به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، آخرین اخبار از آثار و حواشی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را در ادامه بخوانید:
- با توجه به حضور کمال تبریزی در ترکیه برای ساخت فیلم سینمایی «خودسر»، داوری فیلمهای فجر با تأخیر انجام میشود.
فیلمبرداری فیلم سینمایی «خودسر» جدیدترین ساخته کمال تبریزی در ترکیه در حال انجام است. فیلمبرداری بخشهایی از فیلم در تهران انجام شد و بخشی از فیلم در ترکیه جلوی دوربین میرود.
به دلیل حضور کمال تبریزی در ترکیه، داوران جشنواره نسبت به سالهای گذشته کار خود را دیرتر آغاز میکنند.
البته نکته حایز اهمیت اینکه امسال تعداد فیلمها نسبت به سالهای گذشته کمتر است و برگزارکنندگان جشنواره عجلهای برای اعلام اسامی داوران و آغاز به کار هیات داوران نداشتند.
احتمالاً پس از آغاز جشنواره فیلم فجر داوران شروع به دیدن آثار خواهند کرد.
در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، بهرام بدخشانی مدیر فیلمبرداری، کمال تبریزی کارگردان، حسن خجسته استاد دانشگاه، خسرو دهقان منتقد، رسول صدرعاملی کارگردان، فرشته طائرپور تهیهکننده و محمدرضا فروتن بازیگر آثار را داوری میکنند.
-علی آشتیانیپور، مسئول بخش آرای مردمی سیوششمین جشنواره فیلم فجر درباره نحوه ثبت آرای مردمی به صورت الکترونیکی،بیان کرد: امسال مانند سال گذشته صندوقی برای آرا وجود نخواهد داشت و تمام بلیتهای فروخته شده دارای کد هستند و در چند سبد مجزا آرا جمعآوری خواهند شد.
او درباره این چهار سبد توضیح داد: یک گروه بلیتهایی بوده که به صورت پیش فروش از طریق سینما تیکت فروخته شده، بخشی دیگر بلیتهایی است که از طریق گیشه سینماها فروخته میشوند، بخشی هم توسط نهادها و ارگانها خریداری شده است و بخشی دیگر هم در اختیار صاحبان آثار و سالنها قرار گرفته است. کدها در این چهار طبقه دستهبندی شدهاند و در اختیار مردم قرار گرفتند و پیشبینیهایی کردیم که بتوانیم کنترل مناسبی بر روی آرا داشته باشیم.
آشتیانی پور با تأکید براینکه "خواهشمندیم مردم از بلیتهایشان به خوبی مراقبت کنند"، گفت: هر فرد تا حداکثر یک ساعت بعد از اتمام فیلم فرصت دارد که در رأیگیری شرکت کند و امکان استفاده از کدها هرگز در هیچ سالن و یا سانس دیگری وجود نخواهد داشت. بنابراین خواهش داریم که مردم یا در این رأیگیری شرکت کنند و یا اینکه کُد خود را از بین ببرند.
مسئول ستاد برگزاری آرای مردمی درباره نحوه کار رأیگیری گفت: آرا به صورت خام از طریق سینما تیکت در اختیار ما قرار میگیرد، سپس ما در ستاد خانه سینما مانند سال گذشته دادهها را با حضور کارشناسان آمار به نرمافزار میدهیم و در نهایت نتیجه اعلام میشود. سختترین کار ما این بخش خواهد بود که بتوانیم به جدول عدالت برسیم. در آن جدول ما سانسها، جغرافیای اکران هر فیلم و فرصتهایی که یک نمایش دارد را در نظر میگیریم و براساس آن ظرفیت فیلمها بررسی میشود. ممکن است بعضی بگویند سانس ساعت ۹ شب یک فیلم در سینما آزادی با ساعت 4 بعدازظهر سینمای دیگر متفاوت است بنابراین در بررسی آرا لحاظ شده است و براساس یک اعتدال و ظرفیت یکسان عمل خواهد شد. حتی روزهای ابتدایی و انتهایی اکران نیز در این مورد تأثیرگذار هستند.
او با اشاره به اینکه "دامنه کار و میزان مشارکت امسال بیشتر است بنابر این تخلف در آن کمتر و بیاثرتر خواهد بود"، بیان کرد: به دلیل اینکه من در مجموعه سنتی نظارت جدیتری در تمام بخشها داشتم، انجام آن آرامش بخشتر بود اما امسال همه تلاشمان را براین بوده که دقت و مراقبت جدیتری بر روی آرا داشته باشیم و از آنجایی که این طرح در مرحله آزمون و خطاست ممکن است مواردی هم پیش بیاید. امسال تمام سالنها و سانسها کد رأیگیری دارند. بنابراین احتمالا آرا چند برابر سال گذشته خواهد بود. تصور ما بر این است که وقتی میزان رأیگیری و مشارکت بالاتر باشد، تخلف در آن بیاثرتر خواهد بود.
آشتیانی پور ادامه داد: سبدهایی که ممکن است در آن تخلف صورت بگیرد کاملا مشخص است. بخشی که در اختیار مردم است نمیتواند دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد. سبدهایی هم که توسط نهادها خریداری شدهاند و یا در گیشه فروخته میشوند تمام مشخصات فرد در زمان مشارکت در رأیگیری مانند تلفناش در اختیار سینماتیکت است و این امکان وجود دارد که به تکتک آرا رجوع کنیم و در صورت نیاز از طریق خانه سینما در اختیار صاحبان فیلم قرار بگیرد. از همه این نکات مهمتر این است که امسال ۲۲ فیلم داریم و قرار است فقط یک فیلم سیمرغ بگیرد. طبیعتا میتوانند ۲۱ نفر دیگر ناراضی باشند و این مشکل که هست که ما مورد نقد قرار بگیریم. البته تمامی اسناد موجود است تا در اختیار هر کس که معترض باشد قرار بگیرد. سال گذشته هم دو نفر از صاحبان فیلم میخواستند بدانند که آرا چگونه بوده و ما هم در اختیارشان گذاشتیم.
وی همچنین اضافه کرد: امسال با توجه به اینکه فرایند رایدهی توسط مردم و بیرون از دایره صندوق و نظارت مستقیم ما قرار میگیرد از دایره توان ما خارج است و متکی هستیم به یک سیستم اینترنتی، در آن بخش ما قدرت و اختیاری نداریم و شرایط خودش را دارد ولی آن بخشی که دادهها در اختیار ما قرار میگیرد، مراقب لازم مانند سالهای گذشته خواهیم داشت و اما هر لحظه که احساس کنیم مسئلهای سلامت این رأیگیری را به خطر انداخته است و به باور برسیم حتما اعلام خواهد شد.
او در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که هر دو روش سنتی و اینترنتی در این دوره اجرا شود، بیان کرد: این از پیشنهادهای اولیه ما بود اما به دو دلیل امکان انجامش وجود نداشت؛ یک دلیل آنکه تصمیم بر آن بود که در این دوره از جشنواره در هزینههایی که قابل پیشگیری هستند صرفهجویی کنیم. بنابراین امکانش نبود که هر دو راه را انجام دهیم و اینکه میخواستیم برای یک بار هم که شده این اتفاق انجام شود و نکته دوم اینکه اگر میخواستیم هر دو روش را اجرا کنیم براساس سابقهای که مردم داشتند به روش سنتی روی میآوردند و استقبالی از روش اینترنتی نمیشد.
آشتیانیپور در پایان اضافه کرد: در هر دو شیوه سنتی و اینترنتی عملیات ستادی ما یکی است. با این تفاوت که امسال میزان آرا بیشتر خواهد بود و کار بیشتری هم خواهد برد بنابراین امکان دارد که امسال سرعت شمارش دادهها بیشتر شود. اطلاعرسانی عمومی هم به صورتی خواهد بود که وقتی همه فیلمها حداقل یک بار فرصت اکران عمومی برایشان فراهم شود اعلام شوند و احتمالا این امر بعد از روز سوم جشنواره امکانپذیر خواهد بود.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.