باشد. اگر نقشهای خوبی بازی نمیکند، آیا پیشنهاد خوبی بوده و او رد کرده؟ مگر چقدر حق انتخاب داشته؟ مگر سینمای ما سالی چهار فیلم خوب تولید میکند که حالا بازیگر بخواهد از بین آنها نقشی را انتخاب کند یا نکند؟ برای همین مؤلف بودن ناصر ملک مطیعی در چنین وضعیتی است که اهمیت پیدا میکند.
نباید در قبال غیبت این هنرمند بی اعتنا باشیم. او در تمام این سال ها فرصتی نیافت تا هنرش را دوباره عیان کند. باید بگویم استعداد ناصر ملک مطیعی تمام این سالها در تنگناها و محدودیتها پنهان ماند.
حالا بعد از گذشت این همه سال، چه مدالی میخواهید بر گردن او بیاویزید؟ متأسفم، بغض امانم نمیدهد که ادامه دهم…»
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.