به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، کمتر از چند روز به مهمترین اتفاق سینمایی سال سینمای ایران باقی نمانده است و همه دوستداران سینما و فعالان فرهنگی و رسانهای منتظر رونمایی از جدیدترین آثار سینمای ایران درجشنواره فیلم فجر سیوپنجم هستند.فستیوالی که یک سالی میشود که بخش بینالملل آن جدا شد و قرار است امسال ۳۳ فیلم در بخش سودای سیمرغ به رقابت با هم بپردازند که بیش از همه حضو زنان و فیلمسازان جوان موج نوی سینمای ایران در این میان حائز اهمیت و قابلتوجه است. در این گزارش که بهدلیل کموزیاد شدن چند باره فیلمهای جشنواره تا حدی دیرتر آماده شده سعی شده است به مرور اجمالی و آنالیزکردن تعداد بازی هنرپیشههای مرد جشنواره پرداخته شود. یکی از نکات مهم این لیست حضور سیامک صفری و حمیدرضا آذرنگ است که در فهرست پرکارترین بازیگران مرد امسال جشنواره قرار دارند.
وجه تمایز و ویژگی این دوبازیگر قدرتمند سینمای ایران، فعالیت سالهای طولانی در تئاتر و بعد حضور در سینما بوده است که این خود باعث خرسندی است که سکاندار بازیگری سال آینده سینمای ایران در حوزه بازیگری بهدست بازیگران توانمند و خاک خورده تئاتری افتاده است. در لیست بازیگران زن نیز حضور پریناز ایزدیار؛ بازیگر با استعداد و خوشآتیه سینمای ایران است که خیلی زود پلههای ترقی را پیمود و در حالی که تا زمستان سال گذشته، تقریبا کسی او را نمیشناخت با سریال «شهرزاد» و فیلم «ابد و یک روز» خیلی زود ره صدساله را یک شبه پیمود و امسال بهعنوان پرکارترین بازیگر زن جشنواره سیوپنجم لقب گرفته است.
در روزهای قبل پرکارترین بازیگران زن جشنواره را بررسی کردیم که میتوانید «اینجا» ببینید.
پرکارترین بازیگران مرد جشنواره کدامند؟
سیامک صفری؛ بازیگر توانمند سینما و تئاتر کشورمان با حضور در پنج فیلم سینمایی «انزوا»، «کارگر ساده نیازمندیم»، «سوفی و دیوانه»، «فراری» و «پشت دیوار سکوت» در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.
همچنین آذرنگ نیز که سالهای سال در عرصه تئاتر فعالیت داشته است. اینروزها در سینما، روزهای شلوغی را سپری میکند. وی در سال ۹۰ با بازی در فیلم سینمایی «ملکه» توانست قدرت خود را در بازیگری سینما را به رخ بکشد و یکسال بعد در فیلم «آسمان زرد کم عمق» به ایفای نقش بپردازد. او با حضور در سریالهای «جاده قدیم»، «قرعه»، «شاهگوش» و «دندون طلا (» توجه مخاطبان تلویزیونی را نیز بهخود جلب کرد و سال گذشته با فیلم «آاااادت نمیکنیم» به جشنواره فیلم فجر پا گذاشت. امسال نیز این بازیگر با با بازیگران فیلمهای «قاتل اهلی»، «آذر»، «رگ خواب» و «بیست و یک روز بعد» برای کسب سیمرغ رقابت میکند و پیشبینی میشود ایفای نقش او در «بیست و یک روز بعد» که اولین ساخته محمدرضا خردمندان محسوب میشود مورد توجه قرار بگیرد.
پژمان بازغی در جشنواره امسال با شش فیلم بلند سینمایی حضور خواهد داشت. او در جشنواره امسال با فیلمهای «فصل نرگس»، «اسرافیل»، «دریاچه ماهی» و «توچال» حضور خواهد داشت.
پولاد کیمیایی با سه فیلم «گشت ارشاد ۲»، «قاتل اهلی» و «خفگی» در جشنواره حضور دارد.
بازیگران مرد بخش اصلی امسال که دو فیلم دارند، بسیار هستند که عبارتند از: مهرداد صدیقیان در «ماجرای نیمروز» و «شماره ۱۷ سهیلا»، حسین مهری در «ماجرای نیمروز» و چراغهای ناتمام»، نوید محمدزاده در «بدون تاریخ بدون امضاء» و «خفگی»، آرمان درویش در «کمدی انسانی» و «پشت دیوار سکوت»، پرویز پورحسینی در «پشت دیوار سکوت» و «قاتل اهلی»، فرهاد اصلانی در «یک روز بخصوص» و «زیر سقف دودی»، هومن سیدی در «مادری» و «کمدی انسانی»، آتیلا پسیانی در «کارگر ساده نیازمندیم» و «نگار»، علیرضا شجاعنوری در «نگار» و «کمدی انسانی»، محسن کیایی در «سد معبر» و «یک روز بهخصوص»، مصطفی زمانی در «یک روز بهخصوص» و «سارا و آیدا»، صابر ابر در «ویلایی ها»، و «تابستان داغ» و امیر آقایی در «بدون تاریخ بدون امضا» و «فصل نرگس».
پس از بازیگرانی که در دو فیلم بازی کردهاند سراغ نامهای آشنایی میآییم که هر کدام با یک فیلم به رقابت میپردازند.
بابک حمیدیان در «شماره ۱۷ سهیلا»، امیر جدیدی در «قاتل اهلی»، جواد عزتی در «ماجرای نیمروز»، علی مصفا در «تابستان داغ»، امین تارخ در «پشت دیوار سکوت»، حمید فرخنژاد در «گشت ۲»، پرویز پرستویی در «قاتل اهلی»، محسن تنابنده در «فراری»، رضا کیانیان در «فراری»، پژمان بازغی در «اسرافیل» و حامد بهداد در «سد معبر».
مهمترین ستارههای مرد جشنواره سیوپنجم کدامند؟
شهاب حسینی پس از موفقیت در جشنواره کن ۲۰۱۶ و اضافهکردن جایزه بهترین بازیگر مرد از این جشنواره به ویترین سینمای ایران، سال کمکاری را گذراند که شاید دلیل اصلی آن حضور در فصل دوم سریال «شهرزاد» باشد. حسینی در سال جاری تنها در فیلم «لابی» به کارگردانی محمد پرویزی بازی کرد که این فیلم با وجودداشتن بازیگرانی سرشناس نتوانست نظر هیات انتخاب را برای بخش مسابقه و حتی برای بخش خارج از مسابقه بهخود جلب کند. حسینی سال گذشته با دو فیلم، «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری و «چهارشنبه» به کارگردانی سروش محمدزاده در جشنواره حضور داشت.
اما بهرام رادان هم یکی دو سال است که کم کار شده است، او سال گذشته تنها فیلم «بارکد» را به کارگردانی مصطفی کیایی در بخش مسابقه جشنواره سیوچهارم داشت، فیلمی که گیشه بسیار موفقی داشت و تبدیل به یکی از شش فیلم با فروش بالای ۱۰ میلیارد تومان در اکران سال ۹۵ شد. رادان امسال هم تنها در یک فیلم «زرد» به کارگردانی مصطفی تقیزاده حضور پیدا کرد. جالب است که این فیلم ترکیب بازیگران خوبی داشت اما هیات انتخاب جشنواره از کنار نام این فیلم هم گذشتند. رادان با کسب دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای «شمعی در باد» و «سنتوری» جزو موفقترین بازیگران نسل خود در جشنواره فجر است.
رضا عطاران سومین فرد این لیست است. بازیگری که در چند سال اخیر در جشنواره حضور پررنگی داشته و حتی برای کارگردانی و بازیگریاش سیمرغ هم برده است. احتمال میرفت فیلم «نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا» تنها حضور عطاران در جشنواره باشد اما آن هم با نظر کارگردان و بهدلیل تمامنشدن مراحل فنی زودتر از موعد از جشنواره سیوپنجم انصراف داد.
محمدرضا گلزار هم در سهسال اخیر فیلمهای «دلم میخواد» بهمن فرمان آرا، «مادر قلب اتمی» علی احمدزاده و «خشکسالی و دروغ» پدرام علیزاده را بازی کرده است که هر کدام بنا بهدلایلی فرصت حضور در جشنواره فجر را بهدست نیاوردند. اما امسال برخلاف سهسال اخیر گلزار اصلا فیلمی نداشت که بخواهد با آن امید به حضور در جشنواره داشته باشد.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.