به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
سالانه بیش از هزاران فیلم و سریال در کمپانیهای مختلف فیلمسازی در سرتاسر جهان تهیه و تولید میشود و پس از نمایش در سینما و تلویزیون وارد چرخه نمایش خانگی میشود. در آمریکا پیشرفت روزافزون صنعت سینما و تلویزیون و همچنین توسعهی چشمگیر نسل سوم و چهارم اینترنت، باعث گره خوردن صنعت سینما به حوزه فناوری و اینترنت و موجب بوجود آمدن فناوریهایی چون VOD و IPTV شده است.
در سالهای اخیر با بهوجود آمدن تلویزیونهای تعاملی و VODها عملا توزیع اکثر محتواهای تولیدی کمپانیهای فیلمسازی از این طریق صورت میگیرد. در کشور ما نیز چند سالی است که فناوری VOD و IPTV بوجود آمده و با سرعت زیادی در حال رشد است. پیش از این در قسمت اول این پروندهی ویژه، با تعریف و مفهوم سرویسی به نام VOD آشنا شده بودیم. در ادامه با منظوم همراه باشید تا با مهمترین VODهای فعال ایرانی آشنا شوید. فهرست زیر به ترتیب حروف الفبا و بدون اولویتبندی خاص دیگری ارائه شدهاست:
تلویزیون اینترنتی «آیو» اولین محصول از شرکت باران تلکام است که از اواخر سال 94 با شعار «تلویزیون تحت کنترل شما» آغاز به کار کرد. در بستر «آیو» کاربران میتوانند بدون در نظر گرفتن زمان به کلیه محتوای درخواستی اعم از دیدنی،شنیدنی، بازی، آموزش, خرید فروش اطلاعات عمومی و ... دسترسی داشته باشند. در این سرویس نهتنها میتوانید همهی شبکهها و برنامههای تلویزیون را به صورت آنلاین و زنده ببینید، بلکه میتوانید برنامههایی که قبلا پخش شدهاند را تا ۷روز دوباره مشاهده نمایید.
علاوه بر تماشای برنامههای تلویزیون، «آیو» مجموعهای کامل از فیلم و سریال، مستند، تاکشو، انیمیشن و ویدئوهایی آموزشی بدون هزینه دانلود برای کاربران خود فراهم نمودهاست.از دیگر قابلیتهای سرویس آیو میتوان به تماشای دوباره برنامهها، از طریق ذخیره آنها روی فضای ابری آیو، امکان توقف برنامهها و پخش آنها در هر زمان دیگر و در اختیار گذاشتن جدول پخش برنامههای قبلی و آیندهی شبکههای تلویزیونی اشاره کرد.
امکان دسترسی به محتوای «آیو» از طرق مختلف نیز امکان پذیر است. یکی از راههای استفاده از این سرویس، وب سایت آیوست که میتوانید از طریق وب به تمامی محتوا دسترسی داشتهباشید. اپلکیشن آیو نیز برای تبلت و گوشیهای تلفن همراه موجود است، همچنین این سرویس دستگاهی به نام آیو باکس نیز فراهم کرده که از طریق اتصال آن به اینترنت و تلویزیون، سرویس آیو رو با کیفیت بالاتر دریافت میکنید. چهارمین راه دریافت سرویس آیو، دریافت اپلیکیشن تلویزیون هوشمند آیو است. شما میتوانید با اپلیکیشن آیو روی تلویزیون هوشمند منزلتان آیو را نیز تماشا کنید. همچنین در اقدامی جالب، کمپین آیو-سامسونگ برای کاربران این دو شرکت راهاندازه شدهاست بدین صورت که خریداران تلویزیونهای هوشمند سامسونگ میتوانند بهطور رایگان از سرویس آیو استفاده نمایند.
تصویری از وبسایت VOD و تلویزیون اینترنتی آیو
با شروع تابستان 95 شرکت توسعه ایده راشا با راهاندازی وبسایت «اپیدو» عملا پا به عرصه vodها گذاشت. «اپیدو» بستری میباشد که جدیدترین آثار هنرمندان را با بهرهگیری از سریعترین فنآوری استرمینگ و تطابق کیفیت با سرعت اینترنت به دست مخاطبان خود میرساند. «اپیدو» با دارا بودن آرشیو نسبتا خوبی از فیلمهای سینمایی، سریال، انیمیشن و فیلمهای آموزشی توانستهاست تا حد زیادی پاسخگوی نیازهای مخاطبان خود باشد.
اما آنچه که «اپیدو» را از دیگر رقبای قدرتمند خود متمایز میسازد، جوایز و قرعهکشیهای ماهانه این سرویس است. اپیدو با ارائه یک سیستم جالب بازیوار سازی به برترین کاربران هر ماه خود جوایز ارزندهای را بدون قرعهکشی اهدا میکند. ثبتنام در سایت، خرید ویدیوها بهصورت تکی، عضویت در بستههای ماهانه اپیدو و معرفی اپیدو به دوستان خود از شاخصهای امتیازآوری این VOD هستند.
با ثبتنام در اپیدو به مدت یک ماه میتوانید به صورت رایگان از این سرویس استفاده کرد که از این حیث در میان VODها بیشترین زمان استفاده رایگان پس از ثبتنام را داراست همچنین قابلیت دانلود و ذخیره آثار نیز در دسترس است و از طریق وبسایت و اپلیکیشن اپیدو میتوان به محتوای آن دسترسی پیدا کرد.
موسسهی فرهنگی «آیینه جادو» فعالیتهای خود را از سال 1387 آغاز کرد و با استفاده از تجارب نخبگان عرصهی فرهنگ و هنر، توانست حوزهی فعالیت خود را در زمینههای گوناگون گسترش دهد. این موسسه با ایجاد دو vod «فیلم نت» و «پلان» به کمک اپراتورهایی چون همراه اول و ایرانسل سهم قابل توجهی در بازار به شدت رقابتی vodها به خود اختصاص داده است.
«فیلم نت» از سال 94 کار خود را آغاز کرد و با داشتن آرشیوی غنی از فیلمها و سریالها و همچنین تولید برنامههایی چون 35 با اجرای فریدون جیرانی توانست خود را به مخاطبان بشناساند. از جمله خدمات جالب «فیلمنت» راهاندازی سیستمهای خودکار تحلیل رفتار مخاطب در اپلیکیشن و وب سایت است. «فیلم نت» با تجزیه وو تحلیل رفتار مخاطب سعی بر ارائه خدمات، متناسب با علایق کاربران خود دارد، مانند نتایج سفارشی سازی شده برای جستجوها و یا تبلیغات مناسب. این تجزیهوتحلیل، همزمان با ارسال و دریافت محتوا و هنگامی که محتوا ذخیره می شود، صورت میگیرد.
دانلود آثار، از دیگر قابلیتهای «فیلمنت» و «پلان» میباشد، به این ترتیب مخاطب میتواند روی گوشی، تبلت، یا هر دستگاه دیگری همچون لپتاپ یا تلویزیون فیلم ببیند و فیلمهای رایگان را در انواع شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد. همچنین مخاطبان فیلمنت و پلان میتوانند دیدگاههای خود دربارهی هر فیلم را برای سایر کاربران به نمایش گذاشته و آنها را به دوستان خود معرفی کنند و از امتیازات و تسهیلات این دو سرویس بهرهمند گردند.
«فیلیمو» از محصولات جدید آپارات است که کاربران آن میتوانند به آرشیوی عظیم، از فیلمهای ایران و جهان دسترسی داشته باشند. این وبسایت از اواخر سال 93 بهطور جدی کار خود را آغاز نمود و توانست در طول این مدت، خود را در قامت یک VOD قدرتمند به همگان نشان دهد. در سرویس فیلیمو بنابر مذاکرات و تفاهمهای صورت گرفته با تامین کنندگان محتوا، تمامی حقوق مرتبط با نشر (Copyright) رعایت شده و کاربران میتوانند به راحتی و با امنیت خاطر به تماشای محتوای موجود بپردازند. همچنین فیلیمو امکانی جدید و جالب برای کاربران خود طراحی کرده است، در این وبسایت کیفیت فیلمها متناسب با سرعت اینترنت کاربر تنظیم میشود تا مخاطبان بتوانند از لذت تماشای بیوقفه فیلم و سریال بهرهمند گردند. از دیگر قابلیتهای فیلیمو میتوان به امکان دانلود فیلمهای مورد علاقه روی تلفن از طریق اپلیکیشن فیلمیو، ساخت ویدیو کلوب آنلاین، امکان آرشیوبندی فیلمهای مورد علاقه، تغییر خودکار کیفیت فیلمهای در حال پخش، امکان پخش بدون قطعی فیلمها و رابط کاربری آسان و ساده اشاره کرد.
تصویری از نرمافزار پخش آنلاین فیلم و سریال فیلیمو
شاتل با پشتوانه سرویسهای اینترنتی خود، به سرویسهای ارائه محتوا روی آورده و مجموعه خدمات خود را با نام «شاتل لند» برای مخاطبان خود عرضه کرده است. شاتللند، مجموعهایست که با هدف خلق یک تجربه لذتبخش آنلاین برای کاربران، همراه با امکانات منحصر به فرد برای مشتریان کار خود را آغاز کرد. «نماوا»، یکی از محصولات جدید شاتل میباشد که کار خود را نزدیک به 2 سال پیش آغاز کرد. اینترنت پرسرعت شاتل موجب بهبود فرایند مصرف محتوا در «نماوا»، وهمافزایی و تکمیل زنجیره خدمات شدهاست. از مزایای رقابتی «نماوا» در بین vodهای فعال در ایران، میتوان به بهرهمند بودن از بیشترین تعداد فیلمهای سینمایی در ژانرهای متفاوت و وبلاگ قدرتمند و همهجانبه نماوا اشاره کرد.
وبلاگ «نماوا» دارای بخشهای متعدد و جامعی از جمله تحلیل و معرفی فیلمهای سینمای ایران و جهان، حواشی، مصاحبه و... است و همچنین با پوشش جدیدترین اخبار، ویدیوها و تصاویر سینما و تلویزیون تمام نیازهای مخاطبین را میتواند دربرگیرد.
محتوای «نماوا» را میتوانید از طریق وبسایت اینترنتی آن، اپلیکشن اندرویدی و ios تماشا کنید و یا آنکه با نصب اپلیکیشن تلویزیونهای اندرویدی از تماشای آنلاین بر روی تلویزیون خود لذت ببرید.
در این میان VODهای دیگری از جمله؛ لنز، تیوا و آیسیما نیز فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردهاند اما تا تاریخ تنظیم این مطلب، محتوا و اطلاعات چندانی روی سایت آنها بارگزاری نشده است و استفاده از این سرویسها تنها از طریق اپلیکیشن آنها امکان پذیر میباشد.
آنچه که واضح است در آیندهای نهچندان دور رقابت بین VODهای ایرانی بیش از هر زمان دیگری شدت خواهد گرفت و این افزایش رقابت با ارائه اینترنت ملی و همچنین افزایش تعداد این VODها بیش از پیش خواهد شد. بنابراین از هماکنون لازم است با این سرویسها و کاربردشان آشنا شویم تا بتوانیم بهترین و غنیترین محتوای صوتی و تصویری مورد نیازمان را از میان حجم عظیم محتواهای ارائه شده انتخاب کنیم. در قسمت سوم این پرونده با ما همراه باشید تا میان VODهای فعال ایرانی و خدمات آنها مقایسه دقیقی داشته باشیم و نقاط قوت و ضعف هریک را بیشتر بشناسیم.
باسلام و احترام
ضمن تقدیر از زحمات شما و مجموعه منظوم در زمینه اخبار سینمایی، اینجانب از دنبال کنندگان محتوای فاخر شما هستم.
در خصوص مطلب VOD، از مجموعه شما بعید است که اولین VOD ایران یعنی اپلیکیشن «سیمایهمراه» رو نشناسین!! من به عنوان کاربر فعال در این زمینه چندین سال است که از این اپلیکیشن استفاده میکنم.
از شما به عنوان یک رسانه عمومی و محبوب خواهش دارم تمام از تمام فعالان حوزه VOD یاد کنید.
سپاس