به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
روزهای اندکی تا جشنواره فیلم فجر 95 باقی مانده است و فیلمسازان باتجربه، یکم با تجربه و هیچی با تجربه کشور با سرعت زیادی در حال رساندن فیلمهای خود به این جشنواره هستند. تاکنون 295 فیلم متقاضی حضور در جشنواره شدهاند که باید ببینیم کدام یک از این آثار در این رقابت تنگاتنگ به بخش مسابقه راه پیدا میکنند.
در ادامه با ما باشید تا با 10 فیلم مهم و احتمالا پر سر و صدای جشنواره امسال آشنا شوید. هرچند تجربه نشان داده فیلمهای بخش مسابقه هیچ حساب و کتاب خاصی ندارند و بعید نیست حتی یک فیلم هم از این لیست به بخش مسابقه راه پیدا نکنه و ما با این لیست دادنمون کاملا ضایع بشیم!
سال 91 بود که گشت ارشاد به سینماها آمد و خیلی زود هم توقیف شد و از سینماها رفت. فیلمی که در همان مدت کم بیش از یک میلیارد فروش کرد و سعید سهیلی، کارگردان فیلم، خیلی جدی تهدید کرد تمام پولهایی که از این فیلم به دست آورده را مقابل وزارت ارشاد میسوزونه ، هرچند این کار رو نکرد و در فیلم بعدیاش دست به کار خطرناکتریزد. حالا سهیلی قسمت دوم همان فیلمم جنجالی را با همان بازیگران دوباره ساختهاست. فیلمی که باید دید مثل قسمت قبلیاش کوبنده و انتقادی عمل میکند یا نه.
همکاری خالق قیصر با قهرمان محبوب سینمای ایران کافی نیست تا بی صبرانه منتظر این فیلم باشیم؟ اواخر سال۹۴خبر آمد که قرار است مسعود کیمیایی فیلم تازه اش را با عنوان «قاتل اهلی» به تهیهکنندگی منصور لشکری قوچانی جلوی دوربین ببرد. در ابتدا از فرهاد اصلانی به عنوان بازیگر اصلی این فیلم نام برده شد اما طی چرخشی سیصد و خورده ای درجه ای پرویز پرستویی جای وی را گرفت. نکته جالب توجه در این فیلم حضور امیر جدیدی به عنوان جوان اول فیلم بود، نقشی که معمولا پولاد جان زحمتش را میکشید. البته بعد از مدتی حضور پولاد هم در این فیلم قطعی شد اما چون نقشش کمرنگتر از حد معمول بود پدرش سکانس هایی را به زور در فیلم چپاند. اقدامی که تهیه کننده حاضر به پذیرش آن نشد و اختلاف بین کیمیایی و او شدت گرفت،این اختلاف آن قدر جدی بود که کیمیایی در مراحل پس از تولید فیلمش حاضر نشد و اعلام کرد فیلم بدون سکانسهای پولاد ناقص است. در نهایت در جلسه ای با حضور دبیر جشنواره تهیه کننده کم اورد و مسعود کیمیایی قاطعانه صحنه های پولاد رو ضبط کرد.
«نهنگ عنبر» کمدی نوستالژیک سامان مقدم برای دهه شصتیها بود که با حضور ستارگانی همچون رضا عطاران و مهناز افشار توانست با فروش۷میلیاردی جای خود را در جدول پرفروش ترین های سینمای ایران باز کند. از این رو سامان مقدم به فکر افتاد که قسمت دوم فیلم رو هم بسازه. البته معمولا دو هایی سینمای ایران هیچوقت مثه اولی نشدن و درجا زدن. حالا باید دید مقدم میتونه اون طنز فاخر و به دور از ابتذال رو دوباره تکرار بکنه یا نه؟ البته از حق نگذریمم فیلم از صحنه های رزمی خوبی هم برخوردار بود که بعد از فوت مرحوم بروس لی مدتها بود در سینما ندیده بودیم.
5 سال باید از اکران فیلم هیس میگذشت تا پوران درخشنده معضل دیگری در جامعه پیدا کند و به آن بپردازد. طلاق عاطفی دستمایه فیلم جدیدی از درخشنده شده که در آنفرهاد اصلانی، مریلا زارعی و شهرام حقیقت دوست به ایفای نفش میپردازند. پوران درخشنده که قبل از ساخت این اثر 4 فیلمنامه دیگرش را به دلیل عقب ماندگی از جامعه بیخیال شده بود، در «زیر سقف دودی» به موضوع فرزندان طفلی و معصوم در خانوادههایی میپردازد که پدر و مادرشان باهم نمیسازند یا شاید هم بد میسازند.حالا باید تا فجر امسالل منتظر بمانیم و نتیجه تحقیقات و پژوهشهای خانم درخشنده را ببینیم.
معمولا وقتی یک نفر حرفه ش رو کنار گذاشته، حتما باید اتفاق ویژهای براش بیفته تا دوباره به اون برگرده. حالا اگه اون آدم مازیار میریای باشه که حوض نقاشیو سعادت آباد و کتاب قانون رو تو کارنامه خودش داره ما رو بیشتر کنجکاو میکنه که چی شده مازیار خان، مصطفی زمانی و پگاه آهنگرانی رو پایی کار کشونده و حسابی بهشون سختی میده.با این حساب سارا و ایدا رو هم به گزینه هامون اضافه می کنیم تا ببینیم میتونه برای مازیار میری موفقیتی تو گیشه و جشنواره کسب کنه؟
5. فیلشاه
«فیلشاه»، داستان یک فیل دست و پاچلفتی به اسم «شادفیل» است که هیکل بزرگش موجب تمسخر وی می شود.تولید این اثر بر عهدهی همان تیم جوان شاهزاده روم است که در آثار قبلیشان به وضوح نشانه هایی از خلاقیت و نوآوری دیده میشد. آنها امسال با فیلشاه به جشنواره فجر آمدهاند تا با فیل چاقالوشون به رقابت با فیل های پر زرق و برق پیکسار و والت دیزنی بیان، فقط امیدواریم حالا که اینقدر تعریف کردیم این تیمم جوان و خوش فکر و خلاق خرابمون نکنن و این بار حداقل روی راه رفتن کارکترها بیشتر کار کنن.
خوب بد جلف اولین تجربه کارگردانی پیمان قاسم خانی است که بالاخره بعد از سال ها نویسندگی، پارا فراتر گذاشته و وارد جرگه پر پیچ و خم فیلمسازی شده است. او در ابتدای این مسیر سعی کرده ریسک رو حداقل کنه و ادامه سریال پژمان که امتحانش را به خوبی در تلویزیون پس داده بود، به عنوان اولین کار سینماییشش انتخاب کنه. نام خیلی خلاقانه فیلم که اتفاقا هیچ ربطی به یک از وسترن های محبوب سینما نداره، «خوب بد جلفـ است که حمید فرخ نژاد،پژمان جمشیدی و سام درخشانیدر نقش سه شخصیت اصلی آن بازی میکنند. البته قاسمخانی در اولین فیلمش کمی هم پارتی بازی کرده و صنف نویسندگان، اقوام و کلا بروبچ را برای فیلم جدیدش اورده است. تنها چند هفته دیگر مشخص خواهد شد که آیا قاسمخانی از پس اولین فیلم سینماییش برامده است یا انکه فاتحه این فیلم را باید خواند.
ایستاده در غبار تنها فیلمی بود که هم دولتی ها از آن خوششان آمد، هم هنرمندان و هم مردم، که خب البته این آخری تو سینمای ایران خیلی هم مهم نیست. اما همین نکته نشون می داد یا با فیلمی خیلی خنثی و ریاکارانه مواجهیم یا با فیلمی خیلی جذاب و صادقانه. ما که نفهمیدیم «ایستاده در غبارـ کدوم یکی از این دو حالت بود اما واقعا منتظریم اثر جدید این نوگل باغ سینمای ایران، یا بهتره بگیم جنگل سینمای ایران، را ببینیم تا مشخص بشه او دقیقا چند مرده حلاجه!
فرآیند ساخت «ماجرای نیمروز» هم از نکات جالب دیگر این فیلم هست. یک روز خبر تعطیلی پروژه منتشر می شد و فردایش تکذیب میشد تا انجا که خود مهدویان هم نفهمید که خبر درست چیست و آخرش نه تایید کرد و نه تکذیب! راستی مهرداد صدیقیان، احمد مهرانفر، جواد عزتی و حاج احمد متوسلی..، عه ببخشید،، هادی حجازی فر هم قراره در فیلم بازی بکنند.
زمستان 94 بود که رامبد جوان، مرد همیشه خندان سینما و تلویزیون ایران، فیلم جدیدش را با نام و بازی همسر جدیدش کلید زد. البته این اصلا به معنای حساب بردن رامبد از خانمش نبود. رامبد جوان که در سینما با ساخت ورود آقایان ممنوع پرفروش ترین فیلم سال 91 را ساخته بود و در تلویزیون با خندوانه گوی سبقت را از تمامی برنامه ها ربوده بود، این بار دستت به ریسک بزرگی زده و با یک فیلم معمایی خفن به جشنواره آمده. محمدرضا فروتن و نگار جواهریان بهه همراه آتیلا پسیانی و مانی حقیقی بازیگران اصلی این فیلم هستند و البته این راه هنرمندان دیگری هم اونا رو همراهی میکنند.رامبد سعی کرده متناسب با تم خیلی جدی و ترسناک فیلم، فضای پشت صحنه رو هم طوری مدیریت کنه که بازیگرانش از حس و حال شخصیتهاشون خارج نشن.
سالهای سال باید میگذشت تا که مهران مدیری تجربه اش به حد نصاب برسد و مثله رامبد جوان ریسک کند و جرات ساخت یک فیلم سینمایی به خود بدهد . «ساعت پنج عصر» شعری از لورکا شاعر اسپانیایی نام اولین فیلم مهران مدیری است. سیامک انصاری یار غار مهران مدیری در تلویزیون در سینما هم در کنار مهران مدیری قرار گرفته و به ایفای نقش اصلی این فیلم میپردازد. مدیری که در تلویزیون در سال های اخیر با افت محسوسی مواجه شده، وعده داده که با یه فیلم خیلی سخت و شلوغ و خوش ساخت به سینما میاد و بییندگان رو راضی از سینماها به خانه میفرسته .امیدواریم که مدیری در این فیلم مثه همیشه موفق باشه و یه کار اخلاق مدارانه و مودبانه برای همه اقشار جامعه بسازه.