به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران:
«وقتی فکر میکنید اطلاعات زیادی درباره موضوعی وجود دارد، هیچ مطلبی پیدا نمیکنید!» این شبیه یکی از قوانین مورفی است و اتفاقی است که دربارهی فیلم «قانون مورفی»، ساختهی رامبد جوان رخ داده است! گویا رامبد جوان و تیم روابط عمومی فیلم جدیدش، تصمیم گرفتهاند بیش از آنکه اطلاعات خاصی نظیر خلاصه داستان فیلم خود یا توضیحاتی مبسوط راجع به فیلم خود بدهند، با انتشار اخبار حاشیهای صرفاً نوعی حال و هوای انتظار پیرامون فیلم «قانون مورفی» ایجاد کنند. رامبد جوان که در سالهای اخیر با برنامه تلویزیونی موفق خندوانه، شهرتی فراوان برای خود کسب کرده است، گویا از اعتبار همین برنامه، برای ساخت فیلم جدیدش بهره برده است. در تیزر تبلیغاتی فیلم و در میان بازیگران فیلم «قانون مورفی» و دیگر عوامل، ردپای ستارههای نوساخته و همچنین عوامل کهنهکار برنامه خندوانه کاملا هویداست.
امیر جدیدی و رامبد جوان در قانون مورفی
نیمی از بار اطلاعرسانی دربارهی این فیلم بر عهده عنوان آن است: قانون مورفی. این موضوع، مدتهاست سوژه بسیاری از گپ و گفتهای طنز یا جدی در جامعه است و کمتر کسی است که حتی به شوخی، رواج و نفوذ این قوانین را در زندگی خود به رسمیت نشناخته باشد. این پسزمینهی فکری در جامعه را اضافه کنید به حرفهایی که رامبد جوان در مصاحبهای محتاطانه، بیان کرد که این فیلم نوعی کمدی سرحال و اکشن و خوشریتم است که با آنچه تاکنون در سینمای ایران دیدهاید، متفاوت است.چیزی شبیه خود برنامه خندوانه که محتوایی که برای ایجاد خنده و طنز در جامعه بهکار گرفت، کاملاً متفاوت با سبک رایج بود و حتی مدتها طول کشید تا این سبک، جای خودش را میان مخاطبان باز کرد و طرفدارانی پروپاقرص و فراوان یافت. آیا قرار است همان نوع تجربه با فیلم «قانون مورفی» تکرار شود؟ از قرائن که اینطور برمیآید: ستارههای خنداننده شو در تیزر فیلم، در نوعی اتاق طوفان فکری نشستهاند و انگار در حال ایدهپردازی هستند. در این تیزر، خبری از هیچ صحنهای از فیلمی سینمایی نیست! یا هست؟ و همین صحنهها دقیقا بخشی از خود فیلم هستند؟ در همان حال، عکسهایی که از فیلم منتشر شده، نشان میدهد که هنرپیشههای معروفتر فیلم، گریمها و طراحی لباسهایی کاملا متناسب با سینمای داستانی دارند. اما باید از خودمان بپرسیم که آیا در مدت زمان یک فیلم سینمایی عادی، رامبد جوان فرصت دارد تا سبکی کاملاً نو در طنز ایران بسازد و نظر مثبت مخاطب را جلب کند یا قرار است از داشتههای پیشین خود برای موفقیت فیلم خود بهره ببرد.
امیر جدیدی در قانون مورفی
رامبد جوان در حال فضاپردازی و ایجاد تعلیق برای فیلم «قانون مورفی» است و تاکنون کاملاً موفق بوده است. این نوع فضاسازی را رامبد جوان برای اولین بار است که تجربه میکند. او برای فیلمهای سینمایی دیگری نظیر «اسپاگتی در هشت دقیقه»، «پسر آدم، دختر حوا» و «ورود آقایان ممنوع» که پیش از این در حیطهی طنز ساخته است، روالی کاملاً کلاسیک را پیش برده بود. فیلمهایی داستانی با انتشار حجم مشخصی از اطلاعات پیش از فیلم و اکران به موقع و ... که سرانجام هم به موفقیت نسبی یا چشمگیر آنها در گیشه منجر شده است. با این حال برای این فیلم، روند گویا قدری متفاوت است.
نویسندگان این فیلم پوریا شجاعی و محمدعلی حسینی هستند که سوابقی در نویسندگی برای فیلمهای کوتاه داشتهاند. نویسندگانی جوان که اطلاعات چندانی در سایتهای سینمایی و خبری از آنها موجود نیست. آیا شما دربارهی آنها بیشتر میدانید؟ یاری کنید تا مخاطبان منظوم هم دربارهی این دو نویسنده جوان سینمای ایران، شناخت بیشتری پیدا کنند. اطلاعات خود را به منظوم ارسال کنید.
امیر جعفری در قانون مورفی
در فهرست بازیگران فیلم، رامبد جوان در کنار هنرپیشگان معروف و شناختهشدهای نظیر امیر جدیدی، امیر جعفری، هادی کاظمی و سروش صحت از ستارههای برآمده از خنداننده شو، یکی از موفقترین آیتمهای خندوانه هم بهره برده است. افرادی مانند بهزاد قدیانلو، دانیال غفار زاده و محمد معتضدی که همکاری خود را با تیم خندوانه قطع نکردند. برای معرفی بازیگران «قانون مورفی»، با ما باشید.
سن و سال چندانی ندارد و خیلی وقت هم نیست که نامش بر سر زبانها افتاده. اما کارنامهی کوتاهش، چند تجربهی خوب و درخشان دارد و تواناییهایش برای هنرپیشگی، در چند فیلم محک خورده و بابت آنها دو دیپلم افتخار هم برای بازی در دو فیلم «سیزده» و «پایان خدمت» نصیب خود کرد. او که بدون آموزش آکادمیک و بهطور اتفاقی پا به دنیای بازیگری گذاشت، بهسرعت نگاهها را با بازی دقیق و حرفهای و خوب خود جلب کرد. با «آفریقا» از هومن سیدی شروع کرد و بعد در «رخ دیوانه» درخشید و سال گذشته با حضور در سه فیلم «تنگه ابوقریب»، «عرق سرد» و «هت تریک» جزو هنرپیشگان پرکار شناخته شد و برای دو فیلم اول، سیمرغ بلورین را از آن خود کرد. از آنجا که طبق دغدغههایی که بارها بیان کرده، گزیدهکار و دقیق است، حضورش در «قانون مورفی»، علاوه بر نوید بازی خوبی در حیطهی طنز، اعتباری برای این فیلم هم خواهد بود که لابد امیر جدیدی با همان دقت و وسواس فیلمهای قبلیاش این فیلم را برای حضور مناسب تشخیص داده است.
امیر جدیدی
او از طنز شروع کرد و تا مدتها مشخص نبود که آیا استعدادی بیش از آن در چنته دارد یا نه. برخلاف فیزیک خشن و با ابهتش، نقشهای طنز خود را خیلی ملایم ایفا میکرد. اولین حضورش در نقشهای جدی و تراژیک یا دراماتیک، نشان داد که در او تواناییهای ایفای نقش در ژانرهای دیگر نیز وجود دارد. «کیفر»، «نفوذی»، «بیپولی» و «اکسیدان» از فیلمهای مطرح او هستند. او همچنین در سریالها و تئاترهای پرتعدادی هم ایفای نقش کرده است.
امیر جعفری
با وجود تجربههایی کمابیش متفاوت، هادی کاظمی بهرحال با نقشهای طنزش شناخته میشود. از فیلمهای سینمایی که او در آنها ایفای نقش کرده میتوان به «مصادره»، «امیر» و «پنجاه کیلو آلبالو» اشاره کرد.
هادی کاظمی
این هنرپیشه تقریباً تنها زنی است که نامش در فهرست بازیگران فیلم «قانون مورفی» بهچشم میخورد. کارنامهی او بسیار کوتاه است: بازی در دو مجموعهی «دیوار به دیوار» ۱و ۲ و بازی در فیلمهای سینمایی «داستان خانواده فرشچی» و«ماه در جنگل» تنها آثاری هستند که تا بدینجا نام او را در تیتراژ خود داشتهاند و «قانون مورفی» سومین تجربهی حضور سینمایی اوست و باید دید در ساختار فیلمی مانند «قانون مورفی» که قرار است متفاوت با دیگر آثار طنز سینمای ایران باشد، برای او چه نقش و موقعیتی درنظر گرفته شده است.
مهسا طهماسبی
سروش صحت بهنوعی از آن آچار فرانسههای سینمایی و هنری است. همهجور حیطهای را آزموده. از بازی تا نویسندگی، تا کارگردانی و ... برای بازی هم سبکی خاص خود دارد و چندان از قالب مخصوص خودش خارج نمیشود. احتمال میرود رامبد جوان برای «قانون مورفی» واقعاً قالب کاراکتری برازندهی تیپ خاص سروش صحت برای او درنظر گرفته باشد.
سروش صحت
بله! جوان تصمیم گرفته در این فیلم، هم پشت صحنه هم روی صحنه، فعال باشد. چیزی شبیه روش مهران مدیری و یکی دو تجربه از خود رامبد جوان. خود رامبد جوان هم در بازیهایش چندان قالب و ژانرهای متفاوت را نیازموده و همواره تیپی تقریباً مشابه در قالب طنزهای سبک و مفرح ارائه کرده است.
قانون مورفی به کارگردانی رامبد جوان
بازی خود رامبد جوان در فیلم خودش، «قانون مورفی» را هم باید به حساب آخرین حلقه از زنجیرهای دانست که او برای دامنزدن به حواشی جذاب و مخاطبپرور فیلمش، حول این فیلم بافته است. او تلاش کرده تا ادعای «متفاوتبودن» فیلمش را تا همینجا با انواع ترفندهای اطلاعرسانی و پوشش خبری، ثابت کند. باید دید زمانی که این فیلم واقعاً از میان این همه ابهام سینمایی بیرون بیاید و بر پرده نقرهای عرصهی سیمرغهای فجر بنشیند، خواهد توانست متفاوت و جذاب ظاهر شود؟
در ساخت این فیلم محمد شایسته بهعنوان تهیهکننده و حسین جلیلی بهعنوان فیلمبردار با رامبد جوان و تیمش، همکاری کردهاند.
نویسنده: سمیه سادات حسینی
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.