به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
متن ارسالی از سوی یکی از کاربران و مخاطبان منظوم است.
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران در این متن میخواهیم به موفقیت بیشتر سریال شهرزاد نسبت به سریال عاشقانه بپردازیم. نخست باید بررسی کنیم که موضوع هر دو سریال چیست؟
سریال شهرزاد داستان زنی به نام شهرزاد سعادت در دهه ۱۳۳۰ در بستر عشق مردی بهنام فرهاد دماوندی میگذرد. موضوع سریال که در بستر تاریخ میگذرد، بیشتر اجتماعی است تا سیاسی و سعی میکند به ما بفهماند که «در طوفان حوادث عشق اولین قربانی است». داستان در بستر تاریخ طوری روایت شده که مخاطب را درگیر میکند و چون در فضای دوران پهلوی روایت شده لازم بود که فضا کمی شبیه به فیلم های پرطرفدار پدرخوانده ۱ و ۲ و ۳ ساخته فرانسیس فورد کاپولا شود در حالی که آقای فتحی از هیچ کدام از سه گانه پدر خوانده تقلید نکرده و بهجای آن یک داستان مافیایی ایرانی را در دل شهرزاد گذاشته است.
ترانه علیدوستی، مصطفی زمانی در نمایی از سریال شهرزاد 2
خلاصه داستان سریال عاشقانه
سریال عاشقانه درباره چند زوج هستند که آمدنشان با یک زن بر هم میریزد و دچار تحولاتی میشود.موضوع این سریال نیز اجتماعی است و فضا در دوران امروز روایت شده ولی کمی به داستان دقت کنیم خیلی شبیه به داستان های بازی های رایانه ای و فیلم های عاشقانه آمریکایی هست. و از نوع رفتار بازیگران و حتی حجاب بانوان این سریال میتوان فهمید که بیشتر شبیه فیلم های آمریکایی ساخته شده و زیاد مضمون ایرانی ندارد.
محمدرضا گلزار، مهناز افشار، در نمایی از سریال عاشقانه
اول اینکه اطراف خود را که میبینیم ماشین، موبایل و کامپیوتر امروزی را زیاد میبینیم اما اگه به گذشته یا آینده سفر کنیم دلمان میخواهد ببینیم ماشینها و وسایلهای آنها چگونه بوده است؟ مثلا اگر در نیویورک آمریکا باشیم و بعد به دهه ۱۹۵۰ آنوقت ماشینهای قدیمی میبینیم و دلمان میخواهد کمی سوارشان بشویم و میخواهیم بدانیم مردمانش زندگی خود را چگونه میگذرانند.
بنابراین ما با دیدن پوستر سریال شهرزاد دلمان میخواهد باز به تاریخ سفر کنیم تا ببینیم که زندگی یک زن و یک مرد در بستر تاریخ ایران، چگونه گذشته است.
برای همین هست که سهگانه فیلم های پدرخوانده ساخته فرانسیس فورد کاپولا در دهههای ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ پرفروشترین بود و در سایتهای انگلیسی نظیر راتن تومیتوز به عنوان بهترین فیلمهای عشقی جنایی شناخته شده بود. برای همین بود که این سه فیلم دوبله شد و در سینماهای بعد از انقلاب پخش شد و مردم ایران پول زیادی بابت دیدن این فیلمها دادند.
برای همین هست که فیلم استرداد ساخته علی غفاری در جشنواره فیلم فجر مورد اقبال عموم قرار گرفت. البته مردم شاید زیاد به اتفاقهای دوران قاجاریه و قبل از آن علاقه زیادی ندارند و دوست دارند سریال مورد علاقه آنها در دوران پهلوی روایت شود اما با این وجود سریال قهوه تلخ ساخته مهران مدیری که فضایی طنز در دوره آقامحمدخانقاجار بود، پرفروشترین سریال نمایش خانگی بود که متاسفانه قسمتهای آخرش پخش نشد.
برای همین مردم شهرزاد را بیشتر از سریال های نمایش خانگی دوست دارند و این باعث شد که قسمت دوم فصل دوم شهرزاد یکروز قبل از توضیع در سینما کوروش پخش شد و تبدیل شد به اولین سریال سینمایی در تاریخ فیلم و سریال ایران، و نه تنها محصولی از شهرزاد که میلیون ها تومان به فروش میرسد گردنبند و دستبند و گوشواره های مرغ آمین هست و مرغ آمین نزد مردم ایران و جهان بسیار مقدس است. شهرزاد با روایتش در بستر تاریخ مرغ آمین رو معروف کرد و مرغ آمین هم خود و هم شهرزاد را به مردم جهان معرفی کرد.
دلایل دیگر موفقیت سریال شهرزاد بازیگرانش هست و باید گفت که سریال شهرزاد در واقع تالار بازیگران ایران هست چرا که آقای فتحی بهترین بازیگران سینما و تلویزیون را انتخاب کرده است.
ترانه علیدوستی، مصطفی زمانی، شهاب حسینی، پریناز ایزدیار، گلاره عباسی، مهدی سلطانی، فریبا متخصص، استاد علی نصیریان، ابوالفضل پور عرب. پرویز فلاحی پور و منوچهر زنده دل. اینها از بین دیگر بازیگران، ستایش شدهترین بازیگران ایران هستند. که بیشتر در تلویزیون دیده شدند و خانم علیدوستی درحالی که هرگز در تلویزیون نبودند با همین سریال بیشتر و بهتر از قبل شناخته شد...
چرا سریال عاشقانه نمیتواند موفق باشد؟
سریال عاشقانه در دوره امروز در زندگی چند زوج میگذرد و سعی میکند اجتماع امروز را نشان دهد. آقای منوچهر هادیمیخواستند اثری «بهتر» از سریال «شهرزاد» بسازند ولی موفق نشدند. سعی داشتند تمام جزعیات موفقت آمیز سریال شهرزاد را در سریال عاشقانه پیاده کنند اما متاسفانه نشد. سعی داشتند مثل آقای فتحی بهترین بازیگران سینما و خوانندگان موردعلاقه مردم را قرار دهند اما بازیگرانی که در عاشقانه هستند اصلا مورد ستایش مردم نیستند جز حمیدرضا پگاه که کمی در تلویزیون شناخته شده بودند.
اگر کمی به شخصیتهای سریال عاشقانه دقت کنیم کمی از شخصیتهای شهرزاد الگو برداری شده است. اگر کمی به داستان سریال عاشقانه دقت کنیم باز هم از سریال شهرزاد الگو برداری شده، یعنی اینکه کلا تقلید شده و آقای منوچهر هادی به جای اینکه یک داستان کاملا جدید بسازند آمدند از سریال شهرزاد تقلید کردند. البته این تقلید هم برای سریال عاشقانه یک شکست محصوب میشود و مخاطبان سریال عاشقانه بیشتر جوانان و نوجوانان است. آقای هادی گفتند که سریال عاشقانه رقیب سریال شهرزاد نیست و در کنارش در همان مصاحبه گفتند که سعی داشتیم تمام جزئیات سریال شهرزاد را بررسی کنیم و کاری میکردیم که بهتر از سریال شهرزاد باشد!
در کنار همین نکات باید گفت که حجاب بازیگران رعایت نمیشود و حجاب آن ها به اندازه یک دستمال نخی روی موها است و فیلمبردار و عکاس سریال عاشقانه انگار از وضعیت نامناسب بازیگران زن تصویربرداری میکند!
برای همین هست که یک قسمت از سریال عاشقانه دیرتر توضیع شد و برای همین هست که شبکه خبر ۲۰:۳۰ از این سریال انتقاد تندی میکند.
مخاطبان سریال شهرزاد را از کوچک تا بزرگ و از کودک تا کهنسال تشکیل میدهد اما مخاطبان سریال عاشقانه را فقط جوانان و نوجوانان تشکیل میدهد.
نویسنده: امیرحسین امیرپور
یکی از مخاطبان منظوم
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
سریال عاشقانه یک داستان برای نسل امروز است
ولی سریال شهرزاد یک داستان عاشقانه را روایت میکند که در زمان ها وسایل خاص گذشته در دهه30 یا دهه40 بوده
این دو تا داستان رو نمیتونیم باهم مقایسه کنیم
چون موضوعاتش به هم نمیخورن
ولی دلیل زیبا تر بودن شهرزاد این نیست
دلیل زیباتر بودن شهرزاد وجود لحظه های عاشقانه زیادی در سریال است.
وسریال عاشقانه لحظه های عاشقانه بسیار کمی دارد که بعضی اوقات بیننده را
به شک وا میدارد مقداری طنز هم میتوان در سریال عاسقانه مشاهده کرد.
بازیگر های هر دو سریال هم عالی هستند و به جز بازی فوق العاده شهاب حسینی بقیه بازیگر های هر دو سریال از لحاظ بازیگری در یک سطح هستند و نقش خودشون رو به بهترین شیوه بازی کردن یه کمی منصف تر باشید لطفا