به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران، دوشنبه هفته قبل فراخوان رسمی سی و ششمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد و سینماگران در تلاش هستند تا فیلمهای خود را به مهمترین فستیوال سینمای ایران برسانند. اما موضوع پرونده ما فیلم های در حال ساخت نیست. در این پرونده که شامل چند بخش است نگاهی خواهیم داشت به پدیده های جوانی که در چند جشنواره اخیر گاه تحسین همگان را برانگیخته اند. برخی از این هنرمندان شاید در جشنواره امسال هم حضور داشته باشند. اما به نظر شما جشنواره فجر امسال پدیده های جدیدی به سینمای ایران معرفی خواهد کرد؟
بخش اول این پرونده را در ادامه بخوانید:
این کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی 36 ساله، قبل از «ایستاده در غبار» چندین مستند ساخته است که مهمترین آن ها، مستند «آخرین روزهای زمستان» بود. مهدویان علاقه عجیبی به ساخت آثاری دارد که مرز بین مستند و فیلم در آنها مشخص نیست و دو فیلم اخیرش گویای این واقعیت است. او در جشنواره فیلم فجر سال 94 با ساخت «ایستاده در غبار» و به تصویر کشیدن زندگی احمد متوسلیان به عنوان یک پدیده معرفی شد و با «ماجرای نیمروز» در جشنواره سال 95 نشان داد که موفقیتش اتفاقی نبود است. نکته جالب علاقه وی برای به تصویر کشیدن ماجراهای تاریخی معاصر است و در اظهارنظری عنوان کرده روزی سه گانه اش را با ساخت فیلمی درباره شهید محمد بروجردی کامل خواهد کرد. پژوهشهایی هم در این زمینه انجام دادهاست و مطمئن است که فیلم متفاوت خواهد شد؛ حتی خیلی متفاوتتر از آنچیزی که در «ایستاده در غبار» دیدیم.
جوایز: برنده ۱ و نامزد ۳ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر
جدیدترین فعالیت: «لاتاری» نام فیلمنامه جدید مهدویان و درباره موضوع ملتهب قاچاق دختران ایرانی است که البته هنوز پروانه ساخت نگرفته است. او در آخرین پستش درباره این فیلم اعلام کرده بود اگر تلاشهایش برای گرفتن پروانه ساخت «لاتاری» نتیجه ندهد، فعلا این پروژه را کنار خواهد گذاشت.
بدون شک پدیدهی بی چون و چرای سینمای ایران، کارگردان 28 ساله و جوان فیلم فوق العادهی «ابد و یک روز» است. فیلمی که هم مردم و منتقدان در موردش هم نظر هستند که یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است. روستایی سال گذشته در جشنواره حضور نداشت، اما با نوشتن فیلمنامه «سد معبر» نشان داد که آینده درخشانی در پیش دارد و قطعا اسمش به عنوان کارگردان یک فیلم میتواند مخاطبان بسیاری را به سینماها بکشاند.
او درباره فیلمنامه «ابد و یک روز» عنوان کرده است:«برای ساخت فیلم «ابد و یک روز» طرحها و ایدههای مختلفی را در ذهن داشتم که در نهایت طرح و ایدهای یک خطی را که این فیلم براساس آن شکل گرفت را انتخاب کردم و چیزی حدود ۴ ماه بر روی این ایدهی خود کار کردم تا به شکل یک فیلمنامه دربیاید.
به عنوان یک کارگردان تا آخرین لحظه که قرار بود فیلم کلید بخورد بر روی فیلمنامه کار کردیم و در این راه با همکاری آقای سعید ملکان به عنوان تهیهکننده مسائل و مشکلاتی را که پیشروی خود داشتیم برطرف کردیم. زیرا اگر تلاش و همکاری آقای ملکان نبود این فیلم به صورتی که امروز مشاهده میکنید درنمیآمد.»
جوایز: برنده ۳ و نامزد ۱ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر
جدیدترین فعالیت: «متری شش و نیم» جدیدترین تجربه سینمایی سعید روستایی برای ساخته شدن است، اما همچون محمد حسین مهدویان نیاز به پروانه ساخت دارد و او بعد از تجربه اش با «ابد و یک روز» خیلی دلش می خواهد دوباره در جشنواره فجر حاضر باشد. البته گفته شد قرار است با اصلاحاتی که اعلام شده و تغییر تهیه کننده ، فیلمنامه دوباره به شورای پروانه ساخت برود اما تا این لحظه خبری از پروانه ساخت نشده است.
احسان بیگلری، نویسنده، کارگردان سینما و تلویزیون، متولد سال ۶۲ در شهر تهران است و نویسندگی آثاری همچون فیلم سینمایی «آذر» و فیلم سینمایی «نقطه کور» را برعهده داشته است. اما نام او با اولین فیلمش «برادرم خسرو» سر زبانها افتاد. فیلمی جداب و دیدنی با بازی عالی شهاب حسینی که البته آنطور که باید و شاید به حقش نرسید.
احسان بیگلری که پیش از این با فیلمسازان شاخصی چون پوراحمد و فرهادی تجربه همکاری داشته است میگوید: «من از همه آنها چیزهایی یادگرفتهام و تجربه کار کردن با آنها خیلی خوب بود. اما همیشه میخواستم فیلم خودم را بسازم و از دل این تجربهها به فیلم خودم رسیدم.»
او طی مصاحبهای در باره داستان «برادرم خسرو» عنوان کرد:
«داستان این فیلم برگرفته از خاطرهای از دوران کودکی خودم هم بود چون عمویی داشتم که خودکشی کرد و بعدها فهمیدیم که دچار یک بیماری بوده است.»
علی ملاقلی پور، نویسنده و کارگردان فیلمهای ” قندون جهیزیه ”، “سیزده “و اینجا بدون من “ در صفحه اینستاگرامش به تعریف و تمجید از این فیلم پرداخت: «شروع خوب فیلم “ برادرم خسرو “ در اکران سینماها، با بازی درست هنگامه قاضیانی و ناصر هاشمی و بازی جالب شهاب حسینی در نقش یک بیمار دو قطبی و حساس، فضاسازی و کارگردانی فیلم فراتر از یک فیلمساز اول است. کاری که احسان بیگلری خوب از پس این فیلم سخت و سنگین براومده.»
جوایز: نامزد ۱ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر
منیر قیدی، نویسنده، کارگردان سینما و تلویزیون، سال ۱۳۵۱ در شهر تهران متولد شد. شروع فعالیت هنری او به عنوان منشی صحنه در سال ۱۳۶۸ در فیلم «زیر بامهای شهر» اصغر هاشمی بود و پس از آن با کارگردانانی همچون مجید مجیدی و ابراهیم حاتمی کیا همکاری کرده است. او در جشنواره فیلم فجر سال قبل با فیلم «ویلاییها» توجه همگان را به خود جلب کرد بطوریکه سختگیرترین منتقدان هم اذعان داشتند که «ویلاییها» یکی از بهترین و متفاوت ترین فیلمها در حوزه دفاع مقدس است. البته این فیلم در بخشهایی از جشنواره توسط داوران نادیده گرفته و همین امر سبب تحریم جشنواره توسط عوامل فیلم شد.
او در دوران جشنواره طی یادداشتی با انصراف از ادامه داوری در جشنواره فیلم فجر نوشت:
«حضور در هر رقابتی و تن دادن به قواعد داوری بخشی مهم از روحیه کمال طلبی و حتی جاه طلبی هر هنرمندی است. اما این حضور هنگامی ارزش دارد که در مواجهه با حسادت و جهالت و بلاهت و حذف، قربانی نشود. فیلمنامه «ویلایی ها» روایتی است که به قدر بضاعت خود و به گواه آراء و نظرها و بازخوردهای متنوع، فروتنانه و بی ادعا بر دلِ مخاطبانِ أصلیِ ان نشسته است و سهمِ هنرمندانِ این فیلم را در ادایِ دین به مقطعِ مهمی از تاریخ این سرزمین و به دست آوردن دلِ خانواده های شهدا و جانبازان ِدریا دل برآورد کرده است.»
جوایز: نامزد ۱ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر
آخرین اخبار، رویدادها و حواشی روز سینما، تلویزیون، بازیگران و هنرمندان ایران را در صفحهی اخبار منظوم مرجع سینما و تلویزیون ایران میتوانید دنبال کنید.
و اینکه امیدوارم لاتاری پروانه ساخت بگیره
برای دیدن امتیازتون به وبسایت منظوم(www.manzoom.ir) برید و بعد از ورود با نام کاربری و پسوورد می تونید امتیازتون رو ببینید.