به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، سال 1970 مصادف با انتشار یکی از مشهورترین آهنگهای گروه «پینک فلوید» بود. «مادر قلباتمی» نام پنجمین آلبوم پینک فلوید است که داستان جالبی در پشت پرده نامگذاری آن نیز وجود دارد. مادر قلب اتمی عنوان یکی از سرمقالههای روزنامه «ایونینگ استاندارد» بود که به داستان اولین عمل پیوند قلب جهان به زنی حامله میپرداخت. یکی از اعضای پینک فلوید بهطور اتفاقی به این مقاله برمیخورد و اینگونه آلبوم «مادر قلباتمی» با این نام منتشر میشود. حال بیش از 45 سال از آن واقعه میگذرد و علی احمدزاده با فیلمی به همین نام به سینماها آمده است. «مادر قلباتمی» دومین فیلم این کارگردان جوان پس از «مهمونی کامی» میباشد که این روزها بعد از توقیف چندساله در سینما به اکران درآمده است.
اگر قصد دیدن این فیلم در سینما را دارید شاید قبل از خریدن بلیط باید بدانید که این فیلم ساختارهای معمول سینمای ایران را دنبال نمیکند. شخصیتپردازی، گرهافکنی و گرهگشاییهای متداول سینما را ندارد و شاید برای برخی از مخاطبان فیلمی بسیار آزاردهنده نیز باشد و حتی اگر خیلی درگیر چارچوبهای فکری و فرهنگی هستید از دیدن این فیلم زجر خواهید کشید. آواز خواندن بازیگران زن، شوخیهای جنسی و دیالوگهای مستهجن، اصرار بر هیجانانگیز بودن مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، روابط تعریفنشده، میهمانیهای شبانه و خودکشی نمونههای از عدم تطابق این فیلم با فرهنگ عامه است. اما از طرف دیگر گریم فوقالعاده و پر جزئیات سعید ملکان، تلفیق این گریم با تصویربرداری پررنگ و نور اشکان اشکانی و استفاده از بازیگران صاحبنام سینما میتواند هر بینندهای را به خود جذب کند.
داستان این فیلم درباره دو دوست به نامهای آرینه (ترانه علیدوستی) و نوبهار (پگاه آهنگرانی) است که از یک پارتی شبانه قصد بازگشت به خانه با ماشین خود را دارند و در مسیر راه با افراد و حوادثی روبرو میشوند که این حوادث در دو بخش واقعی و فراواقعی به نمایش گذاشته میشوند. احمدزاده که به همراه «محمدرضا گلزار» که جشنواره برلین رفته بود و در سالن سینما حضور داشت، در توضیحاتی پس از نمایش فیلم، ۳۰ دقیقه اول آن را بخش رئال و باقی فیلم را بخش سورئال خواند. این فیلم از بازیگران سرشناسی چون محمدرضا گلزار، ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی و مهرداد صدیقیان بهره برده است و تماشای بازی زوج ترانه علیدوستی و محمدرضا گلزار برای اولین بار میتواند برای طرفداران این دو ستارهی سینما جذاب و دیدنی باشد.
این فیلم که به علت آنچه که کیفیت پایین عنوان شد در جشنواره فیلم فجر پذیرفته نشد ولی توانست در جشنوارهی برلین پذیرفته شود که در مقیاس بینالمللی بسیار معتبرتر و بااهمیتتر از جشنواره فجر قلمداد میشود. همان روزها احمدزاده طی مصاحبهای واکنشهای افراد حاضر در جشنواره فیلم برلین را مثبت ارزیابی کرد و از اینکه فیلمش در برلین به نمایش درآمده و در فجر حضور نیافته، ابراز خوشحالی کرد.
درنهایت میتوان گفت مادر قلباتمی به نسبت فیلم قبلی احمدزاده ،مهمونی کامی پیشرفت قابلتوجهی داشته است، این فیلم در جشنواره برلین حضور پیداکرده توانسته قرائتی جدید از سینمای ایران به دنیا ارائه کند اما مخاطب عام به دلیل بخش فراواقعی آن شاید ارتباط کمتری با فیلم بگیرد. حال اگر طرفدار پروپاقرص سینما هستید تجربه دیدن یک فیلم با ساختاری جدید و نو را از دست ندهید. همچنین اگر نتوانستید در سینما این فیلم را تماشا کنید بعد از اتمام اکران آن، میتوانید از طریق وبسایت «فیلیمو» اقدام به تماشای مادر قلباتمی کنید.
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.