به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم، مرجع سینما تلویزیون ایران، صدا و سیما اگرچه همواره برای تولید برنامه های خود با مشکلات متعددی مواجه بوده اما برخلاف احوال این روزها که تلاش فراوانی برای جذب مخاطبان می کند، دو دهه پیش به معنای کلمه تلویزیون جعبه جادوی خانه ها بود؛ چراکه مردم از کودک تا بزرگسال به تماشای اندک برنامه های تولیدی می نشستند و ساعت ها سرگرم می شدند. «کت جادویی» از جمله برنامه هایی بود که با سوژه جذاب خود ذهن مخاطبان را به چالش می کشید.
پولدار شدن آن هم از نوع بی دردسرش موضوعی بود که برای طیف وسیعی از بینندگان می توانست گیرا باشد. محمدحسین لطیفی نیز این موضوع را سوژه سریال خود کرد. نگارش فیلمنامه «کت جادویی» بر عهده حسن مشکلاتی بود. در داستان این فیلم جوانی آس و پاس اما خوش قلب و ساده با بازی «رامبد جوان» ناگهان صاحب کتی جادویی شده که از جیب هایش پول سرازیر می شود. او از داشتن این کت شاد و خوشنود است اما دردسرهای این پولدار شدن بی دردسر یکی بعد دیگری خود را نشان می دهند.
نمایی از سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
«کت جادویی» به واقع یک مجموعه پربازیگر محسوب می شد و محمدحسین لطیفی علاوه بر رامبد جوان از بازیگران دیگری نظیر مهدی فقیه، ساحره متین، نیکو خردمند، بهزاد فراهانی، پروانه احمدی، فخری خوروش، آتنه فقیهنصیری، محسن قاضیمرادی و مرحوم جمشید اسماعیلخانی نیز استفاده کرده بود.
کمتر کسی است که رامبد جوان را پس از ساخت چهار فصل از برنامه خندوانه در شبکه نسیم نشناسد. او متولد سال 1350 در تهران است. رامبد جوان بازیگری را با ایفای نقش های کوتاه آغاز کرد. بازی کوتاه او در سریال «همسران» به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام بسیار مورد توجه قرار گرفت و موجب شد تا این دو کارگردان یک سال بعد برای مجموعه «خانه سبز» او را برای یک نقش کلیدی در نظر گیرند.
رامبد جوان در نمایی از سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
ایفای نقش فرید صباحی در «خانه سبز» » برای رامبد جوان یک سکوی پرش محسوب می شد. او تا مدت ها پس از نمایش این سریال با نام «فرید جینگلبرد» معروف بود. رامبد جوان پس از سریال «خانه سبز» » به عنوان بازیگر و نویسنده در فیلم های سینمایی و مجموعه های تلویزیونی زیادی حضور پیدا کرد که از این میان می توان به کمکم کن، مومیایی 3، سیندرلا، سرزمین سبز، هتل و کت جادویی اشاره کرد. عمده نقش های رامبد جوان درونمایه ای طنز دارند اما مخاطبان بارها او را در کاراکترهای جدی نیز مشاهده کرده اند که در این بین بازی او در «ولایت عشق» در نقش امین یک نمونه شاخص محسوب می شود.
رامبد جوان در عرصه کارگردانی نیز بسیار موفق ظاهر شده است. مجموعه «گمگشته» به کارگردانی او و نویسندگی سید سعید رحمانی و علیرضا کاظمیپور در ماه رمضان سال 1380 با استقبال تماشاگران مواجه شد. فیلم سینمایی «اسپاگتی در 8 دقیقه» نیز در سال 1384 در بیستمین جشنواره بینالمللی فیلم های کودکان و نوجوانان جایزه بهترین کارگردانی را برای او به ارمغان آورد. موفقیت رامبد جوان در ساخت فیلم های سینمایی باز هم ادامه داشت و «ورود آقایان ممنوع» توانایی او را در ساخت فیلم های طنز به خوبی آشکار کرد. این فیلم با وجود اینکه در جشنواره فجر جایزه ای کسب نکرد اما در اکران عمومی موفق ظاهر شد و با فروشی نزدیک به 6 میلیارد زمینه فروش بیشتر در شبکه نمایش خانگی را نیز برای خود ایجاد کرد.
رامبد جوان پس از سال ها ایفای نقش های موفق در سینما و تلویزیون بالاخره در سال 1391 برای بازی در فیلم «گناهکاران» به کارگردانی فرامرز قریبیان سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل نقش مرد را از سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر دریافت کرد.
اما «خندوانه» را می توان اوج درخشش رامبد جوان در عرصه تصویر دانست. برنامه ای تلویزیونی با کارگردانی و اجرای رامبد جوان که تاکنون چهار فصل از آن ساخته شده و هم اکنون نیز از شبکه نسیم در حال پخش است. او در هر قسمت از این برنامه با چهرههای سرشناس سینما، تلویزیون، ورزش، سیاست گفت و گو میکند. «خندوانه» و موفقیت آن از دو جنبه بسیار جالب توجه است. نخست اینکه این مجموعه طی چهار سال تقریبا هر شب میهمان خانه ها بوده و عوامل آن همواره تلاش کرده اند تا با ایده های مختلف نوعی غافلگیری را برای مخاطبان ایجاد کنند. در این میان استفاده از عروسک یکی از ایده هاییست که تا پیش از این در برنامه های تولید شده برای بزرگسالان کمتر مورد توجه قرار می گرفت. اما نکته ای جالب تر پخش این مجموعه از آنتن شبکه نسیم است. براساس عادت اقبال مخاطبان تلویزیونی به شبکه های جدید بسیار کمتر از شبکه های سه گانه و قدیمی سیماست. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که شبکه های تازه معمولا برنامه ای برای جلب مخاطبان ندارند و صرفا به بازپخش برنامه های سالهای گذشته اکتفا می کنند اما «خندوانه» نشان داد که می توان از شبکه ای جدید و کم مخاطب نیز دیده شد.
بهزاد فراهانی متولد سال 1323 و بازیگر و فیلمنامه نویس سینما و تلویزیون ایران است. او در زمینه های بازیگری، کارگردانی و فیلمنامه نیوسی در فرانسه تحصیل کرده است. فراهانی بازیگری را از سینما و با فیلم «نقره داغ» در سال 1350 آغاز کرد. او در بیش از 20 فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخته که در این بین آثاری نظیر «سگ کشی»، «چپ دست»، «ابراهیم خلیل الله» و «تردست» بیش از همه برای مخاطبان عام شناخته شده است.
بهزاد فراهانی در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
حضور فراهانی در تلویزیون با کارگردانی تله تئاتر «سنگر» در سال 1357 آغاز شد و با نقش آفرینی در سریال هایی به یاد ماندنی ادامه یافت. او نخستین بار در مجموعه ای با نام «گرگ ها» به کارگردانی داود میرباقری مقابل دوربین تلویزیون حاضر شد. او بار دیگر در اثری به کارگردانی میرباقری با نام «رعنا» بازی کرد. این مجموعه پس از نمایش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و به یکی از آثار ماندگار دهه 60 بدل شد. بازی بهزاد فراهانی در این سریال نیز زمینه همکاری مجددش با میرباقری در سریال «امام علی» را فراهم نمود. این کارگردان پس از دو همکاری موفق با بهزاد فراهانی او را برای ایفای نقش معاویه در نظر گرفت. این انتخاب موفق موجب شد تا چهره این بازیگر بیش از پیش به مخاطبان شناسانده شود.
بهزاد فراهانی در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
آتنه فقیه نصیری متولد سال 1347 در تهران است. او در رشته زبان اسپانیایی به تحصیل پرداخته و در سال 70 برای فیلم سینمایی «دو نفر و نصفی» به کارگردانی یدالله صمدی مقابل دوربین حاضر شد. ورود فقیه نصیری به تلویزیون به آثاری «خاله سارا» و «چشمه زندگی» در سال 1371 بازمی گردد. بازی او در مجموعه «خاله سارا» به خوبی توانست توجه مخاطبان را به خود جلب کند اما نقش آفرینی او در «خانه سبز» در نقش لیلی همسر فرید صباحی (با بازی رامبد جوان) او را به شهرت رساند.
آتنه فقیه نصیری در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
او در «کت جادویی» دومین بازی خود را در مقابل رامبد جوان تجربه می کرد و این همکاری بعدها در سریال های گمگشته و نشانی به کارگردانی رامبد جوان نیز ادامه یافت. از آتنه فقیه نصیری مجموعه های مانند «مدار صفر درجه» اثر حسن فتحی و «جراحت» ساخته محمدمهدی عسگرپور در یاد مخاطبان مانده است.
آتنه فقیه نصیری در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
مرحوم جمشید اسماعیل خانی متولد سال 1328 در شهر داراب استان فارس است. او بازیگری را از تئاتر و در سال 1349 آغاز کرد. اسماعیل خانی نخستین بار با بازی در مجموعه« آینه» ساخته غلامحسین لطفی به عرصه تصویر پا گذاشت. بسیاری از تماشاگران قدیمی سینما و تلویزیون اسماعیل خانی را با مجموعه ماندگار «روزی روزگاری» ساخته امرالله احمدجو به خاطر دارند. هرچند او در این فیلم کاراکتری طنز نداشت اما بازی طبیعی به همراه کلام و گفتار دلنشین خنده را بر لبان مخاطبان می نشاند. او طی دو دهه فعالیت در تلویزیون در مجموعه های زیادی مانند «همسایه ها» به کارگردانی محمدحسین لطیفی، «به رنگ صدف» ساخته عباس رنجبر، «سفر به چزابه» اثر رسول ملاقلی پور و «کت جادویی» به ایفای نقش پرداخت. بازی او به عنوان بازیگر میهمان در سریال «خانه ما» علیرغم نقش کوتاه آن همچنان به یادماندنی است.
جمشید اسماعیل خانی در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
بخشی از بازیهای جمشید اسماعیل خانی حالتی طنز داشتند. وجود گفتاری مزین به لهجه شیرازی نیز موجب جذابیت بیشتر بازی های او می شد چیزی که امروزه با این میزان واقیعت کمتر در میان بازیگران سینما و تلویزیون به چشم می خورد.
آغاز کار جمشید اسماعیل خانی در سینما به سال 68 و بازی در فیلم «زیر بام های شهر» ساخته اصغر هاشمی باز می گردد. او از سال 68 تا 81 حضوری فعال و همیشگی در سینما را تجربه کرد و هر ساله با چندین فیلم بر پرده نقره ای مقابل تماشاگران حاضر شد که از جمله آثار ماندگار او می توان به «آواز قو»، «مسافران»، «آپارتمان شماره 13» و «روسری آبی» اشاره کرد. جمشید اسماعیل خانی در سال 1381 درگذشت.
نیکو خردمند متولد سال 1311 در تهران و گوینده رادیو و بازیگر سینما و تلویزیون ایران بود. فعالیت هنری او از سال 1337 با گویندگی در رادیو آغاز شد و در سال 1339 با دوبله حرفه ای فیلم های سینمایی ادامه یافت.او تا پیش از ورود به سینما و تلویزیون در نمایش های رادیویی به عنوان گوینده فعالیت می کرد.
نیکو خردمند در سال 1367 با مجموعه «گالش های مادربزرگ» ساخته بهمن زرین پور فعالیت تصویری خود را آغاز کرد. دو سال پس از آن نیز با نقش آفرینی در فیلم سینمایی «پرده آخر» به کارگردانی واروژ کریم مسیحی حضور در سینما را تجربه کرد. نیکو خردمند در طول بیش از دو دهه فعالیت تصویری در تلویزیون آثار ماندگاری از خود به یادگار گذاشته که از جمله آنها می توان به «آژانس دوستی»، «دزدان مادربزرگ»، «دبیرستان خضرا» و «آوای فاخته» اشاره کرد.
نیکو خردمند در سریال «کت جادویی» ساختهی محمدحسین لطیفی
نیکو خردمند در دوران فعالیت خود در سینما دو بار برای بازی در فیلم های «پرده آخر» و «بازیچه» از جشنواره های نهم و دوازدهم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد. او همچنین یک بار نیز برای نقش آفرینی در فیلم سینمایی «غزال» در چهاردهمین جشنواره فیلم فجر کاندید دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل شد.
مرحوم نیکو خردمند در سال 1388 به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان سینای تهران درگذشت.