به ازای هر نفری که با دعوت شما در منظوم ثبتنام میکنند 20 امتیاز میگیرید.
لینک دعوت:
به گزارش منظوم؛ مرجع سینما و تلویزیون ایران،پوران درخشنده پس از نزدیک به چهار سال دوری از سینما این بار با فیلم سینماییزیر سقف دودی بازگشته و برای دستیابی به جوایز این دوره با دیگر آثار رقابت میکند. آخرین حضور درخشنده در جشنواره فیلم فجر به سال 91 باز می گردد که در آن سال توانست با فیلم درخشان و بحث برانگیز هیس دخترها فریاد نمی زنند عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از آن خود کند.
پوران درخشنده کارگردان فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
پوران درخشنده که در فیلم «هیس دخترها فریاد نمی زنند» آزار جنسی کودکان را به چالش کشیده بود و از بازیگران صاحب نامی مانند طناز طباطبائی، مریلا زارعی، شهاب حسینی، بابک حمیدیان، امیر آقایی و جمشید هاشم پور بهره جسته بود این بار نیز برای بازی در زیر سقف دودی از مریلا زارعی استفاده می کند. در کنار او فرهاد اصلانی، حسام نواب صفوی و آزیتا حاجیان نیز به ایفای نقش می پردازند. فیلم سینمایی زیر سقف دودی مضمونی اجتماعی دارد و پوران درخشنده این بار موضوع طلاق عاطفی را برای به چالش کشیدن مخاطبان انتخاب کرده است.
پوران درخشنده به همراه مریلا زارعی در پشت صحنه «زیر سقف دودی»
پوران درخشنده متولد سال 1330 در کرمانشاه است و فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب با ساخت فیلم های مستند آغاز کرد. در کارنامه او انواع فیلم ها با مضمون های مستند، اجتماعی و کودکان می شود. او فیلم های سینمایی رابطه(1365)، پرنده کوچک خوشبختی (1366)، عبور از غبار (1368)، زمان از دست رفته(1377)، شمعی در باد(1382)، رویاهای خیس (1384)، بچه های ابدی (1385)، خواب های دنباله دار (1388) و هیس دخترها فریاد نمی زنند (1391) را به عنوان کارگردان در کارنامه خود دارد. همچنین مستندهای به یاد ماندنی مانند شوکران (1369 تا 71) نیز در میان آثار او می درخشند، درخشنده در مستند شوکران پدیده اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در ایران را سوژه خود قرار داده بود که تنها 3 قسمت از آن مجوز پخش دریافت کرد.
پوران درخشنده در پشت صحنه فیلم" زیر سقف دودی"
علاوه بر کارگردانی، پوران درخشنده به عنوان نویسنده و تهیه کننده فیلم های خود نیز فعالیت می کند. در سال 1366 پوران درخشنده برای فیلم پرنده کوچک خوشبختی موفق به دریافت لوح زرین بهترین فیلم و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی از ششمین جشنواره فیلم فجر شد. همچنین برای این فیلم از جشنواره فیلم زنان در آرژانتین نیز دیپلم افتخار دریافت کرد.
مریلا زارعی
مریلا زارعی امسال با بازی در دو فیلم زیر سقف دودی و اسرافیل یکی از شانس های دریافت سیمرغ بهترین بازیگر زن از سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر است. او پیش تر بارها کاندید دریافت جوایز نقش اول و مکمل از دوره های مختلف جشنواره فیلم فجر شده و دو بار برای بازی در فیلم های سینمایی سربازهای جمعه ساخته مسعود کیمیایی در سال 82 و شیار 143 ساخته نرگس آبیار در سال 92 موفق به دریافت سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل و نقش اول زن شده است.
مریلا زارعی بازیگر فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
مریلا زارعی در سال 83 برای فیلم زن زیادی، در سال 86 برای فیلم دست های خالی، در سال 87 برای فیلم دعوت ودرباره الی و در سال 91 برای بازی در فیلم درخشان هیس دخترها فریاد نمی زنند کاندید دریافت جوایز فیلم فجر شد که موفق به کسب آنها نشد.
مریلا زارعی دو کارنامه پر بار سینمایی و تلویزیونی دارد که در هر کدام موفق به همکاری با کارگردان های مطرح و صاحب سبکی چون اصغر فرهادی، ابراهیم حاتمی کیا، رضا عطاران، مرحوم عباس کیارستمی، مسعود کیمیایی و تهمینه میلانی شده است. بازی در این فیلم ها از مریلا زارعی یک بازیگر پر آتیه و توانا ساخته که قادر است هر نقشی را جدا از مثبت یا منفی بودن آن به خوبی بازی کند.
مریلا زارعی به همراه پوران درخشنده و فرهاد اصلانی در پشت صحنه «زیر سقف دودی»
آخرین تجربه تلویزیونی مریلا زارعی حضور در مجموعه کلاه پهلوی در سال 1391 بود، حضوری که پس از یک دهه یعنی از سال 1381 (مجموعه دریایی ها) صورت گرفت و از آن سال تاکنون نیز دیگر تکرار نشده و او تمام تمرکز خود را به بازی در فیلم های سینمایی معطوف کرده است. در سال های اخیر مریلا زارعی فیلم های تحسین شده و بحث برانگیز زیادی بازی کرده و در هر دوره یکی از کاندیداهای دریافت جوایز بوده. علاوه بر این او با بازی در فیلم هایی مانند چ ساخته ابراهیم حاتمی کیا و شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار به یکی از بازیگران محبوب دوستداران سینمای دفاع مقدس تبدیل شده. مریلا زارعی متولد سال 1353 در قم است و اکنون 43 سال دارد.
دیگر بازیگری که پوران درخشنده برای فیلم خود استفاده کرده فرهاد اصلانی است. او متولد 1345 در شهر بیجار استاد کردستان است. اولین کار تصویری او بازی در مجموعه تلویزیونی همسایه ها در سال 1372 به کارگردانی حسن فتحی بود. او پیش تر بازی در تئاتر را از سال 57 و گویندگی رادیو را از سال 71 آغاز کرده بود. پس از آن فرهاد اصلانی اولین حضور سینمایی خود را با بازی در فیلم روسری آبی ساخته رخشان بنی اعتماد در سال 1373 تجربه کرد.
فرهاد اصلانی به همراه مریلا زارعی در فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
در سال های اخیر فرهاد اصلانی در فیلم های سینمایی موفقی نقش آفرینی کرده. جوایز متعددی که در این سال ها دریافت کرده خود گواهی بر این موضوع است. او اولین بار در سال 1390 با بازی در دو فیلم سینمایی خرس و زندگی خصوصی خوش درخشید و موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد از سی امین دوره جشنواره فیلم فجر شد. پس از آن در سال های 92 برای فیلم قصه ها و 93 برای بازی در فیلم دوران عاشقی کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد اما موفق به کسب آنها نشد.
فرهاد اصلانی در فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
فرهاد اصلانی برای بازی در فیلم کوچه بی نام در هجدهمین جشن بزرگ سینمای ایران در سال 95 کاندید جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد و در شانزدهمین دوره جشن حافظ در همان سال برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. او در دوره گذشته جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم دختر ساخته رضا میرکریمی موفق به دریافت سیمرغ بلورین بازیگر نقش اول مرد نشد اما در سی و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مسکو جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.
فرهادی اصلانی همانقدر که در سال های اخیر در سینما خوش درخشیده در تلویزیون نیز آثار ماندگاری را به نام خود ثبت کرده. او در دو همکاری با داوود میرباقری در مجموعه های ماندگار امام علی و مختارنامهبه زیبایی نقش آفرینی کرده. علاوه بر این بازی فرهاد اصلانی در سریال های به یاد ماندنی وفا ساخته محمدحسین لطیفی، کیف انگلیسی (سید ضیاالدین دری)، زیر بازارچه (رضا ژیان) و آشپزباشی (محمدرضا هنرمند) نشان می دهد که از عهده هر نقشی به خوبی بر می آید. به جز زیر سقف دودی، فرهاد اصلانی امسال با فیلم دیگری به نام ماجان ساخته رحمان سیفی آزاد نیز در جشنواره فیلم فجر حاضر خواهد شد.
آزیتا حاجیان دیگر بازیگریست که در کنار مریلا زارعی و فرهاد اصلانی در زیر سقف دودی نقش آفرینی می کند. او بازیگری در سینما را از سال 68 با بازی در فیلم دزد عروسک ها ساخته محمدرضا هنرمندآغاز کرد. فیلمی که شاید در جشنواره کودک و نوجوان آن سال موفق به دریافت جایزه ای نشد اما به یکی از ماندگارترین آثار سینمایی حوزه کودک و نوجوان بدل شد.
آزیتا حاجیان به همراه تیم فیلمسازی «زیر سقف دودی»
آزیتا حاجیان در سال های اخیر به جز فیلم سینمایی لاله ساخته اسدلله نیک نژاد حضور چندانی در سینما ندارد اما در مقابل در تلویزیون حضور مستمری را تجربه می کند. آخرین تجربه تلویزیونی او سریال کیمیا ساخته جواد افشار است که در سال 94 پخش شد. بازی زیبای او در مجموعه های پر مخاطب دبیرستان خضرا در سال 74-75 و سفر سبز در سال 80 همچنان به یاد ماندنی است.
در کارنامه سینمایی آزیتا حاجیان همکاری با کارگردان های موفقی همچون ابراهیم حاتمی کیا و پوران درخشنده به چشم می خورد. او در فیلم های هنرپیشه (71) بامحسن مخملباف، آدم برفی (73) با داوود میرباقری، روبان قرمز (77) و موج مرده (79) با ابراهیم حاتمی کیا و شمعی در باد با پوران درخشنده همکاری داشته است. آزیتا حاجیان در هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر در سال 77 برای بازی در فیلم سینمایی روبان قرمز موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در بخش بینالملل شد.
حسام نواب صفوی بازیگر پرکار و البته گاهی هم پر حاشیه سینما و تلویزیون نیز پوران درخشنده را در فیلم جدیدش یاری می کند. او به جز بازیگری به شغل وکالت نیز می پردازد و اولین بار در سال 75 در فیلم بازگشت به خانه مقابل دوربین مسعود نوابی رفت. دو سال پس از آن در فیلم کیف انگلیسی ساخته سید ضیا الدین دری نقش آفرینی کرد و با این فیلم به خوبی به مخاطبان و سایر کارگردان ها معرفی شد.
حسام نواب صفوی در فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
اولین حضور سینمایی حسام نواب صفوی به فیلم اعتراض در سال 78 ساخته مسعود کیمیایی باز می گردد. او پیش از این در سال 82 در فیلم شمعی در باد سابقه همکاری با پوران درخشنده را دارد. حسام نواب صفوی به خوبی نشان داده که توانایی بازی در نقش های جدی و طنز را دارد. او در فیلم های طنزی مانند نان عشق موتور هزار، اخراجی های 2 و اخراجی های 3 نقش آفرینی کرده است اما معمولا کارگردان ها علاقه بسیاری به استفاده از حسام نواب صفوی در فیلم های تاریخی دارند.
حسام نواب صفوی در فیلم سینمایی «زیر سقف دودی»
در کارنامه تلویزیونی نواب صفوی تقریبا تمام نقش آفرینی ها مربوط به فیلم های تاریخی و مشروطه می شود. او پس از بازی در کیف انگلیسی در سریال های کلاه پهلوی ساخته ضیا الدین دری، سال های مشروطه، تبریز در مه و معمای شاه به کارگردانی محمدرضا ورزی بازی کرده است. شاید دلیل استفاده از حسام نواب صفوی در چنین سریال هایی ظاهر و گریم متفاوت او باشد. زیرا طی این سال ها او در هر سریال نقشی کاملا متفاوت با گذشته را داشته اما به خوبی از عهده تمام آنها بر آمده و چه به لحاظ ظاهری و چه بازی شخصیت را باورپذیر جلوه داده است.
نویسنده:امیرحسین اکبرزده
نویسنده ی محتوای معماری، تکنولوژی و سینمایی، علاقمند به هنر هفتم و طنز نویسی
کارای خانم درخشنده رو خیلی دوست دارم